vefat eden kayınvalidenin bebeği..

Anne sadece kendi çocuklarının menfaatini ön plana koymakla olunmuyor kendi çocukların için 4 yaşındaki yetim çocuğun hakkı hiç ediliyosa yere batsın öyle annelik.

Her konuda basbas eşinin anasına babasına mı güvendin kendin çalış çocuğuna kendin bak evini kendin al derken bu konuda niye 4 yaşındaki çocukla yetişkin kardeşleri eşit konuma koyup miras peşine düşeni haklı bulduk anlamadım. Herkes düzenini kurmuş kimse o ev satılıp da alacağı paya göre çocuk yapmamıştır herhalde.

Arkadaşınız açsın davasını yasal olarak alsın çocuğun velayetini kimseye meramını anlatmaya çalışmasına gerek yok.

Konuda boyle bir bilgi belirtilmemis , eltinin evi var mi , yoksa o evdeki hakkini kebdi cocuklari icin mi istiyor , sonucta olumlu dunya , iki gun sonra kendi cocuklarimda yetim kalir diye mi dusunuyor bilmiyoruz
Herkesin kendi evi var diye belirtilmiş. 4 tane kardeş ve en küçüğü 4 yaşında hepsinin evi var, Samet ise hem yetim hem öksüz, kardeşlerinin insafına kalmış bir çocuk. Elti ile eşine de bir şey olursa çocukları babalarının evini paylaşırlar, dededen veya babaneden kalan evi değil. Benim dedem de ölmüş ama kardeşler evi Sametten birkaç yaş büyük kardeşlerine bırakmışlar. Gelinler de çıkıp bizim çocuklarımızın hakkı dememiş. Anneliği konuya dahil etmeyin lütfen çünkü amcamın bir karısı var ki evlerden ırak. Allah kimseyi eline düşürmesin.

merhaba bayanlar. konuyu kuzenim için oluşturuyoruz. bugün bizde misafir kendisiyle sabahtan beri dertleşiyoruz, ona sizden bahssettim bi konu hakkında fikir almak istiyor. yorumlarınızı tek tek okuyacak :)

öncelikle bir açıklama yapalım.
kuzenim 23 yasında.
kuzenimin eşi 27 yasında
eltisi : 28 yasında
eşinin abisi : 31 yasında.;
-- eşi 4 kardeş. : 1 kız kardeşi fransada, 1 kücük erkek kardeşi 4 yaşında. 1 ide işte konunun baş kahramanlarından.

kuzenim 3 yıllık evli cocugu yok. eşinden kaynaklı bi sebepten cocuk olma ihtimali şuan için biraz zorlu bi süreçte.
kayınvalidesinin 45 yasından sonra bir cocugu olmuş şuan 4 yasında ve kayınvalidesi 5 ay önce kalp krizinden vefat etti. o vefat etmeden 1 sene öncede kayınbabası kanserden vefat etti.
kayınbabası vefat ettikten sonra kayınvalide küçük ogluyla tek yasamayı tercih etti. eşinden kalma maaşla ve evde kendilerinin oldugu için pek bi sıkıntıları yoktu maddi anlamda, 2 oglu da destekciydi tabii.
kayınvalide vefat ettikten sonra kücük cocuk sametin nerde kalacagı mesele oldu.
kayınvalideyle kuzenin evleri yakın, elti 40 dklık mesafede yasıyordu.
o yüzden kuzenle sametin ilişkileri daha iyi.
ve kuzenim sameti coook seviyor ki sevilmeyecek gibi de degil cok sevimli :)
kayınvalide vefat ettiginde ilk 1 ay samet kuzende kaldı. ama sonra elti '' millet laf eder büyük abi dururken size mi kaldı bos kahramanlıklar yapıyosunuzz evden ona düşen pay size kalsın diye bakmak istiyonuz'' vs vs tarzında çirkin sözlerle almış cocugu gitmiş. herkesin kendi evi var. zaten kuzenimde eşi de, diger kardeşleri de eve kimse dokunmayacak o sametin, ilerde evlenince onunda kendi evi olsun düşüncesinde. ama eltiye ne oluyorsa '' onda herkesin hakkı var'' düşüncesiyle kendi eşininde aklını çelmiş.

