bunlar zamane anaları 2012 de yasayan moderen sahıslar :)))) onlar ıcın n.doğum ıskence ınsanlık dısı ve barbarca.bı ınsan bagıra bagıra doğurmamalı.ne kadar barbarca degılmı? ole komıkkı sunları yazan ınan mhatap almaya degmez
Normal doğumu yeren mesajlar değil, normal doğumun olası komplikasyonları ve kadınların neden korktuğu ve sezaryen istediği yazıldı buralara. Yazılmasının sebebi de sizin ve sizin gibilerin yaptığı küçümsemeler. Sezaryen isteyenlerin neden normal doğum istemediklerini yazmaları yerme değildir efendim. Hala kendi fikirlerinizi dayatmak uğruna yılmadan saldırmaya devam ediyorsunuz. Bu başlık yasağı tartışmak için açıldı, konuyu ısrarla rayından çıkarıp çıkarıp, normal doğum şöyle daha uygundur, böyle daha iyidir, sezaryen şöyle tu kakadır yazıp durmasa sizi ve sizin gibiler hatta daha ileri gidip sezaryen isteyenlerin anneliğini sorgulamasalar, bencillikle suçlamasalar konu rayında kalır, amacına ulaşır.
Konuyu saptıran siiiz, suçlayan siz, çok enteresan valla. Bi de yılmıyosunuz ısrarla devam ediyosunuz ya bu daha da enteresan...
siz baya baya karsısınız normal doğuma belli :)
ama sunu unutmamak gerekk ki normal doğum anne ve bebek için en ideali
ben akp hükümetini sevmedigim için desteklemek hiç istemem.. ama bu sezeryan işini destekliyorum onaylıyorum..
ve inanın bana biz nenelerimiz gibi tarlada calışıyo olsak agaç altında da onlar gibi rahat doğurrurz :)
arkadasımın ninesi hamur kararken sancısı gelmiş doğurmus sonra devam etmiş hamuru hazırlamaya :)
ya neneyi geç annem tarlada calısan bayanmış ve annem doğum sancısı nedir bilmem ben diyo beni doğururken (3. cocugum ben) allahım nolur sancı cektir bana demiş..biz evde kös kös oturuyoruz ne kaslar calısıyo ne bişi sonra sancı cekiyoruz saatlerce sonra normal doğum kaka sezeryan cici
sizin fikriniz sezeryan olabilir ama kendinizi savunurken bence çokk uçlara gidip savunuyosunuz
Birseye karsi olmak ve neden karsi oldugunu söylemek ayri, sizin gibi birseye karsi olupta yapilani kötülemek icin senaryo yazmak apayri.
Demek Avrupa 50 yildir yasli ve onun icin isci alimi yapti.:)
Hanimefendi ikinci kez söylüyorum bilmiyorsaniz susun.
Söyle bir söz vardir " biliyorsan konus adam görsünler, bilmiyorsan bari susta seni de adam sansinlar" diye.
Avrupa göc almaya basladiginda savastan cikmisti ve tüm gücü ile sanayiye yüklenmisti.
Halka calismalari karsiliginda sadece yiyecegi ekmegin parasi veriliyordu, geri kalan paralarla ülke kalkindirilmak icin var güc ile calisiliyordu.
Bir süre sonra acilan fabrikalar, yaratilan isdihtam o kadar artti ki calistirilacak adam bulunamaz hale geldi.
Sonunda careyi göc kabul etmekte buldular.
Ayrica su bilgiyi alin ve hafizaniza yerlestirin.
ALMANYA TÜRKIYE DEN GÖC ALDIGI YILLARDA ( 1960 LARDA ) NÜFÜSÜ TÜRKIYE DEN COK FAZLAYDI.
Ve bu nüfüs yasli degildi cünkü sanayi devriminden sonra büyük bir nufüs artisi patlamasi olmustu.
Simdi gelelim yemek meselesine.
Aceba siz haftada kac kez ailece yemege cikarsiniz.
Adamlar haftada 3-4 kez disarda yemek yerler.
Bu adamlarmi domuz etini sadece ucuz oldugu icin tercih edecek.
Yeter ki onlara lezzetli yemek sunun ödedikleri parayi görmezler.
Sadece baskasinin hesabini ödemezler cünkü bunlarin zihniyetinde öyle birsey yoktur.
