herkese merhaba,
esimde varikosel var ve ameliyat olmasi gerekiyor. hizda cok az dusukluk var, morfolji normal. sayi 13 milyon.
dogal olarak uzgunuz, ve basari hikayelerine ihtiyacimiz var..
cok rica ediyorum, esi bu ameliyati olup da hamile kalan arkadaslarimiz hikayelerini, sayi degisimlerini ve kac ayda hamile kaldiklarini paylasabilirler mi?
basari hikayeleri herkesin en cok ihtiyac duydugu sey, rica ediyorum hikayelerinizi paylasin da herkese bir umut olsun...
herkese merhaba,
esimde varikosel var ve ameliyat olmasi gerekiyor. hizda cok az dusukluk var, morfolji normal. sayi 13 milyon.
cok rica ediyorum, esi bu ameliyati olup da hamile kalan arkadaslarimiz hikayelerini, sayi degisimlerini ve kac ayda hamile kaldiklarini paylasabilirler mi?
basari hikayeleri herkesin en cok ihtiyac duydugu sey, rica ediyorum hikayelerinizi paylasin da herkese bir umut olsun...
benim eşimde sol tarafta varikosel vardı ve iki ay önce ameliyat oldu.bizim sayımızda 12-18 milyon arasında değişiyodu.biz ameliyat olmayı tercih ettik.bir ay geçsin düzzelme varmı diye doktora gitcez. seninle paylaşırım sonucuherkese merhaba,
merhaba emakinef,benim eşimde sol tarafta varikosel vardı ve iki ay önce ameliyat oldu.bizim sayımızda 12-18 milyon arasında değişiyodu.biz ameliyat olmayı tercih ettik.bir ay geçsin düzzelme varmı diye doktora gitcez. seninle paylaşırım sonucu
herkese merhaba,
3 Yıllık eviliyiz 1 yıl korunduk,sonra çoçuğumuz olsun istedik 2-3 ay sonra hamile kaldım testler falan derken çok sevinmiştik ve 5 haftalık iken boş gebelik ve düşük ile sonuçlandı.
Sonra doktor kontrollerde 2 adet kistim olduğunu söyledi ve biri çikolata kisti imiş.moral olarak tamamen çökmüştük ve çocuğumuz olmuyordu.
Bi gün doktor hanım eşinde sperm testi versin dedi ve bizi yönlendirdi,test sonucunu aldığımızda tekrar yıkıldık.
testte 12 milyon sperm,morfoloji yüzde 2 ileri hızlı sperm hiç yoktu.
doktorumuza gittik bu değerler çok düşük bu şekilde olmaz anlamına getirdi,tabi biz bu arada hem doktoru dinliyoruz hemde moralman dipteyiz.Ama siz şanlısınız bu zamanda tedavi şekilleri çok dedi,bu zamanda insanların %99 unun çocuğu oluyor %1 ise Allah nasip etmez ise dedi.
ve bizi anlıyacağınız tüp bebeğe yönlendirdi.
Eşim kendine baktırma kararı aldı ve doppler falan derken varikosel tespit edildi.
sonra ben özel hastaneye gidicem dedi ve ve teşhis doğru çıktı.
doktorla konuştuktan sonra acilen ameliyat kararı aldık.mikrocerrahi yöntemi ile ameliyat oldu
doktorumuz doruk tıp merkezinde Dr Cevdet Karataş,başarılı bir ameliyat geçirmiş eşim.
hemen bir şey kullanmadık sonradan eşimin araştırmaları ile bir sürü şey kullandı, doktorumuzda hiçbir ilaç vermemişti
19-12-2013 ameliyat tarihimiz ve üzerinden 4 ay geçmişti Allah cc hala nasip etmemişti.
ve tekrar test verdik sonuçlar 4 ayda 12 milyondan 35 milyona çıkmış,ileri hızlı hareket oluşmuş ama morfoloji hala aynı idi.
Biz yinede buna sevinmiştik,eşim hala bazı şeyleri kullanıyordu.
7 aya girmiştik ameliyat olalı be ven tüplerim açık mı kapalı mı diye rahim filmi çektirecektim.
sabah stres ile uyandık ve ayaklarımız gitmiyordu hastaneye ve rahim filmi çektirdik.
tam odadan çıkacak iken eşim girdi açıkmış tüplerim dedim ve birbirimize bakarak gözlermiz doldu sarıldık.
Ve ramazan ayı başlamıştı ve Yüce Allah ımın büyük mucizesinin haberini aldık ve hamileydim!
sahur vakti öğrendik tesi yanlış görüyorum zannettim eşimi çağırdım ama doğruydu.
şu an 8 hafta 4 günlük hamileyim.
Allah herkeze sizlerede en kısa zamanda nasip etsin inşallah.
