• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Öncelikle Hayırlı Cumalar...
Allahım bu mübarek günde hepimize şifa versin.Verdiği herşey için sonsuz şükürler olsun.

Nasılsınız?:16:

Allahım bu mübarek günde hepimize şifa versin.Verdiği herşey için sonsuz şükürler olsun.

hayırlı cumalar canımmm...
amin...RABBİM HEPİMİZİN YARDIMCISI OLUR İNŞALLAH...
SEN NASILN ??:54::54::54:

Allah razi olsun canim.Sanada hayirli cumalar...
Ben cok yorgun hissediyorum bugun.kizlarda ne alemde bilemedim ses yok daha :31:

hayırlı cumalar kızlar Allah hepimizin gonlune gore versın evlerimiz evlatlarımızla neselensın

tatlım ameliyatın üzerinden 15 ay geçtiğine bakma bence ameliyat oldunuz değerler düzeldi bekleyin bence yaşın çok genç çünkü 1 yıl daha bekle bence o bir yıl içinde aşılama yaptırabilirsin 3 kere yaptırdıktan sonra tüp raporu veriyorlar zaten ama o kadar uzamanz zaten tatlım inş en yakın zamanda hamile kalacaksın çalışmaları aksatmayın aman:9::9:

bugün eşimle konuştuk,sen bu ay yada bidaha ki ay hamile kalacaksın ne tüp bebeği diyor.
adama ilham geldi bi yerlerden:9::9::9:
en olmadı ağustos yada eylülde tüp bebek yaptırırız sanırım.inşallah gerek kalmaz:32::32:

bugün eşimle konuştuk,sen bu ay yada bidaha ki ay hamile kalacaksın ne tüp bebeği diyor.
en olmadı ağustos yada eylülde tüp bebek yaptırırız sanırım.inşallah gerek kalmaz:32::32:

tatlım benm inş gerek kalmaz adam heveslendı bı guc gelmıs allahtan

ayy ne güzel eşin umut verici konuşuyor...inşallah hisleri kuvetlidir...:54:

tatlim bende 25 yasindayim aslinda daha genciz ama beklmesi ne kadar zor biliyorum.Herkes cevrende hamileyken.Bence hersey asama asama olmali en azindan asilamalarini yaptir bu sure icinde hamile kalmazsan esinle bir karar verirsiniz.Ben de ameliyati yeni oldugumuz icin 1 sene daha beklemek istiyorum ama beklemeke istemiyorum bazen asimi yaptirsam diye dusunuyorum o da sonucta dogal gibi birsey.Bence degerleriniz cok cok iyi hamile kalmak icin biraz daha stresi birakip rahatlasan olacak bence.Yazin Tr gelecegim butun kuzenlerim arkadaslarim hamile hatta birisi bu hafta dogum yapacak geliyorum diye sevinemiyorum bile cunku herkes sorular soracak ve ben birsey diyemeyecegim biliyorum.Cok zor gercekten yarinda bebegi olan birisine partiye gidecegiz herkes hamile hamile

ahh kuzum sen de çok gençsin...
yaşadığımız şeyler hemen hepimizin aynı...hamile görünce kıskanmamak ama imrenmek,bebek görünce Allah'ım bana da nasip et diye dualar...içinin burkulması,hayallere dalmak vs vs...son 1,5 aydır düzenli olarak keçi boynuzu kürü uyguluyoruz,eminim faydası olacak,bu yüzden 6-7 ay daha bekleyeceğiz sanırım.aşılama bana inandırıcı gelmiyor,inanmadığım şeyi bi kere daha yaptıramam sanırım.o kadar hormonu alıp,%10 luk bir şansla avunacağıma, tüp yaptırıp %70 lerle avunurum.tabii Rabbim nasip edecekse öyle de böyle de olur o konuda inancım sonsuz.

