Ve Sezeryan Yasaklandı!

Burada yazılan bazı tanımlamaları görünce gerçekten normal doğumdan korktum.! Normal doğum isteyen birisi olarak dehşete kapıldıklarım oldu.!

Zaten okudukça konu da kişiselleşmelere dönüşmüş gibi sanki..Sadece fikrimizi söyleyeceğiz,kimsenin kimsenin fikrine saygısızlık yapması gerekmiyor ki..Ayrıca kimse kimsenin fikrini kabul etmek zorunda da değil bence..

Neyse,

Ben normal doğum taraftarıyım ama sezeryanın da tercih edilmesinde bir sakınca görmeyenlerdenim..

He illaki adı üstünde normal olanı "normal doğum" Her kadın bunu yapabilmeyi ister eminim ki..Yani düşünsenize o anı yaşıyorsunuz bebeğinizin çıkışını görüyürsunuz,onu anında kucağınıza alıyorsunuz..Sezeryanla bu mümkün değil..Çünkü bildiğiniz bir ameliyat yaşıyorsunuz..

Bu yasak biraz da özel hastanelerin bu işi ticarete dökmelerinden kaynaklanıyor..Herşey yolunda giderken bile kişi sezeryana yönlendiriliyor..Bu da sezeryan ile doğum yapma isteğini zihnimizde oluşturuyor.."Nasılsa sezeryan var,olmadı öyle yaparım"şeklinde düşünmeye itiyor insanları..Bildiğim kadarıyla yurt dışında "isteğe bağlı sezeryan" diye birşey yok..Herşey normal seyrinde ise normal aksi durumlarda sezeryan yapıyorlar..Şimdi bizde de böyle yapacaklar..

Normal doğum istiyorum ama seçme şansım olsun isterdim..Bilemedim çok ortalardayım bu konuda...

siz baya baya karsısınız normal doğuma belli :)
ama sunu unutmamak gerekk ki normal doğum anne ve bebek için en ideali
ben akp hükümetini sevmedigim için desteklemek hiç istemem.. ama bu sezeryan işini destekliyorum onaylıyorum..
ve inanın bana biz nenelerimiz gibi tarlada calışıyo olsak agaç altında da onlar gibi rahat doğurrurz :)
arkadasımın ninesi hamur kararken sancısı gelmiş doğurmus sonra devam etmiş hamuru hazırlamaya :)
ya neneyi geç annem tarlada calısan bayanmış ve annem doğum sancısı nedir bilmem ben diyo beni doğururken (3. cocugum ben) allahım nolur sancı cektir bana demiş..biz evde kös kös oturuyoruz ne kaslar calısıyo ne bişi sonra sancı cekiyoruz saatlerce sonra normal doğum kaka sezeryan cici
sizin fikriniz sezeryan olabilir ama kendinizi savunurken bence çokk uçlara gidip savunuyosunuz

senın gıbı dusunmeyene cahıl dıyosran asıl cahıl sensın demektır

güzeelim ;başkasına hele ki annelik için bir yaptırımda bulunmak ne kadr fena ve cahilce,insanlara gerekli eğitimi,dr lara gerekli primleri ve düzenlemeleri yaparsan bu iş zaten çözülür ama bir yasa çıkartıpta biz böyle uygun gördük böyle düşünüyoruzda ve bu işi seve seve olmazsa yasa ile katılaştırız demek ve bunu onaylayanlara hak vermek cahilceeee..
sizler kadın olarak bu duruma benim haklarıma sahip çıkacağınıza .............elbetteki doğru olan normal doğum ama bunu yasalaştırıptaaa bunun böyle olması doğru deyipte zorla dayatmak ve buna göre benm seçme hakkıma gasp edenlere hak vermek cahilce güzelimmmmm!!!

sana gore dayatma bana göre doğru.ve sen ben senın gıbı dusunmuorum dıyede bana cahıl gozuyle bakamazsın asıl cahıllık budur.ve senın gıbı dusunmeyede zorlayamazsın kımseyı güzelim!!!

sana gore dayatma bana göre doğru.ve sen ben senın gıbı dusunmuorum dıyede bana cahıl gozuyle bakamazsın asıl cahıllık budur.ve senın gıbı dusunmeyede zorlayamazsın kımseyı güzelim!!!

