Ve Benimde Bir Derdim Var:(

yerinizde olsam bu kadar istediğim bebeği 8 saatlik bir yolculuğa çıkarak riske atmazdım.
arkadaşımın kızı 3 saatlik yoculukta kaybetti bebğini sonra anlamadan tekrar hamile kaldı. yine annesine geldi o 3 saatlik yolda ikinci kez bebeğini kaybetti.eşiniz gitmek istese bile siz istememeliydiniz. ev satılırsa satılsın bir kere daha kalsanız ne kalmasanız ne. sonuçta sizden çıkan bir şeyin bir keresi iki keresimi olurmuş. şimdiye kadar kaldığınıza sayın.bebeğinizi çok seviyorsanız onun için fedakarlıklar yapmanın zamanı geldi. boşverin satılan evi bebeğinizi düşünün. ailenizde sizinle bayram geçirmek istiyorsa bayramın ilk gününü sizinle geçirip öyle gitseydi. yok memlekete gitmek sizden çok daha önemliyse sizinde peşlerine düşüp bebeğinizi riske atmanız gerekmiyor.
eşinizin söylediklerine gelince ! söyledikleri çok saygısızca ama işi bu sözleri söylemeye getirecek kadar ilerletmişsiniz demekki. yoksa oda bebeğinden vazgeçmez.

bence eşin gitmek istese de sen bebeğin için gitme...

ayrıca eşin uyandıktan kısa bir süre sonra konuşma onunla telefonuna diğer odadan msj at internetten araştırdım 2 tarafında imzası olması gerekirmiş bebeği aldırmak için fazla zamanımız yok diye yaz gönder ozaman dank eder heralde ne dediği ama bırak o gelsin ayağına

Merak ettim , yolculuklar hamile bayanlar için tehlikeli mi ? Otobüs yolculuğuda mı ? :S Yoksa uçaktan mı bahsediyorsunuz?

neden yolculuğa gitmesi bebek için zararlı riskli gebelik mi geçiriyorki arkadaş anlamadım ben?

İkinci bebeğime 5 haftalık hamileyim dün dr kontrolüm vardı doktorum bayramda izmire gideceğimi biliyor 7 saatlik yol benimkide . Git gez eğlen denize gir istediğini yap alt tarafı hamilesin hasta değilsin dedi. İlk bebeğimdede aynı durum söz konusuydu ondada defelarca İzmire gittim ankaraya gittim hem uçak hem araba hertürlü seyahati gerçekleştirdim bir sıkıntı çıkmadı. Arkadaş tabi riskli gebelik geçiriyorsa bilemem tabi .

ben hiç hamilelik geçirmedim bilemem demeyim çok kısa geçirdim anlamadan gitti .ama yakın çevremdede bebeğini kaybedenleri görüyorum ben olsam zaruret olmadıkca riske girmem
ailesini göremeyipte özlem çekmiyor ailesi yanındaymış.
bir evde bir kere daha kalabilmek için değermi ?
aynı şekilde eşimizin ailesinin yanına gidilecek olsa birşey olmaz değip gidermiyiz yoksa ben hamileyim o kadar yolu nasıl gidicemmi deriz ?
hiç birşey eşimden ve bebeğimden önemli olamazdı herhalde
aynı şekilde eşim içinde hiçbirşey benden ve bebeğimizden daha önemli olmamalı diye düşünürdüm.
ve böyle bir durumda eşimin yanına gider ben gitmekten vazgeçtim ama bunu sadece bebeğimi düşündüğüm için yapıyorum. yoculuk yaparken bir terslik olursa diye korkuyorum. ben bebeğimden vazgeçemem. senin için bu kadar önemsizse, bu kadar çabuk gözden çıkarabiliyorsan uzatmanın bir anlamı yok düşün kararını ver, benim bebeğim (benim diyorum çünkü sen gözden çıkardın)bu kadar değersiz büyüyecekse ben yalnız büyütürüm. sen şimdi düşün kararını bana bildirirsin derdim.ben yavrumu sevgisiz bir ortamda ilk tartışmada onu gözden çıkaran bir babayla büyütmektense tek başıma büyütmeyi tercih ederim derdim.

