İşiniz zor, orası kesin. Bin bir çeşit insan var, kabası, özür dileyerek söylüyorum cahili vs.. Ama siz her zaman güler yüzlü davranmak ve sabırlı olmak zorundasınız malesef. Çünkü karşınızdaki insan gerçekten o an saflığından sormuş olabilir sorduğu soruları. Kendinizden %100 emin olabilir misiniz mesela karşınızdakinin kötü niyetli olduğu konusunda? Eğer olabilirseniz, insanlar arasında bu ayrıştırmayı net olarak yapabiliyorsanız cevap verin tabii de mesela borcum yok mu şimdi bitti mi diyen kişiyi düşünün, birçok sebepten sormuş olabilir bu soruyu ama sizi sinir etmek olmadığı kesin bence. O yüzden ben de o lafları hak etmeyen kişilere ters davranan memurlardan hiç hoşlanmıyorum.
bende ters davranan memurlardan nefret ederim o yüzden asla öyle biri olmamak için çaba sarf ediyorum zaten. ters cevap vermeden insanları üzmeden konuşmaya çabalıyorum
allah sabır versin her işin zorlugu var elbet. bence kendınızı uzmeyın sonucta her ınsan tamamen emın olmak ıster borcundan vs.. bende ogrencıyım okulun ogrencı ıslerine tel actıgımda farklı cevap ama yuzyuze sordugumda farklı cevap alıyorum o nedenle bende en az teyıt etmek ıcın 3-4 defa sorarım .. ondan pek takılmayın derim
O zaman sizi tebrik ederim. Ama işte dediğim gibi bin bir çeşit insan var o yüzden çelik gibi sinirlerinizin olması lazım. İnsanları oldukları gibi kabul etmek gibi bi klişe var ya işte sizin durumunuzda da geçerli bir söz.
yıllarca hastanede çalıştım. çok yoğun polikniklerde. bu barkotu ne yapacağım, bu raporu nereye götüreceğim sorularından günde 100 kere açıklamaktan bir zaman sonra tiksinmiştim. zaten söylerken açıklıyorsun. şunun için, şundan sebep, şu katta, şu oda diye. anlamadıklarında daha nasıl basite indirip anlatabilirim diye şaşırıp kalıyordum. ve defalarca anlatmama rağmen beceremeyip gelip hakaret küfür eden oluyordu onlarca. sonunda insanlara tahammülsüzleştiğimi fark ettim ve ayrıldım o işten. psikolojim düzeldi yemin ederim. şimdi deli gibi evrak yazışma işiyle uğraşıyorum ama insanla uğraşacağıma evrakla, arabayla uğraşmayı tercih ederim.
allah kolaylık versin. cevap dahi verseniz, tartışsanız suçlu siz olacaksınız. ya duymayıp, umursamayacaksınız ya da benim gibi imkanınız varsa yer değişikliği isteyeceksiniz.
Öyle memurlar da var ki çay çorba muhabbetinden yerine gelmiyo, millet kuyruk bekliyo
Bu tarz memurlar yüzünden aslında vatandaş artık bıkmış durumda
Sen yenisin, işini iyi yapıyosun vs. bunu görmeden bunların hepsi böyle nasılsa kanısıyla da ön yargılı olunabiliyo maalesef
Insanlarla uğraşmak çok zor
Bir doktor olarak işim bu ve aynı şeyi yüz kere anlatıp karşındaki anlayamayınca bir yerden sonra kayış kopuyor
Bir kere kadının birine on kere Smear kabını patoloji denen alt kattaki yere götür dedim
Eline yazıp verdim
Smear kabına idrar yapıp sonra da gidip sekreterin masasına bırakmış
Of daha neler neler
yuh artık yaaa çok anlayışlı bi ablaymış... kadın doğumcusun Allah yardımcın olsun valla çok zor iş ya ben doktorumu zor durumda bırakmayayım diye hamileyken herseyi netten araştırıp gidiyordum sırf kadına eziyet olmasın diye o geldi şimdi aklıma :)
Allah sabır versin, terslemeden yanıtlıyorsanız bende tebrik ederim...
çünkü birçok devlet kurumunda, memurların çok iyi bir şekilde davranmadıklarına şahit oldum,
herkes birbiriyle saygı çerçevesi dahilinde iletişim kurmalı....
size bu konuda malesef çözüm sunamıyorum, ama zamanla alışırsınız umarım, hassas yapıda olmanız bu durumu daha da güç hale getiriyor..
Hastalar randevu alamıyor diye öğleden sonra ikili üçlü test sonuçlarına aralarda bakıyorum
Kadının biri önce kocasına şikayet etmiş sonra güvenlikle geldi yanıma
Beni parmağıyla gösteriyor
Sen herkesin sonucuna iyi çıkmış veya kötü çıkmış dedin
Bana sadece güzel dedin diye bağırıyor
Güler misin ağlar mısın
sinirimden gülerim heralde :) çünkü ben senin yerinde olsam kayış kopardı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?