Sen çok güzel anlamışsın yasayı bravo, dalga gecmiyorum yasa tam olarak da bunu söylüyor işte tıbbi bir zorunluluk yoksa ÇATIR ÇATIR doguracaksin. Kendinle tutarli olmak adına arkadaşım, dişini çektirecegin zaman en yakın berbere gitmelisin, kerpetenle hallediversin çatır çatır, eh nenen anesteziyle mi çektirirdi dişini! Bak dogum degil, diş diyorum insaflıyım yani:) Belli ki bir degil birkac normal dogumun olmus Allah bagışlasın, eger yeni bir dogum daha yapmak istersen sana önerecegim bir hastane ya da ebe yok ama tarla var köyde, bir de paslı bir bağ bıçağı, çatır çatır doğurup kesiver göbeğinin bagını, sonra da bebegini sırtına baglayıp çalısmaya devam, nenem zamanında epidural de yokmus ağzına bez parçası tıkmış sesi duyulmasın diye sonra da agac dalına tutunup çıkartıvermiş bizim büyük teyzeyi, çatır çatır!
senın gıbı dusunmeyene cahıl dıyosran asıl cahıl sensın demektır
sana gore dayatma bana göre doğru.ve sen ben senın gıbı dusunmuorum dıyede bana cahıl gozuyle bakamazsın asıl cahıllık budur.ve senın gıbı dusunmeyede zorlayamazsın kımseyı güzelim!!!
Diyorum ki domuz eti tirnişin yuvası ve yüksek kolesterol ihtiva ediyor, beyinde ve vücudun çeşitli yerlerinde ciddi hasar yaratabilecek bir hayvani ürünün üstelik o bölgelerde de tavukla, koyunla ve danayla ikamesi mümkünken, domuz yemek için dini bir zorunlulukları da yokken bunu yasaklamamış olmalarını "E çünkü lezzetliiii, adamlar lezzet için yaşıyor, asla paradan kaçmaz!" diyorsunuz, size bu "sağlıklı" ülkenin insanlarının kararı çok makul geliyor, lezzet söz konusu zira. Ben kalkıyorum diyorum ki, benim sezaryen için tıbbi zorunluluk kabul edilmeyen gerekçelerim var, söylemesi ayıp parası neyse hadi onu da verecem, aldığım cevap YASSAH! OTUR! SUS! Yani bir tutarsızlık sezmiyormusunuz gerçekten de?
bunlar zamane anaları 2012 de yasayan moderen sahıslar :)))) onlar ıcın n.doğum ıskence ınsanlık dısı ve barbarca.bı ınsan bagıra bagıra doğurmamalı.ne kadar barbarca degılmı?
güzelim yazdıklarını okumuyormuusnu ,senin gibi düşünmeyede zorlayamazsın diyorsun ama ;yasa yasak üzerine kurulu..
neyse şekerim tekrar edeyim sonrada sen yazsanda cvp vermicem'''bu yasaklara ,kadının haklarını zorla elinden alanlara ve bu yasaklara hak verenlere sözüm''sen bu yasaklara benim seçme hakkımı elinden alanlara hak veriyorsan ,sana söylicek tek lafım yok,sen epey içerlemişsin,çok gücüne gitmiş söylediklerim ama ,yazdıklarınıda oku ciicm....:)
Sen çok güzel anlamışsın yasayı bravo, dalga gecmiyorum yasa tam olarak da bunu söylüyor işte tıbbi bir zorunluluk yoksa ÇATIR ÇATIR doguracaksin. Kendinle tutarli olmak adına arkadaşım, dişini çektirecegin zaman en yakın berbere gitmelisin, kerpetenle hallediversin çatır çatır, eh nenen anesteziyle mi çektirirdi dişini! Bak dogum degil, diş diyorum insaflıyım yani:) Belli ki bir degil birkac normal dogumun olmus Allah bagışlasın, eger yeni bir dogum daha yapmak istersen sana önerecegim bir hastane ya da ebe yok ama tarla var köyde, bir de paslı bir bağ bıçağı, çatır çatır doğurup kesiver göbeğinin bagını, sonra da bebegini sırtına baglayıp çalısmaya devam, nenem zamanında epidural de yokmus ağzına bez parçası tıkmış sesi duyulmasın diye sonra da agac dalına tutunup çıkartıvermiş bizim büyük teyzeyi, çatır çatır!
