- 16 Şubat 2012
- 6.594
- 11.147
- 448
Neyi bekliyordum değil mi?Tavlanmayi mi bekliyordum .Tavlanmak bi yana dursun adam hayvan hitapli mesajlarıyla bana ve aileme hakaret etti dün gece.Duygusal anlamda ise sadece çocuklarını dile getirdi.Acelem yok diyordum ama beklemekte belirsizlik değil miydi.Önce kendim inanmalıydım bu evliliğin bittiğine .
Az önce bi yazı okudum .Kadınların gözünün daha kara olduğu erkeklerin cocuklarin hatrına evliliklerini devam ettirdikleri ile ilgili ..Oysa kadın katlanır, erkek sevmese çocuk felan umrunda olmaz çeker gider diye öğretilmemis miydi hep.Yada sadece ben mi inanmak istedim buna.
Evet ben ev arkadaşı olamadım ne kadar mutsuz olsam da 8 aylık olan küçük bebeğim için bi kaç yıl sonrasına istedim en azından bu ayrılığı .Elbette sevgimi saplantı mi bağımlılık mi her neyse işte onun adı onun etkisi de büyüktü ancak yine de fedakarlık yapmak istemiştim en azından bi kaç yıl çocuklarım icin.Esim çocuklarını çok sevmesine ragmen büyük oğluma da kötü davranıyordu sabır gösteremiyordu azarliyordu.Sonra üzülüp kendini affettirmek için bin takla atıyordu .Bi nevi bana da öyleydi önce kızıyor bağırıyor susmuşsam eger snra gelip gönlümü almaya çalışıyordu.Ben hangi sağlıklı birliktelik için devam ettirecektim ki bu birlikteliği .Sükunet bile yeterdi aslında idare etmek için ama hergun onun çağlayan sesi çok yordu beni.Huzurla bi akşam çay içmekti oysa herşeyden önce istediğim.
Babası öyle idi bu adamın.Böyle büyütmüş .Çok severmiş babası ama çoğu zaman şiddet göstermiş .
Onun için üzülüyorum .Keşke onu iyilestirebilseydim .Bundan sonra ki hayatı çok daha zor olacak bu şekil hic bir insanla mutlu olamaz .Yada ben işlemeyi bilemedim kocamı bilmiyorum .
Yine aklıma gelenleri öyle yazmaya başladım.Teşekkür ederim kimseye anlatamazken siz okudunuz beni .Yorum atsaniz da atmasanız da birilerinin beni okuduğunu hissetmek bile depresif bi ruh hali için iyileştirici bi ilaç gibi geliyor .
Bugün gidip davamı açtım .Tabi ki üzgünüm ancak kendim için kendi değerim için ilk defa yıllar sonra birşey yaptım .Güçlü kadın ruhum sanki yeniden canlandı .Ben elimde gelen herşey yaptım ötesi kaderin ötesi.
Yalnız şunu anladım kızlar karşıda ki insana değerini öğreten yine kendisi.Bu ilişkiyi bu hale biraz da ben getirdim saygısını yitirdiğinde dur demeyi bilmedim içinden geldiği gibi yaşadım herşeyi .Öyle olmamalıymış .Keşke öyle olsa insanlar ama...Ağır ödedim bedelini ancak hic birşey için geç değil .Toparlanacagim inşallah.Benim gibi yaşayanlar toparlaniriz ya. Hayat yaşamayı bilene hala kuş cıvıltıları ve güneşle hala çok güzel.
Yasimi tutuyorum kabul ama inanıyorum zindandan çıktım güneşimi yeniden dogduracagim .
hakkınızda hayırlısı olsunNeyi bekliyordum değil mi?Tavlanmayi mi bekliyordum .Tavlanmak bi yana dursun adam hayvan hitapli mesajlarıyla bana ve aileme hakaret etti dün gece.Duygusal anlamda ise sadece çocuklarını dile getirdi.Acelem yok diyordum ama beklemekte belirsizlik değil miydi.Önce kendim inanmalıydım bu evliliğin bittiğine .
