Varlık içinde yokluk...

inan çok üzüldüm bende darbe ala ala insanları artık 1 saat mhabbetten sonra tanıyacak hale geldim ama yaaaa üvey olsa annen dicem ki üvey kendi ogullarına yapıyor ama insan bu hayatta herşeyi görüyo bende hastayken 5,5 ay gördüm üvey annenin yapamayacağı gaddarlığı ailemden...ben şunu anladım bu yıl 31olacak yaşım 2 TİP İNSAN VAR DÜNYADA ALICILAR VE VERİCİLER alıcılar hep karşısındakinden maddi manevi hep bişeyler bekler hayatlarını hep planla strateji ile geçirirler hep A ve B planları vardır almak için duygu sömürüsü ile yada kendinde hak görerek hep bişeyler alırlar insandan bazen insanlara inancını bazen sevgiye dürüstlüğe inancını bazende maddi şeyleri ama insana maddiyat kadar en çokta yakınlarından yapılan beklenmeden gelen darbeler en kötüsüdür insan için hep şey dersin....yok canım bn yaptı ama şu sebepten yada şunun içindir ben yalnış anladım deyip ilk başlarda hiç beklemediğin insanlardan gelen darbeleri kabullenemezsin çünkü içinde çocuk kadar masum biyer vardır ve o yer SAFÇA İNANMAK İSTER İYİ NİYETİNİN KULLANILMADIĞINA

işte bu yüzden onlar verici olamaz onlar içlerindeki çocuk yok olmuştur .........ama sen asla üzülme arkadaşım bu senin için değişim süreci olacak asla onlardan olamazsın olmak istesekte BİR BEDEN BÜYÜK GELİR bu kişilik bize ...sen artık hayata karşı daha güvende hisset kendini ::bi çocuk elini yakmadan asla öğrenemez acıyı, hissedeceksin ancak o zaman anlarız ..bizim gibi içinde çocuk olan insanlar,mutlu etmek adına başka insanları "mutsuz olmakla ömrü geçecekken bu bize ALLAH ın armağanı bu başına gelenler olmasa, gardını alırmıydın insanlara ne kadar yakın olursa olsun güvenilmeyeceğini ögrenirmiydik HAYIR demek ki acıtsada bu sınavdı dersti ...BAK hayat bile deneyimi insana karşılıksız vermiyo ,içinden bişeyler koparta koparta acıta acıta öğretiyo bu en zor dersi....OLSUN deneyim sonuçta onların gerçek yüzlerini öğrendikk .......
SADECE ARTIK HERKESE KARŞI şunu lütfen yap almadan verme bu maddi değil özveri yada kişisel konularda da dahil almadan vermek ALLAHA yüce yaradana mahsus bu düzen böle.... malesef arkadaşım.....

Son düzenleme:
arkadasım senin bu anlattıkların fazlasıyla boşanma sebebidir benim için anladığım kadarıyla çocukta yok ki yapma zaten!
kimse kusura bakmasında öyle babalık olmaz fedakarlık etmeden! baba dediğin dağ gibi durur evlatlarının arkasında! benim babam işci emeklisi tamda emekli olduğu dönemlerde ablam ünv. kazandı ankarada. ben daha ufaktım 11 yaşlarındaydım. yemin ediyorum kaç yaşında adam emekli olmuş inşaatlarda çalıştı bizi okutmak için amelelik yaptı bize baktı ablamı okuttu abimi dershaneye gönderdi allah razı olsun ondan annemdende.
eğer anlattığın gibi bi babam ve kocam osaydı hepsini terkeder çeker gider kendi hayatımı kurar birdahada yüzlerine bakmazdım. sırf kan bağıyla aile evlat baba olunmaz!!! sevgi emek ister!! beni önemsemeyen sevmeyen bi adam babamda olsa benim gözümde baba değildir! dolayısıyla evlatlık beklemeyecek benden!!
kusura bakmayın çok sert bi üslubum olmuş olabilir ama çok sinirleniyorum böyle ana babalara . o yürek yoksa yapmayın çocuk!!!!

