Varlık içinde yokluk...

angelfbf

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2011
542
46
323
42
İstanbul
Varlık içinde yokluk.. çok iyi biliyorum bu duyguyu malesef..
Ben babasına aşık bir insanım önce bunu belirtiim,ama babamın para konusunda bana yaptıklarını ve cektiklerimi gerçekten hiç bir genç kız çeksin istemem.
Benim babam beni yurt dışında en pahalı okullarda dahi okutabilecek imkanı varken (ki var, üvey abilerimin ikisinide ingilterede okuttu)bana eğer devlet universitesi kazanmazsan seni okutmam dedi ve ben o stresle girdim universite imtahanına cunku eğer kazanamasaydım 2. kere dersaneyede gondeermeyeceğini ve direk işe başlatacağını soylemişti,neyse allah utandırmadı ve ben marmara universitesini kazandım bunu direk ailemle paylaştım ve ne yazıkki o uğruna ölüceğim babam banasadece neden boğaziçi değil dedi..anlamadım o anda,ne demek bu şimdi diye sadece ağlayabildim o anda..oturdugumuz muhit size yeminle istanbulun en pahalı caddesi olmasına rağmen babam sadece evin içine para harcamak istemediğinden 70 senelik ev eşyalarıyla dolu çoğuda kırık dokuktu,ilk maaşımla odamı yaptırmıştım bende.harçlık hiç bir zaman vermedi sağolsun,arkadaş cevrem oturdugumuz muhit dolayısıyla yuksek gelirli insanlardan oluşsada ben hiç bir zaman onların giydiklerini giyemedim,onların gittikleri yerlerde tatil yapamadım yada onların standardındada yaşayamadım ama babamı o şekilde kabul ettim evet para konusunda bu huyu var ama özünde iyi insan dedim hep..
neyse geçen sene evlendim,eşim iyi standartta yaşayan eli açık biridir fakat olanaklı biri değildir..
babambiliyodu dugun yapıcak gucumuz olmadıgını ,olanagı var çok sukur tek kızıyım bu konudada uzmez heralde beni dedim ama dugun konusundada benim kurus param yok dedi..maaşlarımla biriktirip aldıgım bir tek arabam vardı elimde,dedim napiim arabamı satarım ne eşimi ne kendimi mahcep etmem..inanın bana tek derdi ne renk ceket giyiim oldu,aynen bir misafir gibi içi bi damla cız etmeden dugunumuze geldi ve hiç bir sey soylemedi bile..
neyse dedim babadır,benim canımdır.Babam bundan 4 ay once cok ciddi bir kalp ameliyatı oldu,o her fırsatta beni çekiştiren annem babama yalakalıktan banada malesef dusmanlıktan başka bisey yapmayan annem hastanede ne durabildi ne ilgilenebildi sinirli oldugu için,ve ben durdum butun ameliyat boyunca..hatta ameliyatıda özel bir hastanenin baş profosoru tarafından yapıldı,doktor parayı peşin istedi ameliyata girmeden önce,benim şirketimde para yok sen bul dedi bana allem ettim kallem ettim yine ben bulup buluşturup babamı ameliyat ettirdim,allaha çok sukur sağlıgı yerinde şimdi buldugum parayıda aynen iade etti ama o streste birde bana şirkette para oldugunu gostermemek adına beni o pozisyonlara dusurmesine butun aile şaşırdı kaldı..en son hastanenin muhasebesinde ağlama krizlerindeydim..
Hadi herseyi geçtim ,eşime varım yogum neyim varsa ver dedi annemle babam o sonuçta evi geçindiriyo ayıptır dedi butun altınları hediyeleri paraları da eşime verdim zaten bana kuruş koklatmayan babam damadında artık nasıl bir potansiyel gorduyse ona akıtıverdi bi anda o meblağları..sonunda ne mi oldu,ben arabamı satıp eşim ve babam adına dugunumu yaptım,altınlarımı eşimin işi için kullanması için ona verdim ve suanda kendi işimi kurmak için sermayeye ihtiyacım var ortagımla ve ne babam ne de eşim borç olarak bile bir kuruş vermiyolar bana..
Ben SALAĞIM benim yaptıgım salaklığı sakın ama sakın yapmayın kıyıya koseye paranızı atın ,insanın kocasıda olsa babasıda olsa malesef işin içine para girince insanlar değişiyo bunu asla unutmayın..
İkisinide ne kadar seversem seviim,asla ama asla benim onlara ihtiyacım oldugunda bana yardım etmediklerini ve bana sırt çevirmelerini asla unutmıycam!!
düşmez kalkmaz bir allah kızlar,nolur benim için dua edin işlerim yolunda gitsin..

