Vegan olanlar bakabilir mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cok zor ya vegan olmak bence. Yani yemegi bir sekilde halledersiniz. Sivi yagla sebze, baklagil vs pisirerek. Sabah kahvaltida peynir, yumurta olmamasi zorlayabilir, ama zeytin gibi muhtesem bir kahvaltiligimiz var cok sukur. Tahin, pekmez, ekmek falan gayet guzel beslenirsiniz. Yalniz her seyin hangi gidadan ne kadar sagladigini bilip ona gore bilincli yemeniz lazim. Bende bu omnivor ve istahli halimle b vitamini, d vitamini, k vitamini, demir, omega3 eksik cikti 😭

En basitinden poğaça bile iptal. Kendiniz elbette uygun malzemelerle yapabilirsiniz ama, sabah geç kaldım, aman yoldan alırım yok.
Yazın dondurma yok.
Neyse saymayayım ben tek tek, sanki bilmiyor musunuz?
Kolay gelsin.
Bakalım işte dediğim gibi araştırma aşamasındayım daha 😅 teşekkür ederim 😊

Cok zor ya vegan olmak bence. Yani yemegi bir sekilde halledersiniz. Sivi yagla sebze, baklagil vs pisirerek. Sabah kahvaltida peynir, yumurta olmamasi zorlayabilir, ama zeytin gibi muhtesem bir kahvaltiligimiz var cok sukur. Tahin, pekmez, ekmek falan gayet guzel beslenirsiniz. Yalniz her seyin hangi gidadan ne kadar sagladigini bilip ona gore bilincli yemeniz lazim. Bende bu omnivor ve istahli halimle b vitamini, d vitamini, k vitamini, demir, omega3 eksik cikti 😭
Zaten et yesek de çoğumuzda bunlar eksik çıkıyor ve takviye kullanmak zorunda kalıyoruz bari vicdanen rahat olayım diye düşündüm. Bilinçli olmak konusunda çok haklısınız o yüzden insanların deneyimlerini ve bu konudaki kaynakları öğrenmek istedim. Yorumunuz için teşekkürler 😊

Ben artık bu sömürüye hiçbir şekilde ortak olmak istemiyorum vicdanen rahat değilim o yüzden veganlığı araştırıyorum. Ama veganlık benim için uygun olmazsa vejetaryen devam etmeyi düşünüyorum :110:

Yemek istemiyorsaniz yemeyin de daha vegan bile olmadan sömürü vs laflarina başlamissiniz. Veganlik zor gelirse vejetaryen olurum diyorsun yumurta, bal yemek için, işine gelince sömürü olmuyormuş yani.

Minimum 20-25 sene etle beslenip sonra da cikip "et aslinda gerekli degilmiş" triplerine de gerek yok. Alacagin proteini almissin zaten o yaşina kadar. Bebekleri vegan vs beslemeye calişip o cocuklari sagligindan eden kaç tane ciftin elinden alindi o cocuklar, bir sürü saglik sorunu ve gelişim bozukluğuyla birlikte.

Kalsiyum, b12, demir eksiklikleri herkeste olabilse de veganlarda "daha yaygin" gorulen birsey yetişkinlerde bile, bu yuzden duzenli doktor kontrolune gitmesi öneriliyor. Et proteiniyle, bitkisel protein birebir ayni şey degil oraya hiç girmiyorum. Saglikli beslenir misin evet ama ekstra cok daha fazla dikkat etmen lazimm kabul etmesen de ete ihtiyac var cunku dikkat etmeyenler zaten saç baş dökülmesi, tirnak kirilmalari (bunlar en basit seyler) saglik sorunlari yaşamaya başliyor.

Son düzenleme:
Merhabalar aranızda vegan olanlar varsa birkaç şey sormak istiyorum.
Bir öğrenci için ekonomik olarak zorlayıcı bir hayat düzeni mi? Bu konuda yaptığınız okumaları, takip ettiğiniz sosyal medya hesaplarını önerebilir misiniz?

2 yıl vegan bir ev arkadaşıyla yaşadım, benim açımdan gerçekten zordu. Benim onun için gösterdiğim hassasiyeti o benim için göstermiyordu.

