vasıfsız ve mutsuz :(

Yapacktım edecektm ıle olacak ıs degıl unıversıte okumak zor degıl. O kadar dersaneye gıtmıssın o paralara yazık. Bahane bahane sız once su bahanelerden kurtulun. Bende soru sormadm cekındım evde kendın anlayana kadar on kere tekrar ettım. Herkes bır degıl evet ama bahane varsa hıcbır sey olmaz

Kusura bakma ama eğer 3 senedir sınava çalışıyor ama istediğin bölümü kazanamıyorsan demek ki o bölüm senin kapasiteni aşıyor.
Hangi bölümü istiyorsun? Puan olarak aldığın puanla arasında ne kadar fark var?
3 senedir sınava çalışıyorum diyorsun ama bence artık ya daha puanına uygun bir bölüm seçeceksin ya da bir mesleğe yöneleceksin. Yoksa daha kaş sene sınava gireceksin?
Hadi bölüme yerleştin 4-5 sene de okulu bitirince o bölümde iş garantin nasıl?
Bölüme gittiğinde alan da kendini geliştirecek misin yoksa sadece okumak için mi gideceksin üniversiteye?
Şu özel ders, dershane bence artık gitmene gerek yok.
Bir konuyu öğrenmek istiyorsan aç ''youtube'' da 3 tane farklı hocadan ayrı ayrı dinle hemde bedava. Soru sormak istediğinde de hangi ders ise o dersle ilgili forumlara gir yaz bak hemen nasıl cevaplıyorlar.

Kısacası artık bahaneler üretmeyi bırak ve kendine bir yol çiz hayatta. Ömür boyu sınava hazırlanamazsın.
İş için de ailenle beraber bulmaya çalışman daha faydalı olur gibi.

Bence motivasyonunuzu daha fazla düşürecek yorumlara hiç takılmayın, boşverin. Geçmişi geri getiremeyiz tabi ama bundan sonra ister kasiyerlik ister stand hostesliği gibi kısa süreli işlerle bir miktar para kazanabilirseniz yeniden dersaneye gitmeyi deneyebilirsiniz. Bu defa elimden geleni yapacağım, başaracağım diye moralinizi yüksek tutmaya çalışın, soru sormaya da çekinmeyin, dersane bunun için var sonuçta, oradaki kimse de mükemmel değil. Eğer elinizden geleni yaptıktan sonra olumlu sonuç olmazsa işte o zaman farklı bir yol çizmeyi düşünebilirsiniz, o zaman içinizde pişmanlık kalmaz. İnşallah başarılı olursunuz, Allah yardımcınız olsun.

Çok teşekkür ederim evet youtube gerçekten muhteşem birsey evinde pc ve internet varsa dershanenin çokta bir onemi yok ama yapamadıgım illa ki sorular olur veyahut tam oturmayan konular.. kunduz uygulamasını biliyorum ilk üç soru bedava telefona uygulamayı yukleyip denemiştim güzel bir uygulama ama keske video anlatım olsa.. çözümü kagıda yapınca anlayan bir kapasitem yok.şu nerden geldi diye sorguluyorum çünkü.

Istediğiniz bölüm nedir?

Özel bir üniversitede %50, %75 burslu falan okuyup; aynı zamanda part time çalışarak ödeyebilirsiniz ücretini.
Benim okul arkadaşlarımın çoğu öyle yapıyorlardı. Hatta full time çalışıyordu çoğu.

Ben seçiyorum, lafını ne kadar vurgulu söylemişsiniz. Dil bilmek, yüksek lisans yapmak sadece maaş için önemli değil, kültürel anlamda insana çok şey katıyor.

Kapasiten vardır da o konu pek oturmadığı için anlamıyorsundur. Öyleyse bence temel için çaba sarf et önce ve temelini saglamlastir. Böylece göreceksin ki sorularda neyin nereden geldiğini daha iyi anlayacaksın.

Farzedelim ki üniversite kazandı. Farzedelim ki bitirdi.
Sonra gelip buraya gene konu açacak. 3 sene KPSS kursuna gitmeme rağmen kazanamıyorum, depresyona girmek üzereyim. Yaşım oldu 28.

Şunu kabullenelim: herkes üniversite okumak zorunda değil.

dersleri anlıyorum fakat kendime başaracağıma dair güvenim yok herhalde. Bu sebeplede çalısmıyorum. Çalısıp anlamasam bile algılayamadıgımı görmek istiyorum.
Çaluşmazsanız olmaz bahane üretiyorsunuz. Oturup çalışacaksınız yoksa özel ders hikaye sizin hevesiniz yok bence

istediğim bölümün puanları yuksek değil. Çalışmadıgımdan kazanamıyorum başka bölümler oluyor ama sırf okumak icin okumakta değil niyetim. Oyle kapasiten yok gibi bi durum değil yani. Evet haklısınız ömür boyu sınava hazırlanamam.

Ben seçiyorum, lafını ne kadar vurgulu söylemişsiniz. Dil bilmek, yüksek lisans yapmak sadece maaş için önemli değil, kültürel anlamda insana çok şey katıyor.
Evet millet sadece par
Tabii ki değil. Ama üniversite okumak isteyen bir insan ne diye satış görevlisi olmayı secip kendini yaksin? Hiç bana masal anlatmayin. Nasil muamele gördüklerini o kadar iyi biliyorum ki, kişinin en son tercihi olmali kendini o kurtlar sofrasına atması...

Evet katılıyorum size üniversite okumak ıcın okumus olsam girer bir bölüme okurum. Çok şükür ailemin durumu da var kuzenlerim gibi bende paralı okurdum veterinerlik düşünüyorum bu arada burada cevaplamıs olayım sorunuzu.

Sizin için baktım da şimdi, illa ailemin olduğu şehirde okumak durumundayım gibi bir durumunuz yoksa Kibris'taki unilerde veterinerlik bölümüne kolaylıkla girebilirsiniz. Puanlar düşük fazlasıyla.

İnternet varken bu devirde dershaneye gidilmez. ben evde ekstra bir sene hazırlandım kendi kendime internetten çalışarak. sonuç rahatlıkla tıp fakültesi kazanacak puan aldım. tabi tercihim tıp olmadı kıyas yapabilin diye söyledim. yani demem o ki azcık gayret sorununuzu çözer. kolay gelsin

Iki yillik cocuk gelisimi okisaniz kreste calisabilirsiniz.ya da tibbi sekreterlik okuyup saglik ocaginda ya da ozel hastanelerde calisabilirsiniz

hayatta bazı şeyler sana göre olmak zorunda.
3 senedir ders çalışmak sana göre olmamış, adam kayırma, torpil sana göre değil, evlen çoluk çocuğa karış madem ne diyelim?

esneklik sağlamak zorundasın.
ve de kendini her duruma hazırlamak.
ki yapmam dediğin şeyleri yapmak zorunda kaldığında canın sıkılmasın.

hangi bölümü istiyorsun? o bölümü kazanmaya yakın mısın? arada uçurum mu var?

bence hiç kendini çalışacağım diye kasma, git bir dersaneye ama bu sefer adam akıllı ver kendini, geceni gündüzüne kat, son sefer dene ve bitir.
işe vereceğin enerjini dersine ver.
bir disiplin altına girmeden başarılı olmak çok zor.
çalışmak sana kolay geliyor olabilir ama o işl r öyle değil. senin şu saatten sonra dur onu da deneyeyim, bunu da deneyeyim vaktin yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…