vefat eden kayınvalidenin bebeği..

Suncacik yetimin hakkına da göz dikmişler.Yazik o abiye karisinin elinde oyuncak gibi.

Vasisi olmak için kuzenin ile esi dava açsın hemen.

asla evı vermesınler sametın hakkı o hakkına gırmıs olurlar
erkekler kendı arasında halledecek bu ısı veya 1 hafta bırınde 1 hafta dıgerınde kalacak yapacak bırsey yok

Ev kvnin ise zaten evde 4 cocugunun ortak hakki var
Ev satilsin , elti ve esine dortte bir pay yani haklari verilsin , kalan 3 kardrd kendi haklariyla bir ev alip samet uzerine yapsinlar , yasi kucuk oldugu icin tapuyu ustune geciremeselerde serh koyarlar tapuya
Bu en basit ve dogru cozum yolu
Aynen katılıyorum. Bu çok mantıklı. Eltiye de sinir oldum derdine bak kadının yazık.

Vefat eden kayınvalide ve kayınpeder diğer 3 çocuğuna ev almış mı ki bu ev Samet’in olsun denebiliyor?
Eğer öyle ise adaletli olur.
Toplam tapu sahibi olunan ev sayısı kaç?
Kayınvalidenin vefat etmeden oturduğu ev kimin üzerine? Kanunen 4 çocuk da mirasçı konumunda diye düşünüyorum. Eğer öyle ise abinin 1/4 payını diğer 3 kardeş ona ödeyip evi Samet’in üzerine yapabilirsiniz.

Çocuğun büyümesi, bakımı konusunda ise sanki kuzende kalması daha iyi gibi. Bunun içinse mahkemede dava açmak gerekecek diye düşünüyorum. Reşit olmayan çocuk için vesayet davası gerekiyor.

Evin üzerindeki 4 te 1 hakkı versinler abi ile yengeye, tapuyu da Samet’in üzerine yaptırsınlar.
Hukuki kısmı nasıl olur bilmiyorum, sonrası için her şey sözleşmeli, imzalı olsun.
Çocuk için de resmî olarak vasi olsun kuzeniniz ve eşi. Böyle oyuncak olacak yoksa ellerinde..

Hukuken evde tüm kardeşlerin hakkı var da, yahu ortada annesiz babasız kalmış 4 yaşında bir çocuk var, herkesin yemişim hukukunu, ev bu çocuğun olmalı diyecek vicdana sahip olmasını diliyor insan. Ev ona anne babasızlığın acısını unutturmaz elbette ama en azından geleceğini az da olsa garantiye almak olur, bu da bir şeydir. Bu çocuk bir pedagoga götürüldü mü? Keşke kimde kalacağı böyle çözülse. Yaralarını en fazla sarabileceği, en mutlu olacağı yer bulunabilse...

Vefat eden kayınvalide ve kayınpeder diğer 3 çocuğuna ev almış mı ki bu ev Samet’in olsun denebiliyor?
Eğer öyle ise adaletli olur.

Sizin dediğiniz eşitlik oluyor adalet olmuyor.
Adaleti sağlayamazsınız su durumda.
Çocuk 4 yaşında annesiz babasız kalmış, onlar aileleri ile büyümüş, evlenmiş. Bunun maddi bir karşılığı olabilir mi sizce?
Ayrıca şirket ortaklığından bahseder gibi bahsediyorsunuz. Kardeş bunlar.
Tabiki 4 yaşında olan hayata daha yeni başlayana el uzatılır.

Aile icinde durumunuz varsa toplasin su lanetlerin evden hakkını verin hisseyide guvenilir biri alsin ve çocuğu siz alin lütfen rabbim samedin yüzüne belki size bi evlat verir ve abi kardes gibide buyurler ben cok duydum yetimhaneden cocuk alipta sonra hamile kalan insanlari..

Allahim ne zor bi surec cocuksun ve baska bir evde mutlusun ama senin adina baskasi karar veriyir rabbim en cok onun yardimcisi olsun...

Sakin ya ev ya cocuk demesinler sizde kabul etmeyin kesinlikle herkesin evi varsa normali o cocugun evi olmasi sonuna kadar direnin gerekirse dava bile açın birakmayin o zalimlere

Niye milletin lafıyla iş yapıyor ki kuzen? Keşke hiç götürmeseymis çocuğu.

