Vazgeçmemek işten değil..

sevgilinle sen ne şimdi ne nişan zamanı ne düğün zamanı arada kalmayın..
onun annesi böyle demiş bunun babası şöyle demiş benim teyzem böyle dedi annenlere söyle falan gibi diyologlara girmeyin..
sakın sakın...
onlar vazgeçtiyse onlar arayıp ailene söyleyecekler...
erkek arkadaşına böyle söyle..
ailen benim ailemi arayıp söylemeli biz arada kalmayalım de..
kesin bir tarih belirtsinler...

Söylerken de ben aracılığı ile söylemişlerdi ama, neyse ben söyleyim baban babamı arasın diye o zaman..

Şimdi anladım ne oldu bugün bana yaa..:37:
O direkt bana sordu, ben tamam bişey olmaz dedim çünkü karşı gelmeyim, zora koşmayım da bunca sene nasıl beklemiş gibi bir algı oluşmasın kafalarında dedim. Kız kısmı ağır olur falan filan. :ssz:
Ama bu sefer de ne oluyor? Gidicez, ay yok gidemiyoruz, gidersek gelince görürsünüz gibi sürpriz yani herşey..
Babama olduğu gibi anlatmalıyım acaba?
Ya da ailesine yaptıklarının hata olduğunu, kafalarına göre davranamayacaklarının dersini nasıl verebilirim?
Çünkü bunun kararını onlar değil biz veriyoruz, müsaitiz şu gün dememiz, onların gelmesi lazımken bunlar kend kendilerine vazgeçiyor, yok annesi Mayıs konuşup düşüncesinin Haziran olduğunu söylüyor. Bize uyacak mı bakalım sizin düşlediğiniz kimse orasını düşünmüyor?? :19:

heh aynen haklısın kesinliklee. biz evlenirken her dedklerine uyduk nikahımı kendi ilçemde bile kıyamadım şimdi arkadaşlarımdan nikahı burada olanlara içim gide gide bakıyorum inan. maşallah çeke çeke yani. yaptırmadığn her şey içinde ukte kalacak. ben bi de boşanıyorum üzerine boşa gitti hepsi.

aileni de kendini de saydır velhasılı yani. bi planları da varsa aileni arar gelirler, adam akıllı konuşurlar. bu işlerin bi adabı olur çünkü. söyle ailesini alıp gelsin planlarından sizinkilere bahsetsinler bence.

Söylerken de ben aracılığı ile söylemişlerdi ama, neyse ben söyleyim baban babamı arasın diye o zaman..

başta yanlış yapmışsın bundan sonra sakın karışma...
sevgiline de söyle ben karışmak istemiyorum sende karışma biz birbirimize girmeyelim hiç kendileri halletsinler de...

heh aynen haklısın kesinliklee. biz evlenirken her dedklerine uyduk nikahımı kendi ilçemde bile kıyamadım şimdi arkadaşlarımdan nikahı burada olanlara içim gide gide bakıyorum inan. maşallah çeke çeke yani. yaptırmadığn her şey içinde ukte kalacak. ben bi de boşanıyorum üzerine boşa gitti hepsi.

aileni de kendini de saydır velhasılı yani. bi planları da varsa aileni arar gelirler, adam akıllı konuşurlar. bu işlerin bi adabı olur çünkü. söyle ailesini alıp gelsin planlarından sizinkilere bahsetsinler bence.

Hayırlısı olsun, anne ve babası memleketlerinde abileri İstanbulda canım, telefonla ararlar en iyi ihtimal, bende öyle düşündüğümden sinir yaptım zaten, ratgele olmaz bu işler, söylenwn birşey bu gibi işlerde söz niteliğindedir, büyük bir problem olmadan cayılmaz ki gerçekten büyük bir problem yok arada, aileme söyledim ben bu durumu, kafalarına göre davranmaları büyük cesaret..

Ne yapmalıyım peki böyle rahat olmamaları için? Babam da var arada adam zorla vermeyecek ya beni onların keyfine kalsın sanki siz yeter ki gelin isteyin der gibi..

Bence sevgiline iş düşüyor canım, senin yapabileceğin bir şey yokmuş gibi görünüyor. Rahatsız olduğunuzu belli etseniz bu seferde zorla kızını vermeye çalışıyorlar hesabı olur sanki. Tabi aile yapılarını bilemiyorum genelleme yaptım.

bu arada umarım gönlünce olur herşey

Son düzenleme:
başta yanlış yapmışsın bundan sonra sakın karışma...
sevgiline de söyle ben karışmak istemiyorum sende karışma biz birbirimize girmeyelim hiç kendileri halletsinler de...