evet haklısın,ameliyattan sonra en az 1 yıl beklenilmeli.zaten bizim iyileşme 8. aydan sonra başladı,o zamana kadar inişli çıkışlıydı,daha 6 aydır filan istikrarlı yükseliyor:nazar::nazar:içimdeki his sabredersem normal yolla anne olabileceğimi söylüyor inşallah yanılmam.
sende 3. ayda yaptırdığınız testte fazla artış olmazsa sakın üzülme,aklına beni getir hemen 8. aydan sonra düzelme olduğunu.bazıları 3. ayda hamile kalıyor ama onların değerleri zaten fena değil oluyor.

tÜRKİYEYE gelene kadar hamile kal inşallah.ne kadar kendini sıkarsan sık,hamile görünce üzülmemek insanı elinde olmuyor tatlım.

evet tatlım bu doktor iyi çıktı biz elimizden gelen her şeyi yaptık canım gerisi beklemekte artık ne zaman nasipse olacak inş.
canım hangi şehirde olduğunu ve doktorun adını özeldn yazar mısın bana?

kuzuumm,hayırlı cumalar.ben bugün çok iyiyim,sen nasılsın?
inşallah....kızlar 5 cuma üst üste sela ile ezan arasında meryem suresi okunsa çocuk olması için..

evet okuyalım kızlar duryelım bırbırımızı hergun bırımız ıcın olabılır mesele

ayy kızlar okuyalım tabii her cuma yada hergün hepimiz birine okuyalım.başkası için edilen dua daha makbuldür diyor Peygamber efendimiz(s.a.v)

Allah razi olsun canim.Sanada hayirli cumalar...
Ben cok yorgun hissediyorum bugun.kizlarda ne alemde bilemedim ses yok daha :31:

Ay kıyamam ya haftanın son günü ya ondandır belki.gelmişler ben gelene kadar yaaa işlerden anca döndüm bende :1:

hayırlı cumalar canımmm...
amin...RABBİM HEPİMİZİN YARDIMCISI OLUR İNŞALLAH...
SEN NASILN ??:54::54::54:

canımmmmm:16:
iyiyim çok şükür annem dün 3.küürü için kemoterapi aldı öldüm öldüm dirildim her defasında ilk defa haberini almış gibi yaşıyorum.
5-6 gün kötü olacak işte gene sonra az daha iyi..:16:senin annede iyiymiş sevindim canım.
bende iyiyim 2 ev arası koşturmaktan yorgunum ama iyiyim çok şükür.

hayırlı cumalar kızlar Allah hepimizin gonlune gore versın evlerimiz evlatlarımızla neselensın

amin canım benim.:16: Çİfter çifter mart kedileri gibi olalımm :16:

ay ne güzel benimde eşim çok olumlu yaa...
bazen sinir olsamda bu haline bazende diyorum ki ne güzel.:1:

canım hangi şehirde olduğunu ve doktorun adını özeldn yazar mısın bana?

kuzuumm,hayırlı cumalar.ben bugün çok iyiyim,sen nasılsın?

ayy kızlar okuyalım tabii her cuma yada hergün hepimiz birine okuyalım.başkası için edilen dua daha makbuldür diyor Peygamber efendimiz(s.a.v)

iyiyim canım benim çok şükür.2 ev arası koşturuyorum ama anne iyi olsunda herşeye razıyım birde torunu olsada eline versek daha mutlu olcam.
evlatlarından bir tek benim çocuğum yok aklı fikri bende...
siteye geldiğimi sizleri anlatıyorum.hepinize dua ediyor.:16:

Ay kıyamam ya haftanın son günü ya ondandır belki.gelmişler ben gelene kadar yaaa işlerden anca döndüm bende :1:

canımmmmm:16:
iyiyim çok şükür annem dün 3.küürü için kemoterapi aldı öldüm öldüm dirildim her defasında ilk defa haberini almış gibi yaşıyorum.
5-6 gün kötü olacak işte gene sonra az daha iyi..:16:senin annede iyiymiş sevindim canım.
bende iyiyim 2 ev arası koşturmaktan yorgunum ama iyiyim çok şükür.