Son düzenleme:
yat koltuğa yatak yorgan...akşam geldiiinde öyle bulsun seni...neyin var derse gittik bugün bebeği aldırdık annemle dersin çok kanamam var:ssz:şapa otursun bir güzel:27::27::27::27::27:

Sabah uyandiginda ozurler vs ler.Doktorada geldi benimle. Ben hala cok kirginim ve gecmiyor kirginligim.

Sabah uyandiginda ozurler vs ler.Doktorada geldi benimle. Ben hala cok kirginim ve gecmiyor kirginligim.

çok çok haklısın kırılmakta. o çocuk sadece senin parçan değil onunda parçası ne demek git aldır. herhangi birine laf söylemiyoki... bukadar basit şey için vazgeçilecek bişeymi evlat. dengesiz

iyi bari özür dileme nezaketini gösterebilmiş

Son düzenleme:
Ya kızlar anlamıyorum ben... eşim gerçekten çok iyi bir insandı ama sinirlenince gerçekten ne dediğini bilmiyor... Ve ben evliliğimizin 7.ayı olmasına rağmen yoruldum...

ilkin yorulursun
sonra sanki ruhun içinden çekilmiş gibi tepkisiz kalırsın
daha sonra umursamazsın
en son herkes aman seninde böcüğün ölmüş hiç bişeyden zevk almıyosun der
o yüzden tepkini göstermeyi öğren
alem deli olup sen kahrını çekeceğine sen deli ol alem senin kahrını çeksin.....

edıt:biraz ağır olmuş ama eşine çok kızdım

Son düzenleme:

yap et özür dile bu erkekleri anlamıyorum neyse artık her zamanki gibi biz kadınlar alttan alırız bir yuva zor kuruluyor umarım bir daha dikkat eder dediklerine şu mesajını okumasaydım feci sinir olmuştum inan.

7 aylık evlisiniz ve 1,5 aylık hamilesiniz.
Eşiniz bir bayram tartışması yüzünden size begegi aldır diyor!
Sinirle bile söylenmemesi gereken bir şey bu!

Ne kadar basite ingirgemiş.

İlerde başka bir tartışmada da
Çocugunu da al git diyecek heralde!

Yarın ortadan kaybol ...
Akşam eve gel, yat uyu. Birkaç gün öyle dolan. Elbet soracaktır.
Noldu filan diye. Dediğini yaptım bebeği aldırdım de bir bakalım nolacak.
Öyle ağzından çıkan kelimeleri dikkat etsin beyfendi. Her şey konuşmak kadar kolay değil.
Cinlerim tepeme çıktı haaa bu cümleye benim ...

kesinlikle doğru bende aynı seyı yazacaktım . biraz korksun sınırle söledıgı lafa üzülürse bırdaha zor tekrarlar bu lafları. cocugu aldırdım derse eşinin basından asağı kaynar su dökulecektır.ya da yalan söylemek ıstemıyorsa sıra beklıyorum hastanedeyım dediği an yalvarmalar baslıyacaktır.

Erkekler, sinirle ne söylediklerini bilmiyorlar bir de büyük kavganın sonunda bile mışıl mışıl uyuyabiliyorlar. Çünkü onlar için kavgalar anlık, orada kavga ediyor sonra da uzaklaşıyor. Bugün eminimki pişman olmuştur. Can yakmak için söylenmiş deli saçması şeyler bunlar...Umarım gönlünü alır...Bütün erkekler; benim gördüklerim tabi, sinirliyken birer canavar...Sen iyisisen melek, cazgırlık yaparsan şeytan, bazende ortada sorun yokken canavar...

Anlamadım ki, bayramın ilk günü babasıyla namaz kılıp yola tek başına çıkamıyor mu ? İlla ailenizle mi gitmesi gerekiyor ?
Araba yoksa, araba bulsun..
...
Tamam yeni evlilikler çok zor geçiyor ama bu şekilde sınırını aşması daha sonrada toparlanamaz durum oluşturur.
Sizi bir daha evden kovma haddinde bulunmaması gerektiğini anlatmak zorundasınız.
Nasıl bilmiyorum ama tavır alın.
Bu defa alttan almayın. Ortamı yumuşatmayın.
Kavga etmeyin tabiki ama mutlaka sıkıntınızı, yaptığı ayıbı anlatıp çekilmelisiniz köşeye.

