vatandaşla birebir muhatap olan bayanlar lütfen yardım ..

dilek7760

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2012
596
173
333
beni sinir eden birkaç mevzu var bu durumlarda sizler neler yapıyorsunuz yazarsanız çok sevinirim kızlar
öncelikle ben memurum vatandaşla birebir diyalog halinde olmam gerekn bir yerde çalışıyorum ve işimi seviyorum ama insanların saçma suallerinden bıktım...
mesela borcun yok amca diyorum hiç mi yok bitti mi diye aynı şeyi en az 5 sefer tekrar ediyorum (duyma sorunu olduklarından değil çoğu alışkanlık haline getirmiş )
bi başka birime gitmesi gerektiğini anlatmaya çalıştım geçen birine söylemediğini bırakmadı ben hep alttan alıyorum ki insanlar incinmesin kırılmasın ama hep haksızmışım gibi oluyor böylede. adam beni burda çalıştırana lanet okudu düşünün gerisini de saydı durdu o kadar üzüldüm ki gidip ağladım lavaboda koca kadın oldum insanlara hak ettiği cevabı vermeyi beceremedim hala bu konuda bana yardım eder misiniz siz olsanız ne dersiniz?
valla bi kaç şey daha vardı ama o olayı hatırladım sinirlendim çıktı aklımdan

Bankacı mısın?

Borcun yok deme,borcunuz tamamen bitmiştir de.Aynı şeyi soruyorsa cevapladım daha sormayın de.Çeşit çeşit insan var,yapacak birşey yok malesef.

İşiniz zor, orası kesin. Bin bir çeşit insan var, kabası, özür dileyerek söylüyorum cahili vs.. Ama siz her zaman güler yüzlü davranmak ve sabırlı olmak zorundasınız malesef. Çünkü karşınızdaki insan gerçekten o an saflığından sormuş olabilir sorduğu soruları. Kendinizden %100 emin olabilir misiniz mesela karşınızdakinin kötü niyetli olduğu konusunda? Eğer olabilirseniz, insanlar arasında bu ayrıştırmayı net olarak yapabiliyorsanız cevap verin tabii de mesela borcum yok mu şimdi bitti mi diyen kişiyi düşünün, birçok sebepten sormuş olabilir bu soruyu ama sizi sinir etmek olmadığı kesin bence. O yüzden ben de o lafları hak etmeyen kişilere ters davranan memurlardan hiç hoşlanmıyorum.

kesinlikle eminim anladıklarına zaten bir sıkıntısı olsa yüz kere tekrar ederim asla sıkıntı etmem yada yazıp veririm. ki duymayla ilgili sıkıntısı olanlar hemen söylüyor kızım ben zor duyuyorum diye.
ben insanların anladıkları halde böyle davranmalrına uyuz oluyorum teşekkürler cevaplarınız için kızlar
gerçekten işimiz zor bankacı değilim canım belediyede çalışıyorum

bende ters davranan memurlardan nefret ederim o yüzden asla öyle biri olmamak için çaba sarf ediyorum zaten. ters cevap vermeden insanları üzmeden konuşmaya çabalıyorum

bende ters davranan memurlardan nefret ederim o yüzden asla öyle biri olmamak için çaba sarf ediyorum zaten. ters cevap vermeden insanları üzmeden konuşmaya çabalıyorum

O zaman sizi tebrik ederim. Ama işte dediğim gibi bin bir çeşit insan var o yüzden çelik gibi sinirlerinizin olması lazım. İnsanları oldukları gibi kabul etmek gibi bi klişe var ya işte sizin durumunuzda da geçerli bir söz.

allah sabır versin her işin zorlugu var elbet. bence kendınızı uzmeyın sonucta her ınsan tamamen emın olmak ıster borcundan vs.. bende ogrencıyım okulun ogrencı ıslerine tel actıgımda farklı cevap ama yuzyuze sordugumda farklı cevap alıyorum o nedenle bende en az teyıt etmek ıcın 3-4 defa sorarım .. ondan pek takılmayın derim

sen sormakta haklısın yani farklı cevaplar alıyorsan emin olamazsın ki :) takılmamaya çalışıyorum sağolasın cevabın için

sağol canım teşekkürler o adama bile birşey demedim düşün kendimi harap ettim boşuna..
elimden geleni yapıyorum teşkkürler yorum için

yıllarca hastanede çalıştım. çok yoğun polikniklerde. bu barkotu ne yapacağım, bu raporu nereye götüreceğim sorularından günde 100 kere açıklamaktan bir zaman sonra tiksinmiştim. zaten söylerken açıklıyorsun. şunun için, şundan sebep, şu katta, şu oda diye. anlamadıklarında daha nasıl basite indirip anlatabilirim diye şaşırıp kalıyordum. ve defalarca anlatmama rağmen beceremeyip gelip hakaret küfür eden oluyordu onlarca. sonunda insanlara tahammülsüzleştiğimi fark ettim ve ayrıldım o işten. psikolojim düzeldi yemin ederim. şimdi deli gibi evrak yazışma işiyle uğraşıyorum ama insanla uğraşacağıma evrakla, arabayla uğraşmayı tercih ederim.
allah kolaylık versin. cevap dahi verseniz, tartışsanız suçlu siz olacaksınız. ya duymayıp, umursamayacaksınız ya da benim gibi imkanınız varsa yer değişikliği isteyeceksiniz.