sadece gulerek okudum kızamadım bıle :))))) yasa 10 numaa hala soluyorum.hıc normal doğumum olmadı bu arada.hırsını benden al sanada yazık.rnormal doğum yaparken mazallah bagırmakatn yuzun muzun kırrısır yazık olur.:))))) bende sana hastane yerıne bızınm kasabı onereyım kasabın satırıylada kesersın gobegının bagını :)))) sankı normal doğum sonradan cıkma bı adetmıs gıbı konusmayın allah senı yarattırken normal doğurma ozellıgıyle yaratmıs.demıyorsunuzkı nasıl doğurursam doğurayım yeterkı saglıklı olsun dıye.vay bee ne kadar asalık bısıymıs normal doğum yapmak.
yazdıklarının son cümlelerını okuyunca dehsete düştüm sankı bı dogum degıl de işkenceden bahsedıosun bende epiduralsiz dogurdum çatır çatır nasıl da mutluyum.... neyse tmm sezeryanı ıstıosunuz gönullu olarak kendinizcede haklı sebeplerınız var hanı baskalarının sezeryanı kötülemesınden yakınıodunz ya simdi sankı aynı seyı siz yaptınız gibi...amacım kimseyle polemiğe girmek fln degıl bunu da söyleym..
bunlar zamane anaları 2012 de yasayan moderen sahıslar :)))) onlar ıcın n.doğum ıskence ınsanlık dısı ve barbarca.bı ınsan bagıra bagıra doğurmamalı.ne kadar barbarca degılmı? ole komıkkı sunları yazan ınan mhatap almaya degmez
orneklerin cok garip, eskiden dis doktoruna mi gidiyorlarmis nenelerimiz dedelerimiz. gunumuzde bir cok dis doktoru dolgu yapmaktan kacindigi icin millete protez dis takiyor gencecik yasinda…bu protez daha iyi oldugu anlamina mi geliyor? tabiikide hayir, protez taktiklari zaman daha cok para alacaklar..yani bu is standart olmus gibi gibi. Halbuki sen 20 yasinda protezlerinle basina bela almis oluyorsun, kimin umrunda? Halbuki dolgu yapsalar sen 50-60 yasina kadar kendi dislerini kullanabilirsin.
Birde tarlada dogum yapmayi neden kiyasliyorsunki? O zamanlar imkanlar o sekildeymis ve o sekilde olmus. Ekmek davasi kadin ne yapsin?
Kaldiki hastanede dogum yapmayi pilanlayip evde acil dogum yapanlarda var suanda…
Ne diyeyim yeterki yavrularimiz sag saglim dogsunlar, kucaklarimiza alalimda…sezeryan normal dogum unutulur gider herhalde.
Bu verdıgı ornekler delı sacmasııı
eminim ki fuchsie sezaryenin mi normal dogumun mu daha iyi oldugunu tartışmak isteseydi konu başlıgını o şekilde açardı veya gidip o başlıklardan birine yazabilirdi. Buradaki konumuz istege bagli sezaryenin yasaklanmış olmasıdır! Elbette ki sezaryen dogumu da normal dogumu da desteklemek normal ama kalkıp da bunu bu başlıgın altına yazmak ya okudugunu anlamamakla ya da daha kötüsü 'ben senin adına düşündüm ve dogrusuna karar verdim, sen de itiraz etmeden uygulayacaksın.' düşüncesinin tezahürüyle açıklanabilir. Ben nasıl ki dogum hikayeleri başlıgına ıyy hiçbirinizde kafa yok bu devirde çocuk mu dogurulur! şeklinde bir dolma döşemiyorsam, sizler de rica edecegim normal dogumun faziletlerini ilgili başlıklarda dile getiriniz, böylece ortam gerilmez, gereksiz kırgınliklar dogmaz, münakaşa yerine münazara edilir.
