Varislerle başım dertte..

Nasıl ağrı yapar bilirim benim de hamilelikte özellikle vajina bölgesinde ve dudak kısımlarında o kadar varis olmuştu ki ayaktayken sanki oralara taş bağlanmış gibi baskı hissi oluyordu ağrı yapıyordu. Bir doktor külotlu varis çorabı yazdı aldım bir iki kez ancak giydim çünkü zaten çorabı giymek bir eziyeti tek başıma giymem zorluyordu. Lavaboya çıkamıyordum onu çıkarmadan. Başka kadın doğumcu hic gerek yok dedi. Yatarken ayakların altına yastık koymak arada da duvara dikmek lazımmış. Bu biraz rahatlatıyordu. Sürekli ayakta durmak da beni kötü yapmıştı son zamanlar ders anlatırken sık sık oturuyordum ağrıdan dolayı. Doğum yapar yapmaz varisler kayboldu.
Merhaba benim de vajinal varisim var acaba siz normal doğum mu yaptınız bu süreçte herhangi bir risk oldumu doğum esnasında varisiniz..

Ay keşke geçse... resmen fiziksel ve psikolojik savaş veriyorum... o lanet çorap bende de var... giyemedim. dün genital bölgede de varis gördüm dudakta :KK14: ...efkar bastı valla. ayaklarımın altında zaten hep bi yükselti iş yerinde bile neneler gibi uzatıyorum ayaklarımı.bir de kiloyu fazla alaydım nolurdu bilmiyorum. 7 kilo anca aldım...:işsiz:

size de geçmiş olsun... gece benim bir de kalçadan aşağı bi ağrı başlıyor.. sanırsın kalçama demir sopalarla vurmuşlar....:110:.. eşim de kıpırdanmama uyanıp yarı baygın yarı rüyada bacağıma refleks olarak masaj yapıyor garibim. beni görünce hemen bacağını uzat ovayım modunda...:KK43:
Merhaba bende de varis var vajinal bölgede siz normal doğum mu yaptınız herhangi bir risk oluşturdu mu normal doğum için acaba

Merhaba benim de vajinal varisim var acaba siz normal doğum mu yaptınız bu süreçte herhangi bir risk oldumu doğum esnasında varisiniz..
Merhaba benim başka sağlık sorunlarım olduğu için sezaryen doğum yaptım ama vajinal varis olanlarda genelde normal doğum önerilmiyor. Doktordan doktora farklılık gösterebilir ama. Nasıl ki sezaryen sonrası normal doğum riskini de her doktor almıyorsa bu konuda da risk alan vardır almayan vardır

Back
X