- 6 Mayıs 2020
- 81
- -5
- 3
- 44
- Konu Sahibi birkusolsam
-
Ama eline aldığı bir işi de mükemmel yapıyor.evin bir tamiratı vs mükemmeliyetçi adam.Konu sahibinin anlattığı davranışlar sonradan oluşacan cinsten değil. Birlikte olduğunuz adamın hastalık derecesinde titiz, çok eleştirel olduğunu anlayamıyorsanız o da sizin probleminiz.
Konu sahibinin anlattığı davranışlar sonradan oluşacan cinsten değil. Birlikte olduğunuz adamın hastalık derecesinde titiz, çok eleştirel olduğunu anlayamıyorsanız o da sizin probleminiz.
Tedavi gibi bir seçenek var ama tamamen salmakta iyi değil çok kısıtlamakta yani mutlu hissetmedikten sonra koltuk temiz olmuş pis olmuş ne anlamı varÇok tikli biriyle yaşamak çok zor ya kendimden biliyorumama bu bir hastalık tamamen psikolojik bir durum. Ben kendi kendime atlatmaya çalışıyorum bazen bilerek ellemiyorum yazık eşime de o da belki beni şikayet eder ama saldım bu ara sırf bu hastalıktan kurtulmak için. Bayanın eşi de bile isteye kendini tabiricaizse salmalı boşvermeli. Yoksa ikisi içinde çok zor olur
Bakin her kadının ev işlerindeki titizliği yeteneği farklıdır. Sen haftada 1 süpürürsün öteki 2 günde bir onun senden daha temiz olduğunu göstermez bu. Elinden geleni yapıyorsan hiç kendini eksik hissedip de eşine hak vererek kendini ezdirme. Ayrıca ev işi salt kadına ait bir şey değildir eşinle iş bölümü yapmanız gerekiyor olmasi gereken bu. Ayrıca ev işlerinden anlamam düzenli değilim lafı da bana pek makul bi cevap olarak gelmiyor ev işi dediginiz şeyi çok abartıyor olabilir misiniz bi insan içinde yaşadığı yeri temiz ve düzenli tutmak ister bunun için bi eğitim almaya gerek yok ki pislendigini gördüğünüz yeri temizler dağıldığını gördüğünüz yeri toplarsınız oldu bitti. Çocuğunuz da temiz bir evde büyüsün. Ozendiginiz titiz kadınlar kadar pratik olmazsınız belki ama yarışmada değilsiniz yavaş yavaş yaparsınız. Yardımcı alırsınız yetişemiyorum dersiniz. Yani aslında mesele bunlar değil bunları dile getirirken sergilenen tutum ve eşinizin tutumları hoş değil bunun icn bi insanın kalbi kırılmaz yaniCanım işte düzenli olmamam ev işlerinden anlamamam vss adam haklı mı diye düşünüyorum ister istemez çünkü bana taş çıkartacak hanımlar vardır
Ne mutlu zevkle temizlemenize Bu arada büyük harf yasak kib.Geçen sene ramazan ayında eşim çok rahatsızlanmıştı. İftar sonrası koşa koşa banyoya yetişmeye çalışmış ama başaramamıştı. İstifra etti yarı yolda. Öyle böyle değil ama . Ben onun haline dayanamazken o suçlu kedi gibi karşımda durup neyle temizliyim hayatım buraları demişti. Ben onun üstünü başını orda çıkartıp yatağa yatırmış midesi deli gibi hassas bi insan olmama rağmen kocamın kusmuğunu ZEVKLE temizlemiştim. Kocam da insan ama işte defalarca kez helallik almıştı benden. Gebelikte bi özür halidir. Şefkat ve merhameti celbeden bi dönemdir. Ve evet insan olan herkes mecburdur o kusmuğu temizlemeye sadece koca değil. İnsani bir mecburiyet..