Aynı millet şimdi de bir çocuğu evine sığdıramadı, 2 çocuklu kadının başına yıktı diyordur.

Off yaa... zavallı yavru. İnşallah güzel bir ömrü olur.
Elalemin ne dediği o kadar önemli değil de, ben maalesef işin içinde miras, yetim aylığı vs olan konularda kötü niyetli düşünüyorum hep, bilmiyorum neden ama hinlik geçiyor içimden, mesela bu yavrucağın yetim aylığı varsa o parayı yemek tatlı gelebilir, bakıp büyüten güven kazanırsa 18 yaşını doldurunca, yemedim yedirdim, giymedim giydirdim, sana çoook emekler verdim yavrruuum gibi duygu sömürüleriyle miras hakkını elinden alabilir, herkes gönlünün ekmeğini yer umarım, götüren elti iyi niyetle götürdüyse helal olsun ama tabii bu çocuğun oradan oraya savrulmaması için bir vasi tayini şart gibi sanki ya da mümkünse kanunen olabiliyorsa ortak vasilik, çocuk hakkında maddi manevi kararlarda bütün kardeşlerin mutlak onay ve izni şartı konmalı, tek kişinin imtiyazına bırakılmamalı.

Öncelikle acilen vasilik talebi için dava açın.Sonra ev satılsın herkes kendi payını alsın diğer iki kişi de razıysa o parayı Samet için bankaya yatırın ya da yeni bir ev alıp kiraya verin. Para Samet için bankada biriksin. İşin duygusal boyutundan çıkıp hukuki yollarına başvurun. Önceliğiniz bu saçma savaştan çocuğu uzak tutmak olsun ona yansıtmadan halledin ve lütfen uzman yardımı alın.

Vefat eden anne baba diğer 3 evlada ev almamis olabilir ama belli bir yasa getirmis, yetiştirmiş. Bu çocuk annesiz babasiz parasiz bir sekilde kardeslerinin vicdanina kalmış. Eltinin kocasina evdeki hakkina karsilik para verilebilir. ev satilmasa da kiraya verilip cocugun egitim masraflari icin kullanilabilir veya bankaya koyulabilir. Ev de 3 kardesin üzerine olur. Ileride ne yapacaklarina karar verirler.

evi kesinlikle vermeyin
vekalet ile satılmamak, ipotek ettirmemek şartıyla baktığı süre boyunca kirasını alsınlar ama asla evi vermeyin
şuan o çocuğa o ev sayesinde bakıyorlar yoksa evi alınca sen sağ ben selamet
kimse bakmaz çocuğa
evi aldıktan sonra bakmam derlerse eşin görümcen ne diyecek ne yapacak
herşey evi aldıktan 3-5 ay sonraya kadar sonra o çcouk tam ortalık malı olacak izin vermeyin sakın

Elalemin ne dediği o kadar önemli değil de, ben maalesef işin içinde miras, yetim aylığı vs olan konularda kötü niyetli düşünüyorum hep, bilmiyorum neden ama hinlik geçiyor içimden, mesela bu yavrucağın yetim aylığı varsa o parayı yemek tatlı gelebilir, bakıp büyüten güven kazanırsa 18 yaşını doldurunca, yemedim yedirdim, giymedim giydirdim, sana çoook emekler verdim yavrruuum gibi duygu sömürüleriyle miras hakkını elinden alabilir, herkes gönlünün ekmeğini yer umarım, götüren elti iyi niyetle götürdüyse helal olsun ama tabii bu çocuğun oradan oraya savrulmaması için bir vasi tayini şart gibi sanki ya da mümkünse kanunen olabiliyorsa ortak vasilik, çocuk hakkında maddi manevi kararlarda bütün kardeşlerin mutlak onay ve izni şartı konmalı, tek kişinin imtiyazına bırakılmamalı.
Evet, kesinlikle. Kardeşler iki gelini de iyi tanıyorlardır sonuçta. Kim ne niyetle hareket ediyor, kim çocuğa daha iyi bakar bilirler. Yavru için en hayırlısı neyse öyle olsun inşallah :KK200:

