Ve Sezeryan Yasaklandı!

Bir soru sorabilirmiyim, bugüne kadar kaç kez ameliyat oldunuz, yada kaç yakınınızı ameliyata gönderdiniz, çıkınca narkozun geçip şuurunun yerine gelmesini beklediniz.Bunun travmasını biliyormusunuz. kadının sezeryandan sonra göreceği o dikiş izleri ve çekeceği eziyet o korkunç çatal varya o travmadan bin kat daha fazla.

BU YASAK HASTALARA DEĞİL DOKTORLARA GETİRİLDİ ASLINDA. Neden bir doktor 1 saatte yapacağı sezeryan varken, atıyorum 5 saat sürecek normal doğumu beklesin. Para ve zaman kaybı, ısrarla sezeryan diyorsa kadın yapsın. Ama doğum psikolojisi, hastane psikolojisi o kadar çaresizsinki. İşte o anda seni pazarlamacılar reklamcılar gibi tuzağa düşürenlere tepkiliyim sadece.

Ha birde başımdan geçen olayı anlatayım.Ağır bir kanamayla özel bir hastanenin isim yapmış doktoruna attık kendimizi hani can havliyle denirya işte öyle. Dedikine ameliyat,rahimi alacağız. Takvim yapraklarını açtı aslında çok doluyuz ama madem durumun acil hemen yatış işlemlerini yapalım tahlillerini yaptırırz 1_2 gün sonra ameliayata alırız. O an o kadar çaresiz ve güçsüzümki tamam dedim. Sonra fikir değiştirdim ben bugün yatmayım 1 kaç gün psikolojimi hazırlayayım size döncem. Atladık arabaya hemen başka bir ile sıradan bir hastane.Anlattım böyle böyle doktor güldüki bana bunun içinmi ameliyat dediler sadece 1 ilaç verdi 2 gün sonra şikayetim kesildi. 4 yıl oldu hiç bir şikayetim yok Allaha şükürler olsun.

Ya ben o gün ameliyat olsaydım, şu anda sırf para hırsı için kurban edilmiş yarım bir kadın olacaktım.

anlatmak istediğimi anlatamadım sanırım yada anlamak konusunda sıkıntı yaşıyoruz.her şey yolundayken tutup da doğumu ciddi bir ameliyata çevirmeyi tasvip etmiyorum tabiki.ama bunun önüne yasakla geçilemez diyorum.daha açıklayıcı yazmam gerek sanırım.doğumuna haftalar kalmış bi hamile bayan olarak normal yollarla doğum yapmayı istiyorum ve bir o kadar da korkuyorum. çünkü hiç bir bilgim ve desteğim yok bu konuda.her kafadan bir ses çıkıyor ve ben doğumu hayal ettikçe o anı kolayca atlatabilmeyi kuruyorum tabiki kafamda.sezeryanla kolayca doğurup sonrasında sıkıntı çekeceğiminde farkındayım.zaten doğal olanı seçiyorum bir aksilik olmassa ama ,asla kaçışınız olmadığını bildiğiniz,hakkında hiçbişe bilmediğiniz normal doğumu yaşamaktansa ameliyatı tercih etme noktasına gelebilirsiniz.sen(devlet), normal doğuma özendirici bir takım yollar denemelisin -ki asıl devlet anlayışı budur ,hizmettir.ondan sonra bu durumu yasaklamak için sağlam bir temelin olsun.ben sana elimden gelen hizmeti sunuyorum de ,normal doğumda bişey yok ebeler sana yardımcı olmak için var bak şöyle nefes alırsan rahatlarsın normal doğum da doğal olarak yaşayacakların şunlar şunlar de..bahsettiğiniz gibi doktorların yaptığı keyfi sezeryanın önüne gerçekten korkan kadınları görmezden gelerek ,yasaklamalarla geçemessin.böyle olmamalı yani.burda ki çarpık sistemin sorumlusu kim bilemem. sonuçta sağlık bakanlığının da görevi denetlemek ,suça yaptırım getirerek engel olmak.herkes adam gibi görevini yaparsa hiç bi doktorda kafasına göre kıtır kıtır kesemez kimseyi.kadın doktorunun karşısına çıkar ben der,normal doğum istiyorum korkmuyorum.kendi kendime yardım edebilme yollarını biliyorum ebelerime güveniyorum gibi..biraz daha anlatabilmişimdir umarım

sezeryan doğum bebekler üzerinde önemli sağlık sorunlarına yol açar. bir zorunluluk yoksa sırf daha rahat doğurayım diye bebeklerinin sağlığını düşünmeyen anneler hiç doğurmasınlar bence de. ne bencilliktir bu annelik duygusuna aykırı zaten.