Canım, öncelikle geçmiş olsun, yaşadığın sinir harbi çok ağır..

Yazdıklarını okurken inan "dünyada benim gibi bir tane daha varmış, tek değilmişim" dedim..

2 üvey abi olmasa, sanki bu satırlar benim kalemimden çıkmış gibi düşünebilirdim. Gerçi benim hikayemde de kendisine sürekli para akıtılan, 18 yaş doğumgünü hediyesi olarak araba alınan bir üvey erkek kardeş var.

Ama senin durumunda enteresan olan, sanıyorum baban senin öz annenle evli. Ama buna rağmen diğer oğullarına yatırım yapmış. Benim hikayem daha kolay açıklanabiliyor. Çünkü babam benim annemle değil, üvey kardeşimin annesi ile evli.

Canım, benim babamda bana düğün öncesinde "bende sana harcayacak para yok" demiş, allem kallemle bana düğünde takacağı takıları onca masrafımın içinde bana aldırtmış ve hatta sırf evlenmeyeyim de birkaç sene daha çalıştığım paradan nasiplensin diye düğüne engel olmaya bile kalkışmış bir adam.

Ben ne yaptım peki.. Babam düğündne birkaç ay evvel "kızım kiraya çıkmanıza gönlüm razı değil, elindeki birikmişi ver, bence 3 kuruş neyim varsa koyayım ortaya da size ev alalım" dedi. Sandım ki babam pişman oldu yaptığı haksızlıklara.. İnandım, verdim.. Ve o parayla hanımının üstüne bir ev aldı. Olur mu böyle şeytanlık sence??

Kendini saf olarak görme. İnsan babasına, eşine güvenmeyecek de kime güvenecek. Sorun bizde değil, sorun onlarda. Vaktiyle demek çok insan bizim gibi ummadığı kişilerden kazık yedi ki "bu zamanda babana dahi güvenme" sözü ortaya çıktı.

Öz anne-babası hayatta olan ve birlikte olan insanlar böyle ihanetler yaşamamıştır muhtemelen, derdim. Senin durumun beni şaşırttı.

Demek ki neymiş, ayaklarımızın üstünde durmak temel amacımız oluyormuş. Yanımızdakileri severek-sayarak, ancak yüzde 100 güvenmeden, bir tampon bölge bırakarak yaşamak gerekiyormuş. En azından bundan sonrası için böyle yapıyorum, sende yap.

Çevrende onlarca dostun, eşin, sevdiğin olsa da, aslında yapayalnızsın. Unutma..

Son düzenleme:
Umarım yaptığınız bütün iyiliklerin karşılığını alırsınız. Alacaksınızdır da. Yazdıklarınızı okurken babanızın yaptıklarından çok eşinizin yaptıklarına takıldım. Annemizi babamızı seçemiyoruz. Ama eşimizi kendimiz seçiyoruz. Yanlış tercih daha çok acıtıyor nedense insanı. Sığındığınız, güvendiğiniz insandır eşiniz. Arkanızı rahatlıkla dönebilecek kadar güvendiğiniz. Dilerim hatasını anlar ve telafi eder. Yoksa onunla yaşamak size çok ağır gelecek

cnm allah gorur merak etme elbet herkez yasattıgı seyı ceker allah yardımcın olsun ben senn yerınde olsam karsımdakı kım olursa olsun o ınsanlarla artık guvenmem tabı benım fıkrım bu cnm
allah yardımcın olsun ıns hersey duzelır cnm

annemin babası annem doğduğunda annemi hiç istememiş..annemi 15 yaşında fabrikaya verip çalıştırmış..okutmamış.annem kendi ayakları üzerinde durdu hep hiç bir zaman dedeme muhtaç olmadı.dedem en son bütün malını mülkünü metreslerine harcadı..şimdi bir maaşa bakıyor ve hasta..kim bakıyor dersiniz ...annem..ve dedem iyileşince hala metreslerine gitceğini söylüyor..arkadaşlar değmez!!!!gerçekten değmez!!!hayırsızsan daha makbül oluyorsun...keske sizde orda ameliyatta param yok baba deseydiniz ..gerçekten değmiyor!

