- Konu Sahibi delinefsim
- #3.781
tabii tatlım sebepsiz infertilite denen birşey var.en sonunda tüp bebekle anne olabiliyorlar.
inşallah güzel günlere çok yaklaştık bende hissediyorum,hemde çok![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
tabii tatlım sebepsiz infertilite denen birşey var.en sonunda tüp bebekle anne olabiliyorlar.
inşallah güzel günlere çok yaklaştık bende hissediyorum,hemde çok![]()
evet canım batın ne zaman senin?
3 mart tatlım...
çok az kalmış hadi inş tatlım güzel haberler verin ne olur ya çok çalışın kızlar boş durmayın![]()
evet tatlım 4 gün sonra adet olmam lazım.bu ay verimli çalışamadık maalesef.artık bi daha ki aya inşallah![]()
Allahtan umut kesilmez tatlım inş bu ay hamile kalırsın kalmasan eğer önümüzdeki ay inş birlikte kalırız ne güzel olur![]()
inşallah tatlım.artık hepimiz toplu olarak hamile kalalım inşallah.hakettik bunu,emin adımlarla ilerliyoruz anneliğe inşallah![]()
inş allah dualarımızı geri çevirmez bizlerde o güzel duyguları yaşarız.
Merhaba Yelizcim, varikosel ameliyati konusuna bizde cok kafa yorduk, olsak mi olmasak mi diye dusunup tasindik..esimde sol testiste 1. derece varikosel vardi doktor ameliyatla duzelir dedi ama cogu doktorda 1.. derece icin ameliyat olsada duzelme fazla olmaz diyorlar..2-3. dereceler icin duzelme daha fazla oluyormus..bu yerin dibine batasica hastalik spermleri bu kadar mi etkiliyor ya derken esimin 5-6 yaslarinda gec inmis testis ameliyati oldugunu ogrendik, heralde o buyuk olcude etkiliyor spermleri dedik ve ameliyat olmadan tup bebege karar verdik tabi bu arada esime bi suru vitamin kur vs uyguladik ..morfolojimiz %2 cikarken en son 0 a dustu..her kur herkese iyi gelmedigi gibi varikosel ameliyatida herkes icin iyi olmayabilir..simdi 2 dondurulmus embiryomuz var , tarsnfer icin bekliyoruz bakalim...insallah hepimiz tez zamanda bu stresli hastaligin pencesinden kurtulup bebelerimize kavusuruz:) sevgilerrr
vala canım haklısın ne desek boş herkes yaşadığına göre ol yada olma diyo ...ama keşke diyorum keşkee birinci derecedeyken durumu kötü değildi ozman tüp deneseydik ....ameliyattan sonra morfolojisi hareketlilği herşeyi bozuldu adamcağızımın bide etkisi kötü oldu ..bide bunla bitse ondan sonra eşimin beyin hipofiz bezi (hormonları yöneten bölge) de ur çıktı bütün hormonları lh ı testesteronu spermi herşeyi 0 dı 0 yokk bittii herşey dedik .........çok şükür onu bari erken teşhis ettilerde 6-7 ayda ilaç tedavisiyle normale döndü eşim ozman dedimki istemiyom ben cocuk falan bana eşim lazım dedim beyindeki kaybolmaz iyileşmez diye çok korkmuştum neyseki çok şükür rabbime iyileşti ....hormonları düzelir düzelmezde ilk denemeyi yapmıştık sperm 1 milyonken denedik olmadı tabi....... dondurulmuşum bile olamadı ...ikincide de öle morfoloji bozukluğundan olmadı nasipmiş dedik napalımmm.....doktoru değiştirdik o dedi zaten ameliyat olmasaymış iyi olurmuş diye sizinki ameliyatlık durum değilmiş çünkü dedi ...bu adama güveniyorum bu sefer eşimin durumunu düzeltmek için elinden geleni yapıcağını söledi inşalahhhhhhhh rabbim yüzümüze bakar da bi sonuca varırız ...
benden de sana sevgiler canımmm![]()
evet valla oyle cok sukur:) darisi basina canim..bzim tup bebek tedavisne baslandi yumurtalar toplandi spermler icine enjekte edilerek dollendi ve 5. gunde donduruldu...simdi yeniden ilac tedavisiyle Rahim uygun hale getiriliyor ve mart sonunda donsuurlan embriyolar isitilip transfer edilecek..inslalah bunlari ogrenmene gerek kalmadan bebisine kavusurusun canim..bende mumkun olsa TR de yaptirmayi tercih ederim ama maalesef suanda mumkun degil..
