Vedalaşma

ipek2890

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2016
5.031
5.460
198
İyi geceler herkese konuyu açıp açmama konusunda kararsız kaldım en son size de sorayım dedim.
Geçen yıl şu an yaşadığım şehre geldim tayin sebebiyle ama burda doğru düzgün kimseyle iletişim sağlayamadım neden bilmiyorum ama hepsi de bana çok uzak geldi çoğu önceden tanışıyordu, yaş farkı vardı aramızda ve ben işe başlarken kızım beş aylıktı hep koşturmaca içindeydim koşa koşa eve git koşa koşa işe gel şeklinde bu arada üç kişiyle yaşları bana yakın olduğu için muhabbetim biraz daha iyiydi ama sıkı gıkı değil bunlardan biri gitti ikisi kaldı bu sene de onlarla konuşuyordum çoğunlukla birkaç kere evlerimize geldik gittik falan
Neyse geçen yıl bu şekilde geçti bitti ve benim yine başka bir yere tayinim çıktı buradan ayrılıyorum yani. Cuma günü son günümsü çalıştığım yerde herkesle vedalaşırım diye düşündüm ama malum karne telaşı yola çıkacaklar herkesi göremedim.
Benim asıl takıldığım bu iki kişiyle de vedalaşamamış olmam. Biri erken çıkmış göremedim diğerine dedim ki onla da vedalaşamadık ya tüh diye diğeri de iş bitince gitmiş göremedim.
Şimdi sorum şu ay soruya anca geçebildim
Ben bu kişileri arayıp vedalaşamadık ya çok yoğun bir gündü hakkınızı helal edin falan demeli miyim ? Yoksa onlar benim gideceğimi bildiği için onlar mı bana demeli?
Ayıp etmemişler mi bana karşı ben mi çok ince düşünüyorum ?

Bence içinizden nasıl geliyorsa onu yapın. Ayıp ettiklerini düşünüyorsanız siz de aramayın o zaman. Karne telaşı olduğu için kimse birbirini görememiş zaten

Bence içinizden nasıl geliyorsa onu yapın. Ayıp ettiklerini düşünüyorsanız siz de aramayın o zaman. Karne telaşı olduğu için kimse birbirini görememiş zaten
Mesaj da atmadılar yani aslında şöyle düşünüyorum evet bana ayıp ettiler ama iyilikleri de dokundu mesela arabalarıyla bir yerlere götürdüler aldılar bıraktılar falan

Mesaj da atmadılar yani aslında şöyle düşünüyorum evet bana ayıp ettiler ama iyilikleri de dokundu mesela arabalarıyla bir yerlere götürdüler aldılar bıraktılar falan
Yani dediğim gibi içinizden aramak veya mesaj atmak geliyorsa öyle yapın. Hem yeni olmuş bir olay üzerinden vakit geçtikten sonra keşke şöyle yapsaydım demezsiniz en azından

Ben gidenden beklerim açıkcası. Yedik içtik hakkınızı helal edin demesini. Düşüklerim nedeniyle ücretsiz izine aniden ayrılma kararı vermiştim vedalaşamadıklarım oldu diye üzülmüştüm

Evet haklısınız ama karne telaşı kafaları çok doludur.
İyi günleriniz olmuş sonuçta, bi arayın so kez. Hem içinizde kalmaz.

Benim görüşüme göre ; giden "allahaısmarladık" der; gelene ise "hoşgeldin" denir.

Hatta bir kere bu konuşma geçmişti birisi ile aramda; kim olduğunu tam hatırlamasam da. Gitmiş, giderken de ben "güle güle" demedim diye kırılmış; "iyi de sen tam olarak ne zaman gideceğini söylemezsen ben fal açıp mı bilmeliydim?" demiştim.

not: Bu yaşa geldim hala güle güle derim allahaısmarladık yerine; sonra annem gelir aklıma "bi öğrenemedin gitti" der hep çünkü. şimdi yazarken de ters yazmıştım da fark edip düzelttim :D

Yahu arayın bi güle güle kalın deyin bu kadar dert edecek ne var.
Ne yapsın insanlar arkanızdan yas falan mı tutsun yani.
Hoşçakal demek çok zor olmamalı

