Vazgeçtim ..

cokmuzor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2020
1.202
2.527
83
Daha önce fikir almıştım , memurum ancak hukuk okumak için adalete kaydolmuştum DGS ile hukuk fakültesine geçerim diyordum , gergin oku saat erken kalkıp ders çalışmaya çalıştım , vizelerim fena gelmedi ama bu süre zarfında 5 yasındakı çocuğumu evimi eşimi maalesef ihmal ettim , ve bu saatten sonra onlara bedel ödetmek bana doğru gelmedi , şunu anladım ki , bazı şeyler yaşında ve zamanında olmalı .. küçücük çocuğumu ihmal etmek hiç bana göre değil , burada uyaran arkadaşlara da herkese teşekkür edıyorum. Mevcut işimi seviyordum ancak sırf hayalimde kalmasın diye bu yola gitmiştim ama daha iki ayda çok yorulduk .. kızım bile anne sürekli ders çalışıyorsun diyor .. herkese teşekkür ederım ..

Daha önce fikir almıştım , memurum ancak hukuk okumak için adalete kaydolmuştum DGS ile hukuk fakültesine geçerim diyordum , gergin oku saat erken kalkıp ders çalışmaya çalıştım , vizelerim fena gelmedi ama bu süre zarfında 5 yasındakı çocuğumu evimi eşimi maalesef ihmal ettim , ve bu saatten sonra onlara bedel ödetmek bana doğru gelmedi , şunu anladım ki , bazı şeyler yaşında ve zamanında olmalı .. küçücük çocuğumu ihmal etmek hiç bana göre değil , burada uyaran arkadaşlara da herkese teşekkür edıyorum. Mevcut işimi seviyordum ancak sırf hayalimde kalmasın diye bu yola gitmiştim ama daha iki ayda çok yorulduk .. kızım bile anne sürekli ders çalışıyorsun diyor .. herkese teşekkür ederım ..
yok her şey yaşında güzel bende çocuk yok 23 yaşında 2.üniversiteye başladım ama olmuyor belli bir yaştan sonra zor geliyor ödev ve sınavlar çocuk varsa daha da zordur

yok her şey yaşında güzel bende çocuk yok 23 yaşında 2.üniversiteye başladım ama olmuyor belli bir yaştan sonra zor geliyor ödev ve sınavlar çocuk varsa daha da zordur
Aynen öyle , her yasta hersey yapılmıyor yanı mutlaka bir bedeli oluyor .. o sebeple zaten hali hazırda bir işim var , bu kadar bölünmeyi kaldıramayacak olduğumu anladım ve çocuğum eski ilgiyi alamadı

Valla ben bile şimdiki aklım olsa hukuk okumazdım ki çok severek tercih etmiştim. Hayali kurulacak bir meslek miymiş diye kendime defalarca sordum. Belki 10 sene önce evet ama şimdi hayır. Hayırlısı olsun hakkınızda.

Hayallere ulaşmak kolay değil

Vazgeçmekle en doğrusunu yapmışsınız zira hukukçu olmak idealist ve mücadeleci olmayı gerektirir.
Vazgeçmiş olmam mücadeleci olmadığım anlamına gelmiyor yalnız , fedakarlık yapacak kişinin dört yaşında bir çocuk olmadı sebebiyle vicdanlı olmamdan geliyor

Vazgeçmekle en doğrusunu yapmışsınız zira hukukçu olmak idealist ve mücadeleci olmayı gerektirir.
Tavrınızı konu sahibine karşı epey ofansif buldum. Üzücü.
Türkiye’de hukukçu olmak için ciddi düzeyde kötü bir sıralama bile yetiyor bu arada, belli başlı üniversiteler dışında kalan okullarda dediğiniz nitelikte hukukçu olduğunu pek sanmıyorum.
Konu sahibi, hakkınızda hayırlısı olsun ☺️

Yaşayıp görmüşsünüz en azından bu da çok güzel bi şey

Türkiye’de hukukçu olmak için ciddi düzeyde kötü bir sıralama bile yetiyor bu arada, belli başlı üniversiteler dışında kalan okullarda dediğiniz nitelikte hukukçu olduğunu pek sanmıyorum.
Teşekkür ederim , dediğiniz gibi özel bir sürü üniversiteden kolayca bu diploma alınabiliyor . mücadelemi çocuğum için vermeyi seçmiş olmam , benı pes eden biri yapmaz .

Vazgeçmeyin. Zamanınızı planlamaya çalışın.

Çocuğunuzun 1-2 yıla kadar kendi hayatı olunca kreş, okul vb pişman olacaksınız. Çok küçük de değil ki...3 aylık olsa 1 yaşında olsa bir nebze anlaşılabilir.

Ve cocugunuz da ileride diyecek ki anne keşke bitirseydin okulu. Yapılan fedakarligi hatırlamıyorlar ve önemsemiyorlar.

Bir ise başlamak demek yarısını bitirmek demek. Bu hatayı yapmayın vazgeçerek.

Arkadaşım iki kucuk cocuğuyla örgün üniversite bitirdi. Bazen büyük olanla (6 yaşındaydı oglu o zaman) derslere giriyordu beraber.
Çocuk işi biraz bahane yani.

Teşekkür ederim, 4 yaşında su an . O uyurken iki saat erken kalkıp çalışıyordum, sınav zamanları günde iki üç saat uyku ile devam ettim . Ama gördüm ki bu durum benim gün içinde çocuğa olan ilgimi düşürüyor , yanı evet çocuk bir şekilde büyüyor ama yanı istediğim gibi değil. Paylaşımlarımız azaldı , ben sürekli stresliyim . zaten memurum yani öğretmenim . Enerjimi ilgimi ona ayırmayı seçtim sadece , hatırlamasa bile kabul . Ben zaten Onu karşılık bekleyerek yapmadım, teşekkür ederim

Kazanmaktan bahsetmemiştim. Sonrasını kastettim.
Artık her meslekte diploma almak çok kolay.

o kadar uzun bir yol secmissiniz ki,

hani master okuyup meslegin yan dallarinda uzmanlasmak falan tamam ama, belirli yastan sonra 6-7 yil yeniden bastan okumak icin cok buyuk bir ask duymak lazim sanirim,
ya da maddi durumun cok iyi olacak da, yari zamanli calismaya gececeksin, hatta direk isi birakacaksin.

diger turlusu cok zor ya,
bence dogru karar vermissiniz diye dusunuyorum o sebeple.

Ogretmen olmak da mücadeleyi gerektirir, temizlik görevlisi olmak da.

Haddinizden başka her şeyi biliyorsunuz.

Back
X