Ben varım
Gerçi bugun fazla hastam vardı, çok yorgunum ama bahane değil tabi
Normalde ben hayatta kalkamam ama application indirdim, gecenin sessizliğinde telefon öyle bir uyandırıyor ki yataktan düşüyorum bazen korkudan. E haliyle uyku falan kalmıyor
ben de varım. neden bilmiyorum ama çok istememe rağmen bir türlü kalkamıyorum bu şekilde olursa inşaAllah devamlı hale getirebilirim.
Önce dualarımızın kabul olunduğu vakti bilmemiz gerekir bunun için:
Müslîm-i Şerif hadislerinden, Câbir (r.a)' dan rivâyetle:
"Her gecede duaların müstecâb olduğu (kabul edildiği) bir saat vardır. Her hangi bir müslüman o vakte tesâdüf eder ve dünya ve ahireti hakkında Allah-ü Teâlâ Hazretlerine hayırlı dualar yaparsa, Cenab-ı Hak bu duayı mutlaka kabül eder. Eğer bir kimse, bu vakti bilmek isterse yatarken sûre-i Kehf in nihâyetindeki şu dört âyet-i kerimeyi okusun. "İnnellezine âmenü...Rabbihî ehade" 0 kimse inâyet-i Hakk ile o vakitte uyanır."
Allah'ın izniyle o vakitte uyandıktan sonra ise :
Buhârî Şerif hadislerinden; Resûl-ü Ekrem (s.a.v) Efendimiz buyurdular ki: "Bir kimse, gece uykudan uyanıp bir taraftan diğer tarafına döner ve "Lâ ilâhe illallah vahdehû la şerîkeleh, lehül mülkü ve lehül hamdü ve hüve alâ külli şey'in kadîr ve Allâhüm mağfirli derse ve kalkıp abdest alıp, iki rekat namaz kılarsa yapacağı bütün duâlar kabul edilir."
Allah(c.c.) bütün hayırlı dularımızı kabul etsin,bizleri sıkıntılarımızdan kurtarsın,ferahlık versin.Amin !
Alıntıdır.
Bunu okuduğumda denemiştim. Gerçekten gecenin bir saatinde kendi kendine uyanıyor insan. Ondan sonra kalkıp namaz kılmak yada kılmamak senin elinde gerçi. :) Bunun anlamını falan araştırdım Kehf suresinin son ayetleri değilmiş aslında. Ne olduğunu araştırdım bilenlere sordum. Bir olan Allah gibi bir anlamı varmış yalnızca.Ama yine de uyandırıyor insanı uykusundan. Deneyebilirsin.
Hoşgeldin bu arada.
bunun gibi bir şey duymuştum ama ne olduğunu öğrenmemiştim nebüyük aptallık . şimdi telefonumun tasaklarına kaydedip her gece yatmadan önce okuyacağım. birde farklı şehirlerde olabiliriz. buda saat farkıdemek yani hepimiz için namaz saati farklı saatlerde olabilir. aynı anda burada olamayabilirz dimi
Evet benim de aklıma gelmişti o. Şu an baktım. En doğu ile en batı arasında 1 saat kadar bir fark var. :)
Ben Ankaradayım. 3 te kalkıyorum. Sizler de bakın isterseniz şehrinizin imsak saatine. Kaçta kalkabilirsiniz bi kararlaştırın.
Aynı anda burada olamasak bile sabah kalktığımızda yazılanları okuruz. O da motive eder. :)
Benide alın aranızaa :26:
bende kalkmak istiyorum ama bir türl beceremiyorum.ya uykum ağır basıyor yada saati hiç duymuyorum.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah hep beraber kalkarız
Hosgeldinnn... :))) Oyle mutlu oluyorum ki dahil olmak isteyen bir kisiyi daha gorunce. :)
Allah namazlarimizi, namazlardan sonra ettigimiz dualarimizi kabul etsin. Amin...
Basliyoruz bu gece insallah. Hazir misin? :)
Hoş buldummbende bu konunun açıldığını görünce çok mutlu oldum hemen katılmak istedim Amin Rabbim hepimizin hakkında en hayırlısını versin inş.
Saat 3 de değil mi? hazırımmm
Hosgeldinnn... :))) Oyle mutlu oluyorum ki dahil olmak isteyen bir kisiyi daha gorunce. :)
Allah namazlarimizi, namazlardan sonra ettigimiz dualarimizi kabul etsin. Amin...
Basliyoruz bu gece insallah. Hazir misin? :)
amin :). öncülük ettiğin bu durum çok güzel rabbim dualarını kabul etsin
B'nde varımıkı gündür kalkıyorum .. Bundan sonrada kalkarım ınş ... Herkes dua larını yazsaya ne istıyorsunuz Rabb' m den ... Topik başımızda liste yapsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?