güzelim yazdıklarını okumuyormuusnu ,senin gibi düşünmeyede zorlayamazsın diyorsun ama ;yasa yasak üzerine kurulu..
neyse şekerim tekrar edeyim sonrada sen yazsanda cvp vermicem'''bu yasaklara ,kadının haklarını zorla elinden alanlara ve bu yasaklara hak verenlere sözüm''sen bu yasaklara benim seçme hakkımı elinden alanlara hak veriyorsan ,sana söylicek tek lafım yok,sen epey içerlemişsin,çok gücüne gitmiş söylediklerim ama ,yazdıklarınıda oku ciicm....:)

Birseye karsi olmak ve neden karsi oldugunu söylemek ayri, sizin gibi birseye karsi olupta yapilani kötülemek icin senaryo yazmak apayri.
Demek Avrupa 50 yildir yasli ve onun icin isci alimi yapti.:)
Hanimefendi ikinci kez söylüyorum bilmiyorsaniz susun.
Söyle bir söz vardir " biliyorsan konus adam görsünler, bilmiyorsan bari susta seni de adam sansinlar" diye.
Avrupa göc almaya basladiginda savastan cikmisti ve tüm gücü ile sanayiye yüklenmisti.
Halka calismalari karsiliginda sadece yiyecegi ekmegin parasi veriliyordu, geri kalan paralarla ülke kalkindirilmak icin var güc ile calisiliyordu.
Bir süre sonra acilan fabrikalar, yaratilan isdihtam o kadar artti ki calistirilacak adam bulunamaz hale geldi.
Sonunda careyi göc kabul etmekte buldular.
Ayrica su bilgiyi alin ve hafizaniza yerlestirin.
ALMANYA TÜRKIYE DEN GÖC ALDIGI YILLARDA ( 1960 LARDA ) NÜFÜSÜ TÜRKIYE DEN COK FAZLAYDI.
Ve bu nüfüs yasli degildi cünkü sanayi devriminden sonra büyük bir nufüs artisi patlamasi olmustu.

Simdi gelelim yemek meselesine.
Aceba siz haftada kac kez ailece yemege cikarsiniz.
Adamlar haftada 3-4 kez disarda yemek yerler.
Bu adamlarmi domuz etini sadece ucuz oldugu icin tercih edecek.
Yeter ki onlara lezzetli yemek sunun ödedikleri parayi görmezler.
Sadece baskasinin hesabini ödemezler cünkü bunlarin zihniyetinde öyle birsey yoktur.

3. olarakta, Avrupa da yasayan insanlari oradaki tuvaletleri temezliyorlar gibi bir niteleme ile ele almissiniz. Üzgünüm icinizi böyle rahatlatiyor olabilirsiniz ama burada yasayan vatandalarimizin icinde 120.000 den fazla isveren vardir ve bu isverenler sadece Almanya da 420.000 kisiye istihdam saglamaktadir.
Yani Almanya da Türkler artik cokkk cok farkli yerlerde, doktor, avukat, isveren, ögretmen, milletvekili, mühendis Alman takimlarinda futbolcu vb islerindeler ve bugün mersedesin bile tasarim mühendisleri Türktür.
Ayrica ben kimseyi temizliikci diye asagilamam .
Herkes alin teri ile ekmegini kazaniyor ne mutlu.
Insanalari ve yaptiklari isi iasagilayann insanlara ise sadece acirim.

Son düzenleme:
bunlar zamane anaları 2012 de yasayan moderen sahıslar :)))) onlar ıcın n.doğum ıskence ınsanlık dısı ve barbarca.bı ınsan bagıra bagıra doğurmamalı.ne kadar barbarca degılmı?

C.tesi günü arkadaşımla konuşuyorduk..Yurt dışında yaşayan bir arkadaşı var..Onunla konuşmuşlar da normal doğum esnasında orada kadınlar bağırmıyorlarmış bile neredeyse :) Nefesini doğru kullanmayı,doğru ıkınmayı biliyorlarmış sanırım :))))

Nasıl yani dedim arkadaşıma "öyleymiş,öyle feryat figan bir durumları yokmuş,illaki onlarda aynı sancıyı yaşıyorlar ama yokmuş işte" dedi :)

Ya dediğim gibi seçme özgürlüğü olabilir kişilerin hakkıdır buna birşey söyleyemem ama normal doğumu çok kötü birşeymiş gibi anlatmak biz normal doğum düşünen anne adaylarının psikolojisini etkiliyor birazda..