Sezeryan bebek üzerinde sağlık sorunlarına mı yol açar? Hariçten gazel okumayalım. Hangi doktora sorarsan sor aynı şeyi söyleyecektir. Sezeryan "bebek" açısından normal doğumdan daha risksizdir.

Bu ne biçim bir yargılama tarzı, nerden alıyorsunuz siz bu cesareti? Bencillikmiş, annelik duygusuna aykırıymış. Benim annem beni sezeryanla doğurdu, kardeşimi de. Mükemmel bir annedir her zaman! Ağzınızdan çıkanları kulağınız duysun. Normal doğum tercih ediyorsun diye başkalarına hakaret edemezsin sen.

Git çatır çatır doğur bize ne. Biz burda sezeryanın yasaklanmasını konuşuyoruz. Sen sezeryanla doğum yapanlara hakaret ediyorsun. Nerden türüyor senin gibi insanlar, ne yiyip içip de bu kafaya sahip oluyorsunuz, inanamıyorum sizin gibilerin gerçekten var olduğuna.

Hani sert çıkan doktorları, duygusuz ebeleri yerden yere vuruyorsunuz ya burda, canavarlıkla suçluyosunuz ya, pardon da senin ne farkın var?

Son düzenleme:
sezeryan doğum bebekler üzerinde önemli sağlık sorunlarına yol açar. bir zorunluluk yoksa sırf daha rahat doğurayım diye bebeklerinin sağlığını düşünmeyen anneler hiç doğurmasınlar bence de. ne bencilliktir bu annelik duygusuna aykırı zaten.

anladığım kaadrıyla sen annelığı sadece doğurmaktan ıbaret sanan insanları kendı fıkırlerını kabul ettırmek adına hıç hoş olmayan bı usluba sahıp bırısın annelık sadece doğurmaktanmı ıbarettırkı sezeryan doğuracana dunyaya evlat getırme dıyosn bu nasıl bı zıhnıyet bu nasıl bu hazımsızlık

birde şunu eklemeliyim bende 2.doğumumu dr ve ebenin psikolojik baskısıyla sezeryan olarak yapmaya karar verdim doğum yapalı günler olmasına rağmen oğlumun yüzüne her bakışımda ondan defalarca özür dilemiştim. kendimce bir suçluluk psikolojisine girmiştim oğlum şuan 1 yaşını geçti he suçluluk duygummu tabiki oda geçti fakat her adet dönemime yakın yumurlama sancısı neymiş onu öğrendim,karnımı hissedememek neymiş onu öğrendim,saçmasapan bir kesik görüntüsü ve değişmiş bir adet kanaması sizce bu değişimlerin neresi olumlu hade zorunlu birdurum varsa durum başka..ben şunu açıkça söylüyorum kendi isteğiyle sezeryan olan olsun fakat dr'ların kandırarak sezeryana aldığı şu günler bitsin artık.

hayret senın kadar kendı fıkrını baskı yoluyla ınsanlara kabul ettırmeye calışan bırı nasıl olduda dr ve ebe baskısıyla sezeryan doğum yapmış cok ılgınç geldı bana dr mu kalmadı ebemı kalmadı memelkette arkadaşım ne adet dönemıne yakın yumurtlama sancısı yaşadım kı ısterdım hemende olmadımı bebeğimiz nede sacmasapan buı dıkışım oldu sac telıkadar bı cızgı nede değişmiş bı adet kanaması sanırım bebeğıne bakıp özur dılemeler de lohusalık sendromu olsa gerek ben o ılk gunlerde bebeğime bakıp bakıp rabbıme sukur ettım aklıma bıle gelmedı kı ıstememde bebeğımın stresı hıssetcek bı ortamda ılk gunlerını gecırmesını

tamam herşey iyi hoş

neden sezeryanla bebeğini doğuran annelerin anneliğini sorguluyorsunuz onu anlamadım

sağlık sorunlarından bahsedebilirsiniz doğumdan sonra ki toparlanma süresinden bahsedebilirsin anlarım

ama yok bebeğini sezeryanla dünyaya getirenler şöyle annedir böyle annedir çocuğunu düşünmüyordur anne olmasınlar ne demek yahu

siz normal doğum yaptınız diye madalya mı takalım yani

ne bekliyorsunuz ki ahh kardeş ben sezeryanla doğum yaptım benden daha çok anne olmayı sen mi hakediyorsun demelerini mi