Evet, ondan gördüğüm kadarıyla ekonomik anlamda cidden külfetli bir tercih. Besin kaynaklarınız sınırlı ve nitelikli besin kaynağına ulaşmak zor. Ben tanıdığım zamanlarda vejeteryandı, bir süre sonra vegan oldu. Vegan beslenmeye bağlı ciddi sağlık sıkıntıları yaşadı ama vazgeçmedi.

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği var. Orada pek çok vegan arkadaş var. Ayrıca organik pazarlarda faaliyetleri de oluyor. Arkadaşım bu dernekten çok bilgi edinmişti. Bir bakın isterseniz.

Bi de facebook, instagram ikisinde de hesbı olan Vilas Manjari Dasi diye Hint astroloğu bir kız var, kendisi Türk ama sanırım veganlığı Hint öğretileri üstünden sürdürüyor. Sadece vegan olmak yetmiyor, besinlerin karmaları, onları hazırlayanlar ve yetiştirenlerle ilgili de temiz olmak gerekiyor. Kendisinin söylediklerinden anladığım bu. İletişime geçin isterseniz.

Valla tercihtir, saygı duyarım ama gerçekten zor bir iş özellikle Türkiyede.

Kebapları bırakıyorsun daha ne olsun 😀
Adanalıyım ve ömrüm kebapla geçti zaten 😂 çok sevmiyorum artık kebap falan
[/QUOTE]
Nee hemde adanalısın yapamazsın uzun sürmez özüne dönersin :)) şaka bir yana tabi sizin tercihiniz içinizden geldiği gibi yaşayın.

Yemek istemiyorsaniz yemeyin de daha vegan bile olmadan sömürü vs laflarina başlamissiniz. Veganlik zor gelirse vejetaryen olurum diyorsun yumurta, bal yemek için, işine gelince sömürü olmuyormuş yani.

Minimum 20-25 sene etle beslenip sonra da cikip "et aslinda gerekli degilmiş" triplerine de gerek yok. Alacagin proteini almissin zaten o yaşina kadar. Bebekleri vegan vs beslemeye calişip o cocuklari sagligindan eden kaç tane ciftin elinden alindi o cocuklar, bir sürü saglik sorunu ve gelişim bozukluğuyla birlikte.

Kalsiyum, b12, demir eksiklikleri herkeste olabilse de veganlarda "daha yaygin" gorulen birsey yetişkinlerde bile, bu yuzden duzenli doktor kontrolune gitmesi öneriliyor. Et proteiniyle, bitkisel protein birebir ayni şey degil oraya hiç girmiyorum. Saglikli beslenir misin evet ama cok dikkat etmen lazimm etmeyenler zaten saç baş dökülmesi, tirnak kirilmalari yaşamaya başliyor.
Sömürü demek için vegan olmak mı gerekiyormuş çok üzgünüm. Çok zor yapamazsın denildiğinde henüz tecrübe etmediğim için hayır yaparım diyemiyorum haliyle. Elimden geleni yapmak ve denemek konusunda kararlı olduğum için hiç olmazsa vejeteryan devam ederim diyorum ne var bunda? Et aslında gerekli değilmiş tripleri ne demek ya? Saygılı olun biraz beslenme düzeni ne zamandan beri “trip” oldu?

2 yıl vegan bir ev arkadaşıyla yaşadım, benim açımdan gerçekten zordu. Benim onun için gösterdiğim hassasiyeti o benim için göstermiyordu.

Evet, ondan gördüğüm kadarıyla ekonomik anlamda cidden külfetli bir tercih. Besin kaynaklarınız sınırlı ve nitelikli besin kaynağına ulaşmak zor. Ben tanıdığım zamanlarda vejeteryandı, bir süre sonra vegan oldu. Vegan beslenmeye bağlı ciddi sağlık sıkıntıları yaşadı ama vazgeçmedi.

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği var. Orada pek çok vegan arkadaş var. Ayrıca organik pazarlarda faaliyetleri de oluyor. Arkadaşım bu dernekten çok bilgi edinmişti. Bir bakın isterseniz.

