• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
sağol canımm..ahh nerde o günler,adetim yeni bitti bir daha ki adette başlayacağız bir sorun çıkmazsa,inşallah hamile kalırım da bu ay adet görmem.

ayy kızz test yaptı mı hamile misin yoksaaa:49::49:

tatlım prolaktin süt hormonu,yüksek olmadı gebeliğe enge.benim arkadaşımında 29 çıkmıştı 9 aydır deniyodu olmuyodu.sonra doktora gitti,doktor bir tane hap verdi,aynı ay hamile kaldı.yani tedavisi çok kolay hiç endişe etme.senin ki sınırda ya belki tedavi bile gerektirmez.doktor ne dedi?

oh ohh o kadar takviyeye,vitamine,küre yükselsin canım şu spermler aa yeter artık valla.inşallah ameliyata gerek kalmadan hamile kalırsın tatlım.:49::49:

yok guzelim yaa test yaptim negatif cikti .Birde insanlar okadar umutlandirmisti test yapmicam yapmicam dedim dayanamadim kocaman tek cizgiyi gordum illahi yinede napalim yine vakti gelmedi demekki.Bari adetim gelseydi de rahatlasaydim yaa kac gun gecti daha gelmedi.Gecen ay 28 cekti bir iki gun sonra gelir heralde artik en gec,gecikmezdi cunku

yok guzelim yaa test yaptim negatif cikti .Birde insanlar okadar umutlandirmisti test yapmicam yapmicam dedim dayanamadim kocaman tek cizgiyi gordum illahi yinede napalim yine vakti gelmedi demekki.Bari adetim gelseydi de rahatlasaydim yaa kac gun gecti daha gelmedi.Gecen ay 28 cekti bir iki gun sonra gelir heralde artik en gec,gecikmezdi cunku

bu aralar herkesde gecikme yaşanıyor.mevsimsel geçişten olabilir.benim 5 gün gecikmişti,Delinefsim in 13 gün,Jonguil in de gecikme olmuştu.
çok mu stres yapıyoruz acaba?

:) alemsiniz kizlar .. bende simdide asilama stresine girdim 2 ay mayisa kadar olmazsa asilama dusunuyorum dun bi arkadasimla konustum da ikiz zor ama hamilelikte zor dedi yani ikiz olabilme sansi icin bile deger bence asilamaya diye dusunuyorum bugun doktoruma hsg sordum sana gerek yok d edi - bende cunku hic bi sorun yok -o stresten de kurtuldum cok sukur .. ama yinede insallah 2 ay dogal sekiilde olur bakalim .. off stresli cok bunlar - hic bi isimi yapamiyorum surekli dusunmekten ne olur nasil olur oylemi yapsak boyle diye .. hayilriisi biraz sakinlesmemiz lazim sanirim ..

haklısın canım kafamız rahatlamadıkça olmayacak galiba kaç doktora gittiysem hepsi aynı şeyi söylüyor " stres yaparsan sorun olmasa bile olmaz" diye...
eskiye nazaran biraz daha rahatım hatta bu aydan sonra ilişki günlerini bile hesaplamak istemiyorum bıktım artık...yaza kadar belki bir kere aşılama yaptırırız bizde bakalım ya eşim de normal yolla olsun çok istiyor ama ameliyatın 8 ayındayız bilmiyorum ne kadar bekleyecez,allah ne kadar imtihan edecek bizi ...

bu aralar herkesde gecikme yaşanıyor.mevsimsel geçişten olabilir.benim 5 gün gecikmişti,Delinefsim in 13 gün,Jonguil in de gecikme olmuştu.
çok mu stres yapıyoruz acaba?