çok zor günler ama moralli olmak zorundasınız.
ve son olarak rahim filmi sadece bir deney değil bana göre,bir anlamda tedavi şekli,tıkanık olan kılcak yerlerin o yağlı sıvı ile geçişi kolaylaştırdığı söyleniyor.
En çok yapacağınız şey dua etmek.
KUN FE YEKUN ''OL DER VE OLUR''
ALLAH a emenet olun...
merhaba arkadaşım İNŞALLAH hepimizin sağlıklı sağlıklı bebekleri olur..canım merak ettim nasıl yendin pikuyu ne kadar zamanda yendin neler kullandın anlatırmısın birazbiz varikosel gerçeğiyle kısa süre önce karşılaştık.12 milyondan da düşük sayımız,sadece 2 milyon.hız ve diğer herşey sıfır.bir taraftan kendim pko ile savaşıp adet düzeninin ve hormon düzeninin sağladığım gibi moral takviyesiyle kürlerle onu motive etmeye çalışıyorum,bir taraftan ameliyata çok umut bağlarsa ameliyat sonrası sperm artışı yavaş olursa umudu kırılacak korkuyorum.ama ilk öğrendiğimiz güne göre moralimiz daha iyi Allaha şükür.olabilecek en umutlu hikayelerden birini buraya yazmayı herşeyden çok istiyorum.Allah yar ve yardımcımız olsun hepimizin
çok teşekkür ederim canım cevap verdiğin için. okurken bile o azmin elektiriğini aldım canım beni bile etkiledinbu arada 3 ay soğan kürü uyguladım.soğan kürü yapmadığım zamanlarda çörek otu+bal+tarçın macunu yapmadım ama bu üçünü çok sık tükettim.tarçının kan şekeri dengeleme özelliği kg verirken çok yardımcı oldu.çörek otunu değirmende çekip her sabah bir çay kaşığı yedim.balıda aç karnına çörek otundan sonra 1 tatlı kaşığı yedim.sonra kahvaltıyı hazırlayıp sofraya oturdum(yarım saat sonra yani)moralimi yükseltip inancımı arttırdığı için mi faydasını gördüm gerçekten mi faydalı oldu bilmiyorum ama ben uygularken kendimi iyi hissettim.tahlillerimde iyiye gitti.
MAŞALLAH canım o kadar çok araştırmışsınki bütün doğru seçenekleri bulmuşsun.. bende sana başarılı ellerde ameliyat olmanızı söylicektim.. hadi diyelim eşin ameliyat olmadı ve sen kürlerle hamile kaldın ya sonra.. ikinci çocuğu istediğinizde varikosel yine karşınıza çıkacak belkide uzun zaman ameliyat olunmadığı için spermler toparlanamayacak.. yani en iyisi eşinin ameliyat olması canım.. o zaman ameliyat sonrası kürlerinde boşa gitmemiş olur.. daha önce 50 milyon olan sperm varikosel yüzünden bozulduysa merak etme ALLAH'ın izni ile düzelir.. seninde dediğin gibi, pikon tekar hortlamasa ameliyat sonrası heran hamile kalabilirsi hiç ummadığın anda zaten hep öyle olur..kahve ve sohpet süpermiş bi nevi terepi dertlere karşı eşin çok şanslı..ALLAH'ım İNŞALLAH hepimizin gönlüne göre verir canım. A.E.O. canımnergizcim dediğim gibi psikolojime önem veren bir doktorla karşılaşmak en büyük şanslarımdan biri oldu.usg görüntüsüne tahlillere göz atıp elime reçete tutuşturmadı.eşimin gittiği uzmansa elle muayenede varikosel teşhisi koymuş.ama 2-3 hafta sonra bir sperm testi daha yapalım,doppler ve hormon tahlilide yaparız demiş.1 hafta sonra yapılacak bu testler.inşallah eşimin doktoruda umut kırıcı biri çıkmaz,haftaya yaklaşımına göre belli olacak artık.
her gece üşenmeden topicleri okuyorum. krishazel'in yorumlarını mutlaka oku.ben çok faydalı buldum.2 bebeği olmuş,hemde tüp bebek değil sanırım.darısı başımıza inşallah.Allah bebişlerine uzun ömürler versin.
okuduklarıma bakınca varikosel olduğu sürece sperm sayısını kürlerle arttırsak bile varikosel yine düşürecek.bu yüzden eşimin tahlillerinden sonra ameliyat derse doktor en kısa sürede olacağız.ki sayı çok düşük,ameliyat diyecek gibi görünüyor.kürleri ve beslenme sistemini ameliyattan sonra uygulamaya başlayacağız.ilk etapta doktora danışıp sormak istediklerim şunlar ;
zeytinyağında bekletilmiş kuru incir kürü
keçiboynuzu kürü
vitamin takviyesi için burada gördüğüm isimleri sayacağım.