çocuğum yok ama ben bile üzüldüm yani bu tavırlara değil o anneler

çok ayıp gerçekten

Son düzenleme:

normal dogumda rısk yokmu sanıyosun dogum kanalında oksıjensız kalan bebek özürlü dogabılıyor bızım bır tanıdıkta vardı bu sezeryan yaptım kendı ıstegımle hemde allaha sükür saglık sorunu yok bende sezeryanla dogdum 34 yasındayım ve sükür kı hıcbır saglık problemım olmadı sen dogur 8-10 tane normal istiyosan ama sezeryan yapanlarada camur atma senınde allah büyük bır gebelıgın olurda sezeryan yaparsan tükürdügünü güzel yalamıs olursun
sezeryan yaptım gayette güzel bır anneyım :21:sanada burda susmak düşer :27:

tamam herşey iyi hoş

neden sezeryanla bebeğini doğuran annelerin anneliğini sorguluyorsunuz onu anlamadım

sağlık sorunlarından bahsedebilirsiniz doğumdan sonra ki toparlanma süresinden bahsedebilirsin anlarım

ama yok bebeğini sezeryanla dünyaya getirenler şöyle annedir böyle annedir çocuğunu düşünmüyordur anne olmasınlar demek ne yahu

siz normal doğum yaptınız diye madalya mı takalım yani

ne bekliyorsunuz ki ahh kardeş ben sezeryanla doğum yaptım benden daha çok anne olmayı sen mi hakediyorsun demelerini mi bekliyorsunuz

çocuğum yok ama ben bile üzüldüm yani bu tavırlara değil o anneler

çok ayıp gerçekten

benımde değinmek ıstedığım o ben ce olay cok saptırıldı yazılanlar resmen sezeryan yoluyla bebek dunyaya getırecegıne hıc doğurma dıyolar yanı bu kadar mı basıte alınıyo sadece ıyı anne olmak ıın doğum şeklının normal olmaıı söz konusu

benımde değinmek ıstedığım o ben ce olay cok saptırıldı yazılanlar resmen sezeryan yoluyla bebek dunyaya getırecegıne hıc doğurma dıyolar yanı bu kadar mı basıte alınıyo sadece ıyı anne olmak ıın doğum şeklının normal olmaıı söz konusu

haklısın annelik bununla ölçülemez ki

daha çocuk düşünmüyorum o yüzden araştırmalara girmedim

ama isteği doğrultusunda bebek dünyaya getirenlere de saygı duymak lazım anneliğini sorgulamak kimseye düşmez

kızlar birşeyi çok merak ediyorum,tartıştığınız şey çıkarılan yasa mı yoksa her iki doğumdan hangisinin üstün olduğu mu? bu ne yarışı böyle,yapmayın nolur..isteyen istediği şekilde doğursun,bunun çözümü yasakla müdehale etmek midir?

hani sezaryen zararlı deniliyor ya,özel eğitim okulunda öğretmenim ve öğrencilerimin yarısından çoğu normal doğum sırasındaki komplikasyonlar sonucu engelli olarak kalmışlar.yani sezaryen zaralı mıdır bilemiyorum açıkcası bu konuda birşey duymadım ama normal doğumun da ciddi zararları olabiliyor.işinin ehli doktor ve hemşire bulduktan sonra tabii ki ne güzeli normal doğumla dünyaya getirmek.hem anne hem bebek açısından hızlı bir iyileşme süreci demektir bu.ama birşeyi öveceğiz diye diğer şeyi bu kadar karalamanın mantığı da yok.

bu arada kimse kimsenin anneliğine dil uzatmasın,o kadar da değil!! ben ve birçok ikiz annesi arakadaşım erken doğum yaptık ve sezaryen olmak zorunda kaldık.bebeklerimiz haftalarca,aylarca küvözde kaldı.neler çektik neler..şimdi sezaryen olduğumuz için iyi anne değiliz öyle mi?! annelik doğum şekli ile olmaz...

Son düzenleme:
Sezeryan bebek üzerinde sağlık sorunlarına mı yol açar? Hariçten gazel okumayalım. Hangi doktora sorarsan sor aynı şeyi söyleyecektir. Sezeryan "bebek" açısından normal doğumdan daha risksizdir.