ALLAH ıslah etsin o eltiyi de kocasını da.
yetimin malına nasıl göz dikebiliyorlar:KK12:
içim sızladı konuyu okurken.
diğer kardeşler ne diyor bu duruma

merhaba bayanlar. konuyu kuzenim için oluşturuyoruz. bugün bizde misafir kendisiyle sabahtan beri dertleşiyoruz, ona sizden bahssettim bi konu hakkında fikir almak istiyor. yorumlarınızı tek tek okuyacak :)

öncelikle bir açıklama yapalım.
kuzenim 23 yasında.
kuzenimin eşi 27 yasında
eltisi : 28 yasında
eşinin abisi : 31 yasında.;
-- eşi 4 kardeş. : 1 kız kardeşi fransada, 1 kücük erkek kardeşi 4 yaşında. 1 ide işte konunun baş kahramanlarından.

kuzenim 3 yıllık evli cocugu yok. eşinden kaynaklı bi sebepten cocuk olma ihtimali şuan için biraz zorlu bi süreçte.
kayınvalidesinin 45 yasından sonra bir cocugu olmuş şuan 4 yasında ve kayınvalidesi 5 ay önce kalp krizinden vefat etti. o vefat etmeden 1 sene öncede kayınbabası kanserden vefat etti.
kayınbabası vefat ettikten sonra kayınvalide küçük ogluyla tek yasamayı tercih etti. eşinden kalma maaşla ve evde kendilerinin oldugu için pek bi sıkıntıları yoktu maddi anlamda, 2 oglu da destekciydi tabii.
kayınvalide vefat ettikten sonra kücük cocuk sametin nerde kalacagı mesele oldu.
kayınvalideyle kuzenin evleri yakın, elti 40 dklık mesafede yasıyordu.
o yüzden kuzenle sametin ilişkileri daha iyi.
ve kuzenim sameti coook seviyor ki sevilmeyecek gibi de degil cok sevimli :)
kayınvalide vefat ettiginde ilk 1 ay samet kuzende kaldı. ama sonra elti '' millet laf eder büyük abi dururken size mi kaldı bos kahramanlıklar yapıyosunuzz evden ona düşen pay size kalsın diye bakmak istiyonuz'' vs vs tarzında çirkin sözlerle almış cocugu gitmiş. herkesin kendi evi var. zaten kuzenimde eşi de, diger kardeşleri de eve kimse dokunmayacak o sametin, ilerde evlenince onunda kendi evi olsun düşüncesinde. ama eltiye ne oluyorsa '' onda herkesin hakkı var'' düşüncesiyle kendi eşininde aklını çelmiş.

ama kuzen bunları dert etmiyor onun için mesele ' SAMET'
o sametle, samet onunla cok mutlu. bana da bi nefes oluyor diyor en azından.
eltisinin 2 cocugu var, şımarıyolar, eziyolar, vuruyolar.
tamam eltim öyle dizilerde ki gibi cocuga eziyet etmez, vurmaz dövmez ama kendi cocuklarıyla zor ugrasıyor sameti yük gibi gördügüne eminim diyor. hem cocuklarda anlaşamıyor onunla.
bir kaç kez konusmus abla cocuk bende kalsın bana da iyi geliyor diye söylemiş '' hayır demiş, eşim izin vermiyor demiş ama öyle bişey yok.
geçenler de sametle konusmak istemiş, yenge ne zaman gelcen diye 3-4 kere sormuş
kuzenim bunu anlatıp anlatıp aglıyor, hatta ben bunları yazarkende aglıyor :KK43:
napsın bu kız, eşimle de görümcemle de konuscam herkes ortak kararla evi eltimlere verelim diyor..
bana da bu yanlıs geliyor bu cocuk büyüyecek, basında anası babası yok en azından bi evi olsun diyorum.
o yoksa ev mesele oldugu sürece cocugu bize asla vermez diyor.
evet ablalar, kardeşler nasıl bir yol izlemeyi, cocugu almak için. evi vermeleri mantıklı mı
Samete çok üzüldm bnm da beş yaşında kard. Var annem omyaşlarda doğum yaptı. Üzerinr titreriz. Rabbm anneme bBama uzun ömür versn inş. Bence evi onlara vermeyin. Eşinizle görüşün ve o sameti almaya çalışsın

Küçücük çocuk anne babasız kalmış eltinin derdi evdeki hak. Yazık çok yazık yavruya bile bir çıkar uğruna bakıyor. Kıyamam çocuğa Allah iyilerle karşılaştırsin.