ama kuzen bunları dert etmiyor onun için mesele ' SAMET'
o sametle, samet onunla cok mutlu. bana da bi nefes oluyor diyor en azından.
eltisinin 2 cocugu var, şımarıyolar, eziyolar, vuruyolar.
tamam eltim öyle dizilerde ki gibi cocuga eziyet etmez, vurmaz dövmez ama kendi cocuklarıyla zor ugrasıyor sameti yük gibi gördügüne eminim diyor. hem cocuklarda anlaşamıyor onunla.
bir kaç kez konusmus abla cocuk bende kalsın bana da iyi geliyor diye söylemiş '' hayır demiş, eşim izin vermiyor demiş ama öyle bişey yok.
geçenler de sametle konusmak istemiş, yenge ne zaman gelcen diye 3-4 kere sormuş
kuzenim bunu anlatıp anlatıp aglıyor, hatta ben bunları yazarkende aglıyor :KK43:
napsın bu kız, eşimle de görümcemle de konuscam herkes ortak kararla evi eltimlere verelim diyor..
bana da bu yanlıs geliyor bu cocuk büyüyecek, basında anası babası yok en azından bi evi olsun diyorum.
o yoksa ev mesele oldugu sürece cocugu bize asla vermez diyor.
evet ablalar, kardeşler nasıl bir yol izlemeyi, cocugu almak için. evi vermeleri mantıklı mı
Asıl o elti düşmüş ev peşine
Evi satalim pay dörde bolunsun herkesin hakkina razi olsun derdim
Yazık günah o yavruya onlarin yaninda ezilmesin madem anlaşıyorlar cocuk kuzenin yaninda kalsin

kimsenin eve ihtiyacı yok. hepsinin evi ve güzel işi var.
maaş konusunda zaten küçük bi rakam. o paraya dokunulmaması konusunda elti de dahil herkes hem fikir.

O or***spu elti ne hakla her şeye burnunu sokuyor ya? Büyük abi de adam değilmiş, öksüz, yetim çocuğun hakkına göz dikecek kadar aç gözlüymüş aynı karısı gibi. Dava açıp vesayetini alsınlar. Büyük abinin 2 çocuğu olduğu için almaları olası.

Son düzenleme:
İyi de eltinin kendi evi var. Kv nin tüm çocuklarının evi var.

Hem ne bu milletteki ev takıntısı anlamadım ben yahu, çocuk dört yaşında ana baba yok, ev de ev, ev de ev...
Vallahi yahu çocuk anasiz babasiz boynu bukuk kalmış
Ev derdine düşmüşler
O elti kendi çocuklarına ev kalacak ama sen başlarında olmayacaksin dese ister miydi
Yavrularimin yaninda olayimda isterse 40 sene evim olmasin derdi
Kolay mi bir çocuğun hayatıyla oynamak

Bakılacak olan kayinvalide olsaydi en büyük çocuk bakacak tabiki derler miydi acaba
Yoksa tek çocuğu biz miyiz siz de bakin diye ondan ona mi göndermeye calisirlardi

Niye milletin lafıyla iş yapıyor ki kuzen? Keşke hiç götürmeseymis çocuğu.

Aynı millet şimdi de bir çocuğu evine sığdıramadı, 2 çocuklu kadının başına yıktı diyordur.

Off yaa... zavallı yavru. İnşallah güzel bir ömrü olur.
Büyük elti almış gitmiş çocuğu.

Ev eltiye verilmemeli asla. Miras haktir orda sametinde diger kardeslerinde hakki var samet buyur diger kardeslerde razi olur kime verirlerae versinler ama miras hakki olanlardan biri henuz resit degil.ev samet buyuyene kadar bekletilmeli. Cocuk sevgisi yoksa ben eltinizinde uzun sure bakacagini sanmiyrm. Eşiniz abisiyle konuşsun belki ise yarar

Biri söylesin Allah aşkına kayınvalide 14 yaşında mı anne olmuş. Kadın 45 yaşında 31 yaşında oğlu var. Bir de 4 yaşında öksüz yetim kalmış Samet. Eve göz dikmiş elti. Nasıl bir karmaşa. Konu keşke fake olsa. Çünkü Samet'in 4 yaşında öksüz yetim kalması ayrı dram 14 yaşında bir çocuğun çocuk doğurması ayrı bir dram.

