Bu mesleği seçerken artılarını/eksilerini düşünmek gerek.
Sinirli ve sabırsız bi yapınız varsa en baştan insanlarla iletişim halinde olmayacagınız bi mesleğe yönelmeliydiniz. Çünkü insanlar hep aynı. Bi olayda karşındakininde insan oldugunu unutabiliyorlar. Hepimizin zaman zaman yaptıgı gibi.
Ki bunlar bide 60+ olunca cok daha zorlaşıyo tahammül etmek.
Fakat yaşlı insanlar bu zamana kadar bi çok olay duymuş, yaşamış, safsatalara kanmışlar.
Yani borcun bitti deyip gönderilen birinin evine 30 yıl sonra haciz gelmesi gibi.
Hepsinin aklında bu var. :))
Dedemden biliyorum her ay sorgulatırdı bize borc var mı bişey çıkmış mı vs diye ve en az 10 kez anlatırdık.
Yani insanlar sırf siz sinir olun diye yapmıyorlar.
Onlarda sert ve ilgisiz memurlara alışkın oldukları için ilgisiz kaldıgınızı tek cevapla geçiştirdiğinizi düşünüyorlar.
Zamanında banka önlerinde yaşlı insanların kuyruk olmaları, belediyedeki işlerini haftalarca 'bugün git yarın gel' diye ertelediklerini düşününce insanların bilinçaltında hep bunlar var.
Türlü türlü insan var. Bu mesleği seçtiğinize göre bu deveyi bu hendekten atlatacaksınız.
Allah yardımcınız olsun.
Öğrenciyken bir mağazada satış danışmanlığı yapıyordum. Kampanya olduğunda her yerde yazan kampanyayı indirimi millete tekrar tekrar anlatmaktan dilimde tüy bitiyodu. Gece de uykularımda kampanya sayıklıyordum.
Bunu bnde yapıyorum. Çünkü mağazaların indirim yazıları kandırmacadan başka bişey değil.
Tüm ürünlerde %50 indirim denilip kasada 'aa o üründe indirim yok!'
Etiket üzerinden indirim denilip 'o etiketler indirime göre düzenlendi'
Yada 2 gün önce baktıgım yemek takımı indirime girince fiyatı katlayıp bu 2 gün önce böyleydi diyince 'bakın 2 gün öncede bu fiyattı, yanlışınız var' (ki fiyattan eminim)
deniliyor.
Bunları satış elemanlarına sormamız yanlış mı?
Kime sormalıyız?
Yani insanlar benim karşılaştıgım şeyleri yaşayınca sorma ihtiyacı duyuyorlar elbette.