3. olarakta, Avrupa da yasayan insanlari oradaki tuvaletleri temezliyorlar gibi bir niteleme ile ele almissiniz. Üzgünüm icinizi böyle rahatlatiyor olabilirsiniz ama burada yasayan vatandalarimizin icinde 120.000 den fazla isveren vardir ve bu isverenler sadece Almanya da 420.000 kisiye istihdam saglamaktadir.
Yani Almanya da Türkler artik cokkk cok farkli yerlerde, doktor, avukat, isveren, ögretmen, milletvekili, mühendis Alman takimlarinda futbolcu vb islerindeler ve bugün mersedesin bile tasarim mühendisleri Türktür.
Ayrica ben kimseyi temizliikci diye asagilamam .
Herkes alin teri ile ekmegini kazaniyor ne mutlu.
Insanalari ve yaptiklari isi iasagilayann insanlara ise sadece acirim.
Arkadaşın normal doğuma karşı olduğu yok, siz nenelerimiz nasıl doğuruyordu bağda bahçede dediğiniz için o da öyle söylemiş. Yani siz sezeryanın yasklanmasına alkış tutmuş olmuşsunuz 1 asır öncesini örnek göstererek. O da haklı olarak 1 asır öncesini örnek alıyorsan, her konuda al o zaman demiş. Saldırıya karşı savunma. Bu kadar basit ve çok net. Sezaryen isteyen hiçkimse normal doğum isteyene saldırmaz, o ona saldırmadıkça. Sizler yasağı savunarak, sezaryen isteyen birine saygısızlık etmiş oluyorsunuz. Kimsenin başkalarının isteklerine karışmaya hakkı yok. Nasıl görüyorsunuz bu hakkı kendinizde? İnanamıyorum. Teknoloji gelişti, mahalle baskısı oldu sanal baskı. Ya sabır Ya Rabbi, ya sabır!
sana gore dayatma bana göre doğru.ve sen ben senın gıbı dusunmuorum dıyede bana cahıl gozuyle bakamazsın asıl cahıllık budur.ve senın gıbı dusunmeyede zorlayamazsın kımseyı güzelim!!!
Savaşlarda hanımefendi genç nüfus ölür! Buna da karşı çıkmazsınız herhalde? Savaş sonrası kalkınma ve sanayileşmeden siz de bahsetmişsiniz ama bu ufacık noktayı gözden kaçırmışsınız! Tarih masteri yapmış hukuk fakültesi mezunu bir avukat olmayabilirsiniz ama bildiğim konuda susmamı da beklemeyin. 1960larda Almanyaya gidenler de haliyle profesör ve doktorlarımız değildi, beyin göçü değil kas göçü söz konusuydu. Oraya giden Türkler kapıcılık, çöpçülük, tuvalet temizleyiciliği, fabrika işçiliği gibi işlerde çalıştılar. Gücünüze gidecek ama hayvan pazarından seçilir gibi seçildiler, dişlerine, güçlerine bakılarak! Sanırım göçün 50. yılı şerefine bir belgesel vardı Almanya'ya işçi alımını konu edinen, orada da izleyebilirsiniz. Ben de bu yakınlarda seyrettim, gerçek çekimleri. Kimseyi aşağıladığım falan yok, bir insanı memleketini, ailesini, toprağını bırakıp da dilini,dinini bilmediği bir yerde b.k temizlemeye mecbur bırakan politikaların uygulayıcıları ve destekçileri utansın! B.k temizlemek diyorum, bunu hem gerçek hem mecazi anlamıyla alın, bizler hep zengin ülkelerinkini temizledik, bazen elimizle bazen askerimizle! Mesajımda hemen b.k temizlemek tabirimin ardından NATO örneğimi vermiş olmam da bu yüzdendi. Şimdi üçer beşer doğur deniyor bize, işsizlik almış başını giderken. Tarih biraz da ders almak için değil midir? Şimdi kas göçü bitti, adamlar alım yapmıyor yani, yoksa çok giden olur da artık bizimkilere ihtiyaç yok (çünkü Çinliler daha ucuza çalışıyor, fabrikalar da Çin'e kaydırıldı bu sebeple). Sıra beyin göçünde! Sen eğer ilk giden işçilerimizin çocuk ve torunlarından bahsetmiyorsan ki tabii ki onlar da var, bir de bizim nitelikli dediğimiz beyaz yakalılar (avukatlar, mimar, doktor ve mühendisler) kabul olunuyor artık, niye çünkü oradaki şartlar daha iyi! Gözünü seveyim ajite etmeden önce bir dur, bir yazdığımı oku!