İkinci olarak ailenize karşı konuşmasına kırıldığınızı anlatmalısınız.
Ne olursa olsun iki tarafında aileleri kavgaya katmaması gerektiğini bilmeli.

Örf ADAP ! bilmek sadece beraber gitmeyi akıl etmekle olmaz, adap-edep çerçevesini açmasıyla nasıl adaptan söz ediyor anlamıyorum.

Üçüncü olarak çocuğunuzdan söz edin derim ben.Evet çok kırıcı,sınırını aşmış fakat en çok üzerinde durmanız gereken durum yukarıdaki ikisi bence.
Çocuk konusu biraz duygusallığa giriyor ve asıl mesleyi kaçırırsınız buna kırılırsanız, eşinizde bir dahaki kavgada aynı şekilde devam eder.
..

kesinlikle doğru bende aynı seyı yazacaktım . biraz korksun sınırle söledıgı lafa üzülürse bırdaha zor tekrarlar bu lafları. cocugu aldırdım derse eşinin basından asağı kaynar su dökulecektır.ya da yalan söylemek ıstemıyorsa sıra beklıyorum hastanedeyım dediği an yalvarmalar baslıyacaktır.

Ben tam olarak bunu düşünmüyorum.
Bir erkek eğer bebek beklemiyorsa yıllarca ya da çok büyük bebek sevgisi yoksa (bazı erkeklerin tek sevdası bebek oluyor) pek umurlarında olmaz bu durum.
Bu eşinin ne kadar çok baba olmayı istemesine bağlı.

Sadece umurlarının depreştiği an, kadının istemediği, aldırmak istediği, eşinden izinsiz buna kalkışmasıyla oluyor.

Dediğim gibi dün sabah özürler vs ler. her zamanki erkek savunması: Sinirle söyledim senden bebeğimden vazgecermiyim vs.
Bizim olayımız aslında 1 aydır bu şekilde. Eşim belediyede çalışıyor ve babam her fırsatta onlara her gidişimizde eşimi sıkıştırıp iş iş diye tutturuyor. ilk başta sesini çıkarmadı ama eşim gittikçe bu duruma üzülmeye başladı ve açıkcası bunu kompleks haline getirdi. Zaten bu zamana kadar birşeyler yapmaya çalışmış ama başaramamış. Şimdi babamda bu şekilde ısrar edince bizim aramız bozulmaya başladı eşimle. Sanırım o günkü olayda artık en son patlamaydı. Çünkü babam şunları söylüyor her fırsatta. Çocuğunuz bişey isterse alamazsınız çocuk yetiştirmek zor bu şekilde olmz vs. ev alamasıznız arabanız olmaz vs vs vs...
Çok iyi bir insandır, hani evde temizlik yaparken asıl işi anne yaparda biz toz alırız vs ya işin küçük kısımları. Benim eşimde öyle işte. Ben sadece etrafı toplarım nerdeyse bütün temziliği o yapar.yaptırmz bana. Yemek konusunda sıkıntı çıkarmaz. ailemle sürekli görüşmek ister.Hadi bize çağıralım gelsinler kalsınlar hadi seni annenlere götüreyim falan.
Bu yüzden inanamıyorum ya bu tepkisine. Babamın söyledikleri ve maddi imkansızlıklar sanırım bizi bu hale getirdi. Herşeye rağmen söylememesi gereken şeylerdi bunlar biliyorum. Kırgınmıyım kırgınım tabiki.
Doktora gece sancım olduğunu söyleyince çocuğu aldır diyen adamın tepkisini görmeliydiniz. hele ki kalp atışını duyunca...

Dediğim gibi sinirle ağızdan çıkmış sözler. Bir daha çıkmaması gerektiğini anlamıştır inşallah.

Babanın da daha dikkatli olması lazım. Sonuçta işsiz değil eşin bir işi var eli ekmek tutuyor. Herkes çocuğuna her istediğini alamıyor ki zaten. Karun kadar zengin olsan yine de alamayacağın şeyler olacak. Çocuğun en önemli ihtiyacı sevgi. Önce bunu vermek lazım ona.

Aranızın düzelmesine de sevindim

Evet şuan iyiyiz çok şükür.
hatasını anladı sanırım. Bende babamın etkisinde kalmış olmalıyım ki üstüne biraz fazla gittim...
Ah şu aileler karışmasa...

Back
X