Varmidir ?

Bağırıyorum kızıyorum iste sonra böyle gece uyuyamiyorum 😭
 
merhaba kızlar. Birşeyi çok merak ediyorum çevremde de hiç görmedim çocuğuna bağırmadan anne büyüten anne varmıdır ? Mükemmel anne varmıdır? Benim iki cocugum var oğlum 1 yaşınsa, kızım 4 buçuk yaşında. Kızım inanılmaz yoruyor beni herşeye ağlıyor aslında sabrediyorum güzelce anlatıyorum ama anlamıyor ve ağlıyor o yuzden bazende bağırıyorum sonra hemen pişman oluyorum içim huzursuz oluyor kendimi sorguluyorum ben nasıl bir anneyim acaba diye. Gerçekten mükemmel anne varmıdır. Hani bu çocukları sabrını ne kadar zorlarsa zorlasın bağırmayan sakin kalan merak ediyorum.
Ben haric burda yasayan herkes. Yurtdisinda yasiyorum. Nasil yaptiklarini bir bilsem, nasil da sakinler, cocuklar da öyle sakin, uslu. Kültür meselesi.
 
Nörolojiye gitmeni öneririm. Beyin fonksiyonları ne durumda, oradaki boşluk neyden kaynaklanıyor, sebebi nedir diye öğrenmek için randevu alırdım, eğer bunu o olay anında yaşadığın kişiler hariç bilen yoksa. Onun dışında EEG temiz çıktıysa, pek söylenebilecek bir şey yok sanırım :)
Çok teşekkürler değerli bilgiler için. Çocukken 3 kere havale geçirmişim, ki doktorlar 2den sonrası çok riskli dedikleri halde. Nasılsa hayatta kalmışım işte. Fakat çocukken sıçramalarım dışında bir de hala bu yaşımda bile aniden otururken silkinme ya da titreme gelir. Yakınlarım hala çok şaşırır çünkü bildiğiniz böyle anlık tepeden ayağıma kadar sarsılırım :) EEG çocukken çekilmişti bir şey çıkmamıştı. Sizce yine de nörolojiye gözükmem gerekir mi? Çok teşekkürler tekrar cevap ve ilginiz için.

Bir de ek, üniversite dönemine kadar bir de yarım bayılmaların olurdu, şunun gibi. Ekran kararıyor, hiç bir şey görmüyorum, sesleri net duyuyorum, konuşmaya ve cevap vermeye çalışıyorum ama durum geçtikten sonra yanımdakiler diyor ki “hayır asla konuşmadın sadece boğuk boğuk sesler çıkardın” Bense cevap verdiğimden o sırada çok emin oluyorum. Belki cevabınız için bu da önemli bir kriter olabilir diye belirtmek istedim.
 
Konunun içine düştüm valla :KK43: bende bugün ilk defa 2 yaşındaki oğluma 1 yaşındaki kardeşinin kolunu ısırdığı için kızdım . Biraz sesimi yükselttim oyun alanından alıp koltuğa oturttum ve yaptığının yanlış olduğunu kızarak söyledim. Pişmanmışım evet ama yine yaparsa ne yapacağımı bilmiyorum 🤷‍♀️ ikisi de evlat ikisi de küçük
Aynı durumdayız. Hatalı olduğunda bende kızımı uyarırım kardeşine zarar verdiğinde ama 2 dakika sonra aynısını yapar sonra sesimi yükseltirim bu Sefer ben uzulurum ama yapicak birsey yok. Arsız olur hiç sert tepki vermesemde
 
Ben haric burda yasayan herkes. Yurtdisinda yasiyorum. Nasil yaptiklarini bir bilsem, nasil da sakinler, cocuklar da öyle sakin, uslu. Kültür meselesi.
Bende araştırdım bu konuyu ever yurt dışında yaşayan anneler sakin ama bir o kadarda umursamaz rahat. Biz aman amanlarla çocuğa yaklaştığımız için belkide çocuklar kural koydukca daha da inat yapıyorlar.
 
Çevremde hiç bağırmayan bir tane anne gördüm gerçekten mükemmel ilgileniyor çocuğuyla. Ama şöyle bir durum var. Çocuk 2 yaşına yeni basacak. Ve 2 yaşı bilirsiniz. Artık daha meraklı daha şımarık her istediğim olsun denilen döneme girdi. Bakalım böyle devam edebilecekler mi. Öyle çocuklar gördüm ki annesini sinirden ağlatan. Her dediği yapılan. Mesela tablette görüp yatak istiyor kendine 1 hafta sonra hopp karşısında. Bağırmaktan ziyade çocuk nas3l yetiştirilir biraz onu bilmek lazım. Artık çağımız bilgi çağı kendimizi yetiştirmemiz lazım bu konuda. Belki o zaman daha tesirli olabiliriz.
 
Hanımlar kendinize bu kadar yüklenmeyin. Siz de insansınız taş değilsiniz nihayetinde , elbette yeri gelince sesinizi yükseltebilirsiniz çocuğunuza. Hatta gerektiğinde yükseltmelisiniz de. Bu sizi kötü bir anne yapmaz.
 
Back
X