var mı böyle bir uyku düzeni?

sardunyaaaa

Guru
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2013
1.068
493
358
okuyan herkese selam.uzun süredir siteyi takip etmeme rağmen üye olmak bugüne nasip oldu.
sıkıntım bebeğimle ilgili.yedi buçuk aylık bir oğlum var.ilk üç ay gaz problemi nedeniyle zor zamanlar geçirdim bu son 4 ayda uyku problemi yaşıyoruz.her yarım saatte bir uyanıyor.aslında tam anlamıyla uyanma değil, gözler kapalı bir vazyette mızmızlamayla beraber aşırı hareket.sürekli bir baş sallama,elleriyle gözünü ovuşturma,ayaklarını indirip kaldırma... beşikte sakinleştirmek mümkün olmayınca mecburen kucağa alıyorum sakinleştirmek için.ama ne mümkün aynı hareketler devam ediyo,ağlama yok kesinlikle.o anda uyumak istiyo farkındaayım ama uykuya dalamıyor.bir yarım saat uyuyorsa arada bir saat rahat onu tekrar uykuya döndürmekle geçiyor.bu, gece boyunca aynı.ha bu arada belirtmekte fayda var; bebeğimin tok olduğundan eminim, beslenme sorunumuz yok çok şükür.
bir iki saat uykuyla güne başlıyorum..ben bile zor dayanıyorum bebeğim nasıl dayanıyor bu uykusuzluğa anlamış değilim.aynı durumu yaşayan var mı arkadaşlar? lütfen bi çözüm yolu gösterin bana..

okuyan herkese selam.uzun süredir siteyi takip etmeme rağmen üye olmak bugüne nasip oldu.
sıkıntım bebeğimle ilgili.yedi buçuk aylık bir oğlum var.ilk üç ay gaz problemi nedeniyle zor zamanlar geçirdim bu son 4 ayda uyku problemi yaşıyoruz.her yarım saatte bir uyanıyor.aslında tam anlamıyla uyanma değil, gözler kapalı bir vazyette mızmızlamayla beraber aşırı hareket.sürekli bir baş sallama,elleriyle gözünü ovuşturma,ayaklarını indirip kaldırma... beşikte sakinleştirmek mümkün olmayınca mecburen kucağa alıyorum sakinleştirmek için.ama ne mümkün aynı hareketler devam ediyo,ağlama yok kesinlikle.o anda uyumak istiyo farkındaayım ama uykuya dalamıyor.bir yarım saat uyuyorsa arada bir saat rahat onu tekrar uykuya döndürmekle geçiyor.bu, gece boyunca aynı.ha bu arada belirtmekte fayda var; bebeğimin tok olduğundan eminim, beslenme sorunumuz yok çok şükür.
bir iki saat uykuyla güne başlıyorum..ben bile zor dayanıyorum bebeğim nasıl dayanıyor bu uykusuzluğa anlamış değilim.aynı durumu yaşayan var mı arkadaşlar? lütfen bi çözüm yolu gösterin bana..
ayyyyyyy aklıma geldı de cok sınır bozucu:S
canım cok zor Allah yardım etsın. ben de bır zamanlar boyle bır konu acmıstım bebegı 40 dakkada uyanan var mı dıye..kurulu saat gıbı uyudu mu 40.dk uyanıyordu sonra arastırdım falan..bebek nasıl uykuya dalıyorsa uyandıgında uykuya tekrar dalmak aynı ortamı ıstıyor ..memede dalıyorsa uykuya onu ıstıyor..ya da ayakta sallıyorsan onu ıstıyor..baska sglık sorunu vs yoksa emın ol bundan:S
keske kendıkendıne dalabılse uykuya...bır ara aglaya maglaya alıstırmıstım kendıkendıne uyumaya 1 yasını gecmıstı 3 saat uyanmadan uyudu dıye esımle o kadar mutlu olmustuk kıı:) hatta ben gıdıp nıye uyanmadı bu dıye kendım uyandırmıstım o kadar alısmmısım kı uyumamasına:)
kızımı memeden ayırdıktan sonra uykusu daha ıyı olmaya basladı...suan 20.ayında daha ıyı uykusu..

ay ne kadar güzel ya maşallah 3 saat uyku... hayal gibi geliyor bana.doğdu doğalı ilk günler dahil aralıksız 3 saat uyumamıştır desem inanır mısın?dizimde sallayarak yada emerek uyuyo oğlum.kısa zamanda uyandığı için haliyle karnıda tok oluyo emmek istemiyo bu kez, halbuki emse tekrar uykuya dalabilecek,bu kez uyuması için sallıyorumm onuda istemiyo sanki, sürekli başını sallıyo sağa sola kendi kendine zor tutuyorum yani kucağımda bıraksam düşecek yere o kadar hareketli yani.doktora götürdüm canım uyku düzensizliği için.muayene etti genel durumu iyi.herangi bir ağrısı filan yok şükür.her insanın uyku düzennin farklı olduğunu söyledi,açıkcası pek tatmin edici konuşmadı.bir süre daha bekliycem olmazsa tekrar götürcem başka birine.inşallah düzelir ya çok zor bi durum çünkü.

canım uykusuzluktan coooooooooook cekmıs bır anne olarak senı cok ıyı anlıyorum..yanı ne sınır kalıyor ınsanda ne bıseeyy..
bıraz zor olcak ama sen onun kendıkendıne uyuması ıcın bıseyler yap ..gercı ona da vıcdan dayanmıyor..cocuk uykuya dalamadıgı ııcn cok aglıyo:S
memeyı bıraktıktan sonra daha rahat edeceksın canım..o zaman daha az uyanmaya baslıyo..
bıraz sabret ..bu cocuk şans ışı ..benım 2 tanıdıgımın cocuguyla kızım aynı zamnda dogdu..masallah onlar hıc uyku sıkıntısı cekmedı ..
ama esımle ben cooooooooooook cektkk..

doğru söylüyorsun keşke daha önceden alıştırabilseydm kendi kendine uyumaya,o da her uyanmasında bana ihtiyacı olmadan uykuya dönmeyi becerebilirdi.aslında kötülük yapıyoruz çocuklara kucakta uyumaya alıştırarak vs..uyumak için bile bize ihtiyaç duyuyorlar,hem onlar için zor,ama asıl anneler için zor.ilgilendiğin için sağol canım...

merhaba srdunyaaaa Allah kolaylık versın aynı durumu ben de yaşıyorum şuan.analttıklarınla sanki benım bebeğimi anlatıyorsun.üstelik çalışıyorum artık zombi gibi oldum.senın durumun nasıl şimdi bir değişiklik oldumu?bende çareesizim!!!

merhaba sardunya.oğlun 7 bucuk aylık demişsin.merakettim hangi ay ve ayın kaçında doğdu.benim kızımda 7 bucuk aylık.yalancı emzik kullanıyormusun.ben kızıma sadece o durumlarda veriyorum.yani uyku arasında uyanıp tekerar uyumak istediğinde yalancı emziği veriyorumemiyor uyuyor uyuyunca kendi atıyor zaten ağzından.bide benim kızım tambi su canavarı.çok su içiyor.uyanınca biberonla su veriyorum yalancı emziğe bile gerek kalmıyor uyuyor.sen su veriyormusun havalar sıcak ve bol su içmeleri her yönüyle iyi gelecek.susuyor olabilirde yani.

Back
X