• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

vefat eden kayınvalidenin bebeği..

Mine ablaya katiliyorum annesi babasi yok bir evi var on a da God dikmisler yaziklar olsun :(
Mahkeme ye verin velayet icin

merhaba bayanlar. konuyu kuzenim için oluşturuyoruz. bugün bizde misafir kendisiyle sabahtan beri dertleşiyoruz, ona sizden bahssettim bi konu hakkında fikir almak istiyor. yorumlarınızı tek tek okuyacak :)

öncelikle bir açıklama yapalım.
kuzenim 23 yasında.
kuzenimin eşi 27 yasında
eltisi : 28 yasında
eşinin abisi : 31 yasında.;
-- eşi 4 kardeş. : 1 kız kardeşi fransada, 1 kücük erkek kardeşi 4 yaşında. 1 ide işte konunun baş kahramanlarından.

kuzenim 3 yıllık evli cocugu yok. eşinden kaynaklı bi sebepten cocuk olma ihtimali şuan için biraz zorlu bi süreçte.
kayınvalidesinin 45 yasından sonra bir cocugu olmuş şuan 4 yasında ve kayınvalidesi 5 ay önce kalp krizinden vefat etti. o vefat etmeden 1 sene öncede kayınbabası kanserden vefat etti.
kayınbabası vefat ettikten sonra kayınvalide küçük ogluyla tek yasamayı tercih etti. eşinden kalma maaşla ve evde kendilerinin oldugu için pek bi sıkıntıları yoktu maddi anlamda, 2 oglu da destekciydi tabii.
kayınvalide vefat ettikten sonra kücük cocuk sametin nerde kalacagı mesele oldu.
kayınvalideyle kuzenin evleri yakın, elti 40 dklık mesafede yasıyordu.
o yüzden kuzenle sametin ilişkileri daha iyi.
ve kuzenim sameti coook seviyor ki sevilmeyecek gibi de degil cok sevimli :)
kayınvalide vefat ettiginde ilk 1 ay samet kuzende kaldı. ama sonra elti '' millet laf eder büyük abi dururken size mi kaldı bos kahramanlıklar yapıyosunuzz evden ona düşen pay size kalsın diye bakmak istiyonuz'' vs vs tarzında çirkin sözlerle almış cocugu gitmiş. herkesin kendi evi var. zaten kuzenimde eşi de, diger kardeşleri de eve kimse dokunmayacak o sametin, ilerde evlenince onunda kendi evi olsun düşüncesinde. ama eltiye ne oluyorsa '' onda herkesin hakkı var'' düşüncesiyle kendi eşininde aklını çelmiş.

ama kuzen bunları dert etmiyor onun için mesele ' SAMET'
o sametle, samet onunla cok mutlu. bana da bi nefes oluyor diyor en azından.
eltisinin 2 cocugu var, şımarıyolar, eziyolar, vuruyolar.
tamam eltim öyle dizilerde ki gibi cocuga eziyet etmez, vurmaz dövmez ama kendi cocuklarıyla zor ugrasıyor sameti yük gibi gördügüne eminim diyor. hem cocuklarda anlaşamıyor onunla.
bir kaç kez konusmus abla cocuk bende kalsın bana da iyi geliyor diye söylemiş '' hayır demiş, eşim izin vermiyor demiş ama öyle bişey yok.
geçenler de sametle konusmak istemiş, yenge ne zaman gelcen diye 3-4 kere sormuş
kuzenim bunu anlatıp anlatıp aglıyor, hatta ben bunları yazarkende aglıyor :KK43:
napsın bu kız, eşimle de görümcemle de konuscam herkes ortak kararla evi eltimlere verelim diyor..
bana da bu yanlıs geliyor bu cocuk büyüyecek, basında anası babası yok en azından bi evi olsun diyorum.
o yoksa ev mesele oldugu sürece cocugu bize asla vermez diyor.
evet ablalar, kardeşler nasıl bir yol izlemeyi, cocugu almak için. evi vermeleri mantıklı mı
bence bu konu biraz inada binmis cok zor. ama. bence guzel bir. dille bir kac kisinin devreye girmesiyle cozulebilicek mesele

