Ve Sezeryan Yasaklandı!

Yazdıklarınızın hamileliğin verdiği aşırı duygusallık olduğunu düşünüyorum.... :)

Benimle ilgili yazdıklarınız tamamen sizin önyargılarınızdan ibaret..Klavyenin arkasından çözemezsiniz kişiliğimi..Benim kişiliğimle uzak yakın alakası yok..Yasakçı zihniyet benimle ne alaka

Sadece acı acı gülüyorum...:)

Hayırlı doğumlar dilerim....Sezaryan sonrası doğum öykünüzü yazmanız nasib olur inşallah...

Son düzenleyen: Moderatör:
Sezeryan yasaklandıysa sadece devlet hastanelerinde yasaklanmıştır. Özel hastanelerde doktorlar kılıf bulurlar mutlaka. Açıkçası yasa ne zaman kabul edildi okumadım ama dün kuzenim öğlen saatlerinde sezeryan doğum yaptı özel hasanede.....

Zaten yakında doğurduğumuz bebeklere bakıp bu olmamış yeniden yapın diyecekler neredeyse.....

Oy verirken herkes ona göre ince eleyip sık dokusun işte ! geldiğimiz durumlara bakın resmen rezillik. Hoş istediğimiz gibi iktidar var mı orasıda tartışılır ya neyse

böyle kararlar alacaklarına dr.ları eğitsinler..devlet hastanelerinde kendi gözümle gördüm doğum yapan kadınlar iki kişi başlı ayaklı yatıyolar yer olmadığı için..ebelerin bağırması hatta bacaklara vurmasıda cabası..özel hastanede kürtaj oldum ...beklerken yan odada dr.doğum yaptırıyodu kadına hadi senlemi uğraşım ıkın diye bağırıyodu (kadın dediğimde ya18 ya 19 yaşındaydı)kız yapamıyorum diye ağlayınca ebelere bağırdı gelip şuna bakın yapamıyosa alın sezeryana diye kızcağızı bıraktı gitti..başka bir devlet hastanesinde ablam yatarken doğum bölümünmde sancısı yüzünden bağıran kadına dr.gelip edepsizlik etme bir tek sen doğum yapmıyosun diye kızmıştı bunun gibi yüzlerce hikaye var..dr.lara adam gibi davranmayı öğretsinler önce kimse kesilip biçilmeye meraklı değil..önceden başka bir yerdede yazmıştım çok yakınım olan biri normal doğum yapamam dedi dr.da yok yaparsın diye inat etti..kız ufacık zaten minyon tam doğum sırasında bebek doğum kanalındayken korkudan ıkınamıyo ve bebek oksijensiz kalıyo %90 özürlü çocuk..bakan gelsin o annenin çektiklerini ''10 dakika'' fazla değil çeksin..o zaman ben görürüm hariçten gazel okumayı..öff amma dolmuşum bu konuda:)

Bu konuda çok haklısınız... Bu tarz sözler çok incitici..Hasta ,hamile pskikolojisinden hiç anlamıyorlar malesef... Vicdansızlık bu sözleri sarfetmek....

Merak etmeyin bizim halkımız işi kılıfına uydurmasını iyi bilir.
Yasak masak dinleyen olmaz.

parası olan herkes uydurur ya olmayan ..Allah yardımcıları olsun vallahi. Allah kimseyi devlet hastanelerinin ebelerine ,dr.larına düşürmesin canavardan beterler...

Aynen öyle. Doktorla anlaştınmı özelde zaruride gösterir. Özelde para verdin mi öyle bi yaparlar ki... Böyle olmasada dediğin gibi işi kılıfına uydururlar bi şekilde.

dediginiz gibi doktorlarin egitilmesi sart, zira milleti sezeryana alistiranda onlar

Son düzenleme:

tebrik ediyorum alınacak en dogru karar aslında bu olurdu

dediginiz gibi doktorlarin egitilmesi sart, zira milleti sezeryana alistiranda onlar

Geçenlerde şu an ismini hatırlayamadığım bir bayan kadın doğum dr.u tv ye çıkmıştı ..Eskiden hastanelerde normal doğumu ebeler yaptırırdı,acil durumlarda dr.lar doğuma girerdi dedi..Ancak şu an normal doğumu yaptıracak kaliteli sağlık personelinin, malesef ki olmadığını üzerine basa basa vurguladı...