Karşılıklı oturup cozmeye çalışın. Olmuyorsa dava açın. Eve de kimse göz dikmesin yetimin hakkı olsun. Bunun mesele olması bile utanç verici.

merhaba bayanlar. konuyu kuzenim için oluşturuyoruz. bugün bizde misafir kendisiyle sabahtan beri dertleşiyoruz, ona sizden bahssettim bi konu hakkında fikir almak istiyor. yorumlarınızı tek tek okuyacak :)

öncelikle bir açıklama yapalım.
kuzenim 23 yasında.
kuzenimin eşi 27 yasında
eltisi : 28 yasında
eşinin abisi : 31 yasında.;
-- eşi 4 kardeş. : 1 kız kardeşi fransada, 1 kücük erkek kardeşi 4 yaşında. 1 ide işte konunun baş kahramanlarından.

kuzenim 3 yıllık evli cocugu yok. eşinden kaynaklı bi sebepten cocuk olma ihtimali şuan için biraz zorlu bi süreçte.
kayınvalidesinin 45 yasından sonra bir cocugu olmuş şuan 4 yasında ve kayınvalidesi 5 ay önce kalp krizinden vefat etti. o vefat etmeden 1 sene öncede kayınbabası kanserden vefat etti.
kayınbabası vefat ettikten sonra kayınvalide küçük ogluyla tek yasamayı tercih etti. eşinden kalma maaşla ve evde kendilerinin oldugu için pek bi sıkıntıları yoktu maddi anlamda, 2 oglu da destekciydi tabii.
kayınvalide vefat ettikten sonra kücük cocuk sametin nerde kalacagı mesele oldu.
kayınvalideyle kuzenin evleri yakın, elti 40 dklık mesafede yasıyordu.
o yüzden kuzenle sametin ilişkileri daha iyi.
ve kuzenim sameti coook seviyor ki sevilmeyecek gibi de degil cok sevimli :)
kayınvalide vefat ettiginde ilk 1 ay samet kuzende kaldı. ama sonra elti '' millet laf eder büyük abi dururken size mi kaldı bos kahramanlıklar yapıyosunuzz evden ona düşen pay size kalsın diye bakmak istiyonuz'' vs vs tarzında çirkin sözlerle almış cocugu gitmiş. herkesin kendi evi var. zaten kuzenimde eşi de, diger kardeşleri de eve kimse dokunmayacak o sametin, ilerde evlenince onunda kendi evi olsun düşüncesinde. ama eltiye ne oluyorsa '' onda herkesin hakkı var'' düşüncesiyle kendi eşininde aklını çelmiş.

ama kuzen bunları dert etmiyor onun için mesele ' SAMET'
o sametle, samet onunla cok mutlu. bana da bi nefes oluyor diyor en azından.
eltisinin 2 cocugu var, şımarıyolar, eziyolar, vuruyolar.
tamam eltim öyle dizilerde ki gibi cocuga eziyet etmez, vurmaz dövmez ama kendi cocuklarıyla zor ugrasıyor sameti yük gibi gördügüne eminim diyor. hem cocuklarda anlaşamıyor onunla.
bir kaç kez konusmus abla cocuk bende kalsın bana da iyi geliyor diye söylemiş '' hayır demiş, eşim izin vermiyor demiş ama öyle bişey yok.
geçenler de sametle konusmak istemiş, yenge ne zaman gelcen diye 3-4 kere sormuş
kuzenim bunu anlatıp anlatıp aglıyor, hatta ben bunları yazarkende aglıyor :KK43:
napsın bu kız, eşimle de görümcemle de konuscam herkes ortak kararla evi eltimlere verelim diyor..
bana da bu yanlıs geliyor bu cocuk büyüyecek, basında anası babası yok en azından bi evi olsun diyorum.
o yoksa ev mesele oldugu sürece cocugu bize asla vermez diyor.
evet ablalar, kardeşler nasıl bir yol izlemeyi, cocugu almak için. evi vermeleri mantıklı mı
Ev verilir mi ? Eğer herkesin evi varsa neden ev büyük abiye kaptırılıyor. Bıraksınlar kalsın çocuk orada. Zamanla kadın mutlaka bıkacaktır evi alamayınca.

Çözüm olarak düşündükleri şey çok yanlış.

Back
X