hormon sonuçlarına göre başka ilaçlarda verebilir doktor.o ilaçlarla etkileşime göre seçeceğim aralarından.şimdi bir yeri onarmaya çalışırken başka bir yeri bozmakta var allah korusun.mesela pko için incir kürü faydalı.ama prolaktini ve şekeri yüksek olanların dikkatli olması gerekiyor.ben doktoruma danışıp kendi hormon sonuçlarıma göre soğan kürü yapmıştım.
tahlil sonuçlarına göre et ve tavuk tüketmeye ara vermemiz,sebze meyveye ağırlık vermemiz gerekebilir.sigara ve alkol her halükarda yok.tek tük sigara içen eşim testten bu yana günde 1 pakete çıkardı.sindirmesini sakinleşmesini bekleyip ses çıkarmıyorum.bende günde 5 tane içiyorum ikimizde bırakacağız şu stresli günleri atlatınca başka seçeneğimiz yok.sperm sayısını yükseltmeyi başarırsak gebe kalmayı kolaylaştırmak için ovulasyon testi,preseed jel gibi hız arttırıcı şeyler kullanabilirim.hele bir test günü gelsin o güne kadar araştırmaya devam.ondan sonrası ameliyat tarihine karar vermek ve ameliyat sonrası için beslenme planı yapmakla geçecek.kendimi boşlamıyorum,kocişime zeytinyağında beklemiş incir yedirirken bende incir ve havuç haşlayıp sularını içeceğim (incir-havuç kürü diye geçiyor)balık yağını bende içeceğim,tarçın bal çörek otunu ona yedirirken bende yiyeceğim,yada o keçiboynuzu kürü içerken ben soğan kürü içeceğim.kendimede kür uygulayacağım yani.hem bana faydası var hem ikimiz uygularsak kendini yalnız hissetmez.birde her gece kahvemizi yapıp dizinin dibine oturup içmem gerek.düğün borcu sıkıntılarını öyle atlattık.15 dakikada olsa başbaşa oturmak sohbet etmek(ilk günler pek konuşmuyorlar ama sonra açılıyorlar) iyi geliyor erkeklere.sonra bir bakmışsın günün en özlenen anları o paylaşılan kahveler olmuş...
Allah hepimizin bu günleri sağsalim atlatmamızı sağlasın,bu araştırmalarımızı emeklerimizi boşa çıkarmasın.inşallah umutla attığımız her adım gerçek sevinçlere dönüşür.inşallah şu an yaşadığımız streslerimiz yaşayacağımız mutlulukların peşin ödenmiş bedelleridir.
merhaba tatlım eşim geçen yıl 16 temmuz ameliyat oldu başarı hikayesi mi diyeyim bilmiyorum ama bizim değerler dibe vurmuştu ameliyat öncesi en düşük değerlerimiz sperm sayısı 30 milyon sperm konsatrsayonu:5.2 ileri hareketli %0 morfoloji:%0 ameliyat sonrası değerlerimiz çok şükür düzeldi sayı 178 milyon sperm konsantrasyonu:90 milyon ileri hareketli:%33 morfoloji:%7 oldu ama hala gebelik olmadı canım 2 ilaçlı aşılama yaptık haftaya inşallah tüpe başlayacağım bir sorun çıkmazsa.ameliyat öncesi aşılama şansımız yokken şuan doktorlar normal yolla gebe kalabilirsin diyor fakat daha fazla beklemek istemediğimiz için tüp yaptırmak istiyoruzkimsecikler yok mu gene??? ya birileri bişey yazsın çok mu zor...................
merhaba tatlım eşim geçen yıl 16 temmuz ameliyat oldu başarı hikayesi mi diyeyim bilmiyorum ama bizim değerler dibe vurmuştu ameliyat öncesi en düşük değerlerimiz sperm sayısı 30 milyon sperm konsatrsayonu:5.2 ileri hareketli %0 morfoloji:%0 ameliyat sonrası değerlerimiz çok şükür düzeldi sayı 178 milyon sperm konsantrasyonu:90 milyon ileri hareketli:%33 morfoloji:%7 oldu ama hala gebelik olmadı canım 2 ilaçlı aşılama yaptık haftaya inşallah tüpe başlayacağım bir sorun çıkmazsa.ameliyat öncesi aşılama şansımız yokken şuan doktorlar normal yolla gebe kalabilirsin diyor fakat daha fazla beklemek istemediğimiz için tüp yaptırmak istiyoruz
Slm kızlar bizdede sadece hareket sorunu vardı sayı ve morfoloji iyiyydi esimde cift taraflı varikosel çıktı geçen sene temmuzda ameliyat oldu bu sene ağustosta hamile kaldım hiç pes etmedik esim ameliyat sonrası kilo kilo taze fındık yedi ilaclar vitaminler tabi önce Allahimin izniyle hamileyim
canım merhaba,Benim yazdigim esimin kullandigi vitaminleri gozardi etmeyin kizlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?