- 9 Mayıs 2013
- 1.319
- 1.313
- 333
- Konu Sahibi delinefsim
- #3.681
Oyy herkes doluymus valla bu konuda bir kivilcimla dokulduk :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
canm sen kocanı elınde tut onları ne dıye sevındrcen cocukta yap inşAynen oyle tatlim amaaann umursamiyorum artik isteyen begensin kocada memnun deilse anasina gitsin![]()
günaydın canım.bende bu ay çok umutlandım ama herşeyi hayra yorduğum için hayırlı değilmiş demek canım.
belki konu ile ilgili olmayan bir yere yazacağım ama burada çok arkadaşım olduğu için yazmak istedim.belki içinizden birilerine anlatmışımdır. evlenmeden önce eşimin ailesi ile sorunlar yaşadım beni istemediler çok belli etti annesi ve ablası, namusuma varana kadar hakaret ettiler bana annemi zor ikna ettim ayrılacaksın dedi, eşimi çok sevdiğim için ayrılmadım annem de bu konuda anlayış gösterdi. tabii olan biten gerginlikler birleşince düğünümüz de ailelerimiz sorun yaşadı . ben kendi ailemle ilgili olan sorunları konuşup hesap sordum diyeyim ama eşimin ailesine tek bir kelime bile söylemedim o kadar namusuma dil uzattılar düğünümüzü mahvettiler tek kelime etmedim. dolasıyla ailelerle ilk bir yıl ilişkilerimiz pürüzlüydü ama ben hiç bir şey olmamış gibi her zaman eşimle birlikte kalkıp memleketine gittim. benim yüzümden ailesi ile ilişkileri bozuldu düzelsin diye( benim olan bitenden halbuki hiç bir suçum yok) ama yine de eşimin yanında bulundum ailesidir ilişkileri düzelsin diye bu zamana kadar hep gittim çalışmıyordum vaktim kısıtlı değildi bu konuda. bu yıl çalışıyorum ve bu konuda gerçekten vaktim çok kısıtlı ve eşim ailesi le arasını baya düzeltti yani bana düşen görev bitti kaç yıldır bunun çabası vardı eşim ailesi ile eskiye çok çok iyi görüşüyor. bu yıl gitmek kesinlikle istemiyorum hem vaktim yol 1 hafta olan tatilimi i tatil yaparak geçirmek istiyorum .artık eşim ailesi ile ilişkisini düzelttiğine göre tek gidebilir ben gidince benden destek alıyordu diyeyim. benim içimde düğündense namusuma ettiği hakaret bir türlü geçmiyor kendime saygısızlık yaptığımı düşünüyorum ama yine eşimin ailesi diye görüşüyorum her geçen gün bu hakaret beynimde daha canlanıyor nasıl yapar bana böyle bi hakaret diye kabul edemiyorum.ne dersiniz hakılımıyım sizce bu yazdıklarımda.
Canim benim yine iyisin benim kaynana esime ne zaman birakip geleceksin evine diyor yaa benim esimde onlar ne soylerse gelir bana anlatir.. bide aman cocuk yapacaz diye odu kopuyor her hafta soruyomus esim yok deyince siritiyormuss.. benim annem ben mutlu olayim nerde kiminle olursam olayim diyedusunuyor ama iste bole bencil analarda varr.. bi de bende 5 gorumce var hepsi birbirinden fena it surusu gibiler zaten :)) hala ortalik karistirmaya dewam ediyorlar sonrada sen bunu soyledin dedigimde inkar ediyor allaha havale ettim canim artik allah yardimcimiz olsun :))
Oyy herkes doluymus valla bu konuda bir kivilcimla dokulduk :)
canm sen kocanı elınde tut onları ne dıye sevındrcen cocukta yap inş
evet ya canım bak buna da acayip katılırım.maddiyat beni geriyor.ayyy durun bende anlatacam çatlarım valla dayanamadımbenimkiler iyi insanlar aslında abdestli namazlı tek huzursuz olduğum şey para mevzuları kendileri beş kuruş biriktirmiyorlar ama dil ucuyla şunum eksik bunum eksik karı koca memuruz evlenirken herifi borçla aldım, düğünü biz yaptık hala düğün borcu ödüyorum, şimdi düğünleri var ve bize de emri vaki eşya aldırıyorlar, ama pahalı, ben daha mütevazi bi takı takacaktım, ama eşim hemen tabi tabi ne isterseniz bakın diyor, yahu ben yıllardır senin borcunu ödüyorum, daha buna benzer bi çok şey, bizimkide tutturur her yıllık izinde gidelim diye ev iş ev iş bi daha ev ortamında olmak istemiyorum otele gidip yan gelip yatacam diyorum büyüklerine gidilir diyo, ama buna şükür, bu seferde tayin tutturdu onların yanına, ayak diriyorum da bakalım napcam
ama maddi yönden beni çok zorluyorlar, bende ağzımı açıp bişi demiyorum ama eşime saydırıyorum bu seferde fesat oluyorum
parayı kimse için kazanmıyorum ki ben ne zorluklarla çalışıyorum
![]()
evet ya canım bak buna da acayip katılırım.maddiyat beni geriyor.