Bu yenge evi Samet e mamete vermez.. illa ki hak iddia eder ev bölünür.. valla bence evi verin Samet i alın alabiliyorsanız.. cocukcagızın evı olmaz belkı ama sefkat gorur

Samete çok üzüldüm
Kesinlikle eltiye ev verilmemeli
Mirasta bütün kardeşlerin hakkı varsada küçücük çocuk var ortada
Diğerleri afedersiniz eşşek kadar olmuş evlenmiş barklanmış evleride var
Eğitimleri düğünleri büyük ihtimalle anne baba destek olmuştur ya o küçücük çocuga evi vermek zor olmamalı ya
Geceleri uyuyamam ben o evden hak alsam ya
Herşey hukuk olmamalı vicdan olmalı
O çocuga 10 tane ev versen anne baba yerini tutar mı ya
Madem anne baba yok bari bir evi çok görmesinler

Biri söylesin Allah aşkına kayınvalide 14 yaşında mı anne olmuş. Kadın 45 yaşında 31 yaşında oğlu var. Bir de 4 yaşında öksüz yetim kalmış Samet. Eve göz dikmiş elti. Nasıl bir karmaşa. Konu keşke fake olsa. Çünkü Samet'in 4 yaşında öksüz yetim kalması ayrı dram 14 yaşında bir çocuğun çocuk doğurması ayrı bir dram.

Kayınvalide 45 yasında doğum yapmıs ve 49 yalında vefat etmiş. Yani 18 yaşında anne olmus anladıgım kadarı ile.

14 yasında doguran yok mu? Var. Ama kayınvalidesi 50 yasındayken vefat etti yani sameti o 45 yasında dogurdu

Uuuf uff boyle biri vardi teyzesi enistesi bakmis ćocuga evini malinı mülkunü yemis sonrada bakmamis ......
Kızin ceyizlerini bile kendi cocuklarina vermis ti.
Vasi davasiyla çözulür bu konu ....Hay malının gözü ciksın.

Tatlim sen , ben farkli dusunup farkli davranirdik elti kisisinden
Sadece bir anne olarak anliyorum , torunlarin hakki babadan dolayi var yoksa miras paylasiminda tabi ki yok bir haklari
Ama yasalar nezdinde varis kac yasinda olursa olsun esit paylasim var , vicdanen insan rahat eder mi ben edemem , s3nde edemezsin , biz olsak hakkimizdan vazgecer samete verirdik
Ben sadece eltininde kendi cocuklarini on plana koyan bir anne oldugunu bu yuzden bela okunmamasi gerektigini soyliyorum
Yoksa evet vicdanen keske payini verse
Birde kotu bakilip bakilmadigini bilmiyoruz , bilemiyorum ben bu tarz konularda hep konu sahibini vr cocugunu savurunurum normalde ama bu konuda sanki eltiye fazla yuklenilmis gibi hissettim , nedense cocuk konusundaki duygularimi geri plana atip daha bi mantikli yaklasiyorum olaya
Bende anlamadim kendimi :deli:

Bende tam tersi düsünüyorum, bir anne olarak daha farkli düsünmeli. Sonuçta hani desen o ev Samete giderse çoçuklar aç susuz kalacak, yine anlardim. Öyle birseyde yok. Kendi çoçugun için, baska çoçugun elindekini almak ne kadar dogru? Kendi çoçuklarina ne ögretmis oluyorsun?

Ben bu aileyi tanimiyorum, konu gerçek mi dogrumu onuda bilmiyorum ama benim bile içim sizladi :(

Bende tam tersi düsünüyorum, bir anne olarak daha farkli düsünmeli. Sonuçta hani desen o ev Samete giderse çoçuklar aç susuz kalacak, yine anlardim. Öyle birseyde yok. Kendi çoçugun için, baska çoçugun elindekini almak ne kadar dogru? Kendi çoçuklarina ne ögretmis oluyorsun?

Ben bu aileyi tanimiyorum, konu gerçek mi dogrumu onuda bilmiyorum ama benim bile içim sizladi :KK43:

Aynen katılıyorum. Kendi çocuklarımın evi var, anası babası başında.
Bir başka çocuğu mağdur ederek çocuklarım da çocuklarım denmez.
Ki, elti kişisinin zaten mirasta söz hakkı yok. Kendi babasının evinin peşine düşsün o.

Back
X