- 11 Mart 2015
- 846
- 540
- 53
- 36
aynen öyle oluyor canım, bizim varikoseli sadece kayınvalidem ve güvendiğimiz bri kaç kişi biliyor, anneme de değerlerimiz normal ama bebeğimiz olmuyor dedim. söylemeyince de bunaltıyordu doktora gidin filan diye. ama gerçekten de hiç bilgi vermemek en iyisiymiş, çünkü verdiğin her yeni bilgiyle yeni bir soruya kapı açılıyor malesef.En doğrusunu yapmışsın erteleme fikriyle. Biz kimseye söylemedik hatta aileler bile bilmiyor. İnsanlar bilmedikleri halde soru yağmuruna tutuyorlar, yok yaşın geldi hatta geçiyor bile, düşün artık, sonra pişman olursun da vs vs bitmiyor yani. Biz de daha düşünmüyoruz diyoruz o halde böyle, anlatmamak en güzeli. Sadece bir arkadaşım biliyor onunla da geçen dertleşirken epey ağladım, demek ki dedim insanlar bilse her birine anlatırken ayrı ağlarım heralde neyse, demem o ki herkes her şeyi bilmesin. Kimin evinde ne olduğunu neler yaşandığını kim biliyor ki öyle değil mi? Bişey sorcam aşılama tahminen kaçıncı gün oluyor, bana adetinin 2. günü gel iğne tedavisine başlayalım dedi doktor ve 5 tane iğne var günde bir tane. İğneler bittikten sonra kaçıncı gün aşılama yapılıyor?
gelelim aşılamaya, canım bana da adetin beşinci günü başlayıp beş gün klomen hapı içeceksin,sonra iki gün ara verip kontrole geleceksin dedi, kontrole gittiğim gün 12. gün oluyor. yumurtaların ulaştığı büyüklüğe göre karar veriyorlarmış. normalde benim 16. gün yumurtlamam oluyor ancak bu ilaçlar bazen hızlandırabiliyorlarmış süreci. anlayacağın kaçıncı gün olduğu kişiden kişiye değişiyor