2-3sayfa öncesinden alıntıladığım dalin26nın yazdığı bir metni açıp okumaya üşendiniz ve ilk onun tarafından layık görülen ÇATIR ÇATIR doğurma tabirini kendisine yazdığım cevapta benim fikrimmişçesine bana karşı kullanıyorsunuz. Siz varın yine beni MUHATAP almayın ama en üste alıntıladığım mesajı da bir okuyun. Dalin26 "neneniz de mi sezaryenle doğurdu, devlet böyle uygun gördüyse çatır çatır doğuracaksın!" diyor. Ben de ertesi sayfada nenemin nasıl doğum yaptığını yazdım, nene stiline değindiği için ve madem doğallıktan yana, kendisine tamamen anestezisiz tavsiyelerde bulundum, ama onun yaptığının aksine çatır çatır doğuracaksın haaaaa demedim, alternatifler sundum onun yazdıkları doğrultusunda. Sonradan öğreniyorum ki bu ateşli savunucunun kendisi normal doğumla değil sezaryenle dünyaya getirmiş bebeklerini. Tam bir ele verir talkımı kendi yutar salkımı durumu yaniiiii.Bu bana askerlik yan gelip yatma yeri değil diyen BİRİSİNİN, 2 oğlundan birine askerliğe elverişsiz raporu aldırıp, diğerine de bedelli çıkarttırmasını andırdı! Ay bir de fantazi kurmuş sağ olsun normal doğumda yüzümün alacağı hal ile ilgili, önceden de söylediğim gibi 3. sezaryenimi olacağım canım, senin bünyen kabul etsin ya da etmesin!
Sayın antidepresif ve tontriko nickli kullanıcılar yazdıklarımı halkı normal doğumdan soğutmak kisvesine sokmadan evvel, yahu bu kadın bu "deli saçmalarını" yazmış ama niye yazmış dur bakayım diye bir de bu kinayeli cevabıma sebep dalin26nın mesajını okusaydınız! Bu arada lafı neresinden almışsınız bravo, normal doğum yapanları aşağılamışım falan, rica ederim aşağıladığım bölümü alıntılayın mesajımdan sayın tontriko da kendi nenemin hikayesini anlatırken ben de göreyim nasıl aşağılamışım.
Sana gelince dalin26 sen beni lütfen muhatap alma, senin tarafından daha fazla muhatap alındığım takdirde üslubun nedeniyle admine şikayette bulunacağım. Buradan da ihtar edeyim. Hayatta her şeyin bir ahlakı vardır, tartışmanın ve hatta savaşın bile! Muhatap alınmaya değmeyeceğini düşündüğün kişilerin doğumdaki yüz şekilleri de seni ilgilendirmemeli, burası sizin MAHALLE DEĞİL!
C.tesi günü arkadaşımla konuşuyorduk..Yurt dışında yaşayan bir arkadaşı var..Onunla konuşmuşlar da normal doğum esnasında orada kadınlar bağırmıyorlarmış bile neredeyse :) Nefesini doğru kullanmayı,doğru ıkınmayı biliyorlarmış sanırım :))))
Nasıl yani dedim arkadaşıma "öyleymiş,öyle feryat figan bir durumları yokmuş,illaki onlarda aynı sancıyı yaşıyorlar ama yokmuş işte" dedi :)
Ya dediğim gibi seçme özgürlüğü olabilir kişilerin hakkıdır buna birşey söyleyemem ama normal doğumu çok kötü birşeymiş gibi anlatmak biz normal doğum düşünen anne adaylarının psikolojisini etkiliyor birazda..
Ben bir de durumların kişiye göre değiştiğini düşünüyorum..Kişinin doğum hikayesi çok iyidir,kişinin doğum hikayesi çok kötüdür..İki arkadaşım var az evvel msn de ortak konuşuyoruz..Birisi diyor ki "50 kere doğursam yine sezeryan yine sezeryan" diğeri de diyor ki "yok abicim,illaki normal doğum.!"
