- 19 Haziran 2013
- 1.351
- 1.418
- 333
- Konu Sahibi Kekimiyebeniyeme
-
ya o zaman hiç gelmezse. kvalideye bakılırsa geleceğe de benzemiyorBelkide zamanı geldiğinde tabi kızım araba senin
Evlerimiz çok yakın ve bizim garaji.miz olmadığı için onlarınkinde duruyordu zatenBorç olarak mı vermişlerdi? Galiba hayır. O halde araba sizin ve helal etmeleri gerekiyor sonuçta içinde sizin altınlarınız ve eşinizinde birikimi var. İçinize sinmiyorsa yüzdeye bölüp vermeyi teklif edin. Ama bi zahmet size bıraksınlar neden orda duruyor bi sıkıntı mı var?
Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.Umarim ben kuruntu yapiyorumdur.Belkide zamanı geldiğinde tabi kızım araba senin hakkın deyip güzellikle verecekler.Aksini düşünmek istemiyorum ama her durumda hakkıma sonuna kadar sahip çıkmak gerektiğinin de farkındayım aslında.Ama sizlerden gelen mesajlarla buna iyice emin oldum.
Ben ehliyetimi aldığımda zamanı gelmiş olacak inşallah.Yani illaki bu konuda yüzleşme yaşanacakya o zaman hiç gelmezse. kvalideye bakılırsa geleceğe de benzemiyor
Öncelikle başınız sağ olsun.Sabırlar dilerim size.Küçük çocuklarınız varmış.Onlarda eş ailesinin torunu, ilişkiler düzgün ise bozmaya hiç gerek yok.Size çocukların büyüme döneminde destek lazım.Merhaba arkadaşlar.Benim eşim 10 ay önce vefat etti.İki küçük çocuğum var.Eşimden miras olarak bı araba kaldi.Eşimin ailesinin maddi durumları oldukça iyi.Benim sorunum şu ki ben aslında öğretmenim fakat atanamadim ve malesef kendi ayaklarımın üzerinde durmadan evlenmiş bulundum.Üzerimde de hep bunun ezikliğini hissettim.Sirf bu yüzden de eşimin ailesini hep alttan aldım evliliğim boyunca ve bir çöp bile istemedim neredeyse evliliğim boyunca.Evlendikten sonra da çolukçocuk vs derken doğru dürüst kpss çalisamadim haliyle.Eşimin arabası da;eşimin ailesinin birikimi,eşimin kendi çalıştığının birikimi ve dugundeki altınlar ve paralarla alındı.Kanunen de benim ve çocuklarimin hakki.Ama ben sırf ev hanımı olduğum için ve eşimin ailesinin de katkısı olduğu için arabayı tümüyle sahiplenmeye hakkım olup olmadığı konusunda tereddüt ediyorum.Bu arada tekrar belirteyim eşimin ailesi zengin ve arabayı kullanmiyorlar.Ama araba onların garajında bekliyor 10 aydir.Sizce benim bu arabayı kendiminmiş gibi tümüyle sahiplenmeye hakkım var mi
Es vefat esince eşin herşeyi diger eşe kalır. Kullanin tabi.Merhaba arkadaşlar.Benim eşim 10 ay önce vefat etti.İki küçük çocuğum var.Eşimden miras olarak bı araba kaldi.Eşimin ailesinin maddi durumları oldukça iyi.Benim sorunum şu ki ben aslında öğretmenim fakat atanamadim ve malesef kendi ayaklarımın üzerinde durmadan evlenmiş bulundum.Üzerimde de hep bunun ezikliğini hissettim.Sirf bu yüzden de eşimin ailesini hep alttan aldım evliliğim boyunca ve bir çöp bile istemedim neredeyse evliliğim boyunca.Evlendikten sonra da çolukçocuk vs derken doğru dürüst kpss çalisamadim haliyle.Eşimin arabası da;eşimin ailesinin birikimi,eşimin kendi çalıştığının birikimi ve dugundeki altınlar ve paralarla alındı.Kanunen de benim ve çocuklarimin hakki.Ama ben sırf ev hanımı olduğum için ve eşimin ailesinin de katkısı olduğu için arabayı tümüyle sahiplenmeye hakkım olup olmadığı konusunda tereddüt ediyorum.Bu arada tekrar belirteyim eşimin ailesi zengin ve arabayı kullanmiyorlar.Ama araba onların garajında bekliyor 10 aydir.Sizce benim bu arabayı kendiminmiş gibi tümüyle sahiplenmeye hakkım var mi
Bu olayda evet eşe ve çocuklara kalır fakat sizin yazdığınız yanlış bir bilgi. Her durumda her şey diğer eşe kalmaz. Mesela çocuk yoksa, eşe ve ölenin anne babasına kalır.Es vefat esince eşin herşeyi diger eşe kalır. Kullanin tabi.