evet canım benim de 5 gün gecikmişti...mevsimsel değime girdik galiba her yıl bir kere de olsa bu tür gecikmeler olur geçen yıldan sonra ilk defa bu yıl bu kadar gecikmişti. bakalım bu ay ne olsun. ama son üç adet döngüsünü girince 28 günde bir adet olduğumu hesaplıyor. gecikme zamanı hesaplatınca 25 gün sürüyor diye hesaplıyordu ovulasyon hesaplama şuan normale döndü yani gecikme bu konuda işe yaradı:9::9:

evet canım benim de 5 gün gecikmişti...mevsimsel değime girdik galiba her yıl bir kere de olsa bu tür gecikmeler olur geçen yıldan sonra ilk defa bu yıl bu kadar gecikmişti. bakalım bu ay ne olsun. ama son üç adet döngüsünü girince 28 günde bir adet olduğumu hesaplıyor. gecikme zamanı hesaplatınca 25 gün sürüyor diye hesaplıyordu ovulasyon hesaplama şuan normale döndü yani gecikme bu konuda işe yaradı:9::9:

bazıları diyor ki,rahim 1 ay önceden kendini hazırlarmış bu yüzden gebelik olmadan 1 ay önce gecikme olabilirmiş.bana çok saçma geldi ama inanmak istiyorum:9::9:

bazıları diyor ki,rahim 1 ay önceden kendini hazırlarmış bu yüzden gebelik olmadan 1 ay önce gecikme olabilirmiş.bana çok saçma geldi ama inanmak istiyorum:9::9:

:9::9: evet canım her adet gecikmesinde aynı şeyleri okuyorum... hamile kalalım diye tatlım aslında hep kendimizi kandırıyoruz adet 1 2 gün gecikir test yaparız çıkmaz geç döllenme olur ondan sonra bir kaç gün daha gecikir neyse bir dahaki ay inş rahim kendini hazırlıyor deriz her ay aynı muhabbet:9::9:

:9::9: evet canım her adet gecikmesinde aynı şeyleri okuyorum... hamile kalalım diye tatlım aslında hep kendimizi kandırıyoruz adet 1 2 gün gecikir test yaparız çıkmaz geç döllenme olur ondan sonra bir kaç gün daha gecikir neyse bir dahaki ay inş rahim kendini hazırlıyor deriz her ay aynı muhabbet:9::9:

hahaaa:9::9::9:neyse ki tek değilmişimm.n'apalım umut dünyası:32::32::32:

hahaaa:9::9::9:neyse ki tek değilmişimm.n'apalım umut dünyası:32::32::32:

:9::9: kıı her ay aynı şeyleri düşünmekten bıktım valla...çocuk düşünmeyenlere imreneceğim hiç aklıma gelmezdi:9::9: ohh ne güzel kafaları rahat meğer çocuk düşünmezken ne kadar rahat kafam varmış:9::9:

Son düzenleme:
:9::9: kıı her ay aynı şeyleri düşünmekten bıktım valla...çocuk düşünmeyenlere imreneceğim hiç aklıma gelmezdi:9::9: ohh ne güzel kafaları rahat meğer çocuk düşünmezken ne kadar rahat kafam varmış:9::9:

kız doğru valla,ilk 6 ay çocuk düşünmemiştik.diyodum ki kendi kendime,ay kafam ne kadar rahat acaba benim imtihanım neyle olacak diye.meğer bebek yüzünden olacakmış...

iyi akşamlar kızlar,ben de adet olduğum için Meryem suresini okuyamamıştım,yeni başladım.İki tane okudum bende şimdilik,bundan sonra okurum .Allah kabul etsin inş. Bide bişey soracağım zeytinyağında incir yapmıştım eşime onu nasıl kullanacak sabah aç karnına mı?

kız doğru valla,ilk 6 ay çocuk düşünmemiştik.diyodum ki kendi kendime,ay kafam ne kadar rahat acaba benim imtihanım neyle olacak diye.meğer bebek yüzünden olacakmış...

evet canım allah büyük bi imtihandan geçiriyor bizi...hem sabretmeyi hem isyankar olup olmadığımızı, eşimize karşı ilgimizi bu sorun karşısında nasıl davrandığımızı kısaca her şeyi sınıyor rabbim ..allaha şükür isyan etmedim hiç...