çok teşekkür ederim senin işin daha zormuş iyiki bırakıp başka yere geçmişsin. ya insanlar biz konuşurken dinlemediklerinden oluyor sonrada bizi suçluyolar halbuki isterse on sefer anlatayım yeterki suratıma baksın ne dediğimi anlamaya çabalasın çok zor bişi sanki
yer değişikliği imkanım yok canım keşke olsa

Öyle memurlar da var ki çay çorba muhabbetinden yerine gelmiyo, millet kuyruk bekliyo
Bu tarz memurlar yüzünden aslında vatandaş artık bıkmış durumda
Sen yenisin, işini iyi yapıyosun vs. bunu görmeden bunların hepsi böyle nasılsa kanısıyla da ön yargılı olunabiliyo maalesef

çok haklısın öyleleride var. millet 8 de başlayan mesaiye geç gelip üstüne bide kahvaltı keyfi yapar ama onlara laf edilmez..
hepimizi aynı kefeye koyuyorlar dediğin gibi

Insanlarla uğraşmak çok zor
Bir doktor olarak işim bu ve aynı şeyi yüz kere anlatıp karşındaki anlayamayınca bir yerden sonra kayış kopuyor
Bir kere kadının birine on kere Smear kabını patoloji denen alt kattaki yere götür dedim
Eline yazıp verdim
Smear kabına idrar yapıp sonra da gidip sekreterin masasına bırakmış
Of daha neler neler

yuh artık yaaa çok anlayışlı bi ablaymış... kadın doğumcusun Allah yardımcın olsun valla çok zor iş ya ben doktorumu zor durumda bırakmayayım diye hamileyken herseyi netten araştırıp gidiyordum sırf kadına eziyet olmasın diye o geldi şimdi aklıma :)

Allah sabır versin, terslemeden yanıtlıyorsanız bende tebrik ederim...
çünkü birçok devlet kurumunda, memurların çok iyi bir şekilde davranmadıklarına şahit oldum,
herkes birbiriyle saygı çerçevesi dahilinde iletişim kurmalı....
size bu konuda malesef çözüm sunamıyorum, ama zamanla alışırsınız umarım, hassas yapıda olmanız bu durumu daha da güç hale getiriyor..

Hastalar randevu alamıyor diye öğleden sonra ikili üçlü test sonuçlarına aralarda bakıyorum
Kadının biri önce kocasına şikayet etmiş sonra güvenlikle geldi yanıma
Beni parmağıyla gösteriyor
Sen herkesin sonucuna iyi çıkmış veya kötü çıkmış dedin
Bana sadece güzel dedin diye bağırıyor
Güler misin ağlar mısın

teşekkür ederim canım. zamanla alışır mıyım bilmem 4 yılı devirdim:) ben elimden geleni yapıyorum çok sinirlensemde susarım çünkü benimde önceden bir bayan memurla yaşadığım sıkıntı var hep o aklıma gelir onun gibi olmamak için çabalarım. inş zamanla alışırım dediğin gibi

sinirimden gülerim heralde :) çünkü ben senin yerinde olsam kayış kopardı

sinirimden gülerim heralde :) çünkü ben senin yerinde olsam kayış kopardı

O yüzden boşver ve otomatiğe bağla
Sen güler yüzlü ,pozitif enerji saçan biri olmak zorunda değilsin
Söyle,aynı şeyi anlat işini yap tabi
Ama otomatik modun olsun
Bir de insan üzülüyor da
Ben karşımda 18 yaşında okuma yazma bilmeyen
25 yaşında beş çocuğu olan ama şikayetini söyleyecek cümle kuramasan kadın görünce ülkem için üzülüyorum
Çöplükte yaşadığı odaya girdiği kokudan ve üstünden belli olan ama onuncu çocuğuna hamile kadının çocuğu için üzülüyorum
Ya da en azından eskiden çok üzülüyordum
Artık herkesin kendi hayatı kendi seçimleri diyorum
Aksi halde ben de işlemez duruma gelirim çünkü
Sende işi işte bırak
Akşam çıkınca bitti gitti herkes kendi evine gider

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…