Vallahi kafayı yicem artıkkk😥😥😥

Aynı benmiş. Bende geçen yıla kadar böyleydim ama baktım kilo alıyorum sürekli artık ekmek, şeker, karbonhidratı çok az tüketiyorum. Genelde hayvansal ve meyve sebzeye döndüm.

Tam aynı sorun Benim yeğenimde vardi aynı sizin yazdığınız yemekleri yerdi sadece bu kadar olur)))
Ablam onu doktora götürdü orada ayrıntılı bir sürü testler yapıldı neden yemedigine dair..ve sonuç tat alma duygusunda eksiklik olduğu söylendi..hani dilimizin üstünde tat alabilmemiz için küçük noktacıklar var ya onlarda sorun varmis..yaşı büyüdükçe kendiliğinden düzeldi..
Üzülmeyin eninde sonunda sizin evladinizda düzelecektir inşallah

Çocuğunuzun tiroid hormonlarina baktirin..tiroid hastalari karbonhidrat yeme eğiliminde olur ve ,ya zayiflar ya kilo alır.. sinirli olur saçları dökülür tırnakları kırılır vs. Bende zayıfım ama ne makarnadan ne pilavdan vazgecmem ve bende sebze sevmem mesela ailem beni yemeye cok zorladı çünkü çocukken , hala daha o huylari var. O yüzden inatta oluyor. Gerci zorlamadiginizi soylemissiniz ama diyetisyene gitse verdiği öğünleri yiyemez kızınız bu sekilde, bende gittim kilo almak icin protein agirlikli bir diyet yaptim, artik peceteye tükürüp cope atıyordum afedersiniz bu yemek olayi bilincalti işi..yemesin boşverin illaki bigun yiyecek

Aynı benmiş. Bende geçen yıla kadar böyleydim ama baktım kilo alıyorum sürekli artık ekmek, şeker, karbonhidratı çok az tüketiyorum. Genelde hayvansal ve meyve sebzeye döndüm.
Bende kızıma diyorum ilerleyen zamanlarda kilo alırsan sana salata filan yapmicam
Yaaaa çok ilginçmiş ilk defa duydum
Aynen canım çok fazla üstüne düşmemeye karar verdim

Bence siz çok gereksiz dert ediyorsunuz. Protein olarak tavuk ve köfte yiyormuş. Karbonhidrat da tamam..
Geriye sebze kalıyor. Patates graten gibi şeylerin içine kereviz, enginar, kabak gibi şeyler eklenebilir.
Mercimek çorbasına kereviz, kabak koyulabilir.

Ben de anneyim. Oğlum da bir dönem çok yemek seçerdi üzülürdüm. Ama çok boş olduğunu anladım. Oğlum daha bu sene anaokuluna başlayınca her şeyden tatmaya başladı. Öncesinde balık, tavuk yediremezdim. Baklagiller vs hep sorunluydu.

Ayrıca unutmayın insanların damak tadı yaş aldıkça değişir ve gelişir..

Sorun şu ki bebekliğinden beri böyle sebzeyi balığı bi türlü sevidiremiyorum salata kesinlikle yemez
Bende sebze yemezdim annemcorbamjn icine atardi hepsini mercimek diye yedirirdu tavuk içine balik atar soslardu anlamazdim hamburger ekmegine kofte harcine sebzeleri koyar blendirdan ceker yedirirdi smdi hepsini yiyiyorum ama ozaman anlamiyordum baharatlarla falan

Canım benim oglumda öyle makarna corba pilav patates disinda bisiy yemiyor yapacak birsey yok kan degerleri normal sevmiyor et bile yemiyor midesi bulanıyor. Benimki tavuk bile yemez köfte falan yiyiormus kızınız bence dert etmenize gerek yok benim ki onlarıda yemiyor

sebzeleri cips mips yapın öyle şeyler var instagramda hep enginar cips bilmem ne. bi deneyin cocuklar bayılıyor diyorlar.
Yok canım yemeyen çocuk yemiyor artık vazgeçtim çok ısrar etmeyeceğim yoksa hem onu hem kendimi üzüyorum

Evet aslında köfte tavuk filan yiyor balığı da çok sevmese de yiyor aslında sıkıntımız sebze de napim belki büyüdükçe alışır

Tavuk ve köfte yiyormuş zaten. Daha neyin proteinini alacak ki? Vitamin ve mineraller için de destek ilaç alın eczaneden. Oldu bitti işte.