Samete çok üzüldüm
Kesinlikle eltiye ev verilmemeli
Mirasta bütün kardeşlerin hakkı varsada küçücük çocuk var ortada
Diğerleri afedersiniz eşşek kadar olmuş evlenmiş barklanmış evleride var
Eğitimleri düğünleri büyük ihtimalle anne baba destek olmuştur ya o küçücük çocuga evi vermek zor olmamalı ya
Geceleri uyuyamam ben o evden hak alsam ya
Herşey hukuk olmamalı vicdan olmalı
O çocuga 10 tane ev versen anne baba yerini tutar mı ya
Madem anne baba yok bari bir evi çok görmesinler

Katiliyorum. 4 aysinda cocuk, bebek daha onun evine goz dikmis essek kadar insanlar var. Allah'tan korkarim, kuldan utanirim. Anneleri olunce el kadar bebe kardesinin hakkina goz dikti demezler mi? Derler. Utanctan insan icine cikamam. Allah islah etsin.

Eltiyi meltiyi bilmem de..
Karısının aklıyla daha 4 yaşındaki kardeşin hakkına girebilecek bir abiyse,
Kanun var herşeyi çözer diye düşünüyorum.
Yani umarım.!
Umarım o çocuk sevgi dolu bir ortamda büyür.

Bence o eltinin asla o çocuktan maddi çıkar sağlayamayacağı şekilde tüm haklar çocuğa devredilmeli böylece eltinin maddi beklentisi ortadan kalcaka ve gerçek niyeti ortaya çıkacaktır. Olmadı çocuk dönüşümlü olarak sizde ve onlarda kalmalı sırt ona asla bırakılmamalı bence

Katiliyorum. 4 aysinda cocuk, bebek daha onun evine goz dikmis essek kadar insanlar var. Allah'tan korkarim, kuldan utanirim. Anneleri olunce el kadar bebe kardesinin hakkina goz dikti demezler mi? Derler. Utanctan insan icine cikamam. Allah islah etsin.

Miss'im,
insanoğlu çiğ süt emmiş, işin içine miras, aylık, yani sonu maddiyata dayanan şeyler olunca bir kısım insanoğlu var ki 10 lira menfaati olacağını bilse korkmaz da utanmaz da, hak hukuk??? hey anam hey, nerede o dediklerin? konuda anlatılan eltinin niyetini tam bilemem ama çocuğu alırken söylediği: ''millet laf eder büyük abi dururken size mi kaldı bos kahramanlıklar yapıyosunuzz evden ona düşen pay size kalsın diye bakmak istiyonuz" lafı insanın fikri neyse zikri de o'dur dedirtiyor, evle alakalı tilkiler dolaşmış demek ki kafasında.

Ölüm hak miras helal ama burada mesele eltinin kafasında evle ilgili tilkiler dolaşıyor olma ihtimalinin ağır basması ve bence konuda geçen çocuğa düşkün olan ve bakmak istiyorum diyen kadınla Samet'in ona düşkünlüğü üzerinden bir plan yapıyor olması, belki de beklediği şey tam olarak alın evi verin Samet'i denmesidir kim bilir?

Bunlar yasaları bilmezler, keşke kadının kocası vasi tayini üzerine gitse, biraz kanundan yasalardan bahsetse, eminim geri adım atar o elti, azıcık yasa, miras hukuku, vasilik, mahkeme deyince çark ediveriyor böyleleri.

Yapmanız gerekenler söylenmiş zaten.
Hiç birini yapmazsalar bile yetim çocuğun hakkını mirasını korumakla mükellefler.
Sırf Samet'i almak için çocuğun hakkını gasp etmelerine izin verilmemeli.

Şimdi kuzeninizin kocasının durumu sanırım iyi ve o evden düşen paya ihtiyacı yok diye evi verir kurtuluruz diye düşünmüş belli ki. Ama eltinin istediği sadece onların payı değil kelime anlamıyla tüyü bitmemiş yetime kalan payı da istiyor. Hem evi tamamen verseler yetim aylığını istemeyecek mi? Yani biz o çocuğa en alásını yaparız yeter ki alalım deseler de yenge sorun çıkarmayacak mi.

