Bir soru sorabilirmiyim, bugüne kadar kaç kez ameliyat oldunuz, yada kaç yakınınızı ameliyata gönderdiniz, çıkınca narkozun geçip şuurunun yerine gelmesini beklediniz.Bunun travmasını biliyormusunuz. kadının sezeryandan sonra göreceği o dikiş izleri ve çekeceği eziyet o korkunç çatal varya o travmadan bin kat daha fazla.
BU YASAK HASTALARA DEĞİL DOKTORLARA GETİRİLDİ ASLINDA. Neden bir doktor 1 saatte yapacağı sezeryan varken, atıyorum 5 saat sürecek normal doğumu beklesin. Para ve zaman kaybı, ısrarla sezeryan diyorsa kadın yapsın. Ama doğum psikolojisi, hastane psikolojisi o kadar çaresizsinki. İşte o anda seni pazarlamacılar reklamcılar gibi tuzağa düşürenlere tepkiliyim sadece.
Ha birde başımdan geçen olayı anlatayım.Ağır bir kanamayla özel bir hastanenin isim yapmış doktoruna attık kendimizi hani can havliyle denirya işte öyle. Dedikine ameliyat,rahimi alacağız. Takvim yapraklarını açtı aslında çok doluyuz ama madem durumun acil hemen yatış işlemlerini yapalım tahlillerini yaptırırz 1_2 gün sonra ameliayata alırız. O an o kadar çaresiz ve güçsüzümki tamam dedim. Sonra fikir değiştirdim ben bugün yatmayım 1 kaç gün psikolojimi hazırlayayım size döncem. Atladık arabaya hemen başka bir ile sıradan bir hastane.Anlattım böyle böyle doktor güldüki bana bunun içinmi ameliyat dediler sadece 1 ilaç verdi 2 gün sonra şikayetim kesildi. 4 yıl oldu hiç bir şikayetim yok Allaha şükürler olsun.
Ya ben o gün ameliyat olsaydım, şu anda sırf para hırsı için kurban edilmiş yarım bir kadın olacaktım.
anlatmak istediğimi anlatamadım sanırım yada anlamak konusunda sıkıntı yaşıyoruz.her şey yolundayken tutup da doğumu ciddi bir ameliyata çevirmeyi tasvip etmiyorum tabiki.ama bunun önüne yasakla geçilemez diyorum.daha açıklayıcı yazmam gerek sanırım.doğumuna haftalar kalmış bi hamile bayan olarak normal yollarla doğum yapmayı istiyorum ve bir o kadar da korkuyorum. çünkü hiç bir bilgim ve desteğim yok bu konuda.her kafadan bir ses çıkıyor ve ben doğumu hayal ettikçe o anı kolayca atlatabilmeyi kuruyorum tabiki kafamda.sezeryanla kolayca doğurup sonrasında sıkıntı çekeceğiminde farkındayım.zaten doğal olanı seçiyorum bir aksilik olmassa ama ,asla kaçışınız olmadığını bildiğiniz,hakkında hiçbişe bilmediğiniz normal doğumu yaşamaktansa ameliyatı tercih etme noktasına gelebilirsiniz.sen(devlet), normal doğuma özendirici bir takım yollar denemelisin -ki asıl devlet anlayışı budur ,hizmettir.ondan sonra bu durumu yasaklamak için sağlam bir temelin olsun.ben sana elimden gelen hizmeti sunuyorum de ,normal doğumda bişey yok ebeler sana yardımcı olmak için var bak şöyle nefes alırsan rahatlarsın normal doğum da doğal olarak yaşayacakların şunlar şunlar de..bahsettiğiniz gibi doktorların yaptığı keyfi sezeryanın önüne gerçekten korkan kadınları görmezden gelerek ,yasaklamalarla geçemessin.böyle olmamalı yani.burda ki çarpık sistemin sorumlusu kim bilemem. sonuçta sağlık bakanlığının da görevi denetlemek ,suça yaptırım getirerek engel olmak.herkes adam gibi görevini yaparsa hiç bi doktorda kafasına göre kıtır kıtır kesemez kimseyi.kadın doktorunun karşısına çıkar ben der,normal doğum istiyorum korkmuyorum.kendi kendime yardım edebilme yollarını biliyorum ebelerime güveniyorum gibi..biraz daha anlatabilmişimdir umarım