Son düzenleme:
kızlar selam zeynebim takma kafaya aynı durumlar bende de oluyor, para yönünden bizimde, hep dediğini yaparım yaparım, bi kere hayır deyince para yardımı yapamam deyince benimkide hemen başlar söylenmeye, zaten gönüllü yapmıyorsun diye, bu zamanda tırnağın varsa başını kaşı, bizim hiç mi derdimiz tasamız yok canım, sürekli başkaları için koşturuyoruz, geçmiş olsun Rabbim şifa versin ama seninde belki istemiyordu canın, ama erkek milleti böyle evliyken herşeye katlanılıyor, aslında biz bayanlar bazen beyaz yalan söylemeliyiz mesela o geldiğinde yatak döşek yatıp, bende rahatsızım midem çok ağrıyo sen git gel desen, ama sana diyorum da bende pat pat lafı söyleyiveriyorum yüzüne, hiç kurnaz olamıyorum, bu arada eşim test yaptırdı dün, tüp bebek için bi bakalım bizim laboratuvarda demişlerdi, bir ay macun kullanmıştık, ileri hareket sıfırdı 25 olmuş, yerinde hareket sıfırdı 14 olmuş, sayı sanırım aynı milimde 9 milyon testten pek anlamadım bide bunu kurugere bakmışlar ondan hiç bisi anlamadım morfoloji iyidi ama kuyruk baş kafa anlamıyorum ben ondan :27: fakat volüm az olmuş ikidir az oluyor 0.9 ml çıkmış, hayırlısı bakalım, sigarayı bırakıp şu macunlara devam etsek belki biraz daha artar ama beklemek istemiyorum artık bi tane olsun da olmazsa yine o macundan alır ikinci bebişi bedavaya getiririm :52: hayırlısı Allahtan kızlar herkesin şansı yaver gitsin

Canım maşallah hareket çok güzel artmış,ne macunu kullanmıştınız çok merak ettim,bizim de ileri hareket sıfır çünkü:50:

iyi akşamlar kızlar,ben de adet olduğum için Meryem suresini okuyamamıştım,yeni başladım.İki tane okudum bende şimdilik,bundan sonra okurum .Allah kabul etsin inş. Bide bişey soracağım zeytinyağında incir yapmıştım eşime onu nasıl kullanacak sabah aç karnına mı?

iyi akşamlar tatlım inş son adetin olur...allah kabul etsin...incir kürü hakkında bilgim yok tatlım ama uygulayanlar sanırım aç karnına uguluyor gerçi bitkisel bir şey aç ya da tok bir şey fark edeceğini düşünmüyorum.proxeed plus için bile kimi doktor aç diyor kimi doktor tok için diyor ne olduğu belli değil:1:

evet canım allah büyük bi imtihandan geçiriyor bizi...hem sabretmeyi hem isyankar olup olmadığımızı, eşimize karşı ilgimizi bu sorun karşısında nasıl davrandığımızı kısaca her şeyi sınıyor rabbim ..allaha şükür isyan etmedim hiç...

öyle tatlım,şükür ki inançlı insanlarız ve bunun Rabbimizden geldiğini,bizi sınadığını biliyoruz.
Allah gerçekleştirmeyeceği şeyin hayalini kurdurmazmış kuluna,hayal kurmamıza izin veriyorsa,duamıza ol diyecektir ...

zeynepcciik umutlandırmak istemem ama ben onu yaşadım ilk kez 5 gün geç gelmişti reglim kasım ayında. o ay 3 tane klomen içmiştim kürlerle birlikte saraçoğlu kızmıştı ama ben dayanamayıp içmiştim..hem geç geldi hem çok ağrılı olmuştu..benden yaşça büyük ve bilgisine inandığım ablamız aramıştı beni o anki durmumu anlattığımda amaaannn çocuk kendine yer erıyor demişti çok gülmüştüm:))) tabi tabi bulamyınca arkasından el salla:))) bi sonraki ay hamile kaldım:))düştü sanırım yer buldu beğenmedi:)) ben de folbiola başladım polenler ballar kuzum gelince yerini beğensin diyee:))))))))ayyy kendimle dalga geçer oldum ama ben inanıyorum ona..bi şeyler eksik ama ne:)

olsun canım belki de bu ay olmuştur neden olmasın...