QUOTE=dalin26;25236536]Sayın antidepresif ve tontriko nickli kullanıcılar yazdıklarımı halkı normal doğumdan soğutmak kisvesine sokmadan evvel, yahu bu kadın bu "deli saçmalarını" yazmış ama niye yazmış dur bakayım diye bir de bu kinayeli cevabıma sebep dalin26nın mesajını okusaydınız! Bu arada lafı neresinden almışsınız bravo, normal doğum yapanları aşağılamışım falan, rica ederim aşağıladığım bölümü alıntılayın mesajımdan sayın tontriko da kendi nenemin hikayesini anlatırken ben de göreyim nasıl aşağılamışım.
Normal doğumu yeren mesajlar geldiği için tepkiler geldi....Normal doğumda şöyle olur,böyle olur vs vs....Etkiye tepki olayı yani... Değilse kim nasıl isterse öyle doğursun... Sadece yasak tartışılsa sorun çıkmazdı...Yeterki anneler bebeklerini zamanında ve sağlıkla kucaklarına alabilsinler.........Zaten hamile biri olarak bu zamanda çocuk mu doğrulur demeniz pek tutarlı olmazdı..........
QUOTE=dalin26;25236536]karar 10 numara cok yerınde normal dğum doğanın bı parcası nenenız sezoslamı doğurdu bızım hatun mılletı zora gelmıcek az bı yerını sıkıp doğurmıcak.aman yat masaya alsın dr amcan.anne kanındakı her bebek kendını normal doğuma hazırlar sezeyana deıl.herseyın kolayına kaçın ne guzel.sonra devlet suclu.kımse zorlamıyo kımseyı yasayı anlamamısınız sız eger normal doğm yaupacak fızıksel sartlaar sahıp olmadıgına dr karar verırse sezeryan olacaksın.ama gayetde msaısen cattır catır doğuracan dıyo ne guzelde soluyo
felisimfelis
üye sen sezeryanla siyaseti birbirine karıstırdın corba oldu gitti konu :)
bende sana az cevap vereyim..ucuz iş gücü denen bişi vardır..biz türkler karın tokluğuna kötü işte bile calısırız yabancı memlekette cünkü türkiyeye göre daha iyi para kazanırız orda..o yüzden almanya gibi ülkeler göç alırlar.
89 yılında bulgaristandan gelen türkler nasıl ucuz iş gücüydüyse o dönemde ve nasıl marmara bölgesinde iş gücünde ucuzluk olusturdularsa almanyada türklerden öytle yararlandı
et konusuna gelirse tabii domuz eti ucuz olur iktisat dersi görseydiniz bunu bilirdiniz. hangi mal piyasada coksa o mal ucuzdur..
bence siz kendinizi savunmayı bırakın bende o popo yok ben doğuramam deyin geçin gidin :)
Normal doğumu yeren mesajlar değil, normal doğumun olası komplikasyonları ve kadınların neden korktuğu ve sezaryen istediği yazıldı buralara. Yazılmasının sebebi de sizin ve sizin gibilerin yaptığı küçümsemeler. Sezaryen isteyenlerin neden normal doğum istemediklerini yazmaları yerme değildir efendim. Hala kendi fikirlerinizi dayatmak uğruna yılmadan saldırmaya devam ediyorsunuz. Bu başlık yasağı tartışmak için açıldı, konuyu ısrarla rayından çıkarıp çıkarıp, normal doğum şöyle daha uygundur, böyle daha iyidir, sezaryen şöyle tu kakadır yazıp durmasa sizi ve sizin gibiler hatta daha ileri gidip sezaryen isteyenlerin anneliğini sorgulamasalar, bencillikle suçlamasalar konu rayında kalır, amacına ulaşır.
Konuyu saptıran siiiz, suçlayan siz, çok enteresan valla. Bi de yılmıyosunuz ısrarla devam ediyosunuz ya bu daha da enteresan...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?