Az önce bi yazı okudum .Kadınların gözünün daha kara olduğu erkeklerin cocuklarin hatrına evliliklerini devam ettirdikleri ile ilgili ..Oysa kadın katlanır, erkek sevmese çocuk felan umrunda olmaz çeker gider diye öğretilmemis miydi hep.Yada sadece ben mi inanmak istedim buna.
Evet ben ev arkadaşı olamadım ne kadar mutsuz olsam da 8 aylık olan küçük bebeğim için bi kaç yıl sonrasına istedim en azından bu ayrılığı .Elbette sevgimi saplantı mi bağımlılık mi her neyse işte onun adı onun etkisi de büyüktü ancak yine de fedakarlık yapmak istemiştim en azından bi kaç yıl çocuklarım icin.Esim çocuklarını çok sevmesine ragmen büyük oğluma da kötü davranıyordu sabır gösteremiyordu azarliyordu.Sonra üzülüp kendini affettirmek için bin takla atıyordu .Bi nevi bana da öyleydi önce kızıyor bağırıyor susmuşsam eger snra gelip gönlümü almaya çalışıyordu.Ben hangi sağlıklı birliktelik için devam ettirecektim ki bu birlikteliği .Sükunet bile yeterdi aslında idare etmek için ama hergun onun çağlayan sesi çok yordu beni.Huzurla bi akşam çay içmekti oysa herşeyden önce istediğim.
Babası öyle idi bu adamın.Böyle büyütmüş .Çok severmiş babası ama çoğu zaman şiddet göstermiş .
Onun için üzülüyorum .Keşke onu iyilestirebilseydim .Bundan sonra ki hayatı çok daha zor olacak bu şekil hic bir insanla mutlu olamaz .Yada ben işlemeyi bilemedim kocamı bilmiyorum .
Yine aklıma gelenleri öyle yazmaya başladım.Teşekkür ederim kimseye anlatamazken siz okudunuz beni .Yorum atsaniz da atmasanız da birilerinin beni okuduğunu hissetmek bile depresif bi ruh hali için iyileştirici bi ilaç gibi geliyor .
Bugün gidip davamı açtım .Tabi ki üzgünüm ancak kendim için kendi değerim için ilk defa yıllar sonra birşey yaptım .Güçlü kadın ruhum sanki yeniden canlandı .Ben elimde gelen herşey yaptım ötesi kaderin ötesi.
Yalnız şunu anladım kızlar karşıda ki insana değerini öğreten yine kendisi.Bu ilişkiyi bu hale biraz da ben getirdim saygısını yitirdiğinde dur demeyi bilmedim içinden geldiği gibi yaşadım herşeyi .Öyle olmamalıymış .Keşke öyle olsa insanlar ama...Ağır ödedim bedelini ancak hic birşey için geç değil .Toparlanacagim inşallah.Benim gibi yaşayanlar toparlaniriz ya. Hayat yaşamayı bilene hala kuş cıvıltıları ve güneşle hala çok güzel.
Yasimi tutuyorum kabul ama inanıyorum zindandan çıktım güneşimi yeniden dogduracagim .
Hayırlısı olsun canım.İnan en iyisini yaptın.En çokta çocuklarına sevindim.Böyle bir babanın yanında mutlu olamazlardı.
Onun kendine faydası yok ama senide aşağı çekiyordu.Eşin seni sürekli eleştirerek kusur bularak daha beterlerini yaparak senin güvenini azaltmış.Kendine bağımlı bir kadın haline getirmiş.Ne yapsa ne etse vazgeçemiyordun.Sen ben hatalıydım diyorsun ama anlattıklarımdan hissettiğim seni bu hale getiren eşinin ta kendisi.
Değişmeyecek olan bir kişilik bozukluğu var .Batağa saplanmaktansa kendinin ve çocuklarının geleceğini kurtardın.
