Vefat eden eş ve miras meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Borç olarak mı vermişlerdi? Galiba hayır. O halde araba sizin ve helal etmeleri gerekiyor sonuçta içinde sizin altınlarınız ve eşinizinde birikimi var. İçinize sinmiyorsa yüzdeye bölüp vermeyi teklif edin. Ama bi zahmet size bıraksınlar neden orda duruyor bi sıkıntı mı var?

Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.Umarim ben kuruntu yapiyorumdur.Belkide zamanı geldiğinde tabi kızım araba senin hakkın deyip güzellikle verecekler.Aksini düşünmek istemiyorum ama her durumda hakkıma sonuna kadar sahip çıkmak gerektiğinin de farkındayım aslında.Ama sizlerden gelen mesajlarla buna iyice emin oldum.

Evlerimiz çok yakın ve bizim garaji.miz olmadığı için onlarınkinde duruyordu zaten

Cocuklari vefat eden kisiler ondan kalan esyalara anlam yüklüyor. Ben zamaninda babam evlendiğini icin alinan, su an oturdugum evi kiraya vermek istedigimde karsi ciktilar mesela. Oglumun anisi var dediler. Biraz onlara zaman verin. Ehliyetinizi cikarttiginizda gidip arabayi istersiniz. Vermezlerse o zaman diger yollara başvurursunuz

Öncelikle başınız sağ olsun.Sabırlar dilerim size.Küçük çocuklarınız varmış.Onlarda eş ailesinin torunu, ilişkiler düzgün ise bozmaya hiç gerek yok.Size çocukların büyüme döneminde destek lazım.
Araba ile ilgili önerim şöyle olacak.Araba öncelikle eşin üzerine ise yasal olarak sizin.Ancak sorduğunuz soru o değil zaten.
Sizin iki küçük çocuğunuz var bu araba inanın büyüğünüz olarak beni dinleyin sizin eliniz ayağınız olacak.Siz önce ehliyetiniz yok ise ehliyet alacaksınız.Ehliyet var araba kullanmıyor ise bunun için kurs alacaksınız.Arabayı kullanacaksınız.Yok ben araba kullanamam demiyeceksiniz diyenlere de kulak tıkayacaksınız.
Bakın benim ark başına geldi.Baba erken vefat etmiş, çocuğu ergen yaşa gelince benim bütün arkadaşlarımın ailesinde araba var benim babam yok diye mi arabamız yok demiş annesine.Anne hata yaptım arabayı sattım kullanmalıydım halbuki demişti.Yine bundan ders alarak başka arkadaşın eşi vefat ettiğinde size verdiğim öğüdü verdim ona.Asla kullanamam ben diyen kadın beni dinledi ve arabayı kullandı.Her zaman bana teşekkür etti.
Eş ailesine gideceksiniz.Ben düşündüm taşındım.Benim iki küçük çocuğum var ben onlar için bu arabayı kullanmak istiyorum zorundayım zaten.Bunun için şöyle yapacağım diyeceksiniz.Hatta benim yazdıklarımıda söyleyin.Çocuklar arkadaşlarımızın arabaları var bizim yok diye üzülürlermiş diye anlatın.

Es vefat esince eşin herşeyi diger eşe kalır. Kullanin tabi.

Eşinize Allahtan rahmet sizlere sabırlar diliyorum, kimse daha genç yaşta eşini toprağa vermek istemez, ailesi de evlatlarını kaybetmiş, kimse evlat acısıyla sınanmasın inşaallah ama ölüme çaremiz yok, hiçbirimiz ne ölümden kaçabiliyoruz ne de sevdiklerimizi kaçırabiliyoruz, geride kalanlar da ayakta durmak zorunda, eşiniz o arabayı siz ve evlatlarınız için aldı, ailesine karşı vicdan yapmayın, boynunuzu da bükmeyin, çocuklarınız büyüdükten sonra garajda çürümüş aracı neylesinler, o araba şu an ihtiyaçları, sizde kafanızı toparlayınca çalışır çabalar atanırsınız belki, o arabanın üzerine katıp model yükselterek çocuklarınızın geleceği için kullanırsınız, arabayı üstüne de katarak değerlendirecek bir sürü yöntem var, babanızın arabasını kullanmanızı ima eden kayınvalideniz sizi el görüyor, bu sebeple güzellikle vereceğini pek düşünmüyorum, zorluk çıkarırsa torun da evlat, onların kanunen miras hakkı olan arabayı torunlarından mı sakınıyorsun dersiniz asla sessiz kalmayın, çocuklarınız için hakkınızı savunun.

Bu olayda evet eşe ve çocuklara kalır fakat sizin yazdığınız yanlış bir bilgi. Her durumda her şey diğer eşe kalmaz. Mesela çocuk yoksa, eşe ve ölenin anne babasına kalır.
Miras hukuku çok farklıdır.Onun için kesin yargıda bulunmamak lazım.
Karı koca çocukları var ise farklı çocukları yok ise farklı.Çocuk yok ise ev kaldı diyelim.Evin yarısı eşin ise yarı üzerinde ölen eşin hayattki anne baba kardeşler hak sahibi olur gibi...

Evet ben de öyle yazdım zaten gördüğünüz gibi.

