Vatanımızı ekmeğimizi bölüşüyoruz ama bırakta kocamız bize kalsın

Vina

Sevgi herseyin üstesinden gelir
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2015
299
217
103
merhabalar hanımlar,
eşimin görevi icabı küçük bir ilde yaşıyoruz yıllardır. Oturduğum apartman dairesinin üst katında suriyeli bayan öğrenci grubu var. Doğru dürüst hiç birinin türkçesi bile yok. Sağolsun ülkemizin tanıdığı haklardan vatandaşlık alıp sınavsız mimarlık gibi güzel bir branşa girecek kadarda şanslılar. Neyse gelelim benimle ilgili asıl konuya bu kızlar her gün bir şeyler isteme bahanesiyle kapıya geliyorlar. Saat kavramları asla yok bu arada bende iki küçük çocuk annesiyim. Düşünün ki gecenin 12.30 da nargileleri için mangal kömürü bile istemeye gelen birileri var kapınızda.
Bir ay önce telefonum bozulmuş ve yine bir gün sonrası da evime su basmıştı. Eşimi çağırmak için yukarıya çıktım öğrencilerden tlfonun istedim. Konturu yoktu mesaj yazmam için tlfonun elime verdi eşimin tlfo un (komşu) diye kayıtlamış öncelikle şaşırdım. Neyse mesajı yazdım eline verdim. Akşam eşime sordum bu kızlarda senin numaran var ne iş? Dedim. Bu Apartman panosundan almışlardır uyanıklar dedi. panoda numara olduğunu sanmıyorum. Kendisi verdiğini düşünüyorum. Neyse bir süre sessiz kalayım dedim. Geçen akşam eve bir böcek türü girmiş eşimin fobisi olduğundan bir türlü dışarıya çıkartamıyoruz. Eşimi denemek için çık yukarıdan böcek ilaçı iste dedim. Çıkamam ben dedi. Sen çık dedi. Ben hayır değince çıkmak zorunda kaldı. İlaç yokmuş o zaman böcek ten korkmayan biri gelsin diye seslendim. Bir kız indi . arkadaşı yukarıdan sesleniyor arapça ne dediyse cümlesinin içinde eşimin ismini geçirdi. Diğer arkadaşı da indi kızların eşime bakını görseniz ben varmıyım hiç önemsemeden içine düştü resmen. Ben şok. Başka bir kadın olsa o an baya yaygara yapar kızı bile döverdi. Eşimin hareketlerini izlemeye devam. Dün akşam yine kapı çaldı internet şifresi istemeye geldi yok dedim. Bir şeyler anlatmaya çalıştı arkadaşıma ulaşamıyor sanırım iletisim kurmak için. yok deyip yolladım. Eşimde kızların bir şeye ihtiyacı olmuştur yazık bir bak istersen dedi. Kapıyı tekrar açtığımda başka bir komşu yukarıya çıkarken gördüm. Bana suriyeli kızlardan biri gelip internet şifresini istedi gitti bende verdim ama arkasından pişman oldum dedi. Özellikle gelmediğini anladım bu sefer fakat ortada farklı bir şey döndüğünü hissediyorum. Bu arada bu şehirden gitmemize 3 hafta var bu olaylar belki burada kalacak ama şu varki bu suriyeli vatandaşlardan çekeceğimiz fazlasıyla var

hümanist bir insan değilim, suriyeliler dahil ortadoğu halklarının geneline bayılmadığımı söyleyebilirim,
ama burda konunun kızların uyruğuyla hiçbir alakasını göremedim.
ayrıca ilaç almaya eşinizi yollayan, böcek kovmaya eve çağıran sizsiniz, madem rahatsızdınız işiniz düşünce çağırmayacaktınız.

Suriyelilerle ilgili eleştirilecek çok şey var ancak sizin konunuzda tutumunuz sizi ve eşinizi ilgilendirir.