Bundan sonra sadece kendin ve çocukların için yaşa, güçlü ol.Sil baştan güzel bir hayat seni bekliyor.
yolun acık olsunNeyi bekliyordum değil mi?Tavlanmayi mi bekliyordum .Tavlanmak bi yana dursun adam hayvan hitapli mesajlarıyla bana ve aileme hakaret etti dün gece.Duygusal anlamda ise sadece çocuklarını dile getirdi.Acelem yok diyordum ama beklemekte belirsizlik değil miydi.Önce kendim inanmalıydım bu evliliğin bittiğine .
Yani anlayamıyorum cidden bu şekilde gördüğüm ve biten evlilikler de var inanın o bayanlar da şahaneydi anlayamıyorum nasıl biter, erkeklerde birtakım aşağılık kompleksi mi oluyor acaba ki ben sizin de bakımsız ve hoş olmayan bir bayan olduğunuzu düşünemiyorum ve eşiniz sizinle evlenmiş, çocuk yapmışsınız siz de bu kadar severken neden böyle davranıyor yani sizi sevme tarzı, kendini ifade etmesi mi bu şekilde ki böyle olsa bile kırıldığınızı göremiyor mu ve her ne olursa olsun bitirmiyor evliliği, ben iletişiminizi merak ediyorum açıkçası sizi bu duruma kadar getiren neydi ve bir erkek sevmezse o ilişkiyi neden yürütür ki ben sevmeyen bir erkeğin katlanmayacağını düşünürüm.Çok teşekkür ederim saolun.Merak ettim neden ilginç geldiğini ?Klasikten sınıf atlatan neydi sizin görüşünüz de, merak ettim .
Yazdiklariniza göre siz haklisiniz ama hic kimse yuzde yuz hakli değil belki esinizin sizinle ilgili sikayetleri vardir
Onun şikayetleri ;
-Cocuklarla iletişimine karışmam son yilimizda ki en büyük sorunlarimizdandi."Kötü de davransam sus konuşma ,otoritemi sarsıyorsun çocuklara karşı." derdi.Çocuklar yokken konu açsam sustururdu .Çok okuyordum çocuk eğitimini ve haliyle anlatmak istiyordum uygulama adına .Gururuna dokunuyordu sanırım "Tamam kes sen uygula" gibi agresiflesiyordu.
-Itaatsiz buluyordu beni .Örneğin çocuklar alıp bi yere gittiğim de geldik gittik gibi haber etmemi bekliyordu.
-Erkekliğini hissetmek istediğini çoğu karari ona bırakmami kısacası sen evin erkeğisin kocacim nasıl istersen dememi arzuluyordu.
-Yuruyusumun dikkat çekici olduğunu soyluyordu ,topuklu ayakkabı ile ikiye katlandığını iddia ediyordu.Ne zaman bi adım arkamda kalsa hakaretler ediyordu kivirtma düzgün yuru vs.Yani onun için giyimim dışarda ki tavirlarim hepsi onun tabiriyle o.r.s.p kadınlar gibiydi.Onun istediği gibi giyinmedigim için en büyük sorunlardan biri de bu idi.
-Disarda vitrinlere bakmam sallanmam hep sorundu.Araba da kendi camimdan dışarı bakmam bile çoğu zaman problemdi yani.Diğer arabadaki erkekler kendilerine baktığımı sanırlarmış .Ki ona göre dışarıya değil erkeklere bakıyorum .
-Disiplinsiz oldugumu 7/24 tel elimde oldugumu söylüyordu .(evet doğru çünkü beni nete bağımlı kılan ta kendisi idi o tv izlerken ben de nete giriyorum yada arkadaşlarla yazisiyoruz felan.
-Cocuktan sonra çok degistigimi artık gelip sarılıp opmedigimi soyluyordu.
-Bir de o hata yapsa bile dirdir etmemeli olayları uzatmamami huzur vermemi istiyordu.
Eski sevgilinizle görüştüğünüzü de biliyor mu eşiniz ?
