merhaba bayanlar. konuyu kuzenim için oluşturuyoruz. bugün bizde misafir kendisiyle sabahtan beri dertleşiyoruz, ona sizden bahssettim bi konu hakkında fikir almak istiyor. yorumlarınızı tek tek okuyacak :)
öncelikle bir açıklama yapalım.
kuzenim 23 yasında.
kuzenimin eşi 27 yasında
eltisi : 28 yasında
eşinin abisi : 31 yasında.;
-- eşi 4 kardeş. : 1 kız kardeşi fransada, 1 kücük erkek kardeşi 4 yaşında. 1 ide işte konunun baş kahramanlarından.
kuzenim 3 yıllık evli cocugu yok. eşinden kaynaklı bi sebepten cocuk olma ihtimali şuan için biraz zorlu bi süreçte.
kayınvalidesinin 45 yasından sonra bir cocugu olmuş şuan 4 yasında ve kayınvalidesi 5 ay önce kalp krizinden vefat etti. o vefat etmeden 1 sene öncede kayınbabası kanserden vefat etti.
kayınbabası vefat ettikten sonra kayınvalide küçük ogluyla tek yasamayı tercih etti. eşinden kalma maaşla ve evde kendilerinin oldugu için pek bi sıkıntıları yoktu maddi anlamda, 2 oglu da destekciydi tabii.
kayınvalide vefat ettikten sonra kücük cocuk sametin nerde kalacagı mesele oldu.
kayınvalideyle kuzenin evleri yakın, elti 40 dklık mesafede yasıyordu.
o yüzden kuzenle sametin ilişkileri daha iyi.
ve kuzenim sameti coook seviyor ki sevilmeyecek gibi de degil cok sevimli :)
kayınvalide vefat ettiginde ilk 1 ay samet kuzende kaldı. ama sonra elti '' millet laf eder büyük abi dururken size mi kaldı bos kahramanlıklar yapıyosunuzz evden ona düşen pay size kalsın diye bakmak istiyonuz'' vs vs tarzında çirkin sözlerle almış cocugu gitmiş. herkesin kendi evi var. zaten kuzenimde eşi de, diger kardeşleri de eve kimse dokunmayacak o sametin, ilerde evlenince onunda kendi evi olsun düşüncesinde. ama eltiye ne oluyorsa '' onda herkesin hakkı var'' düşüncesiyle kendi eşininde aklını çelmiş.
ama kuzen bunları dert etmiyor onun için mesele ' SAMET'
o sametle, samet onunla cok mutlu. bana da bi nefes oluyor diyor en azından.
eltisinin 2 cocugu var, şımarıyolar, eziyolar, vuruyolar.
tamam eltim öyle dizilerde ki gibi cocuga eziyet etmez, vurmaz dövmez ama kendi cocuklarıyla zor ugrasıyor sameti yük gibi gördügüne eminim diyor. hem cocuklarda anlaşamıyor onunla.
bir kaç kez konusmus abla cocuk bende kalsın bana da iyi geliyor diye söylemiş '' hayır demiş, eşim izin vermiyor demiş ama öyle bişey yok.
geçenler de sametle konusmak istemiş, yenge ne zaman gelcen diye 3-4 kere sormuş
kuzenim bunu anlatıp anlatıp aglıyor, hatta ben bunları yazarkende aglıyor

napsın bu kız, eşimle de görümcemle de konuscam herkes ortak kararla evi eltimlere verelim diyor..
bana da bu yanlıs geliyor bu cocuk büyüyecek, basında anası babası yok en azından bi evi olsun diyorum.
o yoksa ev mesele oldugu sürece cocugu bize asla vermez diyor.
evet ablalar, kardeşler nasıl bir yol izlemeyi, cocugu almak için. evi vermeleri mantıklı mı