amin canım benim.:16: Çİfter çifter mart kedileri gibi olalımm :16:

ay ne güzel benimde eşim çok olumlu yaa...
bazen sinir olsamda bu haline bazende diyorum ki ne güzel.:1:

iyiyim canım benim çok şükür.2 ev arası koşturuyorum ama anne iyi olsunda herşeye razıyım birde torunu olsada eline versek daha mutlu olcam.
evlatlarından bir tek benim çocuğum yok aklı fikri bende...
siteye geldiğimi sizleri anlatıyorum.hepinize dua ediyor.:16:

ayy canım benim,sağolsun,Allah razı olsun annenden.Rabbimde onu evlatlarına bağışlasın inşallah.
aman onlar bari olumlu olsunlar canım yaa yoksa vallahi çekilmez...

ayy canım benim,sağolsun,Allah razı olsun annenden.Rabbimde onu evlatlarına bağışlasın inşallah.
aman onlar bari olumlu olsunlar canım yaa yoksa vallahi çekilmez...

Aynen canım benim.akşamı ettik bugünde :1:
haftasonuda çalışmasak yaa cumaretsi günlerinden işe gelmek zor oluyor ya eşimde çalışmıyor :20:

o zaman oğluna konduramıyo doğal yoldan hamile kalırsan oğlunun erkekliğini kanıtlamış olur ondan bekleyin diyo heralde

Kesinlikle bencede ogullarina konduramiyorlar bak benim oglum erkek oluyormus demekki diyecekler

ayyy inşalah canm..rüyan çıkar...

Insallah canim amiinnnnn:16::16:

ahh kuzum sen de çok gençsin...
yaşadığımız şeyler hemen hepimizin aynı...hamile görünce kıskanmamak ama imrenmek,bebek görünce Allah'ım bana da nasip et diye dualar...içinin burkulması,hayallere dalmak vs vs...son 1,5 aydır düzenli olarak keçi boynuzu kürü uyguluyoruz,eminim faydası olacak,bu yüzden 6-7 ay daha bekleyeceğiz sanırım.aşılama bana inandırıcı gelmiyor,inanmadığım şeyi bi kere daha yaptıramam sanırım.o kadar hormonu alıp,%10 luk bir şansla avunacağıma, tüp yaptırıp %70 lerle avunurum.tabii Rabbim nasip edecekse öyle de böyle de olur o konuda inancım sonsuz.

evet haklısın,ameliyattan sonra en az 1 yıl beklenilmeli.zaten bizim iyileşme 8. aydan sonra başladı,o zamana kadar inişli çıkışlıydı,daha 6 aydır filan istikrarlı yükseliyor:nazar::nazar:içimdeki his sabredersem normal yolla anne olabileceğimi söylüyor inşallah yanılmam.
sende 3. ayda yaptırdığınız testte fazla artış olmazsa sakın üzülme,aklına beni getir hemen 8. aydan sonra düzelme olduğunu.bazıları 3. ayda hamile kalıyor ama onların değerleri zaten fena değil oluyor.

tÜRKİYEYE gelene kadar hamile kal inşallah.ne kadar kendini sıkarsan sık,hamile görünce üzülmemek insanı elinde olmuyor tatlım.