Aslında aynı şeyi söylüyoruz zaten
Ben buna gülerdim öpmesi gibi bir şey düşünmezdim ( bunun açıklaması sizin ilk cümleniz)
Onunki gibi bir eşim olsaydı da öpme gibi bir düşünce içine giremezdim, çünkü sizin ikinci cümlenizde bunun açıklaması
Ama sizin, "sevilme ihtiyacının karşılanmamasından ötürü hayal kurmak olarak düşünün" cümlenizi de şöyle açıklayayım bu ihtiyacı çok uc noktalarda yaşıyor,
Konu sahibinin istediği eş ( bakın çok iyide anlaşsalardı bu yine sorun olacaktı) ilk günkü aşkı ilk günkü ilgiyi heyecanı hissedebilmek, hemde her an
Bazı şeylerin ilk günkü gibi kalması imkansız yerini başka şeylere bırakıyor
Küçük bir örnek
Kim sevgiliyken telefonda konuştuğu gibi saatlerce kocasıyla telefonda konuşuyor hala?
Bu arada ben konu sahibinin eşini kesinlikle haklı bulmuyorum. Onun yazdıklarından neler yaşadığınıda tahmin ediyorum, ancak benim fikrime göre abartılı beklentilere girip kendini mutsuz ediyor. Bundan sonraki ilişkisinde yaşayacağı heyacanı ve ilgi tatminini
Eger Evlenirse yine bulamayacağını düşünüyorum
Çünkü bahsettiğim şeyi kabullenemiyor
Ben, istediği gibi bir erkeğin bu hayatta var olduğunu düşünmüyorum
Ama inşallah vardır böyleleri
Bunu bilmek bile güzel olurdu
Diğer tüm konularda bu adama yol vermesini tamamen destekliyorum
hakkınızda hayırlısı olsun
zor surecler
rabbım refaha cıkarsın
yanlız demıssınız ya hıc kımse ıle mutlu olamaz dıye
oyle bır oluyorlar kı anlatamam
benım eskı esımden de ben adam olmaz derdım
adam baba bıle oldu yanı .
bu karsılıklı ıletısımle alakalı
sizle uyumu tutmamıs
benım ex esın de benle tutmamıs
yenısı ıle tutmus
ben de evlıyım ve baskası ıle mutluyum.
bu karsılıklı uyum , etkı ile alakalı bırsey
herkes de bır baskası ıle mutlu olabılır
soylemek ıcın erken ama umarm ılerde sız de bır baskası ıle mutlulugu yakalarsınız
Hayırlısı olsun canım.İnan en iyisini yaptın.En çokta çocuklarına sevindim.Böyle bir babanın yanında mutlu olamazlardı.
Onun kendine faydası yok ama senide aşağı çekiyordu.Eşin seni sürekli eleştirerek kusur bularak daha beterlerini yaparak senin güvenini azaltmış.Kendine bağımlı bir kadın haline getirmiş.Ne yapsa ne etse vazgeçemiyordun.Sen ben hatalıydım diyorsun ama anlattıklarımdan hissettiğim seni bu hale getiren eşinin ta kendisi.
Değişmeyecek olan bir kişilik bozukluğu var .Batağa saplanmaktansa kendinin ve çocuklarının geleceğini kurtardın.
Bundan sonra sadece kendin ve çocukların için yaşa, güçlü ol.Sil baştan güzel bir hayat seni bekliyor.
Baştan beri konununuzu okudum bu kadar mı benzerlik olur pes doğrusu dedimTsk.ederim .Eşime zaten psikologum narsistik kişilik bozukluğu tanısı koymuştu .Eşimin narsist olduğunu en basindan bilseydim evliliğimi bu kadar yıpratmaz kendimi de bu kadar üzmezdim.