Asiti biliyordum da yavas yada hareketsiz spermlerin o gorevi yaptigini bilmiyordum ne garip degilmi Allahin isi iste.Ben diyorum zaten bir urolog bir jinekolog kadar bilgiliyim valla bir ameliyat yapmasini bilmiyorum onuda yaparlarken gorsem onuda yapaim diyorumyumurtanın içinde asit mutlaka oluyormuş zaten sperm ilk başta onlarla mücadele veriyormuş hareketsiz olan spermler o görevi yapıyormuş yani rahim içindeki asitlere karşı diğer spermlerin yumurtaya gitmesi için oyalama görevi varmış düşün adama hareketsiz olan spermler için bile ne güzel açıklama yapmış. valla aklıma gelmezdi bu kadar zor olduğu okumadığım girmediğim site kalmadı bileydim tıp okurdum yav![]()
Ilac isimlerinden tutta teshis koymaya kadar masallah hersey var bizde suan.Keske bilmeseydik hele bu site sizler sayesinde daha cok sey ogrrendim
canım sizin ameliyatın5.ayı değil mi, neden tam 6 ayı beklemiyorsunuz?
ayy kuzum beniiimmmm
ayyy içim kıpır kıpır oldu valla.artık hareket az deyip durma bacım,için rahat etsinnn
demek sayı kaç olursa olsun 20 tanecik mi gidiyomuş yumurtaya???kafam azıcık karıştı,daha detaylı anlatır mısın şu kalın kafalı arkidişineee
hayatım,hoşgeldin.annen nasıl?düzeldi i iyice?
Asiti biliyordum da yavas yada hareketsiz spermlerin o gorevi yaptigini bilmiyordum ne garip degilmi Allahin isi iste.Ben diyorum zaten bir urolog bir jinekolog kadar bilgiliyim valla bir ameliyat yapmasini bilmiyorum onuda yaparlarken gorsem onuda yapaim diyorumIlac isimlerinden tutta teshis koymaya kadar masallah hersey var bizde suan.Keske bilmeseydik hele bu site sizler sayesinde daha cok sey ogrrendim
aynen bazen diyorum keşke her şeyi bu kadar bilmesen kafama takmazdım ne kadar ince ayrıntıya girdiysem kafama takacak o kadar şey çıkarttım. ama ne yapayım gün geçtikçe daha merak ediyorumkim bilir daha neler öğreneceğiz hamileliğin bu kadar ayrıntılı olduğunu bilmiyordum spermlerin ne görev yaptığına varana kadar her şeyi öğrendim.halbuki ilk korunmayı bırakınca hemen kalacağım sanmıştım
![]()
martın 14 tam 6. ayımız olacak ama bizim değrler düştüğü için endişeliyiz<...daha da düşüyor sa tam kaybetmeden başımızın çaresine bakalım diyoruz...
sağol canm..iyi şimdi şükür..yavaş yavaş yrüor artık...bnm tahmin ettiğim kadr kötü olmadı şükür..doktor da sağol olsun elinden gldiği kdr az kesmeye çalışmış...haftaya da dikişi alacakalr...sadece ağrılarıoluor arada ama o da normal dir..elimizin bıcak la küçük bir cizikoldugun da bile kaç gün ağrısını hissederiz..
1.5 yıllık evliyiz hiç korunmadık çocuk istiyoruz eşim de 3 ay önce çift taraflı varikosel çıktı ameliyat oldu şükür doktorumuzu iyi seçmişiz dün sperm testi yaptırdık ve sonuçlarımız çok iyi çıktı hareketli sperm oranı düşüktü şuan baya düzelme var bugün doktor artık tamam dedi herşey yoluna girmiş iş sizde mutlu haberlerinizi bekliyoruz dedi inş. RABBİM tüm isteyenlere bizde dahil yaşatsın bu duyguyu. ama 3 ay içinde eşim arı sutu bal pole keçiboynuzu pekmezi,keçiboynuzu,ceviz,fındık ,fıstık,meyve yedi bol bol bide tüm sevenlerimizin dualarıyla inş şimdi bekliyoruz RABBİM sevindirir inş.![]()
kızlar bugün içim çok huzursuz,çok mutsuzum...pazar günü arkadaşa davetliyiz diğer arkadaşlarla.hepimiz çok yakın tarihlerde evlendik,10-15 gün var düğün aralıklarımız.şimdi bu arkadaşların 2 sinin bebeği var 2 side hamile.sadece ben değilim.içim br tuhaf.
acaba diyorum adetle beraber hemen tüp bebeğe başlasam mı?fikirlerinizi almak istiyorum.bilmeyenler için söyliyeyim,ameliyat olalı 15 ay oldu,
şuanda total sperm sayısı:50 milyon,
ml sayı :10 milyon,
hareket :%70
morfoloji :%70
siz olsanız bekler misiz daha fazla?bu arada 24 yaşındayım.
Canim maddi manevi durumunuzu bilemiyorum oyuzden bisey diyemiyorum.. ama biliyorsun benim esimin degerleri cok daha iyiyken bile ben beklemedim ama tabii bizim yas durumumuzdan dolayi da beklemedim.. esinle oturup konusun en dogru karari siz verirsiniz canim..