yahu çalışıyoruz ama kimse için değil ki.azcık büyüklerin düşünmesi lazım.daha nasıl yardımcı oluruzu düşünmeleri lazım.
ama nerde ne alırız peşindeler.o zaman çalışmayan kalacaklar ama sana bana zor işte.
çocuk yolunda uğraştığımız süreç az bir maddi süreç mi ?![]()
Canim benim yine iyisin benim kaynana esime ne zaman birakip geleceksin evine diyor yaa benim esimde onlar ne soylerse gelir bana anlatir.. bide aman cocuk yapacaz diye odu kopuyor her hafta soruyomus esim yok deyince siritiyormuss.. benim annem ben mutlu olayim nerde kiminle olursam olayim diyedusunuyor ama iste bole bencil analarda varr.. bi de bende 5 gorumce var hepsi birbirinden fena it surusu gibiler zaten :)) hala ortalik karistirmaya dewam ediyorlar sonrada sen bunu soyledin dedigimde inkar ediyor allaha havale ettim canim artik allah yardimcimiz olsun :))
belki konu ile ilgili olmayan bir yere yazacağım ama burada çok arkadaşım olduğu için yazmak istedim.belki içinizden birilerine anlatmışımdır. evlenmeden önce eşimin ailesi ile sorunlar yaşadım beni istemediler çok belli etti annesi ve ablası, namusuma varana kadar hakaret ettiler bana annemi zor ikna ettim ayrılacaksın dedi, eşimi çok sevdiğim için ayrılmadım annem de bu konuda anlayış gösterdi. tabii olan biten gerginlikler birleşince düğünümüz de ailelerimiz sorun yaşadı . ben kendi ailemle ilgili olan sorunları konuşup hesap sordum diyeyim ama eşimin ailesine tek bir kelime bile söylemedim o kadar namusuma dil uzattılar düğünümüzü mahvettiler tek kelime etmedim. dolasıyla ailelerle ilk bir yıl ilişkilerimiz pürüzlüydü ama ben hiç bir şey olmamış gibi her zaman eşimle birlikte kalkıp memleketine gittim. benim yüzümden ailesi ile ilişkileri bozuldu düzelsin diye( benim olan bitenden halbuki hiç bir suçum yok) ama yine de eşimin yanında bulundum ailesidir ilişkileri düzelsin diye bu zamana kadar hep gittim çalışmıyordum vaktim kısıtlı değildi bu konuda. bu yıl çalışıyorum ve bu konuda gerçekten vaktim çok kısıtlı ve eşim ailesi le arasını baya düzeltti yani bana düşen görev bitti kaç yıldır bunun çabası vardı eşim ailesi ile eskiye çok çok iyi görüşüyor. bu yıl gitmek kesinlikle istemiyorum hem vaktim yol 1 hafta olan tatilimi i tatil yaparak geçirmek istiyorum .artık eşim ailesi ile ilişkisini düzelttiğine göre tek gidebilir ben gidince benden destek alıyordu diyeyim. benim içimde düğündense namusuma ettiği hakaret bir türlü geçmiyor kendime saygısızlık yaptığımı düşünüyorum ama yine eşimin ailesi diye görüşüyorum her geçen gün bu hakaret beynimde daha canlanıyor nasıl yapar bana böyle bi hakaret diye kabul edemiyorum.ne dersiniz hakılımıyım sizce bu yazdıklarımda.