Son düzenleyen: Moderatör:
parası olan herkes uydurur ya olmayan ..Allah yardımcıları olsun vallahi. Allah kimseyi devlet hastanelerinin ebelerine ,dr.larına düşürmesin canavardan beterler...

''Parası olan herkes uydurur ya olmayan.. Allah yardımcıları olsun vallahi.'' Buraya kadar katılıyorum canım fakat bi sonra ki cümleni çok yanlış buldum Ben devlet hastanesinde doğum yapmıştım 4 sene önce. O zaman maddi durumumuz iyi değildi. Eşimden ayrıydım. Devlet hastanesindeymişim gibi hiç hissetmedim herşey gayet temiz ve doktorlar gayet ilgili hemşireler gayet güler yüzlüydü. Çok yanlış düşünüyorsunuz bence bu konuda Tek özel hastaneden farkı bi odada 3 yatak vardı. Eşittir 3 doğum yapan kadın yani. Kendime özel tek bi odam yoktu. Ama bu da çok rahatsızlık duyulcak bişey değildi. Zaten herkesin 1 tane refakatçısı vardı yanında. Arkadaş olmuştuk 3 müzde hastanede ki 2 günüm çok makara geçmişti ağrılarımıza rağmen. Çünkü aynı duyguları yaşadığımız için birbirimizin halinden daha iyi anlıyoduk belki de. Doktor sık sık kontrole gelip ilgileniyolardı aynı şekilde hemşirelerde. Hatta bebekleri de sık sık kontrol ediyolardı benim bebeğimi 1 gece küvese almışlardı ama Allahtan bişey olmadı. Çok üzülüp korkmuştum. Bence hiçte düşündüğün gibi canavardan beter değiller

Hanımlar bence çokta abartılacak bidurum değil medyanın sizi korkutmasına izin vermeyin.Artık siz isterseniz doktorunuz normal doğumunuzu yaptırıyo,ayrıca her hamile bayan normal doğum yapmaya mecbur diye bidurum yokki niye bu kadar korkuyosunuz.panik atağınız varsa,ilk doğumu sezeryanla yapmışsanız,sağlık veya psikolojik sorunlarınız varsa zaten sizden önce doktorlar izin vermiyo normal doğuma. Ayrıca biliyomusunuz kadınlar normal doğum yaptığında hem vücut kendini gençleştirip yeniliyo hemde kadınlar normal doğumla beraber günahlarından arınıyo...

ben normal doğum yapmıştım,şimdi yıllar sonra yine hamileyim ve yine normal doğum düşünüyorum
ancaaak bir kadının tüm korkularına,normal doğum istememesine rağmen zorla normal doğum yaptırılmasını da işkence diye düşünüyorum

Türkiyede doğumlar çoğalsın diye düşünüp aldıkları bir karar güya ama bence tam tersi olacak pek çok kadın doğum yapmaktan kaçınacak çünkü doğru olmasa da pek çok kadın sezeryanı tercih ediyor korkudan
herkesin tercihine saygı duymak gerek ama bu hükümette saygı ne gezer?!

bir kişinin ağzından çıkan lafla yönetiliyor bu ülke
ne de olsa ne yaparlarsa yapsınlar oylar cepte!

kadını sadece çocuk doğurup büyüten bir makine gibi gören bir zihniyet! doğur doğur büyüt sosyalleşmek,kendine bakmak ne haddine!
bir de isteğe bağlı sezeyan yapacakmış da istemediği çocuğu doğurmayacakmış da!
üzücü ama ne yazık ki bu kafadakilerin eline kaldık

bu konuda haklisin canim, kaliteli personel sart. birde gercekten ozeldekiler zaten para avcisi, cogu devlettekiler ise insani kopek gibi azarliyorlar. genelleme yapmak istemem ama yasadigim bir kac ornek var...sadece dogum icin degil baska sekilde devlet hastanesinede gittigimde oyle seyler duydumki doktorlardan hayret ettim bunlar mi hipokrat yemini etmisler? diye dusundum kendi kendime. inanin doktorluk icin degil davranislari tum insanlik icin buyuk bir ayip. insana degil hayvana bile oyle muamele edilmez. Allah oylelerin eline dusurmesin ve insaAllah hepimize kolay saglikli dogumlar nasib etsin.

