Erkek İnfertilitesi Varikosel. .

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

fakat bu derin bir tutku

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
364
147
103
Merhaba
Bir yıldır korunuyoruz.
Eşimin testislerinde ağrıdan ötürü üroloğa gittik. Varikosel varmış .
Ve korunmayı bıraktık bir haftadır .
Doktor ameliyat dedi.ama önce meni tahlili yapalım dedi.
Biz bi üç ay denemek istiyoruz. Eğer hamile kalamazsam tekrar doktora gidelim dedik.
Benim sorum şu
Varikosel varken ameliyat olmadan hamile kalan var mı?
Kim bilir Allah bize kısmet eder

Varikosel in derecesi kaç? Spermleri ne kadar etkilediğini test yapmadan bilemeyiz
Test vermek zor degil 3 ay da 3 aydır biran once yaptırmanızda fayda var
En azından normal cıkarsa kafanız rahat bi sekilde devam edersiniz

Varikosel in derecesi kaç? Spermleri ne kadar etkilediğini test yapmadan bilemeyiz
Test vermek zor degil 3 ay da 3 aydır biran once yaptırmanızda fayda var
En azından normal cıkarsa kafanız rahat bi sekilde devam edersiniz
Doktor 3. Derece dedi.
O halde test yaptiralim .
İşin açığı normal değerlerden düşük cikarsa eğer moralimiz bozulur.
Bunu dusunmeden deneyelim diyorum.
Bi de eşimin kalp ragatsizligi var.
Daha fazla uzulmesini istemiyorum.
Yorumunuz için sağolun

Canım gecmiş olsun 2. Ve 3. Derece ameliyat sart diyor drlar.ameliyat cok basit korkmaya gerek yok.işin kötüsü ne kadar ertelerse o kadar kötü etkiliyor
Bizim degerler 3. Ayda duzeldi fakat ameliyatın üzerinden 13 ay gecmesine ragmen gebelik olusmadı bu ay tüp bebek yaptıracagız kısmetse

İnşallah olur inşallah.
Doktor bize de değerleri ölçün dedi.ona göre ameliyat düşünüruz dedi.
Biz de bi korunmayalim dedik.
Belki de olur.
Ama vakit kaybetmeden teST yaptiralım biz de.
Ve umarım bı an once sağlıkli bir şekilde hamile kalırsın ve bebeğini kucağına alırsın.

Benim eşimde de varikosel var.evliliğimizin 6.ayında öğrendik.ameliyat diyen dr da oldu çoğu ameliyat etkilemez dedi. Forumlarda çok araştırdım çok üzüldüm. Evliliğimizin 1 yılı geçti Tüp bebeğe yönlendirdiler. Ben 34 eşim 37 yaşındaydı. Maddi manevi çok zorlandım sonuç negatif. İlk tüp bebek tedavisinde tetkik yapılmıyormuş tutmazsa 2.de tetkikler yapılıyormuş bunu öğrendiğimde şok oldum.

Bir daha tüp bebek tedavisi istemedim. Normal yoldan olsun diye dua ettim hep. Bu yıl şubat ayında kendi kararıyla hsg çektirdim.sağ tüp tıkalıymış. Hsg den sonra hamilelik şansının arttığını duymuştum. Aşılama düşündüm.Ama ona da cesaret edemedim sonrasındaki hayal kırıklığı ihtimali durdu beni belki de.Bu arada eşim Ersağ Maca besin takviyesi kullandı.Farklılık oldu ben faydası olduğuna inanıyorum birde fındık yedi. Kehf süresinin ilk 10 ve tekrar besmele ile son 10 ayetini okudum her gün. Çok dua ettik 25 mayısta hamile olduğumu öğrendim 1haziranda evliliğmizde 3.yılı bitirdik. umudu hiç kaybetmemek lazımmış onca zaman boşa üzülmüşüm.teslim olmak sabır ve dua ile istemek lazım. Rabbim tez zamanda sizlere de yaşatsın hamileliği ve kucağımıza alalım inşallah bebişlerimizi

İlk satırlarda o kadar üzüldüm ki.
Ama sona doğru çok mutlu oldum.
Maşallah. Çok sevindim senin adına .
Biz bir yıldır korunuyoruz. Daha yeni ogrendik varikoseli .İlk defa bu ay adet sonrası doğurgan dönemde deneyecegiz.
Umarım normal yolla olur.
hayırlısı artık .
Umarım hayırlı zamanda sağlıklı ve hayırlı bi bebeğim olur.Allah bana nasip eder.

cnm ameliyat öncesi değerler kaçken ameliyatın 3. ayında kaç oldu ? bizim ameliyat öncesi en son düşe düşe 14 milyona düştü ameliyattan üç ay geçti 6,9 milyon çıktı çok üzgünüm yükselir mi dersin.inş emeklerinin karşılığını alırsın, rabbim bebek nasip eder.