hayır yapacaksan yaptığında sevinen biri olsun bari...iyilikten anlamayan adama iyilik yapılmaz..sonra borçlu çıkarsın..öyle birine iyilik yapacaksınz ki gözleri parlıyacakk..

Arkadaşlar öncelikle hepinize yorumlarınız için teşekkur ederim..İnanın çok doluydum ve dun butun gece ağladım üzüntümden..Hazmetmek,sineye çekmek gerçekten çok zor bazı şeyleri..Babam üvey abilerimi yurt dışında okutmak,onlara fabrika açmak vs gibi yaptıgı butun yatırımlar için,o zamanlar durumum var hem eski karımda ödeme yapıyordu gibi sığ ve gerçek olmayan açıklamalarda bulundu hep,inanmadım ama inanmış gibi yaptım..bu iyiliklerine karşı buyuk uvey abim naaptı dersiniz:) kendi düğününün davetiyesinde baba adı olarak annesinin suanki eşini yazacağını soyledi ve babama düğünüme gelmezsen gelme dedi..babam dugune gitmedi,torununu ancak seneler sonra abim beyin enfaktusu geçirip felç olunca gordu...Kucuk uvey abim desen o 18 yaşından beri psikolojik bozukluklarından dolayı tedavi gorur,hayatı boyunca çalışmadı ve hep kilosunun anne babasının ayrılıgından sonraki travmayı kullandı,buarada yaş 40 abimin..
neyse erkek gibi kız olmak gorevi hep bana düştü,cevrem çok iyi bilir oyle para para diye olup bitmem,hiç kompleks yapmadım hiç bir arkadaşımın ne giydiğinde ne gittiği tatilde gozum olmadı size yemin ederim..Zaten zamanla allaha çok sukur kimseye muhtaç olmayacağım kadar maaşımı kazandım,girdiğim hiç bir ortamda mahcup etmedim kendimi..
Evlendiğim insanı da seçerken çok doğru karar verdiğimi düşünerek evlendim,maddiyata mal varlıgını değil adamlıgına bakmıştım,taki dune kadar inanıyodum benim için herşeyi yapabileceğine..
Hatta çok komik bana demiştiki,karıcım sen düğün için arabanı satmak zorunda kaldın soz 1 sene içinde araba alıcam sana :) kızlar 15 ay oldu arabanın konusunu bile açmıyo,açmadığı gibi ben açıncada bağırıp çağırıyo..Şimdi inanılmaz bir iş projesi var ,en yakın arkadaşımla kurmak istiyoruz ama bi miktar sermaye gerekli eşimin bana verdiği cevap bende kuruş yok..aynı babam gibi:)
Ya ne diim, butun arkadaşlarım benim saflık ettiğimi düşünüyolar,çoook haklılar ben gerçekten fazla naif ve salakça davranmışım..Alın burda hep eğitim vs denir,ben marmara üni üstüne amerika masterlıyım ne değişti?? Ben bu hayatta babama kocamada guvenmiyceksem kime guvenebilirim???
Ama çok güzel ders oldu banada,başkada bisey soylemek istemiyorum cunku çok kırıldım......