tüpe güvenemiyor canım hastanelere çok güvenilir bi yer olması gerekiyor gözümüzün önünde bir şey yapmıyorlar ne bileceğim benim sperm mi değil mi diyor :1: bazı hastaneler 3 kuruş kazanmak için insanların duygularıyla oynuyorlar amaç para kazanmak değil mi zaten sorunu olanlar tüp yaptırıyor nerden bileceğim diyor belki çok iyi başkasının dondurulmuş permlerini kullanıp hamileliğin şansını arttıracaklar amaç ne kadar tüp tutarsa o kadar müşteri değil mi diyor kötü bi zamanda yaşıyoruz neler neler izliyoruz haberlerde o yüzden canım

Doğru bak canım o hiç aklıma gelmemişti, insanlar para için yapar zaten ben aşılama tüp ne gerekiyorsa özel de yapırma taraftarı değilim.Devlet hastaneleri daha güvenli o konuda.Ayrıca devlet hastaneleri bu tür şeylere karar vermek için,özel yerde yapılmış sperm testini kabul etmiyorlarmış.

kızlar burası yeri değil,biliyorum ama sizi kendime yazın hissettiğim için burada içimi dökmek istedim.
kayınvalidem biraz rahatsızmış bu aralar,tansiyonu yükseliyrmuş.kendisi şuan hastanede babasının başında refakatçı.eşim sabah işten geldi,hadi hazırlan annemi doktora götürelim dedi.sen git zaten hastanede annen dedim.bugüne kadar hep ben götürdün kayınvalidemi doktora,görümcem kolunu kırdı hastanede ben kaldım başında,doğum yaptı kafasına takacağı taca kadar gittim aldım.dedesi uzun zamandır rahatsız hep yanlarına gittim onlar doktora giderken...
neyse bana bağırdı,çağırdı gitti hastaneye.1 saat sonra geldi,bana küsmüş,yazmış bir kenara yaptığımı.çok üzüldüm,yukarda yazdıklarımı anlattım,yaptığım iyilikler için bugüne kadar bana sağol demedin de bir gün yanında gelmedim diye bunu kenarı yazdım mı diyorsun,ben kendi annemin yanında hiç gitmedim bugüne kadar doktora,evlenmeden önce hastanenin yolunu bilmiyodum,senn aileni getirip götürürken herşeyi öğrendim dedim.şimdi bana küs uyuyor(gece vardıyasında bu hafta):47::47::47::47::47::47::47:ayy çok üzüldüm yaa...yazıp rahatlamak istedim.ohh beee...

Canım bu işler böyledir,bir insanı sırtında taşırsın taşırsın yere bıraktığında senden kötüsü olmaz ama bir insanı sırtında taşımazsın taşımazsın sırtına aldığında senden iyisi olmaz....yani bu bir örnek olay anlatımı..demek istediğim şu hep alışmış gitmene yapmana tuhafına gitti bence.Ama abartmış.küsülşecek bir şey değil ve her an yapmak zorunda da değilsin...

ayy ben biraz patavatsızımdır tatlım,hiç altta da kalmam heme söylerim lafımı.beni çileden çıkardı sabah sabah.ahh bu erkekler yaa....herşeyi kadınlardan bekliyorlar.
ne macunuydu o tatlım?ayy çok iyi artış olmuş...:nazar::nazar::nazar:

valla canım direk söyleyince senden kötüsü olmuyor malesef..ben de eskiden öyleydim şimdi biraz politik olmaya çalışıyorum ve de dolaylı söylüyorum. gerçekten bazen numara yapmak gerekiyor..

Doğru bak canım o hiç aklıma gelmemişti, insanlar para için yapar zaten ben aşılama tüp ne gerekiyorsa özel de yapırma taraftarı değilim.Devlet hastaneleri daha güvenli o konuda.Ayrıca devlet hastaneleri bu tür şeylere karar vermek için,özel yerde yapılmış sperm testini kabul etmiyorlarmış.

devlet hastaneleri biraz oyalıyor hemen tüp yaptıramıyorsun belki ama özel hastanelerdense devlet hastaneleri daha güvenilir geliyor bana. allah büyük canım zamanı gelince en hayırlı şekilde hamile kalırız inşallah

Back
X