Reactions: gve
Ameliyat yapmadık. Değerleri de ölçmedik. Hep korunduk biz.o yüzden 3 ay korunmayacagiz. Belki de olur.
Olmazsa yaparız.
Umarım hamile kalabilirim.ve tabi siz de. Hayırlısıyla diyelim.

Canım ameliyattan once 16-20 milyon arasında değişiyordu.drlar amlyt şart demesine ragmen bu degerle 1.5 sene bekledik gebelik oluşmadı.tabi sayı yeterli değil hızda onemli hızımızda %25 di morfoloji %70..baktık gebelik olusmadı tekrar test verdi sayı mlde 7 milyon çıktı düşüş çok olunca ameliyat oldu 3 ay sonrasında whoya gore mlde 40 milyon diğerleri aynı çıktı.
Şimdi krugere gore yaptırdık mlde 20 milyon çıktı diğerleri aynı.zaten bu sayıda denemiştik
Biz bu ay tüp bebeğe başlıyoruz.artık 2.5 sene bekledik yıprandık yeter..somut birseyler yapmak istiyoruz.ameliyatın üzerinden 14 ay geçti..
İnşallah sizin düzelir en az bi altı ay kadar bekleyin bakalım
Sizde hız nasıl?50 ve üzeri olması gerekiyor ya o yuzden sanırım olmuyor bizimde..
Foruma baksan 7 milyon spermle dogal yolla hamile kalan var nasip kısmet işleri

evet cnm salliala 7 milyonla hamile kaldı :)
hareketlilik oluyor değil mi hız cnm %56 çıktı dünkünde.
sizin ameliyat hiç yükseltmedi ozaman öle mi cnm şuan sayı aynı.
insan somut bişi istiyor bekle bekle ne zamana kadar biz de bekleyelim bakalım üç ay daha sonuç ne olacak ben de buarada ateş falan ölçmüycem yumurtladığım günü biliyorum ama eşim ereksiyon sorunu yaşadığı için bişi yapamıyo bazen bu sefer birbirimizi yiyoruz.rabbim sabır versin.

Sayı hız iyiyse aşılama deneyebilirsiniz
Süre gectikce daha cok stres oluyosun olacagı varsa da bu yuzden olmuyor

Ameliyat yapmadık. Değerleri de ölçmedik. Hep korunduk biz.o yüzden 3 ay korunmayacagiz. Belki de olur.
Olmazsa yaparız.
Umarım hamile kalabilirim.ve tabi siz de. Hayırlısıyla diyelim.

canm sperm tahlılı yaptrman gebelıgı denemene engel deglkı tahlılı yaptrn her ıhtımale karsı denemeyede devam edın... hem esınn agrısı oyormus o cogalr gttıkce o yuzden melıyat gerekeblr benm esmde ag solıkı taraftan amelıyat oldu subatta... sperm degerlerı ıyı cımstı ama agrısı oldugu ıcın amelıyat oldu bence ıhmal etmeyn derım agrı gunden gun artıyor cnku zaten bast bı amlıyatbı saat suruyor en fzla bı gecede yatar

Reactions: gve
2.3 ay daha bekleyelim bu süreçte yine duzelmezse cnm sonra aşılama olucak mi diye doktorlarla goruselim çok sağol inş en kısa zamanda bebisin olur
Mlde en az 20 milyon olursa düşün derim aşılama yı drum aşılama normal ilişkiden farksız dedi.benim komşumda misal iki kere yaptırmış olmamış.forumda da cok var..basta banada drlar aşılama dedi ama ben 20 milyonla yinede cesaret edemiyorum.gereksiz yere hayal kırıklığı yasamak istemiyorum.ilaclarda tüp bebekle aynı en azından bir kez inş hormon ilacı kullanmıs olurum diye dusunuyorum.

Devlet desteğini almak için iki aşılama zorunluymus ya cnm ben o aşamaları biran önce gecme derdindeyim olmuycaksada.evet asilamanin ilişkiden tek farkı spermler yıkanarak kaliteliler enjekte ediliyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…