cnm kırılmakta cok haklısın bu dünyada ailene ve eşine güvenmiceksen kime güvenceksin bundan sonra adımlarını bunlara göre atarsın inş en kısa zamanda hersey duzelır allah gönlüne göre versın cnm

amin canım..şuanda sakinleştiriciyle duruyorum evde..eşimin suratına bakmak dahi gelmiyo içimden.
biz evlenirken eşim maaşımı beğenmeyip işten çık benim çevrem çok geniş bu eğitimle senin çok yuksek maaşlar alman gerek demişti,bende hak vermiştim ona..Hem o donem evin mimari işleri vardı,onlarlada ben ilgileniyodum derken dugun hazırlıkları vs derken7 ay geçti ,daha sonrada sağolsun bana verdiği o sozu de tutmayıp bırakın benim için cevresinde iş sorusturmayı,sağolsun araya girebileceği yerlere bile girmedi ve iş konusu açtıgımda onun cevresinde beni sürekli susturdu..
Allah çok buyuk dedim,tam guzel bir iş teklifi yakaladım işte o zamanda beni su durumda bıraktı..Ve inanın bana 1 gram üzülmedi,1 gram ya bu kız zaten babadan para konusunda çok çekmiş birde ben ona bu kazıgı atmiim demedi!
Baba babadır candır,nolurs olsun affedersin ama eş konusunda bilmiyorum,inanın boşanmak vs gbi şeyler bana çok ters gelirdi, evlilik hayatta bir kere olur derdim hep ama suanda ciddi anlamda soru işaretlerim var..Eşimin ailesinin gerçekten durumu yok ve kayınvalidemi kayınpederimi çoook severim muhteşem insnlardır ama eltim çok zor biri,hep paralar ona akıtılmış zaten 10 senedir bana en ufak bisey yapılsa ki yapılmadı sayesinde onu kıskanır ...off offf b ilmiyorum tek bildiğim evden bile soğudum suanda,napicamı da bilmiyorum..tek bildigim ben eğerki boşanırsam ne annem ne babam bana sahip çıkmaz..Bakalım ilerleyen günlerde belli olucak hersey,acele kararlar vermek istemiyorum ama çok sogudum bu evliliktende hayattanda..kaç aydır çocuk olmamasının sebebide belki benim dun gceyi yaşamammış,allah belkide gormemi istedi bazı şeyleri...

size daha komik bişey anlatıcam buna bazılarınız inanabilir bazılarınız inanmayabilir ama resimlerlede ispatlarım isterseniz..bundan 2 yaz önce yakın bir arkadaşım vasıtasıyla tepeden bolbol reklamın gordugunuz trendyol'un kurucusu demet mutlu ile tanıştım.O donem trendyol daha ortada bile yoktu sadce proje halindeydi,babama çok ısrar ettim bende bu işe girmek istiyorum lutfen biraz olsun sermaye ver bende girmek istiyorum bu işe diye,verdiği cevap ben salakmıyım boyle saçma sapan işlere para yatıriim,turkiyede kim internetten alışveriş yapar demişti..Şimdi belki bu projeden bile daha buyuk bir iş var ve ben malesef bunuda yapamıycam..Diyiceksiniz belki git devletten iştirak kredisi al,onlarıda araştırdım..Devlet durumu olmayan kadınlara maddi olanakları olmayan kadınlara bu yatırımları yapıyor ne yazıkki,dolayısıyla bu seçenekte ortadan kalkmış oldu ..ben napıcam hiç bilmiyorum!! Hayat çok kısa ve elimden kaçıp gidiyor ve ben ne yazıkki bunu durduramıyorum...

Arkadaşım seni o kadar iyi anlıyorum ki Ben de sadece benim ailem böyle sanıyordum

Aynı şeyleri yaşadık tek farkla eş kısmı hariç. Allah'a şükür eşimle çok mutluyuz. para falan hiç sorun olmaz aramızda.

Giyim, üniversite konusu hepsi ama hepsi senin hikayenle aynı. biz 4 kardeşiz. 3 kız 1 erkek. babam üç kızını evlendirirken de aynı tavrı sergiledi. 3'müz de her şeyimizi kendimiz yaptık. 1 bilezikle gelin etti bizleri maddi durumu çok çok iyi olmasına ragmen eşim ve eşimin ailesi hiç bir şey demediler. yatak, yorgan nevresim takımı vs. hepsini kayınvalidem yaptı. hala yüzlerine baktıkça utanırım

Çalışmaya başladık aldıgımız maaşın hesabını yapardı babam. Allah var yine de hakkını yemiyeyim üniversitede okurken harçlıgımızı verirdi, özel yurtta kaldırdık ama yaptıkları unutulacak şeyler degil.