canım ya öncelikle gerçekten çok sabırlısın elbette eşini sevdiğin değer verdiğin içindir.
ama bencede 1 haftalık iznini artık orda harcama ayrıca eşinde gidip izini orda yemek zorunda değil.illa görmek istiyorsa 2 gü durur döner eşim çaşıyor yalnız bırakamam desin.kıymet bildirsin.ama elinde gelenin fazlasını yapmışsın bence.dahası artık kendi mutluluğun için olsun.senelik izin olur mu ya öyle kendin için yaşa artık...bence yani.![]()
ayy tatlım ALLAH sabır versin sana.sakın taviz verme tepene çıkartma.o kendi kendine pişman olacaktır yaptıklarından,söylediklerinden. yılda 1 hafta tatilin varsa bunu neden kaynananın yanında harcayacaksın ki,hem de haketmeyen kaynananın...
aynen tatlım 1 hafta iznimi orada kullanmak istemiyorum dediğin gibi keşke hak eden biri olsa...ya o kadar benim namusuma dil uzattı aynı durumu kızına bi komşusu yapmış şuan o komşu ile konuşmuyorlar hatta eltimin arkadaşı eltim o komşu ile konuşuyor diye trip yapıyorlar eltime ee o zaman ben sizinle niye konuşuyorum aynı şeyi siz bana yaptınız o komşunun saçını başını yolmuşlar. bende annemle saçını başını mı yolsaydım bu yani valla ben anlamıyorum bir de başlarına gelen şeyi bana gelinlerine yaptılar ya ne diyeyim o kadar beni önemsiz görüyorlar demek çünkü o duygunun ne demek olduğunu çok iyi biliyorlar...
ayyy durun bende anlatacam çatlarım valla dayanamadımbenimkiler iyi insanlar aslında abdestli namazlı tek huzursuz olduğum şey para mevzuları kendileri beş kuruş biriktirmiyorlar ama dil ucuyla şunum eksik bunum eksik karı koca memuruz evlenirken herifi borçla aldım, düğünü biz yaptık hala düğün borcu ödüyorum, şimdi düğünleri var ve bize de emri vaki eşya aldırıyorlar, ama pahalı, ben daha mütevazi bi takı takacaktım, ama eşim hemen tabi tabi ne isterseniz bakın diyor, yahu ben yıllardır senin borcunu ödüyorum, daha buna benzer bi çok şey, bizimkide tutturur her yıllık izinde gidelim diye ev iş ev iş bi daha ev ortamında olmak istemiyorum otele gidip yan gelip yatacam diyorum büyüklerine gidilir diyo, ama buna şükür, bu seferde tayin tutturdu onların yanına, ayak diriyorum da bakalım napcam
ama maddi yönden beni çok zorluyorlar, bende ağzımı açıp bişi demiyorum ama eşime saydırıyorum bu seferde fesat oluyorum
![]()
empati nedir haberleri yok anlaşılan...
senden uzaktalarsa hiç kafana takıp sıkma canını.eşin senin yanında ya,önemli olan o.
ka.validen yakında bulur layığını.öyle başkasına iftira atan kolay kolay iflah olmaz.Allah'a havale et geç tatlım.rahatını bozma öyle insanlar için.
bazen kayınvalidem çok bilmiş davranıyor her zaman önde ben olayım istiyor benim görüşlerim olsun istiyor ama uzakta olunca iyiyiz ne kadar uzak o kadar iyi ama başka bir açıdan düşününce bana çok çok iyi davranıyorlar evinde bulaşık yıkamış değilim yaptırmıyor bana hizmet ediyor resmen böyle olunca da kötü taraflarını görmezden geliyorum güzelce anlaşıp geçiniyoruz.