Ben bir de durumların kişiye göre değiştiğini düşünüyorum..Kişinin doğum hikayesi çok iyidir,kişinin doğum hikayesi çok kötüdür..İki arkadaşım var az evvel msn de ortak konuşuyoruz..Birisi diyor ki "50 kere doğursam yine sezeryan yine sezeryan" diğeri de diyor ki "yok abicim,illaki normal doğum.!"

Her bünye farklı reaksiyon gösteriyor kısacası..Belki de benim normal doğurmam bana çok iyi gelecek,sezeryanla doğurmam çok kötü..Belkide tam tersi..Bu belli olmuyor.

ıpsız sapsız knusmalaar ben cvp vermıyom cıcım....

QUOTE=dalin26;25236536]karar 10 numara cok yerınde normal dğum doğanın bı parcası nenenız sezoslamı doğurdu bızım hatun mılletı zora gelmıcek az bı yerını sıkıp doğurmıcak.aman yat masaya alsın dr amcan.anne kanındakı her bebek kendını normal doğuma hazırlar sezeyana deıl.herseyın kolayına kaçın ne guzel.sonra devlet suclu.kımse zorlamıyo kımseyı yasayı anlamamısınız sız eger normal doğm yaupacak fızıksel sartlaar sahıp olmadıgına dr karar verırse sezeryan olacaksın.ama gayetde msaısen cattır catır doğuracan dıyo ne guzelde soluyo[/QUOTE]

Bu verdıgı ornekler delı sacmasııı

2-3sayfa öncesinden alıntıladığım dalin26nın yazdığı bir metni açıp okumaya üşendiniz ve ilk onun tarafından layık görülen ÇATIR ÇATIR doğurma tabirini kendisine yazdığım cevapta benim fikrimmişçesine bana karşı kullanıyorsunuz. Siz varın yine beni MUHATAP almayın ama en üste alıntıladığım mesajı da bir okuyun. Dalin26 "neneniz de mi sezaryenle doğurdu, devlet böyle uygun gördüyse çatır çatır doğuracaksın!" diyor. Ben de ertesi sayfada nenemin nasıl doğum yaptığını yazdım, nene stiline değindiği için ve madem doğallıktan yana, kendisine tamamen anestezisiz tavsiyelerde bulundum, ama onun yaptığının aksine çatır çatır doğuracaksın haaaaa demedim, alternatifler sundum onun yazdıkları doğrultusunda. Sonradan öğreniyorum ki bu ateşli savunucunun kendisi normal doğumla değil sezaryenle dünyaya getirmiş bebeklerini. Tam bir ele verir talkımı kendi yutar salkımı durumu yaniiiii.Bu bana askerlik yan gelip yatma yeri değil diyen BİRİSİNİN, 2 oğlundan birine askerliğe elverişsiz raporu aldırıp, diğerine de bedelli çıkarttırmasını andırdı! Ay bir de fantazi kurmuş sağ olsun normal doğumda yüzümün alacağı hal ile ilgili, önceden de söylediğim gibi 3. sezaryenimi olacağım canım, senin bünyen kabul etsin ya da etmesin!

Sayın antidepresif ve tontriko nickli kullanıcılar yazdıklarımı halkı normal doğumdan soğutmak kisvesine sokmadan evvel, yahu bu kadın bu "deli saçmalarını" yazmış ama niye yazmış dur bakayım diye bir de bu kinayeli cevabıma sebep dalin26nın mesajını okusaydınız! Bu arada lafı neresinden almışsınız bravo, normal doğum yapanları aşağılamışım falan, rica ederim aşağıladığım bölümü alıntılayın mesajımdan sayın tontriko da kendi nenemin hikayesini anlatırken ben de göreyim nasıl aşağılamışım.

Sana gelince dalin26 sen beni lütfen muhatap alma, senin tarafından daha fazla muhatap alındığım takdirde üslubun nedeniyle admine şikayette bulunacağım. Buradan da ihtar edeyim. Hayatta her şeyin bir ahlakı vardır, tartışmanın ve hatta savaşın bile! Muhatap alınmaya değmeyeceğini düşündüğün kişilerin doğumdaki yüz şekilleri de seni ilgilendirmemeli, burası sizin MAHALLE DEĞİL!