Biz de yatak odasını kız tarafı alır öyle konuşuldu, düğüne 1 hafta kaldı hala ses seda yok babamdan. Eşime söyledim beraber aldık sonra da borcunu ödedik.

Evlendik araba aldık hiç yardım etmedi. Kaldı ki istemedik de. Ev aldık içini yaptırdık istemedik. Eşim ölürüm de babandan para istemem dedi. Halbuki bu kadar varlıgın için de insan formaliteden de olsa bir sorar degil mi? Bir şeye ihtiyacınız var mı diye.

Oglum oldu kreşe başladı o zamanlar 350 lira idi kreşi. Bizi ziyarete gelmişlerdi, kreş parasını vermiş. sonra da ben başkasından duydum, o kadar maaş alıyorlar çocugun bir kreş parasını dahi veremiyorlar demiş

Ne kadar üzüntü verici degil mi?

Daha çok şey var anlatılacak ama senin sayfanı işgal etmeyeyim.

Ne yaparsak degişmiyorlar işte. Yine de eşim de ben de bize geldiklerinde saygı da kusur etmeyiz.

Senin baban yine iyi diğer evlatlarına yapmış bir şeyler. Benim babam hiç biririmize yapmadı

Evde bir çöpü dahi yok. Ogluma ve kızıma aldıgı giysiler, oyuncaklar hariç.

canım senin adına en azından eşinden yuzun gulmus,bu yuzden sevindim..
bense bugune kadaar eimdende bişey beklemezken ilk defa bir konuda yardım istedim onda da bana verdiği cevap bu oldu..Ondan surekli paralar alan,luks alışverişler içinde olan ve yine luksu için keyfe keder bir şeyler isteyen bi tip olsam diyicemki adamdan surekli istedim bu seferde vermiyo ama hayatımda ilk defa eşimden bişey istedim oda iş kurmak için,ikimiiznde iyiliği içindi çunku adım gibi biliyodum bu iş projesini gerçekleştirebilsem çok başarılı olacağımı..ama allaha havale ediyorum babamıda onu da,ikisininde su yaptıklarını asla unutmıycam!

kızlar biliyorum burası iş ve işçi bulma kurumu değil ama inanın çok zor durumdayım..
anadilim gibi ingilizce konusuyorum , orta derecede almanca konusuyorum.Daha önce ithalat mudurlugu yaptım ve avrupadaki kurumlar için firmaların dış ticaret faaliyet raporlarını hazırladım,istanbul avrupa yakasında oturuyorum,allah rızası için eğer ithalat ihracat yapan kurumlarda çalışanınız yada yakını olan varsa bana haber versin..Benim acilen tekrar işe başlamam lazım,bileniniz duyanınız varsa lutfen haberdar edin burdan yada özelden...

cnm yanlız değilsin. emin ol

ben de aynen bu şekilde ailemde varlık içinde yokluk çektim..

zaten ailem bana hiçbir zaman maddi konuda yardım etmedi...

ben zaten ünv. kazanana kadar babam benim lokmalarımı sayardı. 5 kuruş harçlık vermezdi. ünv.yi kazandım ve babamın istediği bölümü yazdım ,ii bir ünv ii bir bölüm..

ama kız kardeşim kazanamadı 3 sene. sırf sağa sola rezil olmamak için(babamın fikri) kardeşime sana özel ünv.ye göndercem dedi. o da kabul etmedi çünklü orda yapamıyacağını biliyordu.

ünvye giderken babam 50 lira yatırırdı 100 kere arardı para yatırdım isteme diye. ayrıca ayakkabım çok fena su geçiriyor kar kış kıyamet ankarada. dedim para gönderiri misin ayakkabı alcam. babam da para yok gönderemem dedi. ve ben pazar poşetlerini ayağıma giyip ayağıma ayakkabıyı giyiyordum. haşır huşur rezillik işte.