Ah canim allah yardimcin olsun.Bende onlardan yok zaten kayinvaldede ittifak yapicak insan olsa daha neler yapcak kimbilir.Birde seninki cok asikar esine karsida benim kayinvalidem birde cok isini bilir oyle bir sey cevirir irtada suclu ben kalirim.Afedersin beni halleder sinir krizine girerim o guler ben o sinirle tek kelime etsem boynunu buker aglar ben cadi olurum ya ah annem olmasa ben neler yapcamda annem cok sagduyulu sakinlestirdi hep beni.Simdi uzagimda azcik rahatim tabi teknoloji yuzunden hergun evimizdeler ama buna sukur
kıı bende doluyum ama anlatsam bıtmezOyy herkes doluymus valla bu konuda bir kivilcimla dokulduk :)
canm siz karı koca calısıyosanz sızde para ganıdır ole dusunuyolar eminm sizde yatırım amaclı borca grın bısey ısteyemzler ozamnayyy durun bende anlatacam çatlarım valla dayanamadımbenimkiler iyi insanlar aslında abdestli namazlı tek huzursuz olduğum şey para mevzuları kendileri beş kuruş biriktirmiyorlar ama dil ucuyla şunum eksik bunum eksik karı koca memuruz evlenirken herifi borçla aldım, düğünü biz yaptık hala düğün borcu ödüyorum, şimdi düğünleri var ve bize de emri vaki eşya aldırıyorlar, ama pahalı, ben daha mütevazi bi takı takacaktım, ama eşim hemen tabi tabi ne isterseniz bakın diyor, yahu ben yıllardır senin borcunu ödüyorum, daha buna benzer bi çok şey, bizimkide tutturur her yıllık izinde gidelim diye ev iş ev iş bi daha ev ortamında olmak istemiyorum otele gidip yan gelip yatacam diyorum büyüklerine gidilir diyo, ama buna şükür, bu seferde tayin tutturdu onların yanına, ayak diriyorum da bakalım napcam
![]()
tabı canm ben kocamı yolda bulmadım mutlu evlılıgımı nıye bozayım buyuk bı hata yapmadıktan sonraaynen ya ne konuşasımız varmış
bencede yaa en doğrusu
evet ya canım bak buna da acayip katılırım.maddiyat beni geriyor.
yahu çalışıyoruz ama kimse için değil ki.azcık büyüklerin düşünmesi lazım.daha nasıl yardımcı oluruzu düşünmeleri lazım.
ama nerde ne alırız peşindeler.o zaman çalışmayan kalacaklar ama sana bana zor işte.
çocuk yolunda uğraştığımız süreç az bir maddi süreç mi ?![]()
hıc kendını eve hapsetme bu mıllet yuzunden kendımızı gerı cekmeyelım hayata gulumsemek lazımcanım seni merak ettim hemen neti açtım güzel haberler alıcam diye herşeyin hayırlısı.güzel bi haber alsak da moralimiz düzelse.Allah en yakın zamanda nasip etsin inşallah canım peş peşe gelicek bu gidişle güzel haberler:)
hayırlısı olsun canım benim de ilk aşılamam negatifti ondan sonra da eşim ameliyat oldu.inş bundan sonrakilerde güzel haberler bekleriz...
canım duana amin demekten başka bişey gelmiyor elden.benimde aklım fikrim bu duygu.sosyal hayatım neredeyse sıfıra indi.insanların sorularından kaçmak için,kendimi eve hapsettim.Allah öncelikle bu duyguyla baş etme gücü versin.Gönlümüzdekini hayırlı eyleyip en kısa sürede versin inş...
ahh canım ne desem bilemedim. zor gerçekten kocanla aran açılır bişe demeye kalksan.
doğru ama işte insan ne kadar yapılanları uygun bulmasa da anne babasına kıyamaz. erkeklerde bu konuda farklılar yani ailemiz el üstünde tutulsun istiyor. bende çok kavga ettim 18 yaşında evlendim cahillik hep yarıştım eşimle bu konuda. Sonra tabi anladım annesine babasına akrabalarına sürekli mesajlar attım aradım sordum samimi oldum ağzımda azıcık laf yapmaya başladı, poh poh meselesi işte. şu an benden iyisi yok.