Eşinize Allahtan rahmet sizlere sabırlar diliyorum, kimse daha genç yaşta eşini toprağa vermek istemez, ailesi de evlatlarını kaybetmiş, kimse evlat acısıyla sınanmasın inşaallah ama ölüme çaremiz yok, hiçbirimiz ne ölümden kaçabiliyoruz ne de sevdiklerimizi kaçırabiliyoruz, geride kalanlar da ayakta durmak zorunda, eşiniz o arabayı siz ve evlatlarınız için aldı, ailesine karşı vicdan yapmayın, boynunuzu da bükmeyin, çocuklarınız büyüdükten sonra garajda çürümüş aracı neylesinler, o araba şu an ihtiyaçları, sizde kafanızı toparlayınca çalışır çabalar atanırsınız belki, o arabanın üzerine katıp model yükselterek çocuklarınızın geleceği için kullanırsınız, arabayı üstüne de katarak değerlendirecek bir sürü yöntem var, babanızın arabasını kullanmanızı ima eden kayınvalideniz sizi el görüyor, bu sebeple güzellikle vereceğini pek düşünmüyorum, zorluk çıkarırsa torun da evlat, onların kanunen miras hakkı olan arabayı torunlarından mı sakınıyorsun dersiniz asla sessiz kalmayın, çocuklarınız için hakkınızı savunun.Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.Umarim ben kuruntu yapiyorumdur.Belkide zamanı geldiğinde tabi kızım araba senin hakkın deyip güzellikle verecekler.Aksini düşünmek istemiyorum ama her durumda hakkıma sonuna kadar sahip çıkmak gerektiğinin de farkındayım aslında.Ama sizlerden gelen mesajlarla buna iyice emin oldum.
Miras hukuku çok farklıdır.Onun için kesin yargıda bulunmamak lazım.Bu olayda evet eşe ve çocuklara kalır fakat sizin yazdığınız yanlış bir bilgi. Her durumda her şey diğer eşe kalmaz. Mesela çocuk yoksa, eşe ve ölenin anne babasına kalır.
Evet ben de öyle yazdım zaten gördüğünüz gibi.Miras hukuku çok farklıdır.Onun için kesin yargıda bulunmamak lazım.
Karı koca çocukları var ise farklı çocukları yok ise farklı.Çocuk yok ise ev kaldı diyelim.Evin yarısı eşin ise yarı üzerinde ölen eşin hayattki anne baba kardeşler hak sahibi olur gibi...
Arkadaşlar benim sorunum işin hukuki boyutu değil orada bı sıkıntı yok.Tamamen benim ve çocuklarının hakki.Fakat yarın bı gün kayınvalidem araba da bizim de hakkımız var onu sen mi çalışıp aldın hakkımızı helal etmeyiz derlerse haklı olur mu sizce? Bide evet dul ve yetim aylığı aliyorum
Hatta karşılaştığım üzüldüğüm bir durum var.Eşin ailesi bu evi sattırır bile.Çok insafsızlar vardır.Evin alınmasında hiç bir hakları katkıları olmadığı halde miras helaldir diye o evi sattırırlar paylarını almak için.Evet ben de öyle yazdım zaten gördüğünüz gibi.
Cocuklari vefat eden kisiler ondan kalan esyalara anlam yüklüyor. Ben zamaninda babam evlendiğini icin alinan, su an oturdugum evi kiraya vermek istedigimde karsi ciktilar mesela. Oglumun anisi var dediler. Biraz onlara zaman verin. Ehliyetinizi cikarttiginizda gidip arabayi istersiniz. Vermezlerse o zaman diger yollara başvurursunuz
Minnoşum K Kekimiyebeniyeme daha çok insani ve vicdani boyutunu soruyor, ki evlatlarına ait arabayı torunları büyüyüne kadar garajda tutmayı planlıyorlarmış, o zaman o babaanne ve dedeye sorarım, asıl şimdi ihtiyaçları varken gelinleri arabayı isteyince 2 yetime 2 kuruş birikimi eğer gerçekten helal etmeyeceklerse hangi insani ve vicdani duygulara sığar?Kusura bakmayın eksiledim. Tabi ki araba sizin. Kanunen mal birine veriliyorsa o mal onun hakkıdır. Çalışmıyorsanız da çalışmıyorsunuz, kendinizi bu kadar değersiz görmenize gerek yok. Aile bütçesi ortak, adam arabaya para koyduysa siz de evi çekip çevirmmişsiniz, 2 çocuk yetiştirmişsiniz. Sizin emeğinizin hiçbir değeri yok mu ?? Şu şekilde kendinizi eş değil, hizmetçi durumuna indiriyorsunuz. Ev işi emeğin bu kadar değersiz bulunması üzücü, aile bütçesi ortaktır dediğim gibi arabayı alın çocuklarınızı gezdirin güzelce. Almayıp ne yapacaksınız ayrıca 2 küçük çocukla arabasız sürünecek misiniz?
Tekrar ediyorum her şeyden önce kendinizi değersiz görmeyi bırakın, parası olsun olmasın her insan değerli ve saygıyı hak ediyor.
Eve eyvallah ama arabaya da anlam yüklenmiyor be kanka. Adamlar zaten zenginmiş al kızım bşn arabana, torunlarımız kullansın demeleri gerek. bence bu kayınaile o arabanın üstüne yatma peşinde. Sonrası çok geç olabilir biz o arabayı verdik sattık vb diyebilirler, bu durumda konu sahibesinin bir şeyleri ispatlaması zor. ben olsam hemen isterdim. Günahlarını almayayım ama çok acaip insanlar verin arabayı torunlarınız binsin neyse.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?