Canım ailesiyle aynı şehirde değiliz, tanıştırma işi de ablasının nişanına geldiklerinde oldu. Babası istediği gibi gelip gidemiyor haftanın 6 günü çalışıyor. Kesinlikle savunamam onları, zaten tek hataları rahatlıkları, baştan söyleseler, tesasdüfen öğrenilmese, herkes ayrı birşey söylemese sorun yok. Zaten ciddiye alınmadığımız buradan anlaşılıyor. Benim babam çok settir, ona sorsanız biz 30 yaşından önce evlenemeyiz, ki aşk evliliği yapmak?

Kafa yapısı uyuşma evliliği yapacaktık biz, annem rahmetli olunca biraz yumuşadı, yoksa eve de kabul etmezdi onları, askerliğini yapmadan vermem dedi o süreçte de biz flörtümüze devam ettik, ondan cesaret aldılar zannedersem? Zaten bu konuyu da ben teyzelerime, teyzelerim babama söyledi. Ben söyleyemem kesinlikle, onların söylemeleri bile 3 ayı almıştı ne tepki alacaklarını bilmediklerinden.

Hayırlısı olsun, anne ve babası memleketlerinde abileri İstanbulda canım, telefonla ararlar en iyi ihtimal, bende öyle düşündüğümden sinir yaptım zaten, ratgele olmaz bu işler, söylenwn birşey bu gibi işlerde söz niteliğindedir, büyük bir problem olmadan cayılmaz ki gerçekten büyük bir problem yok arada, aileme söyledim ben bu durumu, kafalarına göre davranmaları büyük cesaret..

memleketlerinden gelsinler gerekirse kız alıyolar. baban bi vazgeçerse ne yapacaklar peki?

Canım ailesiyle aynı şehirde değiliz, tanıştırma işi de ablasının nişanına geldiklerinde oldu. Babası istediği gibi gelip gidemiyor haftanın 6 günü çalışıyor. Kesinlikle savunamam onları, zaten tek hataları rahatlıkları, baştan söyleseler, tesasdüfen öğrenilmese, herkes ayrı birşey söylemese sorun yok. Zaten ciddiye alınmadığımız buradan anlaşılıyor. Benim babam çok settir, ona sorsanız biz 30 yaşından önce evlenemeyiz, ki aşk evliliği yapmak?

Kafa yapısı uyuşma evliliği yapacaktık biz, annem rahmetli olunca biraz yumuşadı, yoksa eve de kabul etmezdi onları, askerliğini yapmadan vermem dedi o süreçte de biz flörtümüze devam ettik, ondan cesaret aldılar zannedersem? Zaten bu konuyu da ben teyzelerime, teyzelerim babama söyledi. Ben söyleyemem kesinlikle, onların söylemeleri bile 3 ayı almıştı ne tepki alacaklarını bilmediklerinden.

anladım canım o zaman aileden kimle yakınsan teyzenle ablanla abinle kimleyse artık onunla sevgilinin ailesini muhatap etmeye çalış..
sen yüz göz olma ileride de çok zorlanırsın yoksa...

Bence sevgiline iş düşüyor canım, senin yapabileceğin bir şey yokmuş gibi görünüyor. Rahatsız olduğunuzu belli etseniz bu seferde zorla kızını vermeye çalışıyorlar hesabı olur sanki. Tabi aile yapılarını bilemiyorum genelleme yaptım.

bu arada umarım gönlünce olur herşey

Teşekkür ederim onunla konuşucam bende canım, gerekirse annesi teyzemle konuşsun ya da ablası artık kim olursa onların ailesinden olsun da..

Son düzenleme:
anladım canım o zaman aileden kimle yakınsan teyzenle ablanla abinle kimleyse artık onunla sevgilinin ailesini muhatap etmeye çalış..
sen yüz göz olma ileride de çok zorlanırsın yoksa...

Bende bunu düşünüyorum yüz verirsek yetmez bir de astarını isterler.
O yüzden bu kadar içime dert oldu.

memleketlerinden gelsinler gerekirse kız alıyolar. baban bi vazgeçerse ne yapacaklar peki?

Yani, tam geldiklerinde biz müsait değiliz desek ne olacak?
Ama biz uzaktayız, halden anlamıyorlar, kendimizi ancak ayarlayabildik. :37:
Bence böyle derler. :ssz:

Yani, tam geldiklerinde biz müsait değiliz desek ne olacak?
Ama biz uzaktayız, halden anlamıyorlar, kendimizi ancak ayarlayabildik. :37:
Bence böyle derler. :ssz:

hah süper fikir :)) naza çekmeniz en mantıklısı. ama işte 8 yıl geçmiş var ya onun rahatlığındalar.

ben de rahatladım valla burda :))

alsınlar bakalım oğullarının sorumluluklarını.

Aynen öyle, ciddi işler bunlar komşu oturmasına gelmeyecekler..
Çok sağolun ayrı ayrı hepiniz, bu konuda ciddi anlamda yetersizim, hiç bilmem ne, nasıl olur?
Kendi kendime düşünüyorum ancak, sussam hafife alacaklar, konuşsam meraklı olacağım..
Umarım hayırlısı olur bundan sonrası.. :34:

Back
X