Her bünye farklı reaksiyon gösteriyor kısacası..Belki de benim normal doğurmam bana çok iyi gelecek,sezeryanla doğurmam çok kötü..Belkide tam tersi..Bu belli olmuyor.
eminim ki fuchsie sezaryenin mi normal dogumun mu daha iyi oldugunu tartışmak isteseydi konu başlıgını o şekilde açardı veya gidip o başlıklardan birine yazabilirdi. Buradaki konumuz istege bagli sezaryenin yasaklanmış olmasıdır! Elbette ki sezaryen dogumu da normal dogumu da desteklemek normal ama kalkıp da bunu bu başlıgın altına yazmak ya okudugunu anlamamakla ya da daha kötüsü 'ben senin adına düşündüm ve dogrusuna karar verdim, sen de itiraz etmeden uygulayacaksın.' düşüncesinin tezahürüyle açıklanabilir. Ben nasıl ki dogum hikayeleri başlıgına ıyy hiçbirinizde kafa yok bu devirde çocuk mu dogurulur! şeklinde bir dolma döşemiyorsam, sizler de rica edecegim normal dogumun faziletlerini ilgili başlıklarda dile getiriniz, böylece ortam gerilmez, gereksiz kırgınliklar dogmaz, münakaşa yerine münazara edilir.
şakamısınız siz!!!!!!!
bence mesajları iyi oku öyle cevap yaz o bağ bahce diş örnegini örnek verdi ben ona karsılık verdim..asıl saldıran o..
ben kimseye ne baskı yapıyorum ne bişi..asıl bu kavgalar neden oluyo normal doğumu ve yasayı destekleyenlere git ozaman dişini onunla bununla cektir bagıra bagıra doğur agac altında doğur diyenler oldugu için oluyo hangi normal doğumu destekleyen
niçin sezeryanı destekelemediği böyle kötü kelimeler kullanarak söyledi ben görmedim ama sezeryan isteyen öyle değil neden bu kadar agrasifsiniz
bu konuda hiç sinirlenmemiştim taaa ki siz bana bunları yazana kadar birde üstünbe üstlük yaaaaaa sabır yazmısınız asıl bize ya sabırrrr
gidin alın narkosunuzu
bi hafta adam gibi oturup yatamayın
1-2 ay yüzü koyun yatamayın
soğugu hemen şap diye hissedin naparsanız yapınnn bananeeeeeeeeee
bence doğru karar ohhh devlet en iyisini yapıyooo
kürtaj yasaklanca zaman herkes destekeldi
allahın verdigi canı alamazsınız diye
şimdi allahın verdigi yoldan neden gitmiyosunzu
kizlar hepinize selamlar.sezeryan konusunda hukumet %100 dogru bir adim atmistir.hadi len sende zilli demeyin.dinleyin once beni bi.ben kanadada yasiyorum.yahudileri ve onlarin ne yapmak istediklerini biliyorum.israil bayragindaki 2 mavi cizgi biri firati digeride nil nehrini temsil eder.tevratta iki nehir arasindaki tum canlilari katledip o topraklara sahip ol yazar.pkk'ya da destegi bu yuzdendir.guclu bir turkiye istemez.kurdistanda kurulursa ondan toprak almak cok daha kolay olacaktir.israil 80 milyonluk turkiyeden o topraklari zor alir.sadece turkiyenin degil diger dinlere mensup insanlarinda nufus sayilarini dusurmeye yonelik calismalari vardir.dogum kontrol yontemi yahudinin basinin altindan cikmistir.20-25 sene once israilden alinip bebeklere yapilan felc asisinin kisirlik asisi oldugu ortaya cikmis,turkiye sonra hepsini toplattrimistir.tum dunyada doktorlar sezeryan yaptiklari zaman para alirlar.cogu doktorda bu isi para kazanmak icin yapar.kontrollere gidersin her sey normal,doguma 10 dk kalir bebek ters geliyor sezeryan yapalim.sezeryan bir dogum kontrol yontemidir.ilkinde sezeryan yaptirdiysan ikinciyide sezeryan yaptirmak zorundasin.3 kere sezeryan zaten tavsiye edilmez.2 gebelikle cocuk hayatin bitmis olur.israil turkiyenin binde 24 olan nufus artirma hizini binde 12'ye dusurmustur.amaci geriletmektir.basbakan 3 cocuk istiyor ama o bile yetmez.cunku kayiplar yasayacagiz,bazilarinin hic cocugu olmayacak,ozurlu dogacak vs.. onlarin acigini kapatmak zorundayiz.yahudi sezeryanla dogum kontrol mekanizmasi kurmaya calisirken birde biz kurtaj yaptirirsak artik dusunun onlarin sevinc cigliklarini.hem sezeryan annenin sagligi acisindan iyi bi sey degildir.kucuk bir ornek vermek gerekirse annenin ilerde seker hastasi olma riskini kat ve kat artirir.artik gerisini siz kendiniz yorumlayin kizlar.sormak istediginiz bi konu olursa msj yazabilirsiniz.hepinizi seviyorum hoscakalin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?