Canlı cansız her şey birer varlıktırYa arkadaşlar çok sinirliyim.ben ev işlerinde iyi değilimdir.eşim de iyi değil ama titiz benden titiz bendrn düzenli.bir tane bebeğim var ya ben yetiştiremiyorum.bana hiç yardım etmez ama sürekli eleştirir.o niye öyle bu niye böyle ay çıldıracam.en son tezgahta yumurta kırmıştım kabuğunu tezgahın üzerine bırakıverdim ama 2dk sonra silecem yani orayı.ay bana bir kızdı.sen nasıl insansın yumurta kabuğu oraya mı koyulur? Koku yapacak.ben de ona kızdığımda sen varlık seviyesindesin insan seviyesinde değilsin ben seni eleştirerek doğruya yöneltiyorum seni insanlık seviyesine çıkarmaya çalışıyorum dedi.mesela bulaşık makinesinden tabak falan çıktığında bu yumurta kokuyor der.ben çok terlerim banyodan çıkayım 1 saate hiç banyo yapmamış gibi olurum. ay bana leş gibi korkuyorsun der.benim yattığım kanepeye yatma demişti birinde de.terim çıkıyormuş.ya ben ev işleri konusunda iyi değilim ama idare de ettiğimi düşünüyorum.o hiçbirşeye elini sürmez.birinde de 8 aylık hamileyim koridora kustum diye bana kızdı neden banyoya yetişemedin diye kızdı.kustuğum yerleri de başımda durup şurayı da temizle burayı da sil diye bana yaptırmıştı.ya ben napıcam bu adamla sinirden ağlıyorum şu anda.kendisi de diğer odada ıslık çalıyor.
O asla iş yapmaz evde bunu da kadının asli görevi olarak düşünür.Burda kocayı gömüyoruz ama bence adamın da açısından bakmak lazım.
Üç ay gibi kısa bir sürede ev içi düzenini tertibini gözlemleyememiş, üstüne kokuya hassasiyeti varsa koku sıkıntısı yaşadığını fark etmiş.
Adamın da sizin de hatanız çocuğu hemen yapmanız. Birbirinize ne kadar uyumlu olduğunuzu ölçmeden çocuk yapmak büyük hata.
Şimdi ben her şey bana batan biriyle bir ömre mahkum olsam üslubum kötüleşebilir.
Konu sahibi eşinizin rahatsızlıkları var olabilir. Size tavrı yanlış, çirkin. Üslubu çok kötü haksız bu konularda.
Ama sizin de diğer konularda gayret göstermeniz lazım.
Benim eşim tuvaletin kapağını indermese, söylediğim halde düzeltmese, koku işinden rahatsız olduğumu söylediğim halde dikkat etmese gittikçe sertleşirim.
Aynı evi paylaşan insanlar düzen ve temizlikte ortak paydada buluşmak zorunda.
Ama evde iş bölümü de olmalı.
Mesela bizde süpürge eşimindir, yer silme toz alma benim işimdir. O camları siler. Bulaşık makinesinde temizleri o boşaltır kirlileri ben dizerim. O da işe katılmak zorunda. Ama temiz olanın taleplerine göre bir yön çizilmeli. Eşimd kalsa süpürge haftada bir yeter ama ben rahat edemiyorum, günaşırı temizleniyor. Es geçtiğinde de homurdanıyorun elimde değil. Yada mesela benim çekmeceme ne işe yaradığını kendisinin de bilmediği kabloları koyamaz. Düzenimi bozamaz. Kutu veririm kıysr yüklüğe kendi adıyla koyarım. Ben açınca düzensiz bir şey görmüyorum ama o da kablolarını dolaşık fln tutabiliyor böylece.
Yani o adam da o evde istediği düzeni kurmak isteyebilir.
Oturup bir düzen tablosu yapın.
Temizlik şu günlerde yapılır, şu işi bu yapar, düzen için şeffak kaplar kutular bulun daha rahat olur sizin için.
Bu arada ben de lavaboya kusulmasından hiç hoşlanmam. Gerilirim. Mikroplar virüsler hijyenik kalması gereken bir yere bulaşıyor. Benim orayı iyice temizlemem gerekir. Halbuki klozette sifonu öek, aç çamaşır suyu dök tekrar sifon çek bitti. Baştan ovalamak gerekmiyor. lavaboya kusmakla klozete kusmak çok farklı ne yazık ki.
Öyle bir dünya yok.O asla iş yapmaz evde bunu da kadının asli görevi olarak düşünür.
Asla yapmaz ki ev işini asla asla yapmaz.ve bana böyle dvam edersen seni boşarım diyor.yani adam haklı mı demişsiniz ya her şeyi batan biriyle bir ömür geçmez diye.Öyle bir dünya yok.
Beraber yapmıyorsanız hiç yapmayın.
Bir süre de böyle deneyin
Bosan ve sadece huzur istiyorum dıyıp huzuruna bak. Huzur iyidir.Asla yapmaz ki ev işini asla asla yapmaz.ve bana böyle dvam edersen seni boşarım diyor.yani adam haklı mı demişsiniz ya her şeyi batan biriyle bir ömür geçmez diye.
Uzun süredir okuyucu olduğum foruma üye olmaya karar verdim.merhaba arkadaşlar.