1 tane pantolonum vardı kışlık kadife.. hem gece onunla yatıyordum hem de sabah onunla okula gidiyordum. pijamam bile yoktu.

kredimle hem yurt parasını ödüyor hem yol parasını hem de karnımı doyurmaya çalışıyordum..

hatta bi gün ayağımda kız arkadaşımın erkek arkadaşı poşetleri gördü ve bana zorla ayakkkabı aldı. o gün çok ağlamıştım. o iyilik yapmıştı bana evet ama benim çok gururum kırılmıştı.

ama babama sorsan o okutmuştur beni. valla beni babam okutmadı. tam tersi. beni devlet okuttu.

şimdi o kredileri ben ödüyorum borçları..

ayrıca şu an evime 1 tek baharatlık aldılar. onu da çöpe atcam.her seferinde sana baharatlık aldık diyor babam 3 senedir bıktım artık.

babam beni ankaraya göndeririken onun istediği yeri yazmam için yok sana ev alcam tandoğandan. yok konyadaki evin kirası sana gelcek. yok yanına kız arkadaşını alırsın onun vereceği kirayı da sen alırsın... ne yalanlar ne yalanlar... ama hepsi boş tabiki... beni attı bir yurt köşesine devlet yurduna orda minicik odada neler yaşadım...

allah herşeyi görüyor ve biliyor bu bana yeter...

Allah yardımcınız olsun...çok üzüldüm yaşadıklarınıza

Al işte hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız..inan bana bir gun olsun gocunmadım kendi ayaklarımın ustunde durmaktan,dedimki hep bu olaylar beni daha da guçlendirdi..Ama neticede insanız bizde,ben neden kendi düğünümü arabamı satarak yapmak zorunda kalıyorum,neden universite imtahanına bile sadece devlet üniversitesine oda ancak boğaziçi,marmara veya istanbul üniversitesi olursa girmeme izin veriliyo? ya kazanamasaydım,ya başarılı olamasaydım???hoş oldumda ne değişti,ne bir taktir gordum nede bir yerde onore etti..o sadece kucuk abime üzüldü,ona evini aldı,heray butun faturalarını odedi ve hep ama "o hasta" dedi,babama bigun ağlıya ağlıya dedimki,baba benimde abilerim gibi hastamı olmam lazım banada insaf etmen için dedim! hiç bişey diyemedi zaten ne diyecek??
Bari annem destek olan yardım eden bi insan olsaydı diye geçirirdim içimden ama o da sağolsun hem dugunumde hem de ev yapılırken bir kuruş harcama yapmadı sağolsun..
yapmadıgı gibi,üstüme ne zaman kendi paramla 10-15 milyonluk elbise alsam onun lafını etti,sanki kendisi ödüyomus gibi..
Bu hayatta herkes kendi derdinde,kendi çıkarını dusunuyo..ALLAH bana bir gun bir çocuk nasip ederse asla izin vermiycem benim yaşadıklarımı yaşamasına,benim gibi insanlara güvenip guvenip kazık yemesine..kendim yemem ona yedirir içiririm,kendim giymem ona giydiririm asla çocugumu kimsenin uzmesine mahcup etmesine izin vermem! ASLA!

Kızlar yalnız olmadıgımıza sevindim desem ne garip olur degil mi? :)

Ama biz 3 kız kardeş bunları birbirimizden başkasına anlatamazdık. bir de tabi eşlerimize. Sagolsunlar bir gün de olsun başımıza kakmadılar. Sizin aileniz şöyle böyle diye...

Etrafımıza bakardık asgari ücretle herkes çocugunun her şeyini yapardı, biz ise onlardan daha kötü durumdaydık Nasıl zorumuza giderdi

ecz.sn ben de Ankara'da okudum ve yaşananlar aynı

Yine de seviyorum onları. Sonuçta annemiz babamız.

Haaaa bir de dışarıya yemedik yedirdik, içmedik içirdik, giymedik giydirdik palavrası atıp oyun oynarlar degil mi? Dışarıdan birine sorsan onlardan mükemmel anne baba yoktur Ama gel de bize sor

cnm gercekten cok zor ne dıcegımı bılemıyorum ıns hakkında hayırlısı olsun uzulme dıyemıyorum cunku ne desek sen yasıyosun sonucta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…