Son düzenleme:
ilk bebeği sezeryan olan anneler içinde mi geçerli bu yasak ben hem sezeryanlıyım hem apandisit ameliyatı oldum kendimi riske mi atayım şimdi ne saçma açılsın o zaman bütün dikişlerim

Devlet baba sağolsun tamda ikinci çocuğu, oğlumun aşırı kardeş isteği ve benimde tam karar verdiğim bir anda
çok güzell bir karar alındı süper olduuuyaşasınn devletimizz
yahuu birakın insanların özgür hakkını kim nasıl isterse öyle doğursun ilk çocuğumu normal doğurdum
ama ikinciyi sezeryan istiyordum bu benim seçimim benim tercihim devlete ne oluyorr
tabi en sağlıklısı normal doğum evett sezaryanda sağlıksız diyemeyiz değilmi
amaç ne burda kadınlarr kedi gibi habire devlete çocuk doğursun amaç buu
yahu ben 2 yada 1 çocuk tan fazla istemezsem eğer normal doğumda yapsam
istemezsem doğurmam bu kadar iştee başbakan en az 3 çocuk diyorr ama 3 çocuğun geleceği yetişmesi
eğitimi nasıl bakılacak oralara hiçç girmiyorr ben sezaryan meraklısı değilim asla kişinin kendi
tercihidir devlet yatak odamıza karışamaz beni en çok sinir eden buu her doğum şekli kişiden kişiye değişir
devler yakında prezervatiff ve doğum kontrol haplarınıda toplatırr benden söylemesii
allahım sen hakkımızda hayırlısını ver yarabiii

hatta şöyle bir alıntıda yapmak istiyorum:

Normal doğumun avantajları
*Normal doğum, annenin bilinci açık biçimde gerçekleşen doğal bir olay olduğu için, anne, bebeği doğar doğmaz onunla tensel ve duygusal temas kurabiliyor, ilk ağlamasını duyabiliyor, bebeğini ilk birkaç saat içinde emzirebiliyor.
*Anneye anestezi uygulanmadığı için bebeğe de anestezi uygulanmamış oluyor.
*Bebek, ciğerlerindeki sıvıyı doğum esnasında vajinadan geçerken atabiliyor.
*Normal doğumda annenin kanama, enfeksiyon, organ ve doku hasarı, pıhtı oluşumu riski sezaryene göre oldukça az.
*Normal doğum sancılı bir süreç olsa da epidural anestezi (belden aşağısını uyuşturma) ile sancılar hissedilmeden doğum gerçekleşebiliyor.
*Doğum uzun ve sancılı da sürse, kadının doğumdan sonra iyileşmesi, normal hayatına dönmesi çok daha hızlı ve erken oluyor.
*Normal doğum yapan kadınlar hamilelikte aldıkları kiloları daha kolay verebiliyorlar.
*Normal doğum sürecini geçiren bir annenin sütü daha kolay gelebiliyor.
*Normal doğum sezaryene göre daha ekonomik.

valla canım ben bal gibide genelleme yaparımm dün ilk defa devlete kadın doğuma gittim regl 2 ay geçti hamilede değilim biliyorum
hormonlarım bozuk daha öncede yaşadım insanı insan yerine bile koymuyorlar seni konuşturmuyorlar bile ben daha derdimi anlatmadan
hemen kan testi yapalım gebelik yoksa adet söktürücü yazarız bir iki güne adet olursunuz dedi başka hastayı aldı ben çıktım
neyse şimdi diceksiniz daha ilk defa devlete gidip nasıl genelleme yaparsınız onu da açıklayayım hemen çevremde o kadar çok tanıdığım akrabam ve tanık olduğum devlette doğum yapanlar varkii il il değişiyor o yüzden bu kadar rahat genelleme yapıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…