Bu ne biçim bir yargılama tarzı, nerden alıyorsunuz siz bu cesareti? Bencillikmiş, annelik duygusuna aykırıymış. Benim annem beni sezeryanla doğurdu, kardeşimi de. Mükemmel bir annedir her zaman! Ağzınızdan çıkanları kulağınız duysun. Normal doğum tercih ediyorsun diye başkalarına hakaret edemezsin sen.

Git çatır çatır doğur bize ne. Biz burda sezeryanın yasaklanmasını konuşuyoruz. Sen sezeryanla doğum yapanlara hakaret ediyorsun. Nerden türüyor senin gibi insanlar, ne yiyip içip de bu kafaya sahip oluyorsunuz, inanamıyorum sizin gibilerin gerçekten var olduğuna.

Hani sert çıkan doktorları, duygusuz ebeleri yerden yere vuruyorsunuz ya burda, canavarlıkla suçluyosunuz ya, pardon da senin ne farkın var?

agzı olan konusuyor ıste maksat yazmıs olmak normal dogum yapanların bazıalrı hepsı degıl kötüleyenlerden kastım kendılerını fasulye gıbı nımetten sayıyorlar
evet ben sezeryandan korktum drum normal yapammaı cok ıstedı yapamam dedım ama nromal dogurabılenlerı cesaretınden dolayı tebrık ederım herzaman keske bende cesaret etseydım dogursaydım normal olmadı ama korktum sezeryan yaptım adet sancımda olmuyor dogumdan sonra fazla fazla kanammada normal allaha sükür bılıp bılmeden sırf konusmak ıcın yazmayın gıdın formun baska yerlerıde karalaam yapın can sıkıntınız varsa:55:

normal dogumda rısk yokmu sanıyosun dogum kanalında oksıjensız kalan bebek özürlü dogabılıyor bızım bır tanıdıkta vardı bu sezeryan yaptım kendı ıstegımle hemde allaha sükür saglık sorunu yok bende sezeryanla dogdum 34 yasındayım ve sükür kı hıcbır saglık problemım olmadı sen dogur 8-10 tane normal istiyosan ama sezeryan yapanlarada camur atma senınde allah büyük bır gebelıgın olurda sezeryan yaparsan tükürdügünü güzel yalamıs olursun
sezeryan yaptım gayette güzel bır anneyım :21:sanada burda susmak düşer :27:
Bu doktorun sorunu bence.Çocuğun oksijensiz kalma riski durumunda almalı sezeryana.Buda bir tıbbi zorunluluk.

Sezeryan doğumu yerin dibine sokup normal doğumu yücelterek yasakları meşrulaştırmaya çalışmasın kimse. Sezeryan doğum devlete çok maliyetli ödeyemiyoruz bu yüzden yasaklıyoruz. Ama nerdeeeeeee anlayana

sezeryan ıcın heyet raporu lazımmıs artık yada normal dogum fobısı varsa kadının psıkıyatrıden heyet raporu alck sezeryan yapcakmıs benım sezeryanım var zaten ıkıncıdede sezeryana hakkım var dogal olarak ben yırttım bukonudan ınsalalh her ısteyen de ıstedıgı dogumu yapabılır psıkolojısı bozulmadan

normal doğumu savunabilirsin,iyi yönlerini vurgulayabilirsin ama diğer bir doğum şeklini ve bunu tercih eden anneleri yerden yere vuramazsın.bende normal doğumu savunuyorum ama risklerini de görebiliyorum.

Bu doktorun sorunu bence.Çocuğun oksijensiz kalma riski durumunda almalı sezeryana.Buda bir tıbbi zorunluluk.

ama ıste o ıkınma süresınde bazen ıkınamıyorlar ya tam oara oksıjensız kalınca sezeryana gecıs yapılıncaya kadarkı süredekı oksıjensızlık malesef yetıyor özürlü doguma alaah göstermesın kımseye böyle bır zorluguda

haa derdin bu yani doktorlarla çekemiyorsun..
merak etme aldıkları 1.400 falan.. dönerden para alma hakkı da çoğunun elinden alınmış durumda..
hükümetin siyasi projesi bu doktorlara karşı halkı kışkırtmak.. askere de aynı şey yapılıyo, öğretmene de
yiyin siz bunları hep..
senin sezeryanından ekstra ne alıyo sanıyorsun ki doktor..
özel doktora ödeme yaparsın devlettekine öyle bi şansın yok..

diğer konuda da ben jübilemi yaptım..
yobaz kesim haklarımızı kaybetmemize alkış tutar, buna şaşırmıyorum artık..

