- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
Doğum yaşamadım, yaşamış olmam da gerekmiyor. Herkesin doğumunun farklı yaşanabileceğini biliyorum dolayısoyla hiçbir şey sizin tecrübenizle sabit değil ne yazık ki. Ben bu araştırma sonucunu güvenilir bir kaynaktan aldığımı belirttim, ha işinize gelmez inanmazsınız o ayrı. Ama sonuç %99, oynansa bile bu kadar değil yani.
Son cümlenizi okuduktan sonra sizinle daha fazla konuşmamın anlamsız olduğunu anladım, sabit fikirli, başkasının hak ve isteklerine saygı göstermeyen, dünyayı kendi tecrübe ve çevresinden ibaret zanneden dolayısıyla da yasakçı zihniyetli insanlara hayatımda bir satır yer yoktur.
böyle kararlar alacaklarına dr.ları eğitsinler..devlet hastanelerinde kendi gözümle gördüm doğum yapan kadınlar iki kişi başlı ayaklı yatıyolar yer olmadığı için..ebelerin bağırması hatta bacaklara vurmasıda cabası..özel hastanede kürtaj oldum ...beklerken yan odada dr.doğum yaptırıyodu kadına hadi senlemi uğraşım ıkın diye bağırıyodu (kadın dediğimde ya18 ya 19 yaşındaydı)kız yapamıyorum diye ağlayınca ebelere bağırdı gelip şuna bakın yapamıyosa alın sezeryana diye kızcağızı bıraktı gitti..başka bir devlet hastanesinde ablam yatarken doğum bölümünmde sancısı yüzünden bağıran kadına dr.gelip edepsizlik etme bir tek sen doğum yapmıyosun diye kızmıştı bunun gibi yüzlerce hikaye var..dr.lara adam gibi davranmayı öğretsinler önce kimse kesilip biçilmeye meraklı değil..önceden başka bir yerdede yazmıştım çok yakınım olan biri normal doğum yapamam dedi dr.da yok yaparsın diye inat etti..kız ufacık zaten minyon tam doğum sırasında bebek doğum kanalındayken korkudan ıkınamıyo ve bebek oksijensiz kalıyo %90 özürlü çocuk..bakan gelsin o annenin çektiklerini ''10 dakika'' fazla değil çeksin..o zaman ben görürüm hariçten gazel okumayı..öff amma dolmuşum bu konuda:)
Merak etmeyin bizim halkımız işi kılıfına uydurmasını iyi bilir.
Yasak masak dinleyen olmaz.
Merak etmeyin bizim halkımız işi kılıfına uydurmasını iyi bilir.
Yasak masak dinleyen olmaz.
bence isteğe bağlı sezeryanı yasaklamaktansa kadınları normal doğuma teşvik eden kurumlar oluşturmalı ve yaygınlaşmalıydı.ne bileyim,ücretsiz hamile egzersizleri nefes egzersizleri yapabilmeli doğumun bir eylem olduğunu ve son derece doğal olduğunu hamile kadınlara anlatabilmenin bir yolunu bulmalıydı devlet.normal doğumdan korkan kadının doğrudan korkusunu hedef alıp isteğe bağlı sezeryanı azaltabilir hatta yok edebilirdi belkide bu şekilde.ama gündem değiştirmek için ortaya attığı bu ciddi konuyuda yine insana özelliklede kadına gösterdiği ciddi saygısızlıkla-yasakla-sonlandırmış oldu.geçmiş olsun.
dediginiz gibi doktorlarin egitilmesi sart, zira milleti sezeryana alistiranda onlar
parası olan herkes uydurur ya olmayan ..Allah yardımcıları olsun vallahi. Allah kimseyi devlet hastanelerinin ebelerine ,dr.larına düşürmesin canavardan beterler...
Geçenlerde şu an ismini hatırlayamadığım bir bayan kadın doğum dr.u tv ye çıkmıştı ..Eskiden hastanelerde normal doğumu ebeler yaptırırdı,acil durumlarda dr.lar doğuma girerdi dedi..Ancak şu an normal doğumu yaptıracak kaliteli sağlık personelinin, malesef ki olmadığını üzerine basa basa vurguladı...
bu konuda haklisin canim, kaliteli personel sart. birde gercekten ozeldekiler zaten para avcisi, cogu devlettekiler ise insani kopek gibi azarliyorlar. genelleme yapmak istemem ama yasadigim bir kac ornek var...sadece dogum icin degil baska sekilde devlet hastanesinede gittigimde oyle seyler duydumki doktorlardan hayret ettim bunlar mi hipokrat yemini etmisler? diye dusundum kendi kendime. inanin doktorluk icin degil davranislari tum insanlik icin buyuk bir ayip. insana degil hayvana bile oyle muamele edilmez. Allah oylelerin eline dusurmesin ve insaAllah hepimize kolay saglikli dogumlar nasib etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?