İyi geceler herkese konuyu açıp açmama konusunda kararsız kaldım en son size de sorayım dedim.
Geçen yıl şu an yaşadığım şehre geldim tayin sebebiyle ama burda doğru düzgün kimseyle iletişim sağlayamadım neden bilmiyorum ama hepsi de bana çok uzak geldi çoğu önceden tanışıyordu, yaş farkı vardı aramızda ve ben işe başlarken kızım beş aylıktı hep koşturmaca içindeydim koşa koşa eve git koşa koşa işe gel şeklinde bu arada üç kişiyle yaşları bana yakın olduğu için muhabbetim biraz daha iyiydi ama sıkı gıkı değil bunlardan biri gitti ikisi kaldı bu sene de onlarla konuşuyordum çoğunlukla birkaç kere evlerimize geldik gittik falan
Neyse geçen yıl bu şekilde geçti bitti ve benim yine başka bir yere tayinim çıktı buradan ayrılıyorum yani. Cuma günü son günümsü çalıştığım yerde herkesle vedalaşırım diye düşündüm ama malum karne telaşı yola çıkacaklar herkesi göremedim.
Benim asıl takıldığım bu iki kişiyle de vedalaşamamış olmam. Biri erken çıkmış göremedim diğerine dedim ki onla da vedalaşamadık ya tüh diye diğeri de iş bitince gitmiş göremedim.
Şimdi sorum şu ay soruya anca geçebildim
Ben bu kişileri arayıp vedalaşamadık ya çok yoğun bir gündü hakkınızı helal edin falan demeli miyim ? Yoksa onlar benim gideceğimi bildiği için onlar mı bana demeli?
Ayıp etmemişler mi bana karşı ben mi çok ince düşünüyorum ?

Giden veda eder,kalan da veda etmediniz diye sitem eder.Dert edecek bir şey yok arayıp veda edin,hak varsa helallik alın.

Size niye ayip etmisler anlamadim. 3 dakikalik bir telefon konuşmasıyla da hoşçakalın diyebilirsiniz. Bu kadar buyutmete ne gerek var

Ben de şahsen gidenden beklerim.. Görüşmeden gitmek hoş degil siz kimsiniz der gibi.. ister arayın ister görüşün ama adımı atın yani

Vedalaşmak için iş çıkışı saatini beklemeniz hata olmuş. Bu arada bence de giden vedalaşmalı.

Ben gidenden beklerim açıkcası. Yedik içtik hakkınızı helal edin demesini. Düşüklerim nedeniyle ücretsiz izine aniden ayrılma kararı vermiştim vedalaşamadıklarım oldu diye üzülmüştüm
Giden der tabi normalde ama birinin erken çıkacağını bilmiyordum diğerinin de acil gitmesi gereken bir yer vardı o da hızlı çıktı ama gideceğimi biliyorlardı ki zaten birine demiştim ya tüh işte diğer arkadaşla da vedalaşamadık diye benim de oldu üzüldüm cidden çok saçma bir zamana denk geldi

Benim görüşüme göre ; giden "allahaısmarladık" der; gelene ise "hoşgeldin" denir.

Hatta bir kere bu konuşma geçmişti birisi ile aramda; kim olduğunu tam hatırlamasam da. Gitmiş, giderken de ben "güle güle" demedim diye kırılmış; "iyi de sen tam olarak ne zaman gideceğini söylemezsen ben fal açıp mı bilmeliydim?" demiştim.

not: Bu yaşa geldim hala güle güle derim allahaısmarladık yerine; sonra annem gelir aklıma "bi öğrenemedin gitti" der hep çünkü. şimdi yazarken de ters yazmıştım da fark edip düzelttim :KK70:
Benim gideceğim zaman belliydi hem de aylar öncesi ki gelip vedalaşanlar da oldu
Ay benim de babaannem küçükken sağlıcakla kal derdi ama tabi bunu birleştirdiği için ben de salıncakla kal anlardım :D

• Beğen
Reactions: csi
Yahu arayın bi güle güle kalın deyin bu kadar dert edecek ne var.
Ne yapsın insanlar arkanızdan yas falan mı tutsun yani.
Hoşçakal demek çok zor olmamalı
Tabi ki yas tutmayacaklar ne alakası var
Ben sadece sordum hoşça kal demek zor değil gideceğimi bildikleri halde onların gitmesi sıkıntı oldu zaten

Back
X