Bir kere vasi tayini şart mahkemeye gitmeyelim demekle olmuyor. Abisiyle otursun konuşsun o zaman bir zahmet, ben payımı sana vereyim ama çocuğa ben vasi olurum diye. Konuşmadan olmaz. Ama evden falan vazgeçmeden o çocuğun vasisi olacaklarini hukuken garantiye alsınlar yoksa hem evden hem çocuktan olabilirler (maaş varsa onu almak için vasilikte ısrar edebilirler)
Yengenin de çocuğa bakmaya niyeti yok zaten, kuzenin ne kadar sevdiğini istediğini biliyor bu arada ne koparsam kâr diyor.

Yani kısaca kuzeninizin durumu iyiyse Samet'in de hakkını verip kendileri çok daha iyisini yapabilirler. Doğru olan bu değil ama karşıdaki insan insan değil. Yenge haram paranın peşine düştü diye çocuğu üzmeyin. Yetimin hakkı ona hayır getirmez henüz bilmiyor.

Allah kimseyi anasız babasız bırakmasın daha süt kuzusu ya yetimin malını yedirmeyin Allah sorar sonra da hesap veremezsiniz

Elti cadısı çocuğun hakkını yemek istiyor. Sakın kabul etmesinler.
Gerekirse hukuki yollara başvursunlar. Çocuğa bir vasi tayin edilsin.
Yazık ya Samet'e çok üzüldüm. Çocuk para hırsının kurbanı edilmeye çalışılıyor.

Şimdi kuzeninizin kocasının durumu sanırım iyi ve o evden düşen paya ihtiyacı yok diye evi verir kurtuluruz diye düşünmüş belli ki. Ama eltinin istediği sadece onların payı değil kelime anlamıyla tüyü bitmemiş yetime kalan payı da istiyor. Hem evi tamamen verseler yetim aylığını istemeyecek mi? Yani biz o çocuğa en alásını yaparız yeter ki alalım deseler de yenge sorun çıkarmayacak mi.

Bir kere vasi tayini şart mahkemeye gitmeyelim demekle olmuyor. Abisiyle otursun konuşsun o zaman bir zahmet, ben payımı sana vereyim ama çocuğa ben vasi olurum diye. Konuşmadan olmaz. Ama evden falan vazgeçmeden o çocuğun vasisi olacaklarini hukuken garantiye alsınlar yoksa hem evden hem çocuktan olabilirler (maaş varsa onu almak için vasilikte ısrar edebilirler)
Yengenin de çocuğa bakmaya niyeti yok zaten, kuzenin ne kadar sevdiğini istediğini biliyor bu arada ne koparsam kâr diyor.

Yani kısaca kuzeninizin durumu iyiyse Samet'in de hakkını verip kendileri çok daha iyisini yapabilirler. Doğru olan bu değil ama karşıdaki insan insan değil. Yenge haram paranın peşine düştü diye çocuğu üzmeyin. Yetimin hakkı ona hayır getirmez henüz bilmiyor.
+1

eltisi az değilmiş.ortada hem oksuz hem yetım kalan mınıcık çocuk var.anne sevgsine ve şefkatıne ıhtıyacı var.şimdiden evın derdıne düşmüş...aç gözlü için ben nıye hakkımdan hukukumdan ve en onmlısı yetim hakkını elti denen insancığa hibe edeyim.çocuğu kullanıyor aklı sıra yazık .

Onu bunu bilmem de elti şirret.
Herkesin evi var madem ozaman ev cocugun hakkidir ama her ailede boyle cirkefler oluyor. Cocugun hakkini yedirmesinler diycem de kötüler her türlü beceriyolar boyle isleri. Allah yardimcilari olsun. Aslinda herkes raziysa eltiye sey yemek düser. Altindan girip ustunden ciksinlar ve ya mahkeme cozsun bu isi.

Mahkemeye gitsinler. Ortak konuşsunlar öncelikle çözüm olmazsa da mahkemeye gitsinler. Evi de asla vermesinler.
Kv nin bebeği derken Samet 4 yasında demişsiniz ondan varil baska bir bebel daha mı var ?

