merhaba canım, pek giremiyorum nete o yüzden geç veriyorum cevap kusura bakmayın nolur.
evet benim ilk tüp denememdi ,memorial şişlii de tedavi oldum.çok da memnun kaldım.
benim de biliyorsunuzdur eşim ameliyat olalı 13 ay olmuştu artık dayanacak halim kalmamıştı. belki beklesem olacaktı bir kaç ay daha ama dayamadım. evet tüp bebek ilaçları zarar veriyordur vücuda ama her ay yıkılmak da az zarar vermiyordur .hiç kimseyle görüşmek istemiyordum, sadece eşim ve ailemle ve eşimin ailesiyle rahat rahat gezebiliyordum dışarılarda.ama birisinin evin gitmek ölüm gibi geliyordu.çünkü hep aynı soruya karşı yalanlar uydurmak zorunda kalıyordum.daha bu haftasonu bi komşumuz e hadi yapsanıza bi bebek , ne bekliyorsunuz diye beni bunalttı.
yani arkadaşlar diyeceğim o ki yaş önemli bu konuda zamanı geçmeden eğer tedavi olacaksanız olun. benim yumurta rezervim iyi olduğu için ilaçları düşük doz verdiler, zaten erkek kaynaklı sorunlarda başarılı sonuçlar alınıyormuş. belki bir sene daha beklesem rezervim düşecekti(yaşım 32) ve dAha çok ilaç kullanacaktım.
Ameliyattan sonra ilk 4-5 ay hamile kalan kalıyor, bizim listeye göre.Maddi durum müsaitse hiç beklemeyin derim.Zaten doktor varikosel ameliyatı olan hastalarda başarı daha yüksek demişti. Bakalım benim için de henüz herşey kesin değil yarın ikinci testimi yaptırıcam. Hepimiz için hakkımızda hayırlısı