Evet aslında köfte tavuk filan yiyor balığı da çok sevmese de yiyor aslında sıkıntımız sebze de napim belki büyüdükçe alışır
Canım balık köfte yiyiorsa sebze yemesin hiç birşry olmaz balık çok faydalı benim oglum asla agzına bile sürdürmüyor balıgı

O gun sizin yaptiginiz yemekleri yemiyorsa birakin yemesin ama baska yemek abur cubur vermeyin ve sanirim siz erken pes ediyorsunuz yoksa acliktan ölecek degil ya mutlaka yiyecek

O gun sizin yaptiginiz yemekleri yemiyorsa birakin yemesin ama baska yemek abur cubur vermeyin ve sanirim siz erken pes ediyorsunuz yoksa acliktan ölecek degil ya mutlaka yiyecek
Canım İnan ki çok denedim erken de pes etmedim ama yemeyen çocuk gerçekten yemiyor

Kızınız ergenliğe girdi mi?
Tavuk yemenin zararlarından bahsedebilirsiniz, hormonları nasıl etkilediğinden, erken ergenlik sebebi olduğundan vs (gerçi olan olmuştur artık)
Çok da üzerine düşmeyin insanın zamanla damak zevki değişebiliyor da ama farklı yemekler deneyebilirsiniz eğer aynı klasik yemekler üzerinden deneme yaptıysanız.
Mesela ben nohut, kuru fasülye asla yemezdim. Salçalı sulu yemek sevmem. Ama falafel, humus sayesinde artık nohutu sürekli haşlanmış şekilde kullanıyorum. Klasik fasülyeyi hala sevmesem de diğer çeşitlerini yiyorum.

Marketten alınan tavuklar sağlıklı gelmiyor bana da. Evet sebze yemeli. Tavuk köfte yiyor yemezse yemesin görüşüne katılmıyorum. Böreğin içinde ıspanak pırasa da mı yemez? Bakliyatlarin yemeğini yemese de mercimek köftesi tarzı şeyler de mi yemez? Zorlamayın tabii de. Belki bir süre sonra yemeye başlar.

Aynindan bizim evdede var.Bi yere misafirlige gidiyoruz hicbirsey yemez.

Siz yada eşiniz küçükken iştahsız miydiniz.
Bence bu da çok etkili oluyor..

Mesela oğlum doğduğundan beri iştahlı, ve değişik tatlara çok açık bir çocuk masallah diyim.
Yemediği tek şey, pırasa ve köfte, sebzenin elli tonunu yediği için pırasayı umursamıyorum, löp et yiyecekmis, o yüzden kıyma, köfte sevmiyor, o da sorun değil yani.
Bizde başta babası, bütün aile çok iştahlidir.
Makarna pilav yiyebilir, ama yanında sebzesiz yiyemez, bu kesin kural mesela.

İki çeşit sebze yaparım, kendisi seçer istediğini.
Mesela komşumun oğlu da çok iştahsız, çocuk tatlıya bile ön yargılı..

Ama mesela annesi de öyleymiş küçükken, hala daha da, bize geldiğinde ikram edecek çok az şey bulabilirim ona.
Çünkü sevmediği birşeyler mutlaka vardır.

Oğluna kızar ama kendisi de aynı.
Acaba sizde yada esinizde, küçükken böyle bir iştahsızlık, yemek seçme var mıydı..

Bir de 13 yaşında yemeyecegim diye ağlamak üzücü.
Ben olsam bir uzmana danışirdim mutlaka.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…