4 yaşındaki bi kardeşin hakkını yemek nasıl bir pisliktir ya.. Bazı insanların gözünü toprak bile doyurmayacak! Eltin ve kaynın da onlardan. Eltinç şöyle bi elime geçirsem saçını başını yolardım!!! Bütün kardeşleri toplayın hepsi yüzleşsin. Samet kimde mutluysa onu seçer zaten.

hukuken şu an kimin baktığının önemi yok evde samet kadar tüm çocukların hakkı var eger ortak bi kararla bu ev sametin denirse ev onun olur aksi halde pay edilir .vasi davasi acilabilir

Buyuk abi duruken ne demek ya sinir oldum kuzeninizn bakamsi daha mantikli ev derdine dusmusler allah sorsun ..soylesinler kimse evden hak alamaz die dava acsinlar cocuk buyuyunce karar alabilinsin yazik

merhaba bayanlar. konuyu kuzenim için oluşturuyoruz. bugün bizde misafir kendisiyle sabahtan beri dertleşiyoruz, ona sizden bahssettim bi konu hakkında fikir almak istiyor. yorumlarınızı tek tek okuyacak :)

öncelikle bir açıklama yapalım.
kuzenim 23 yasında.
kuzenimin eşi 27 yasında
eltisi : 28 yasında
eşinin abisi : 31 yasında.;
-- eşi 4 kardeş. : 1 kız kardeşi fransada, 1 kücük erkek kardeşi 4 yaşında. 1 ide işte konunun baş kahramanlarından.

kuzenim 3 yıllık evli cocugu yok. eşinden kaynaklı bi sebepten cocuk olma ihtimali şuan için biraz zorlu bi süreçte.
kayınvalidesinin 45 yasından sonra bir cocugu olmuş şuan 4 yasında ve kayınvalidesi 5 ay önce kalp krizinden vefat etti. o vefat etmeden 1 sene öncede kayınbabası kanserden vefat etti.
kayınbabası vefat ettikten sonra kayınvalide küçük ogluyla tek yasamayı tercih etti. eşinden kalma maaşla ve evde kendilerinin oldugu için pek bi sıkıntıları yoktu maddi anlamda, 2 oglu da destekciydi tabii.
kayınvalide vefat ettikten sonra kücük cocuk sametin nerde kalacagı mesele oldu.
kayınvalideyle kuzenin evleri yakın, elti 40 dklık mesafede yasıyordu.
o yüzden kuzenle sametin ilişkileri daha iyi.
ve kuzenim sameti coook seviyor ki sevilmeyecek gibi de degil cok sevimli :)
kayınvalide vefat ettiginde ilk 1 ay samet kuzende kaldı. ama sonra elti '' millet laf eder büyük abi dururken size mi kaldı bos kahramanlıklar yapıyosunuzz evden ona düşen pay size kalsın diye bakmak istiyonuz'' vs vs tarzında çirkin sözlerle almış cocugu gitmiş. herkesin kendi evi var. zaten kuzenimde eşi de, diger kardeşleri de eve kimse dokunmayacak o sametin, ilerde evlenince onunda kendi evi olsun düşüncesinde. ama eltiye ne oluyorsa '' onda herkesin hakkı var'' düşüncesiyle kendi eşininde aklını çelmiş.

ama kuzen bunları dert etmiyor onun için mesele ' SAMET'
o sametle, samet onunla cok mutlu. bana da bi nefes oluyor diyor en azından.
eltisinin 2 cocugu var, şımarıyolar, eziyolar, vuruyolar.
tamam eltim öyle dizilerde ki gibi cocuga eziyet etmez, vurmaz dövmez ama kendi cocuklarıyla zor ugrasıyor sameti yük gibi gördügüne eminim diyor. hem cocuklarda anlaşamıyor onunla.
bir kaç kez konusmus abla cocuk bende kalsın bana da iyi geliyor diye söylemiş '' hayır demiş, eşim izin vermiyor demiş ama öyle bişey yok.
geçenler de sametle konusmak istemiş, yenge ne zaman gelcen diye 3-4 kere sormuş
kuzenim bunu anlatıp anlatıp aglıyor, hatta ben bunları yazarkende aglıyor :KK43:
napsın bu kız, eşimle de görümcemle de konuscam herkes ortak kararla evi eltimlere verelim diyor..
bana da bu yanlıs geliyor bu cocuk büyüyecek, basında anası babası yok en azından bi evi olsun diyorum.
o yoksa ev mesele oldugu sürece cocugu bize asla vermez diyor.
evet ablalar, kardeşler nasıl bir yol izlemeyi, cocugu almak için. evi vermeleri mantıklı mı

Elti çok kurnaz. Ortada anası babası olmayan kucucuk bir çocuk var. Onun geleceği için yatırım en azindan. Sakin evi vermeyin eltiye.

Back
X