Hepimizde ayni duygular var canim bu istek evlat hasreti asla bitmiyor.:50:Gelecek ay test olur heralde biliyorum dusuk cikacagini ama heralde oyle olursada uzulmeme engel olabilcegimi sanmiyorum.Hem biiliyorum hem de engel olamiyorum bu nasil istir Allahim sabir guc kuvvet versin.Her nekadar iyi ciksada bizim degerlerimiz bence hicbirzaman cok cok guzel degerler de olmayacak bunu biliyorum cunku bayaa ileri derecede varikoseli vardi.Doktor da dedi zaten bekleme cok yukselmesini hamile kalmak icin degerlere ulasamazmisiz.Insallah Allahim sen bu doktorun yuzunu kara cikar rabbim.Zaten degerlerin dibindeyiz biz:43:Annemde diyor tv de izlemis asinin cok bir faydasi olmuyormus diye,bende inanmiyorum pek ama Allah buyuk ol derse olacak tabiki.Tanidigim birisinin iki cocuguda asiyla oldu ama tabii kocasi bakalim bizimki gibi sorunu varmi bilmiyoruz ki.Sadece dogal dollenme olmuyormus diye duydum.Insallah oraya gelene kadar hamile kalirim annecigimde gorur hamile zamanlarimi diyorum.Birde birsey olmazsa yazinda 2 ay calisma olmayacak yanliz gelecegim cunku offf offf bir 2 ayda oyle gidecek heralde.Ne kadar daha bekleyecegiz Allahim yarabbim yardim et bize burdaki herkese :25:

kızlaarr kaynamışsınız:) nezamandır bakmıyordum pişman oldum yazdıklarınızı okuyunca :DD ben kayınvalıdemı severim, eşimin annesi olduğu için galiba, sebebini bilmiyorum çünkü :D benimde çok zor zamanlarım oldu, mesela bebek konusunda sorunun bende olduğunu düşünüp saçma sapan laflar ederdi sonrra eşimde olduğunu öğrendiğinde olur böyle şeyler, sen o yok evlılıkte, düzelir demeye başladı:DD bir tane görümcem var, kendisiyle görüşmüyoruz, uzakta olsun iyi olsun,mutlu olsun mantığı bizimkisi:D her neyse hepinize sabırlar diliyorum. eşimin ameliyatı henüz yenı biliyorsunuz,ama sizede oluyor mu sankı vakıt daralıyormuş gibi geliyor bazen... argınmax aldık eşim kullanmaya başladı, ama sigarayı hala içiyor. sizin moralınızı bozmak için yazmadım. bu karamsarlığımı annemle ya da kız kardeşimle konuşamıyorum. kız kardeşim hamıle, belkı halime üzülür diye açmıyorum konuyu ona.. annemde çok duygusal kıyamıyorum. çevremde herkes hamıle, gün geçtikçe dibe çöktüğümü hissediyorum. bu psikolojiden nasıl çıkabilirim sizce:?

cnm bende seninle aynı durumdayım.:2::2: malesef belki buraya sürekli olumsuz şeyler yazıyorum bazı arkadaşlar kzıyordur ama başka bu konuları anlatabileceğim kimsem yok:( :43::43::43:bazen çok ruhum daralıyor.. çıkmaz bir sokak da gibi hissediyorum kendimi. çok dua ediyorum. sürekli ' Rabbbim senden hiç bir zman umudumu kesmedim isyan etmiyorum nolur Allah ım içimdeki sıkıntıyı al. gönlümdeki kalbimdekini bilen sensin nolur Allah ım bizlerede bütün çocuk sahibi olmak isteyen kullarınla birlikte nasip et' diyorum. bi kaç gün rahatlıyorum sonra bi kaç gün yine çöküyorum. napıcam bende bilmiyorum... Rabbim yardımcımız olsun.

haklısın canım, evet eşime doktor varikosel demişti sperm sayısı ve hareketliliği düşüktü ama başka bir prof. a gittik o sakın ameliyat olup elletme diye tavsiye etti. proxed plus kullanıyoruz çakşır suyu ginseng macunu mübarek, bende hayıtlı civanperçemli macun kullanıyorum. Nasip bakalım yaza aşılama yaptırcaz.
bizimde aynı tek dr.a gttik elle varikosel var dedi ultrasonda çıkmadı. amelyatsız olabilir belki sayınız kötü değil dedi. sizden daha kötü olanlarda bile hamile olanlar var dedi. amelyat olmadık. proxceed kullnadık 2 kutu hiç etki etmedi. şimdi neofertil e başladık 3 aylık bi takviye onuda bekleyip olmazsa bi kaç dr.a daha gidip amelyat olcaz galiba. diğer yaptıklarımızı yazmıyorum bile.....

