Vefat eden eş ve miras meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Konu sahibesi bence ehliyeti olan bir arkadaş, akraba kim varsa bulsun arabanın başına bir iş gelmeden alsın. garaj olmasın ne olacak apartmanın önüne park eder.

Kayinvalidemle hala görüşüyoruz.Gidip geliyoruz birbirimize.Fakat bu konudaki tutumları bana garip geliyor.Aslinda kendilerinin demesi gerekmez mi kızım ehliyet al hem bizide getirip götürürsün sen de gideceğin yere rahat gider gelirsin.Ayrica annemlerin evi uzak gideceğim zaman ya kardeşim beni alıyor beraber gidiyoruz yada iki ufak çocukla otobüse biniyorum birileri yer verirse oturuyorum artık...

Konu sahibi,çocuklarınız kaç yaşında ?
Eşinizin başka kardeşleri var mı? Arabaya çökmek isteyebilecek potansiyelde?
Araç ne segment araç? Satıp ev alınabilecek türden mi yoksa ayağımı yerden kessin türden mi?
Ömür boyu kayınvalidenin evinde kira vermeden oturamazsınız belki ,ileride kendi evinize ihtiyaç duyabilirsiniz. Peşinat yapılır araba pahalıysa .

Bir tane kız kardeşi var.Evet bı daire eder.Kayinvalidem evden çık diyecek bir insan değil hakkını yemeyeyim.Tabi yine de ev konusunda benim de planlarım var kendimce...

Başınız sağolsun. Eşinize ait olan tüm mal varlığı sizin ve çocuklarınızın olur kanunen bu böyledir. Yani içiniz rahat olsun alamazlar. Zaten avukata gitseydiniz direk oda bu bilgileri verirdi size.

Başınız sağolsun öncelikle. Bu kadar ince düşünmeyin sizi çok üzerler. Tabii ki sizin ve çocuklarınızın hakkı. Ev hanımları bir işe yaramıyor mu bu zihniyetten kurtulun, siz olmasanız o evin düzeni olmazdı,iki çocuk büyütüyorsunuz üstelik. Gönlünüz rahat olsun eşinizin ailesinin ihtiyacı bile yokmuş zaten.
Bu arada bir an önce iş bulun.

Çocuklarımın biri 16 aylık diğeri 4 yaşinda
Allah bağışlasın . Başınız sağolsun. Kaynanaya da pek güvenmeyin,bugün çık demez yarın diyebilir . Kızı varmış,tüm mirasını ona bağlamak isteyebilir .
Siz gelinsiniz neticede el kızı. Yarın öbür gün evlenip gidebilir oğlumun parasını alıp diye kızının üstüne yapabilir . Siz işinizi sağlama alın lütfen .
Şu an henüz yeni kayıp yaşamışsınız siz de onlar da gidip gelmeler destek kesilmez ama yarın ne olur muamma

Cocuklarla ulasimda zorlanıyoruz, arabayi kullanmak istiyorum diyebilirsiniz. Ne ezilip buzulun ne de cirkinlesin. Sadece hakkinizi isteyeceksiniz

Çocuklarımın biri 16 aylık diğeri 4 yaşinda
Çocuklarınız büyüyene kadar araba garajda duramaz ki zaten.
Kullanılması lazım arabanın belirli aralıklarla.
10 aydır hiç kullanılmadı mı şimdi o araba?
Ehliyeti alınca arabayı alıyorum diyin direkt sizin ve çocukların çünkü.
Başınız sağ olsun.

Onlar daha siz hiçbir şey demeden kızım araç senin istediğin zaman alabilirsin demeliler.

Siz de boş durmadınız evde çocuklarınızı büyüttünüz ne demek hakkınız yok!!

başınız sağolsun öncelikle. Fakat şöyle birşey var uzun süre kullanılmayan araçların çoğu çürüyor. Çocuklarınız küçükmüş anladığım kadarıyla nerden baksanız arabayı 15 yıl gibi bir süre kullanmadıktan sonra eski performansı olmayacaktır. Arabayı kullanın, çocuklarınızın vakti geldiğinde satar daha yenisini alırsınız. Bir araba garajda kullanılmadan yıllarca beklemez.

Onlar daha siz hiçbir şey demeden kızım araç senin istediğin zaman alabilirsin demeliler.

%1000000000
Burda hep yazıyorum varyemezlerden bir halt olmaz diye sonra banlanıyorum. Arkadaş, bakıyorum KVnin KPnin dünya kadar malı var hala geline toruna düşen cücük kadar paranın peşinde. Burda da günah almak istemiyorum ama bunlar nasıl insanlar, torunları babasız kalmış hala araba peşindeler?? Normal insanlar olsa torunum binsin gezsin derler, paraları da varmış zaten bu kadına kızım nasılsın nasıl geçiniyorsun diye sormaları, torunlarının eğitimlerine maddi katkıda bulunmaları gerek. Bunlar ne biçim insna arkadaş, parayı mezara mı götürecekler??

Senin hakkın. Kimsenin hakkı yok. İki yetim var ortada. Hakkını helal etmiyorsa etmesinler. İçin rahat olsun.

Veraset ilamı cikardiniz mi ? Eşinizin malının 4 te 3 çocukların 4 te 1 i sizin kanunlara göre hak talep edemezler.Ama tavsiyem sakın polemik yaşamayın.Cocuklariniz küçükse sabredin.Onlara bakarlar belki.

Benim ablamın eşide vefat etti çalıştığı yerden tazminat verdiler ama çocuğu olmadığı için anne babada aldı araba ablama kaldı çocuk olduğu için size kalacağını düşünüyorum hepsinin

Başınız sağolsun öncelikle . Yüzdelik oran ile hesaplanıyordu diye hatırlıyorum ama yeni yönetmelik nedir bilemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…