Arkadaşım uslubun çok doğru bir uslup,hayatta belkide senin de soylediğin gibi çok sert ve keskin tepkiler vermek gerek,incinmemek,kendini korumak için..Lakin ben hepsine sırtımı donup gidemedim,o kadarını yapamadım..Lakin bendede tabiri caitse "maymun gozunu açtı" , kimseye eskisi gibi guvenmiyorum,hiçbir beklenti içine girmiyorum ve daha da onemlisi ne kadar alıyorsam o kadar veriyorum artık. Yeni konu açtım bu konudan sonra,Herseye rağmen iki kadın kendi işimizi açıyoruz diye..Başlıktanda anlaşıldıgı uzere ,herkese rağmen başladık çalışmalara ve çok ümitliyiz gelecekten..En azından yıllardır hayalini kurrdugumuz bir projeyi sadece "kendim" için denemiş olucam..Bugune kadar hep başkalarının isteklerini kendi isteklerimin üstünde tutmuşum bunu anladım,ama artık su saatten sonra benim için tek önemli konu kariyerim ve başarı..Eşim hatasını anlamış ve pişman da olsa,onun bana o gunku soylediklerini ve tepkisini unutmak çok zor olucak benim için dolayısıyla herşeyin ilacı zaman diyerek ilerliyorum...

Belki de eşin senin kendi ayakların üzerinde durmanı istemiyordur.
Hep ona bağımlı ol istiyor.

allah yardımcınız olsun çok zor günler yaşamışsınız.hayatımız boyunca başkalarını düşünmekten kendimiz düşünemez olduk. aslında bu hayata bir kere geliyoruz
hekese verdiği kadarını vereceksin ... ama olmuyor işte...
umarım işinizde başarılı olursunuz.projenizin olması çok güzel ne kadar sermaye gerekiyor?

Belki de eşin senin kendi ayakların üzerinde durmanı istemiyordur.
Hep ona bağımlı ol istiyor.

aynen oyle..zaten bana gorehic bir erkek karısının kendinden fazla kazanmasını yada daha başarılı olmasını istemez..en moderni de en conservetive i de boyle bana sorucak olursanız...

teşekkurler canım..inşallah soylediğin gibi guzel gelişmeler olur.suanda çok belli değil fakat ilk etapta 50.000 dolar kadar gerekiyo yarıya yarıya tabi ortağımla..bi kısmını bulduk kalanıda vadeli şekilde halledicez inşalla..

Ipektuncerle senin aileni okuyunca gerçekten çok üzüldüm.
Insanız biz ya,birbirimiz için varız.

Annemiz,babamız,çocuğumuz,eşimiz........

En ufak sıkıntısında dağları deviririz,öyle değil mi........

Duydukça,gördükçe öyle değilmiş diyoruz.

öyle değilmiş...........

Eşi çalıştırmanın modernlikle bir ilgisi yok bence,insanlıkla alakalı,erdemle alkalı.

InşaAllah bunca zorlukla kurduğun işin beklediğinin de ötesinde başarı sağlar.

Son düzenleme:

Son düzenleme:
başaracağına eminim canım.

sen kendine yetersin,zamanla eşin de yanında olmayı senden görerek öğrenecektir.

ya canım ya çok üzüldüm allah yardımcın olsun. eşin için diyebileceğim tek şey seni kıskanmış resmen,senin ondan daha başarılı olmandan para lazanmandan korkuyor. erkeklik egosu işte. ama sen kredi çek gerekirse dostlardan borç iste, eğer yeni işinin para getireceğinden çok eminsen bi şekilde giriş. hepsini utandır, boşver giden paralar gitti, sen ilerde vermezsin artık para falan.. sırtını da anca kendi kendine dik tutacaksın, ne babadan ne kocadan hayıt yok. allah yardımcın olsun canım...