Ben ekim ayında boşandım.anlaşmalı oldu ama hala seviyordum.aslında bana yaşattıklarından sonra onu sevmem imkansız olmalı ama.onun 2.evliliği idi.ilk evliliğinden de 1 çocuğu var 6 yaşında.benden de bir çocuğu var 1 yaşında.
Boşanma nedenimiz doğum sonrası kendimi toparlayamamam psikolojik olarak ama bence temel sorun onun beni sevmemesi.
Halbuki ben onun ayaklarını bile öperdim.biraz fazla ıyısun diye pazar alıiverişine ben çıkardım
Sürekli akrabalarını ziyarete giderdik.ama doğum sonrası benim dinmeyen öfke nöbetlerim kavgalar bitirdi olayı.
4 aylıktı bebek dava açtı.ve bu süreçte bana sürekli düzelmezsen boşanırım diyip durdu.çok çabaladım düzeltmek için ama yetersiz kaldım sanırım.
Şu an öyle mutlu ki akrabalarıyla.
Kızlar size anlatamam...9 karşeşi var her akşam birinde yemekte.ben öğretmen olduğum için okul zamanı bebeğe halası bakıyordu.ara sıra beni çağırır ailesi giderim.benimki götürür tabi.her gitmeden sonra da kendimi ezik ve pişman hissederim.
O kadar mutlu o kadar mutlu ki ailesiyle .ister istemez üzülüyorum.fesatlığımdan değil.kendi halime sanırım.
Biliyor musunuz arkadaşlarım tek istediğim pişmanşığını görmek onun da içi bir yansın benim içimdeki ateş sönecek.biliyorum çocuğunuz boşver diceksiniz haklısınız da ama içime söz dinletemiyorum.o da bir üzülsün bir yansın bir kazık yesin istiyıeum.ailesine güvenip boşandı benden yalnız yaşayabilecek biri değil.bana dedği sey en son seninle aynı evde yaiamaktansa huzur evlerinde sürünmeyi tercih ederim oldu.
Ailesiyle görüşmesem mi?ezik gibi mi gösteriyorum kendimi?bu adamın da bir üzülüp pişmanlık yaşaması için ne olması gerek bemim yapabileceğim bir şey var mı?şimdiden hepinize teşekkürler.
Canım anlattım ya yukarda ne yaptığını
S sadecehuzuristiyorum sizsiniz değil mi? Bşr kaç hesap daha var. Aynı konu, ifade.
Temizlikle ilgili konusu da vardı, hatta eşi ona çok pasaklı, düzensiz olduğunu söylüyordu.Ayy yok artık cıdden o mu ya ? Bu kacıncı uyelıgı olacak onun yuh dıyorum eger oysa. Gerci o da ogretmendı bu uye de egıtımcı yazmıs bılgılerınde. Ama o üyenin daha çok konuları eşinin ailesiyle ilgiliydi. Temizlikle ilgili konusu var mıydı bilmiyorum yalnız verdiği canımlı cevaplar ve acaba eşim mi haklı gibi soruları o üyeyi andırıyor gercekten.
Eger o değilsenız esınızın sıze boyle davranmasının sebebı sevgisi olmadıgı icin tahammülüde kalmamış. İnsan bir yumurta kabugunu bahane ediyorsa ortada sevgi yoktur. Açık açık söylemiş sonumuz yok diye. Sizi gözden çıkarmış malesef. Bence ona göre adımlarınızı atın ve kendinizi ezdirmeyin.
Yalnız duştan bir saat sonra hiç duş almamıs gibi kokma işine bence botox, parfüm ya da neyse mutlaka çözüm bulmalısınız. O durumun cidden sevgiyle ilgisi yok bence asla dayanılmaz bir şey. Ama insan eşine leş gibi kokuyorsun gibi kırıcı sözler söylemesi kabul edilir bir şey değil. Psikolojik şiddetin en buyuklerinden birini yaşıyorsunuz.
Çalışıyorsanız salin gitsin anası güzel bakar adam edememiş çünkü bu şahsiyeti yaptiklarida boşanmada çok güzel kullanılır,ayrıca sende onu asagila ezikle çok mu zor çok biliyorsa kendi yapsın gecsinde,Allah kolaylık versinÇocuğu tutuş şeklimi bile eleştirir çocuk öyle mi tutulur.tuvalete sabah mı s....maya gidilir akşam yatmadan s.....lırmış çok afedersiniz.tırnakları kestikten sonra makası kolonyayla yıkamalı imişim.hızlı yemek yiyormuşum.çok uyuyormuşum hamileyken.ele alınacak bir tane huyum yokmuş.ebesinin damı
Ne mutlu zevkle temizlemenize Bu arada büyük harf yasak kib.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?