Bu yazdıklarının altına sayısız "normal doğum daha uygundur" savunuları alacağının, sezaryeni ve isteyen kadınları küçümseyip duranların ardı ardına sıralanacağına emin olabilirsin...Çok güzel yazmışsın ama anlayana arkadaşım. Ülke neden bu durumda, sorgulamaya hiç gerek yok, sosyolg olmaya gerek yok, şu topiğe yazılanlara göz atmak yeterli... Maalesef.

ben sana kendi neneni asagladin dedim mi? bi oncekilere yazilara gore ornek vermis olabilirsin amenna, onceki veya sonraki yaziya gore yazmis olman cok farketmiyor. cunku verdigin ornekler cok garip.

Normal doğumu yeren mesajlar değil, normal doğumun olası komplikasyonları ve kadınların neden korktuğu ve sezaryen istediği yazıldı buralara. Yazılmasının sebebi de sizin ve sizin gibilerin yaptığı küçümsemeler. Sezaryen isteyenlerin neden normal doğum istemediklerini yazmaları yerme değildir efendim. Hala kendi fikirlerinizi dayatmak uğruna yılmadan saldırmaya devam ediyorsunuz. Bu başlık yasağı tartışmak için açıldı, konuyu ısrarla rayından çıkarıp çıkarıp, normal doğum şöyle daha uygundur, böyle daha iyidir, sezaryen şöyle tu kakadır yazıp durmasa sizi ve sizin gibiler hatta daha ileri gidip sezaryen isteyenlerin anneliğini sorgulamasalar, bencillikle suçlamasalar konu rayında kalır, amacına ulaşır.
Konuyu saptıran siiiz, suçlayan siz, çok enteresan valla. Bi de yılmıyosunuz ısrarla devam ediyosunuz ya bu daha da enteresan...

2-3sayfa öncesinden alıntıladığım dalin26nın yazdığı bir metni açıp okumaya üşendiniz ve ilk onun tarafından layık görülen ÇATIR ÇATIR doğurma tabirini kendisine yazdığım cevapta benim fikrimmişçesine bana karşı kullanıyorsunuz. Siz varın yine beni MUHATAP almayın ama en üste alıntıladığım mesajı da bir okuyun. Dalin26 "neneniz de mi sezaryenle doğurdu, devlet böyle uygun gördüyse çatır çatır doğuracaksın!" diyor. Ben de ertesi sayfada nenemin nasıl doğum yaptığını yazdım, nene stiline değindiği için ve madem doğallıktan yana, kendisine tamamen anestezisiz tavsiyelerde bulundum, ama onun yaptığının aksine çatır çatır doğuracaksın haaaaa demedim, alternatifler sundum onun yazdıkları doğrultusunda. Sonradan öğreniyorum ki bu ateşli savunucunun kendisi normal doğumla değil sezaryenle dünyaya getirmiş bebeklerini. Tam bir ele verir talkımı kendi yutar salkımı durumu yaniiiii.Bu bana askerlik yan gelip yatma yeri değil diyen BİRİSİNİN, 2 oğlundan birine askerliğe elverişsiz raporu aldırıp, diğerine de bedelli çıkarttırmasını andırdı! Ay bir de fantazi kurmuş sağ olsun normal doğumda yüzümün alacağı hal ile ilgili, önceden de söylediğim gibi 3. sezaryenimi olacağım canım, senin bünyen kabul etsin ya da etmesin!

Sayın antidepresif ve tontriko nickli kullanıcılar yazdıklarımı halkı normal doğumdan soğutmak kisvesine sokmadan evvel, yahu bu kadın bu "deli saçmalarını" yazmış ama niye yazmış dur bakayım diye bir de bu kinayeli cevabıma sebep dalin26nın mesajını okusaydınız! Bu arada lafı neresinden almışsınız bravo, normal doğum yapanları aşağılamışım falan, rica ederim aşağıladığım bölümü alıntılayın mesajımdan sayın tontriko da kendi nenemin hikayesini anlatırken ben de göreyim nasıl aşağılamışım.

Sana gelince dalin26 sen beni lütfen muhatap alma, senin tarafından daha fazla muhatap alındığım takdirde üslubun nedeniyle admine şikayette bulunacağım. Buradan da ihtar edeyim. Hayatta her şeyin bir ahlakı vardır, tartışmanın ve hatta savaşın bile! Muhatap alınmaya değmeyeceğini düşündüğün kişilerin doğumdaki yüz şekilleri de seni ilgilendirmemeli, burası sizin MAHALLE DEĞİL![/QUOTE]