Güzel temennileriniz içinde ayrıca tesk.ederim
Baştan beri konununuzu okudum bu kadar mı benzerlik olur pes doğrusu dedim
8 yıl iki çocuk ilgisizlik agrasiflik kendini benim karşımda küçük görme sevgisizlik herseyi bende n bekleme ama begenmeme ailesine karşı pasiflik bana gelince pohphlanmak isteme Velhasıl bende senin gibi şunu düşünüyorum
Bir yola girdik artık herkes duydu o bensiz nasıl edecek hani bensiz yasayamazdi fln filan karmaşık durumdayım durusmam anlaşmalı şubatta
Aynı şeyleri bende yaşıyorum iki gün önce tamamen bitirdim ve evi terk ettim ayrılmayı gerçekten istiyorum ama çok duygusal biriyim altı aylık bebeğimle bu yükü kaldırabilirmiyim bilmiyorum
Galiba mutluluk rolü yapıyorlarSizler dahil özellikle diğer konularım da yorum yapanlar özelden mesaj atanlar felan aynı şeyleri yaşıyoruz diyorlar .
Çoğu erkek evlilik sonrası aynilasiyorsa bizim bu gördüğümüz mutlu evlilikler sadece göstermelik mi? Ya da kadın polyanacilik mi oynuyor ?
Pek dert tasa etmeyip zora girmeye korktuklarından kocalarını sallamayarak mi hayatlarını devam ettiriyorlar acaba.
Cidden anlamadım .
Onun şikayetleri ;
-Cocuklarla iletişimine karışmam son yilimizda ki en büyük sorunlarimizdandi."Kötü de davransam sus konuşma ,otoritemi sarsıyorsun çocuklara karşı." derdi.Çocuklar yokken konu açsam sustururdu .Çok okuyordum çocuk eğitimini ve haliyle anlatmak istiyordum uygulama adına .Gururuna dokunuyordu sanırım "Tamam kes sen uygula" gibi agresiflesiyordu.
-Itaatsiz buluyordu beni .Örneğin çocuklar alıp bi yere gittiğim de geldik gittik gibi haber etmemi bekliyordu.
-Erkekliğini hissetmek istediğini çoğu karari ona bırakmami kısacası sen evin erkeğisin kocacim nasıl istersen dememi arzuluyordu.
-Yuruyusumun dikkat çekici olduğunu soyluyordu ,topuklu ayakkabı ile ikiye katlandığını iddia ediyordu.Ne zaman bi adım arkamda kalsa hakaretler ediyordu kivirtma düzgün yuru vs.Yani onun için giyimim dışarda ki tavirlarim hepsi onun tabiriyle o.r.s.p kadınlar gibiydi.Onun istediği gibi giyinmedigim için en büyük sorunlardan biri de bu idi.
-Disarda vitrinlere bakmam sallanmam hep sorundu.Araba da kendi camimdan dışarı bakmam bile çoğu zaman problemdi yani.Diğer arabadaki erkekler kendilerine baktığımı sanırlarmış .Ki ona göre dışarıya değil erkeklere bakıyorum .
-Disiplinsiz oldugumu 7/24 tel elimde oldugumu söylüyordu .(evet doğru çünkü beni nete bağımlı kılan ta kendisi idi ;o tv izlerken ben de nete giriyorumdum yada arkadaşlarla yazisiyorduk felan.
-Cocuktan sonra çok degistigimi artık gelip sarılıp opmedigimi soyluyordu.
-Bir de o hata yapsa bile dirdir etmemeli olayları uzatmamami huzur vermemi istiyordu.
Ayy canim sen yazdikca ben korkuyorum.ayni bedenler,ayni sozler.
Bu aralar cok iyi davraniyor ama sevgi hisleri ne durumda inanamiyorum.
Galiba ben cesur olmayan taraftayim.Ama bu demek degil ki cesur olmayi istemiyorum.
Benim kayinvalidemde tam 50 yil kayinpedwrimle yasadi.oldukten sonra cok aci cekiyor.Halbuki 45 sene tamamen karsiliksiz sevgiyle yasamis.Tam 45 sene sonra anlamis kiymetini.Sevgisiz gecen 45 yil,aci ile simdide artik o insana alisilmis boslukla.Kadini bazen takdirle karsiliyorum, bazense korkuyla.
Ne bileyim.
Cok karmasik dutgular bunlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?