Varikosel

mandalinaseverim

Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2018
128
34
13
Merhaba kızlar, hemen konuya girmek istiyorum.
Eşimle bir buçuk yıllık evliyiz ve neredeyse bir yıldır korunmuyoruz hala bebekle ilgili bi gelişme yok eşimde nişanlıyken doktora gittiğinde varikosel teşhisi kondu ancak doktoru evlenince bu sıkıntının düzeleceğini ve endişelenmemesi gerektiğini söylemiş, ben de internetten okuduğum kadarıyla kısırlığa sebep olan bir hastalıkmış bu konuda bilgisi olan var mı ne yapmalıyız?

Varikosel Nedir?
Erkeklerde testislerden çıkan kirli kanı taşıyan toplardamarların (venlerin) bozukluğu nedeniyle iyi görev yapamaması ve buna bağlı içindeki kirli kanı kalbe taşıyamamasıdır. Bu toplardamarlar içinde biriken kirli kan nedeniyle damarlar şişer, buruşuk bir hal alır. İnsanlarda (özellikle kadınlarda) bacaklarda oluşan varislerin testislerdeki benzerine varikosel diyoruz.

Erkek kısırlığının (erkek infertilitesi) en sık görülen ve düzeltilebilen nedenlerinin başında gelmektedir. Toplumda erişkin erkeklerin %20'sinde görülmektedir. Çocuk sahibi olamama nedeniyle başvuran erkeklerin %35'inde rastlanıyor. Varikosel ilerleyici bir hastalık olup testis gelişiminde gerilemeye; sperm yapımını bozarak infertiliteye (çocuk sahibi olamama) neden olabilmektedir. Çoğunlukla sol tarafta görülse de iki taraflı olup olmadığını iyice araştırmak gerekir.

Evet bu yazıyı ben de okudum eşimle konuştum uygun bir dille o da kendinden şüphelendiğini söylüyor, ben önce kadın doğumcuma mi gitmeliyim yoksa direkt ürologla mı görüşmeliyiz bilemedim?

Evet bu yazıyı ben de okudum eşimle konuştum uygun bir dille o da kendinden şüphelendiğini söylüyor, ben önce kadın doğumcuma mi gitmeliyim yoksa direkt ürologla mı görüşmeliyiz bilemedim?
İkisini paralel götürün . Siz kadın doğumcuya gidip testlerinizi kontrollerinizi yaptırın.eşinizde vakit kaybetmeden ürologa gidip yapması gerekenleri yapsın. Basit bi ameliyat bildiğim kadarıyla .

Cok teşekkürler ben ilk kez boyle hi hastalik duydum ve benide esimide cok yipratti ysimiz gereyi pekte güçlü duramiyoruz

Ben bebek için kadın doğuma gittğimde aslında önce eşinizin doktora gitmesi gerekir demişti. Eşim gitti sonuç varikosel ameliyatı oldu. Erkeklerin tedavisi daha uzun sürebiliyor o yüzden eşiniz gitsin mutlaka, vakit kaybetmemek için siz de gidin içiniz rahat olsun

merhaba...evlenince geçer gibi bir durum yok.benim esimde de vardi ve bizde cocuk sahibi olamiyorduk.Esim sag ve soldan varikosel ameliyatı oldu ayrica ilac tedavisi de vardi ameliyatin devami.Ve neticede çocuğumuz oldu.Ameliyat kolay bi ameliyatti.

bu konuyla ilgili yaşadığımı anlatayım. 8 aylık evliyim, evlenmeden önce eşimin varikosel olduğunu biliyordum. ayrıntılı muayene olmamış,ama askerdeyken varikosel teşhisi konmuş ve doktor baba olma ihtimalin çok düşük demiş. evlendiğimizden beri hiç korunmadık nasıl olsa olmaz diye. sonuç şuan 3 aylık hamileyim. kadın doğum doktoruna gittiğimde ilk gebelik olduğu için çeşitli sorular sordu. durumu anlattık ve o doktor büyük bir hata yapmış dedi. varikoselsin diye çocuk sahibi olamazsın gibi bir durum yok, test yapılır sperm sayısı ölçülür ona göre tedavi ya da ameliyat olunur dedi. Araştırdığımda varikoselli olup da çocuk sahibi olan çok insana rastladım. bence siz kadın doğumcuya eşinizde üroloğa gözükün

Back
X