bak sen bana hele.benı gıdı benııı.ben 30 haftalık yanı 2 bck ay erken dğurdum ıkızlerımı 1 e r kılo keske normal sansım olsaydı.neyse senı ıgalamaz oarsı.sen burda devlet mıllet uzerınden provakasyon yapıp durma ole mantıksız ve sacm konusuyosunkı kendın bıle sasırıyosun ne hale dusmusm dıye.senı ben zaten muhatap almam.ben mahallede oturuyorum kusura bakma senın gıbı vıllarda deıl mahalleleı begenmedıgıne gore.beyn9ının sınırları ole darkı sezeryane lanet ettım o yuzden karsıyım dıyorum verdıgı ornege bak.ahlaktan bahsetmıs konuyu nerelere cekmıs ahlaksız bır tek cumle goster bana.eyyy gıdı sacı uzun aklı kısa arkadasım.

Ben anlamiyorum bazen.
Yahu normal doguma karsiysan " ben normal doguma karsiyim cünkü ben korkuyorum, aci cekmek istemiyorum, benim ve bebegim icin sezeryan sagliksizda olsa ben sezeryan istiyorum" dersin olur biter.
Ama kalkipta normal dogumu cin iskencesiymis gibi anlatamazsin.
Normal dogum diyorsunuz ve sonra kötülüyorsunuz.
Adi üstünde normal dogum, demek ki diger yöntemler anormal.
Yani olmasi gerekenin disinda olan dogum ve adi üstünde anormal olan ( bebegin ters gelmesi veya saglik sorunu gibi) durumlarda yapilmasi gereken birsey.
Bir bebegin sezeryan sirasinda yasadigi panigin büyüklügünden haberdarmisiniz siz.
Bebek normal dogum sirasinda, rahimin kasilmalari ile doguma hazirlanir yani bebek bilir dogum aninin geldigini ve hazirdir.
Ama sezeryanda ana rahminde uyku vaziyetinde olan bir bebegi iki tane el patt diye alir ve bebek neye ugradigini sasirir.
Bebek icin büyük bir soktur bu.
Ayrica ALLAH kadina normal dogum yapabilecek yetenegi ve gücü vermistir. Ve dünya üzerinde hayatin baslangicindan bu yana normal dogumla dogum yapilmaktadir.

felisimfelis

üye sen sezeryanla siyaseti birbirine karıstırdın corba oldu gitti konu :)
bende sana az cevap vereyim..ucuz iş gücü denen bişi vardır..biz türkler karın tokluğuna kötü işte bile calısırız yabancı memlekette cünkü türkiyeye göre daha iyi para kazanırız orda..o yüzden almanya gibi ülkeler göç alırlar.
89 yılında bulgaristandan gelen türkler nasıl ucuz iş gücüydüyse o dönemde ve nasıl marmara bölgesinde iş gücünde ucuzluk olusturdularsa almanyada türklerden öytle yararlandı
et konusuna gelirse tabii domuz eti ucuz olur iktisat dersi görseydiniz bunu bilirdiniz. hangi mal piyasada coksa o mal ucuzdur..

bence siz kendinizi savunmayı bırakın bende o popo yok ben doğuramam deyin geçin gidin :)

dıyorumya acıkca provakasyon yapıyo ama ne gzuel soledın o son cumleyı :)))))))) catlasanızda patlasanızda sezoş yassaahhh :)))

sız ve sızın gıbıler.olayı nereye getıdın be yuh.hakaten böle tplere laf anlatmaya degmez

...bir de paslı bir bağ bıçağı, çatır çatır doğurup kesiver göbeğinin bagını, sonra da bebegini sırtına baglayıp çalısmaya devam, nenem zamanında epidural de yokmus ağzına bez parçası tıkmış sesi duyulmasın diye sonra da agac dalına tutunup çıkartıvermiş bizim büyük teyzeyi, çatır çatır!

işte bu cümle hiç doğum yapmamıs bırı okudugunda nasıl bi korku yasatır tahmın edebiliyrum...neyse ya isteyen istedigi gibi doğursun herkesın dogrusu kendıne tartısmaya gerek yok çünkü onu bıle hakkını vererek yapamıyoruz..

ınanın cok gulunc ınsanlar var sankı ben yasakladdım bana cemkırmeyın yasaklayana cemkırın de göreyım

Hahahaa :) Muhteşem. Aynen öyle! Eskiden neyse öyle olmalı, bazılarına müstahak olan bu, madem o kadar hayransıznız bir asır öncesine, sağlıkla ilgili her şeyinizde 1 asır öncesini örnek alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…