Son düzenleme:
valla uzuldum simdi ne yalan soylim. bazen insan yapmak istemedigi seyleri yapiyor, umarim bundan sonra aklini basina alip kendini kullandirtmazsin, bunu kotu anlamda soylemiyorum yanlis anlama. ama boyle babayada kocayada..kotu gununde yaninda degillerse ne zaman yaninda olacaklar? kari koca olmak demek sadece paran varken mi beraber olmak demek? bu muhasebeyide sen kendi icinde yapmalisin. ama evet isin icine para girince herkesler degisiyor.

Son düzenleme:
benim tanıdığım isveçli bir türkün başına gelen olayı anlatayımm
türk çocuk isveçli türk kızı tavlıyor...çocuk isveçte okuyor..çocuk çok zengim diye kıza yutturuyor..son senesi kıza evlenme teklifi ediyor..kızda işi gücü olan durumu iyi olan bir kız..kızda saf kabul ediyor..çocuk ne düğün ne birşey yapıyor.seneye durumum iyi olunca yaparız diyor.düğün yemeğini bile kız ödüyor..gelinliği herşeyi..üstüne üstlük çocuğun ailesi bile gelmiyor gelini görmeye felan ..çocuk evlenmenin 1 hafta öncesi tüm parasını türkiyeye gönderiyor.okul masraflarınıda kıza ödetiyor..kız saf hala çocukla evli..çocuk çalışmıyor kız çocuğa bakıyor...ne insanlar var..

Okurken gerçekten tam anlamıyla sinir oldum. Üzüldüm cidden ama hiç canını sıkma bundan sonra hep kendini düşünerek hareket et hep sağlama al kendini çok kazanırsan bile söyleme az kazanıyorum de. Malesef böyle şeyler olabiliyor ama annen babandır, eşindir sen görevini yap sonuçta bu senin karakterinde olan birşey ama asla kendini yıpratma ve kazandıklarını kendine biriktir bundan sonra.

tabi canım allah nasip ederde bundan sonra işimde başarılı olursam ki ben çok başarılı olucağıma inanıyorum ve çok çalışığ elimden geleni yapıyorum bunun için ve aynen sizin soylediğiniz gibi artık su saatten sonra bende kendimi on planda tutucam..

Zor da olsa işini kurmana sevindim,insan isterse gerçekten ALLAH çalışanın hakkını verir,

İnşaALLAH istediğin kazancı başarıyı da elde edersin,

Ailen ne kadar haksızlık yaptıysa da sana,hala saygıyla anmanı tebrik ettim,

Eşin konusunu sen bilirsin,gayet kararlı güçlü bi insan olduğun belli,gerektiğinde yaparsın yapılması
gerekeni,

Yaşadıklarından yılmamayı başarıp ayakta dimdik kalman gerçekten takdir edilmesi gereken bir şey,

Çoğu kadın yapamaz bunu,ALLAHım inşaALLAH gönlüne göre verir herşeyi,yüzünü güldürür bu saatten

sonra,herşey imtihan bu dünyada,sen zor kısmını başarmışsın,artık daha güzel görürsün eminim...

canım teşekkur edrim..zaten iki şansım vardı ya kaderime kusup hiç bişey yapmadan durup mutsuz olucaktım yada dimdik durup yılmadan pes etmeden bu işi kovalıycaktım..ben işe sarılmayı hayatımdaki negatiflikleri unutmayı ve pozitife yonelmeyi tercih ettim ve doğrusunun bu oldugunu dusunuyorum,iki gunluk duyayı kendime zehir etmenin bir manası yok,allah herşeyi goruyor sonucta..olan olmus geçmişle yaşanmaz,önüme bakmam gerek..burdanda umarım iyi bir ornek olmusumdur benim durumuma dusen kadınlara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…