yobazın ta kendisi sensin..
bir tütlü anlayamayan..
illada benim doğrum diyen..
tuttturmuş hak hak diye ne hakkından bahsediyorsun sen ya.
ne hakkın alınmış elinden de alkış tutmuşlarmış....
dr.ların avukatımısın sen....neden hiç kabul edemiyorsun dr.larında sahtekar olabileceğini...
TIPKI HER İNSANIN OLABİLDİĞİ GİBİ
ne kürtaj yasasına ne sezaryan yasasına alkış tutarım.
ama siz gibi her şıkıştığında karşıt görüşü yobaz diye adlandıran herkeze
ağzının payını verene ayakta alkış tutarım
biraz saygı birazcık saygı göster fikirlere.....
ben her mesajımda ısrarla yazıyorum ZORUNLU OLMADIKÇA SeZARYAN YAPAN DR.LARDAN BAHSETTİĞİMİ
ama sen ısrarla anlamak istediğin gibi anlıyorsun....
sen keyif yap hamile kal bebek aldır..
bu cinayettir desek yobaz oluruz..
senin tabirinle yobazım ama sen ve senin gibiler benim tabirimle katilsiniz
ikide bi sezaryan kaldırıldı merak etme yazıpda durma..(ne merak ediyorum nede destekliyorum)
bu ülkede hangi yasağa hakkıyla uyulduki buna uyulacak...
yolsuzluk almış başını gidiyor ne yasası ne kanunu.....

Son düzenleme:
bir tütlü anlayamayan..
dr.ların avukatımısın sen....neden hiç kabul edemiyorsun dr.larında sahtekar olabileceğini...
ben her mesajımda ısrarla yazıyorum ZORUNLU OLMADIKÇA SeZARYAN YAPAN DR.LARDAN BAHSETTİĞİMİ
ikide bi sezaryan kaldırıldı merak etme yazıpda durma..(ne merak ediyorum nede destekliyorum)
ben daha fazla cevap yazmayacağım demiştim, dediğimi de yapıcam
doktorları haketmiyorsunuz dediğimde ne kadar haklı olduğumu söylemlerinizden anladım zaten..
bahsettiğim kesim aslında hiç bir hakkı haketmiyor..
üstüne 3 kadın getirip oturacaksın, o denli yaniii...
bu fikirleri değiştiremeyeceğim için fazla da yazmak istemiyorum..
elimizden alınan hakkımız derken ne kastettiğimi anlamadığına da eminim..
bunu anlasan zaten bana carlamazsın..
ayrıca fazla tv izleyen bi kesim var..
o kesim sanıyor ki kürtaj keyfi yapılıyor..
neyse burası da yeri değil zaten..

bide ozamn istediğ dr.a gitsin yazanlar olmuş...
buda maddiyatla alakalı bir çok yerde..
benim daha önce görev için kaldığım bi ilçenin ili 1 saat uzaklıktaydı ve sadece 1 tane devlet hastanesi vardı
özel falan yok...
seçme şansımız bu kadardı işte....
ben hamileyken birçok kez konturol için şehir dışına çıkabildim...
ama herkezde bu imkan olmayabiliyor...

ben daha fazla cevap yazmayacağım demiştim, dediğimi de yapıcam
doktorları haketmiyorsunuz dediğimde ne kadar haklı olduğumu söylemlerinizden anladım zaten..
bahsettiğim kesim aslında hiç bir hakkı haketmiyor..
üstüne 3 kadın getirip oturacaksın, o denli yaniii...
bu fikirleri değiştiremeyeceğim için fazla da yazmak istemiyorum..
elimizden alınan hakkımız derken ne kastettiğimi anlamadığına da eminim..
bunu anlasan zaten bana carlamazsın..
ayrıca fazla tv izleyen bi kesim var..
o kesim sanıyor ki kürtaj keyfi yapılıyor..
neyse burası da yeri değil zaten..

bencede yazma çünki..
kafanda kurduklarına cevap yazıyorsun sadece..
benim yazdıklarımla alakası yok..
sende benim ne demek istediğimi hiç ama hiç anlayamıyorsun(yada anlamazlıktan geliyorsun)

bir tütlü anlayamayan..

Sensin katil, hadsiz! Sana mı kaldı insanlara katil damgası yapıştırmak??? Nesin sen hakim mi sin yasa mısn? Terbiyesiz, cesareti nerden aldığınız belli. yobazın dik alasısın sen ve senin gibiler!

Back
X