Siz eşinizi niye gönderdiniz? Eşinizin numarası niye onlarda var? Her pas verene yüz mü veriyor? Burda sizin yaptıklarınız önemli ki bunun ırkı olduğunu düşünmüyorum.

Ayrıca Suriyeli kadınlara sarkıntılık yapan, hazır kocaları yok diye üstüne giden, bekarlarına ise çöpsüz üzüm alayım bedavadan yaşarım evlenirim diyen bir erkek güruhu var ülkemizde. Onu da belirteyim dedim.

Benim yaşadığım yerde Suriyeli adam bozuntularından kusura bakmayın adam demek hiç mi hiç diyemem daha diyecek çok laf var. İki tanesini kızımız tecavüze uğradı. Ne bir haberde çıktı. Ne bir tepki çıkarttılar. Ben çocuğumu alıp bir parka gidemiyorum. Her tarafta varlar ve oldukları yere gittiğinde affedersiniz öküz gibi bakıyorlar. Kendi ülkemde kendi hayatım kısıtlanmış. Ben 12 dolsa dışarı çıkan biriydim. Ama şu anda çıkamıyorum o kadar kötü ki ortam. Ve bu şu anda böyle bizim çocuklarımız büyüdüklerinde olacak olanlar.

Kizlar konusmayi bilmiyor
Nasil iletisim kuracak ki esinle telde?
Bakismalar suzmeler konusunda birsey diyemem...mumkundur

Ayrıca şunu da belirtmek isterim istedikleri üniversiteye istedikleri bölüme istedikleri gibi girme hakları da yok bu sadece uydurulmuş dilden dile dolanan bisey eğer suriyede öğrencilerse burda yatay geçiş yapma hakları var ki bu hak bütün öğrencilere verilmiş bi hak zaten ki her yere giremezler belirli bi not ortalamasını tutturmuş olmaları gerekmektedir yani öyle kimse kafasına göre istediği yerde okumuyor

Simdi konu nereli oldugu degil oncelikle. Yani bi sorun varsa bu suriyeli olduklari icin degil karakterleri bozuk oldugu icin. Turk olsa paylasacak misin kocani. Yoo. O halde baslik sacma olmus.

2.si kizlarin sizden bir seyler istemek icin kapinizi calmasindan rahatsizlik duyuyorsunuz ama sizde cok sacma bahanelerle onlarin kapisini caliyorsunuz. Haseratla mucadele timi mi bu kizlar ne alaka yok ilac sormaya, yok korkmayan biri gelsin demeye kapilarini caliyorsunuz. 4 senelik komsularimdan telefonsuz kaldigim ve cok acil durum oldugu halde ki cok guvenilir insanlar gidip de telefon istemedim. Geliyolarsa sizden yuz bulduklari icin. O zaman vermeyin o yuzu. Siz gitmeyin onlarda gelmesin. Kocanizda kendine sahip ciksin. O istemedikten sonra kimse onu zorla ayartamaz. Sacma sapan testler yapmayin bence.

Yani bu insanları suriyeliler olarak değil de haddini aşan bikaç genç kız olarak nitelendirmek daha doğru olur bu olayın benzerini türkle de iskandinavla da yaşayabilirsiniz sonuçta insanoğlu çiğ süt emmiş. Konuya gelecek olursak kızlarda ufak bi sorun ben de sezdim ama bikaç şımarık genç kız sizi tedirgin etmesin eşiniz onlara meyledecek değil ya

Mevzu tamamen eşiniz ve herhangi bir kızın durumu...
O apartmanda bizim kız ogrencilerimiz birlikte kalsa yine aynı dertten muzdarip olurdunuz.
Ayrıca internet şifresi vs... Kim olursa olsun güvenip vermeyin. Kaç kişi gözaltına alındı yasadisi işleri internetten yürüten komşusu, iş ortağı ile aynı internet ağını kullandığı için..

Back
X