Kusura bakmayın eksiledim. Tabi ki araba sizin. Kanunen mal birine veriliyorsa o mal onun hakkıdır. Çalışmıyorsanız da çalışmıyorsunuz, kendinizi bu kadar değersiz görmenize gerek yok. Aile bütçesi ortak, adam arabaya para koyduysa siz de evi çekip çevirmmişsiniz, 2 çocuk yetiştirmişsiniz. Sizin emeğinizin hiçbir değeri yok mu ?? Şu şekilde kendinizi eş değil, hizmetçi durumuna indiriyorsunuz. Ev işi emeğin bu kadar değersiz bulunması üzücü, aile bütçesi ortaktır dediğim gibi arabayı alın çocuklarınızı gezdirin güzelce. Almayıp ne yapacaksınız ayrıca 2 küçük çocukla arabasız sürünecek misiniz?

Tekrar ediyorum her şeyden önce kendinizi değersiz görmeyi bırakın, parası olsun olmasın her insan değerli ve saygıyı hak ediyor.

Evet ben de öyle yazdım zaten gördüğünüz gibi.
Hatta karşılaştığım üzüldüğüm bir durum var.Eşin ailesi bu evi sattırır bile.Çok insafsızlar vardır.Evin alınmasında hiç bir hakları katkıları olmadığı halde miras helaldir diye o evi sattırırlar paylarını almak için.

Eve eyvallah ama arabaya da anlam yüklenmiyor be kanka. Adamlar zaten zenginmiş al kızım bşn arabana, torunlarımız kullansın demeleri gerek. bence bu kayınaile o arabanın üstüne yatma peşinde. Sonrası çok geç olabilir biz o arabayı verdik sattık vb diyebilirler, bu durumda konu sahibesinin bir şeyleri ispatlaması zor. ben olsam hemen isterdim. Günahlarını almayayım ama çok acaip insanlar verin arabayı torunlarınız binsin neyse.

Konu sahibi yazdi mi cocuklarla geçimini nasıl sağlıyormuş? Ölen esin ailesinin mal varlığı varsa hukuki olarak onlardan nafaka tarzı bir para talep ediliyor. Böyle bir olaya şahit oldum.

Benim bir arkadasin eşinin ailesi çok değişik garipti.
Oğulları kaza yapınca oğullarının üstündeki evi kendilerine yapmak istemiş.
Çocukları yoktu ve geline karşı önyargılı idiler.
Kaza da evin derdinde düşmüşler.
Oğulları yoğun bakımdayken.
Sonra oğulları iyileşince annesi ile konuşmuş sakin bir daha böyle yapmayın vs diye.
Eş aileleri bazen çok cirkeflesebiliyor.
O yüzden bir an önce ehliyeti alıp arabayı oradan kurtarin.

Minnoşum K Kekimiyebeniyeme daha çok insani ve vicdani boyutunu soruyor, ki evlatlarına ait arabayı torunları büyüyüne kadar garajda tutmayı planlıyorlarmış, o zaman o babaanne ve dedeye sorarım, asıl şimdi ihtiyaçları varken gelinleri arabayı isteyince 2 yetime 2 kuruş birikimi eğer gerçekten helal etmeyeceklerse hangi insani ve vicdani duygulara sığar?

Ortada 2 yetim çocuk var, yetim hakkı tüm haklardan üstündür bence, geline araba ihtiyacın varsa baban verir îmâsı yapmak yerine, biz evlat acısıyla yanıyoruz ama sende 2 çocukla kalakaldın, onlar bize oğlumuzun emaneti, kızım bu arabayı ister sat üstüne ekleyip birikim yap, ister çoluğu çocuğu hastaneye, okula vb götürürken kullan demeleri gerekir.

Bazı şeylerde büyük konuşurum çünkü kendimi biliyorum, Allah herkesin evladına sağlıklı uzun ömürler versin lakin çocuğumu toprağa vermişim ama geride evlatları kalmışsa, açlıktan sürünsem torunlarımın hakkını daha çocuğumun toprağı soğumadan veririm, gelini/damadı istiyorsan el gör yine ama yavrunun yavrusu senin canın, bir kuruş hakkı bile 2-3 kuruş birikim verdim diyerek gasp edilmez.

Zaten hakkınız olduğunu biliyosunuz yazmışsınız. Kayınvalidenizin öyle birşey söylemeye hakkı yok garajda dursun senin ne hakkın var gibi şeyler söylerse çok ayıp eder. Oğulları öldü gelinle işleri bitti mi yani, hatta size iki cocukla rahat etmeniz için destek olmaları lazım çocuklarınızın hayatı devam ediyor onlar gezmek ister okullarına gitmek gerekir hep birileri mi sizi taşıyacak. Evet bazı insanlar yakınları ölen kişilerin normal hayatlarına devam edebiliyor olmasına bile mana bulur kocası öldü gezmeye tozmaya başladı oğlumun malıyla diye düşüncelere gireceklerse oda onların ayıbı.

Zaten %99 arabayi vermek istemeyecekler bana sorarsan. Kaynana cadisi hemen baban arabalardan birisini versin demis. Yillarca yuzyuze bakacaklar, hem konu sahibinin isi yok yeri gelecek belki ekstra maddi destek olacaklar, kopruleri hemen yikmasin derim. Birde bu kaynananin fikri, bakalim kayinpeder ayni fikirde mi. Konu sahibi ehliyeti alinca once guzellikle istesin. Olmazsa cikarir arabayi birde bunun sonrasi var. Birisi ozel mulkume girdi diye polis cagiracak, konu sahibi arabami caldilar geri aldim diyecek. Ugras dur isin yoksa.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…