meraba kızlar benim eşim 3 yıl önce varikosel amelyat oldu keşke olmaz olaydı biz iyi araştırmadık hemen doktor ne dediyse yaptık birinci derece sol varikoseldi ameliyattan sonra düzelme olmadı hiç bi işe yaramadı doğal olrak çocğumuz olamadığı için aşılama bile yapamdan tüp bebek önerdiler.. ilk deneme başarısız oldu doktor değiştirdik ...bu doktorumuz keşke elletmeseydiniz dediğinde çok üzüldük ama yapıcak bişi yok tu artık.....şimdi de sağ taraf 2nci derece varikosel ameliyat size fayda etmes dedi ilaç tedavisi yapıyolar 2 ayda eşimin sperm sayısı 12 milyona çıktı biz 3 senedir 1 milyonu bile zor görüyoduk....ama bu seferde morfoloji bozukluğundan ikinci denemede olmadı......şimdi morfoloji sorununu da çözersek allahın izniyle 3 ay sonra yeniden ve daha bilinçli bi şekilde denemek istiyoruz....
yani ameliyatı ileri derece de değilse yaptırmaktan yana olmayın iyice araştırmadan derim ..(kendi fikrim ve yaşadıklarıma göre)

cnm bence bu varikosel kişiden kişiye göre değişiyor. sen keşke olmasaydık diyosun bense hemen eşim amelyat olsa diyorum. çünkü takviyelere rağmen artmıyor hiç bişeklde nisanda bitacek kullandığımız taviye olmazsa ameliyat olcak yapcak bişi yok. ayrıca Tr.de ilk varikosel amelyat ı yapan dr. cem kadıoğlu varikosel ameliyatı olmadan önce yapılan tüp bebklerin düşme ihtimalinin çok fazla olduğunu söylüyor çünkü sperm yapı şekil ve durumlarının bozuk olmasından dolayı . bende kesinlikle katılıyorum bu fikre.

birinci derecedeyken aslında ilaç kullansaymış belki kendiliğinden mi olurdu nebilim yada morfoloji bozulmazdı belki diyoruz
ama geçti gitti olan oldu artık önümüze bakmalıyız ....önce sadece eşime proxed vermişlerdi 2 ayda 1 milyondan 12 milyona çıktı
şimdi morfolojisine ve spermin kalitesine destek olsun diye prenly iğne ve tamoxifen diye bi ilaç verdiler inşlaahhhhhhh işe yarar .....ben idda etmiyorum tabi ameliyat olmayın diye çünkü ameliyat olupta 1-2 ay içinde kendiliğinden hamile kalanlarda çok
rabbim hepimizin yüzünü güldürsün.....

cnm malesef işte herkes yaptığının tersini düşünüyo. biz ameliyat olmadık 1 ay proxceed kullandık ( elle varikosel var ultrason da yok) banamısın demedi 1 tane bile artmadı sonuç..12 milyondu 12 milyon da kaldı.bende hemen amelyat olsak diyorum:43::43:çünkü artmıo durduk yerde başka şekilde yapacak bişey yok..:43::43::43::43:

kızlar bugün içim çok huzursuz,çok mutsuzum...pazar günü arkadaşa davetliyiz diğer arkadaşlarla.hepimiz çok yakın tarihlerde evlendik,10-15 gün var düğün aralıklarımız.şimdi bu arkadaşların 2 sinin bebeği var 2 side hamile.sadece ben değilim.içim br tuhaf.
acaba diyorum adetle beraber hemen tüp bebeğe başlasam mı?fikirlerinizi almak istiyorum.bilmeyenler için söyliyeyim,ameliyat olalı 15 ay oldu,
şuanda total sperm sayısı:50 milyon,
ml sayı :10 milyon,
hareket :%70
morfoloji :%70
siz olsanız bekler misiz daha fazla?bu arada 24 yaşındayım.
cnm değerleriniz çok iyi yaşın çok küçük ama önemli olan senin ruh halin bekleyecek psikolojin varsa bekle derim ama yoksa hiç durma daha fazla yıpratma kendini şahsen ben çok kötüyüm bu ara....:43::43:

