Ve kaybettim..

Zamanla anlıyorsun canım ben bi kez hasta oldum işten çok yorgun geliyordum eşim yemekleri annem yapsın sen yorulma dedi. 2 ay kadar yaptı biz gidip yiyorduk sonra eve geliyorduk. Sonra eşim hastalandı kaynanam da ertesi gün hastalandı, dedim anne gel bizde kal. yok gelmem. hastaneye götürelim bu serum vurduralım dedik ona da yok dedi. Ertesi gün eşimin ateşi var ben evde yemek yaptım. kendisini de aradık getirelim mi dedik.
Vay efendim arayıp sormadan gidip götürecekmişiz. E sana gel dedim sen gelmedin diyorum anlamadı. Ben de ondan sonra kendim yaptım yemekleri şimdi hamileyim bugün kusacak gibi oldum yine kendim yaptım eşim annem yapsın diyor yine ama ben yük olmak istemiyorum ve başıma kalkmasını da istemiyorum.
Bir de senin hoşuna.gitmeyen bi şey yapar veya olursa mutlaka uyar.
Sürekli evdeko eksikleri kaynanam almaya çalışıyordu ama ben kendi zevkime göre almak istiyordum. Neyse yine bi şey almıştı sağol ben beğenmedim ama dedim, kendim alırım dedim. Biraz durdu o da. Zamanla tanırsın anlarsın insanları. maalesef bazen insan kendi annesi ve kardeşiyle de kavga edebiliyor bunu unutmamak lazım. Ama dediğim gibi biraz tatlı dil kullanacaksın ve eşine ailesini kötülemeye girmeden anlatmaya çalış hep.
Yani siz idare etmeyi sabredip alttan almayı öğrenmişsinizz umarım ben de bu olgunluğa erişirim

kötü olmak kolay zor değil dir ama ne gerek var ki. Belki de hiç büyük problemin olmayacak. güzel düşün dua et. azıcık insanlıkarı varsa onlar da iyi olurlar sana inşallah. Ama küçük şeyler illa ki olur, takmayacaksın kafana.

kötü olmak kolay zor değil dir ama ne gerek var ki. Belki de hiç büyük problemin olmayacak. güzel düşün dua et. azıcık insanlıkarı varsa onlar da iyi olurlar sana inşallah. Ama küçük şeyler illa ki olur, takmayacaksın kafana.
Umarın insanlıkları vardır kendi kızları da var cünkü hayırlısı artık neyse o olacak

Benim kv ile aram 9-10 km.Ustelik sonradan taşındık yakınlarına başka bir ildeydik.
Onlarla aynı evde yaşamayı kabul etmedigimden beni istemediler.

Yakınlarına taşındim bir şekilde.10 günde bir bazen 15 günde bir giderim.onlarda aynı şekilde.İlk zamanlar sık sık çağırdı gitmedim canım istemiyor dinlencem vs dedim.Zaten çalışıyorum.

Eşim bu konuda saygı duyar istiyorsan gel der.Bazen yalnız gider.Gorustugumuzde inanılmaz tuhaf halleri oluyor kvnin cevabimi veriyorum tavrimi koyuyorum.Kv ustaca laf sokabilen biri.

Eşim dolduruşa gelecek bir insan değil.Kesinlikle hakkaniyetli.o yüzden evliliğimiz etkilenmedi şükür.Aksi olsa evliliğimiz sarsılırdi.

Madem sizin de başınıza geldi mesafenizi koruyun.İlk zamanlar biraz bunaltirlar.siz başbaşa kalmak isteyeceksiniz onlar oğullarını özleyecekler!umarim canim cicim ayları zehir olmaz.

Merhaba hanımlar.. ben bi konu acmıştım kv ye yakın oturmayla işgili ve biz o evi tuttuk ama nişanlımla oturdum konuştum herseyi .. “ailenden bunları bunları yapmasını ( kötü şeyler yani) bekliyorum “senden emin değilim ailenle olup beni dışlayacaksım dye korkuyorum vs vs herseyi anlattım .. ve o da “herseye çyle olmayacak artık benim ailem sensin” falan dedi .. ben de ailesiyle ilgili sert düşüncelerimi söylediğim icin onu üzdüğümğ düşündüm ve kabul etmek zorunda hissettim kendimi o ev için.. ayrıca maaşı da cok yüksek değil öğretmeniz ama atanamadık o özel de calışıyor benim daha işim bile yok eğer iş bulamazsam onun maasıyla gecinmek zorunda kalacağız.. evin kirası da cok uygun ayrıca ve de evi gerçekten beğendik çamaşır mkinesinin banyoda olmaması dışında.. kabul ettim ama içim içimi yiyor.. görümcem cok fena bi insann! Ama nişanlımla cok iyiler cok iyi anlaşıyolar onun nişanlımı etkilemesinden sürekli çaüırmasından ve de benden uzaklaştırmasından korkuyorum :KK43: napmalıyım bilmiyorum :KK43:

Eğer evleneceğiniz kişi, eş ve aile kavramını iyi bilirse görümceniz istediğini yapsın sizi etkilemez .
Eğer ilerde işe girerseniz istediğiniz gibi büyük bir eve çıkarsınız. Her şey sizin elinizde daha kaybetmiş değilsiniz.

Yani ben gördüm de noldu eşime anlattım anlamadı herşey düzelir sende bitiyo iş dedi topu bana attı.. eğer uzak gidersek senin onlarla yakın olmak istemeidğini anlarlar ve daha cok üzülürler o zaman seni istemezler gercekten aranıza soğukluk girer dedi.. ama kimse de onlara yakın olduğum için bana teşekkür etmedi yani kimse de kalkıp anneni babanı bırakıp buraya geldiğin için herkes ailesine yakın olmak isterken sen bize yakın olduğun için teşekkür ederiz demedi demez de.. :KK43: üstüne anca laf sokarlar..

ya ben anlamıyorum sende biter iş ne demek ya
beni köle gibi görecekler istemeycekler sürekli laf sokacaklar
alttan alıcam ben hep onlar istedikleri gibi davranıcaklar üzülne ben olıcam
ama iş bende bitiyor bu niye böyle erkekler niye bu düşüncede merak ediyorum
gerçekten allah böyle insanları islah etsin niye yakın olmak zorundayız kaynanaya
istediğimiz zaman gideriz onlar gelir özlenir artık oğlunun yuvası var kendne ait bir
ailesi var bunu anlamaları lazım ben neler yaptım laf yedim aşağalandım ne cevap verdim
ne kavga ettim onlar yaptı yapacaklarını sebep oğlunu paylaşamamazlıktan yani daha evlenmeden
sözünü geçiremeyip kabul edersen inanki evlendikten sonra herşey daha kötü oluyor...

Korktuğun başına gelecek sanki ..umarım öyle olmaz ..neden eş ailesine yakın ev tututulurun mantığını hala çözebilmiş değilim ..

Back
X