Benim kadın doğum dr.larımdan biri normal doğum yapmıştı..Ve tanıdığım bir çok dr. eşi,bir çok dr.bayan normal doğumu tercih ediyor kendileri için.... Sezaryanı tercih edenine pek rastlamıyorum dr. camiasında..Tabi sağlık açısından bir sorun olmadığı müddetçe normal doğum,değilse mecbur sezaryan ........Tüm bunlara rağmen illa normal doğum olacak diye tutturmak çok doğru olmaz tabi...Ancak hamilenin hiç bir sağlık sorunu olmadığı halde (fiziksel ya da psikolojik) direk sezaryane yönlendiren dr.lar da çok fazla..Amacın bunun önüne geçmek olduğunu sanıyorum..Normal doğuramayacak durumda olan birine illa normal doğum yapacaksın demezler herhalde..Böyle düşünmek istiyorum..:)
Ben gördüklerimi yaşadıklarımı söylüyorum..Neden bu sizi rahatsız etti ki ? Gereksiz fevrilik yaptınız bence..Ayrıca çevremde yeterince kadın doğum dr.u bayan dr. var... Gerçekçilik derken şöyle şöyle istatistikler var diye diye yazdıklarınız sadece buraya yazdıklarınızla sınırlı sizinde..Bu konuda tek araştırma yapan insan siz değilsiniz..Şu an hamilesiniz,inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız..Size illa normal doğum yapacaksın diyen mi var :)) Ben fikrimi ve çevremdekileri söylemekte hiç bir beis görmüyorum..Ha bu arada normal doğum o kadar da zor değil-miş..Myomektami ameliyatından 1 sene sonra normal doğum yaşadım ben ......Arkadaşım senin doktorunun ya da çevrendeki bi iki doktorun ne tercih ettiği belirlemiyor istatistiği. Bir insanın çevresinde nasıl doğum yaptığını bildiği kaç doğum doktoru olabilir Allahesen?
Ben kadın doğum doktorları üzerinde yapılmış bilimsel bir araştırmadan bahsediyorum. Gerçekleri belirleyen bilimsel araştırmalardır. Yok kaynımın hala kızı doktor, yok eltimin kuzeni doktor eşi gibi örneklerin gerçekçiliği yok.
Bence isteğe bağlı sezeryanı yasaklamaktansa kadınları normal doğuma teşvik eden kurumlar oluşturmalı ve yaygınlaşmalıydı.ne bileyim,ücretsiz hamile egzersizleri nefes egzersizleri yapabilmeli doğumun bir eylem olduğunu ve son derece doğal olduğunu hamile kadınlara anlatabilmenin bir yolunu bulmalıydı devlet.normal doğumdan korkan kadının doğrudan korkusunu hedef alıp isteğe bağlı sezeryanı azaltabilir hatta yok edebilirdi belkide bu şekilde.ama gündem değiştirmek için ortaya attığı bu ciddi konuyuda yine insana özelliklede kadına gösterdiği ciddi saygısızlıkla-yasakla-sonlandırmış oldu.geçmiş olsun.
Ben gördüklerimi yaşadıklarımı söylüyorum..Neden bu sizi rahatsız etti ki ? Gereksiz fevrilik yaptınız bence..Ayrıca çevremde yeterince kadın doğum dr.u bayan dr. var... Gerçekçilik derken şöyle şöyle istatistikler var diye diye yazdıklarınız sadece buraya yazdıklarınızla sınırlı sizinde..Bu konuda tek araştırma yapan insan siz değilsiniz..Şu an hamilesiniz,inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız..Size illa normal doğum yapacaksın diyen mi var :)) Ben fikrimi ve çevremdekileri söylemekte hiç bir beis görmüyorum..Ha bu arada normal doğum o kadar da zor değil-miş..Myomektami ameliyatından 1 sene sonra normal doğum yaşadım ben ......
Nerde ne şekilde çocuk yapacağıma da karar versinler. Belki biz yanlış yapmışızdır!
Rahatsız olmadım, fevrilik yaptığım ise sizin alınganlığınız bence. Gerçeği yansıtanın çevremizdeki üç beş örnek değil bilimsel araştırmalar olduğunu söylüyorum. Ve bilimsel bir araştırma sonucunu paylaşıyorum.
Her olaya kendi açınızdan ve çevrenizdeki birkaç örnek açısından bakamazsınız. Yine aynı şeyi yaptınız. Siz normal doğumu rahat yaptınız diye, normal doğum kolay bir şeydir diye genelleme yapamazsınız. En azından forumdaki "doğum öyküleri" bölümünü açın bir bakın neler var neler...Gözleriniz faltaşı gibi açılır.
Evet bana illak ki normal doğum yapacaksın diyen var. Bu başlığı da o yüzden açtım arkadaşım. Başlığa yazıyorsunuz ama haberiniz yok galiba, sezeryanı yasakladılar.
Bence isteğe bağlı sezeryanı yasaklamaktansa kadınları normal doğuma teşvik eden kurumlar oluşturmalı ve yaygınlaşmalıydı.ne bileyim,ücretsiz hamile egzersizleri nefes egzersizleri yapabilmeli doğumun bir eylem olduğunu ve son derece doğal olduğunu hamile kadınlara anlatabilmenin bir yolunu bulmalıydı devlet.normal doğumdan korkan kadının doğrudan korkusunu hedef alıp isteğe bağlı sezeryanı azaltabilir hatta yok edebilirdi belkide bu şekilde.ama gündem değiştirmek için ortaya attığı bu ciddi konuyuda yine insana özelliklede kadına gösterdiği ciddi saygısızlıkla-yasakla-sonlandırmış oldu.geçmiş olsun.
O bilimsel araştırmalar adı altındaki üzerindeki istatiksel rakamlar üzerinde kolaylıkla oynanabildiğini de biliyorsunuzdur muhakkak...Doğum öykülerini yıllardır okuyorum ve yaşıyorum..Uzun süredir üyeyim bu siteye...Hamileliğim hastanede yatarak geçti...Çok zor bir hamilelik geçirdim..Son doğumumu spinal sezaryanle yaptım...Yaşadıklarımı anlatsam şaşırırsınız...Gözlerimin faltaşı gibi açılacağını sanmıyorum.......Bu arada daha önce hiç sezaryan de olsa doğum yaşadınız mı ? Herhangi bir tecrubeniz var mı konuda..Sanırım yok.....
Canı istediği gibi herkesi sezaryana yönlediren dr.lar için yasaklanması iyi olmuş bence..
O bilimsel araştırmalar adı altındaki istatiksel rakamlar üzerinde kolaylıkla oynanabildiğini de biliyorsunuzdur muhakkak...Doğum öykülerini yıllardır okuyorum ve yaşıyorum..Uzun süredir üyeyim bu siteye...iki kez ikiz hamilelik yaşadım...Hamileliğim hastanede yatarak geçti...Çok zor bir hamilelik geçirdim..Son doğumumu spinal sezaryanle yaptım...Yaşadıklarımı anlatsam şaşırırsınız...Gözlerimin faltaşı gibi açılacağını sanmıyorum.......Bu arada daha önce hiç sezaryan de olsa doğum yaşadınız mı ? Herhangi bir tecrubeniz var mı konuda..Sanırım yok.....
Canı istediği gibi herkesi sezaryana yönlediren dr.lar için yasaklanması iyi olmuş bence..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?