Tatlim bak nasil mutlu olacaksan onu yap.. bekleyecek kadar sabrin varsa ve bu surecte kendini uzmeyeceksen bekle ama yok cok yipraniyorum dersen yaptir derim.. esler hep ayni benimkide asilamada yapmayalim tupte yapmayalim diyordu sanki leylekler getirecekti cocugu:47: en azindan seninki sorun cikarmiyor:37:
ayyyy cnm aynen benm eşimi anlatmışsın... sözel olrak pek bişi deniyo ama arada dio ben anlıyorum ameliyata hiç yanaşmıo tüp hele aklından bile geçirmio. dün adet oldum dedim hadi yaaaaaa olmadımı bu ayda diyo... sinirlendim ...:47::47:ya sen bide ümitleniomusun dedim.. hiç bişi yapma etme... leylekler mi getirecek çocuğu yani.. tmm Rabbimden umut kes,ilmez ama yok deniyoruz olmuo işte....

inşallah....kızlar 5 cuma üst üste sela ile ezan arasında meryem suresi okunsa çocuk olması için..
cnm meryem suresi hergün aralıksız okunmalı... secde yerine gelince kuran bırakılıp secde yapılmalı sonbra devamı okunup ardından dua edilmeli. biz annemle 40 gün kesintisiz okuduk adet olunca yada okuyamadığım zmanlar aNNEM okudu. sonra 40 gün fetih suresi ve duası okudum ( Allah kabul etsin) adetim bitince tekrar meryem suresine başlayacağım inşallah ve Rabbim nasip ederse elimden geldiğince hamile olana kadar okumayı düşünyorum... bir akrabamız eşi kendisi ve kayınvalidesi hergün okumuşlar özellikle teheccüde kalkanlar gece okursa daha iyi..okumuşlar ve 3.ayda hamile kaldı kız doğudrdu şimdi. düşük yapmıştı 1 yıldır olmuodu çocuğu...

slm kızlar...
dediğim gibi malesef adet oldum dün ...
hiç umut etmemiştim zaten...
bu ay ovulasyon alıp ona göre çalışalım diyorum. beni bu 1 er gün arayla işi çok yoruyo. sizde durumlar nasıl :(:44::44::43::43:
ben öğretmenim ve sabahcıyım dersim zaten çok erken başlıo birer gün arayla ilişki olunca ayakları dik yat banyoyu mecbur sabah yapmam lazım. sabah 5.30 da kalkıp banyo yapmak çok ama çok ama çok zor....
bıktımmmmmmmm:43::43: inanırmısınız sinüzzit oldummm:2::2:
napıcam önerisi olan varmı? 1 er gün araylada yapmayınca ya kaçtıysa yumurtlama ya erken olduysa ya geç olduysa diye kuruyorum kafamda....:50::50:

inş tatlım gerek kalmadan hamile kalacaksın bende inanıyorum inş bu ay batın gelmez ne seviniriz ana hadi bakalım güzel haberlerini bekliyoruz:21:

bu kaynanalar bebek meraklısı olur seninki nasıl olmuşta bekleyin diyo hayret :)

sabah sabah nasıl moral verdin bana :16: Allahım hepimizin yüzünü güldürsün
proxeed plus ilk kullanıldığında etki etmez hatta değerler dahada düşer gibi yorumlar okudum burda onun içinde kendimi hazırlamıştım bu test diğerinden çok düşük gelcek diye.. çok şükür

hiç üzülme durumunuz çok iyi canım en önemli şey sayı ve hız sizin maşallah tatlım en kısa zamanda güzel haberler veririsin bize artık...ileri hılzı 11 milyon ne demek ya müthiş.bizim 1 milyon düşün artık gerisini

Back
X