Bi de facebook, instagram ikisinde de hesbı olan Vilas Manjari Dasi diye Hint astroloğu bir kız var, kendisi Türk ama sanırım veganlığı Hint öğretileri üstünden sürdürüyor. Sadece vegan olmak yetmiyor, besinlerin karmaları, onları hazırlayanlar ve yetiştirenlerle ilgili de temiz olmak gerekiyor. Kendisinin söylediklerinden anladığım bu. İletişime geçin isterseniz.

Valla tercihtir, saygı duyarım ama gerçekten zor bir iş özellikle Türkiyede.
Sonunda alakasız saçma sapan ve aşağılayıcı olmayan fikir veren bir yorum geldi. Teşekkür ederim 💕

Sömürü demek için vegan olmak mı gerekiyormuş çok üzgünüm. Çok zor yapamazsın denildiğinde henüz tecrübe etmediğim için hayır yaparım diyemiyorum haliyle. Elimden geleni yapmak ve denemek konusunda kararlı olduğum için hiç olmazsa vejeteryan devam ederim diyorum ne var bunda? Et aslında gerekli değilmiş tripleri ne demek ya? Saygılı olun biraz beslenme düzeni ne zamandan beri “trip” oldu?

Beslenme duzeninden bahsetmiyorsun ki. Hayvan sömürüsüymüş, et aslida olmasanda olur, alternatifi varmiş. Yani hem hicbisey arastirmamissin hemde yargiliyorsun. Veganlari boş sözlerle elestirenler ne kadar kotu duruyorsa, bu da o kadar kotu duruyor.
Yoksa sirf et yemiyorsun diye bu beni alakadar etmez ne yersen ye.

Ortada bir somuru var ama sadece et yemekle, yememekle alakali degil.

Ailemde vejeteryan var,sağlık sorunu yaşamadı,sağlık ocagına belli aralıklarla gidip b12 iğnesi yaptırıyor.et yerine bezelye proteini kullanarak yemek yapıyoruz ama fiyatı et gibi.açıkçası yemeye yemeye artık canının hiç et çekmediğini söylüyor.eti geçmişte çok sevmesine rağmen hayvan sevgisinden bırakmıştı.vegan olmak için öncelikle vejeteryanlığı deneyip geçiş yapmanızı öneririm,daha yumuşak bir geçiş olur.

25 sene her türlü hayvansal proteini al sağlıklı yaşa sonra kalk ben yemeyeceğim de.
tabii o yaşa kadar alacağını almış kişi,
çocukken hayvansal gıda almasaydı görürdüm ben halini. dere geçince köprüye küfretmek moda oldu ülkede.
25 senedir yapıyor diye hata olduğunu düşündüğü şeye bir 50 sene de devam mı etsin?çocukken hayvansal gıda almasaydım bana nasıl yedirdiniz mi diyor konu sahibi ailesine?ailesi yedirmiş ve tercih yapabilecek yaşa geldiğinde de bu tercihi yapmayı istiyor olamaz mı?
Ülkede asıl moda olan tercihlere saygı duymamak.

25 sene her türlü hayvansal proteini al sağlıklı yaşa sonra kalk ben yemeyeceğim de.
tabii o yaşa kadar alacağını almış kişi,
çocukken hayvansal gıda almasaydı görürdüm ben halini. dere geçince köprüye küfretmek moda oldu ülkede.
Abla sen benim sabrımı sınamaya mı geldin 😂 kendi paramı kazanıp kendi yemeğimi yapacak yaşa gelene kadar annem ne verdiyse onu yediğim ve ilerde böyle düşüneceğimi bilmediğim için kusura bakma. Yazma artık nolur aynen ben özentiyim

Ailemde vejeteryan var,sağlık sorunu yaşamadı,sağlık ocagına belli aralıklarla gidip b12 iğnesi yaptırıyor.et yerine bezelye proteini kullanarak yemek yapıyoruz ama fiyatı et gibi.açıkçası yemeye yemeye artık canının hiç et çekmediğini söylüyor.eti geçmişte çok sevmesine rağmen hayvan sevgisinden bırakmıştı.vegan olmak için öncelikle vejeteryanlığı deneyip geçiş yapmanızı öneririm,daha yumuşak bir geçiş olur.
Aa siz yukarıdaki yorumu görmediniz galiba öyle yapamazmışım o zaman işime geldiği gibi davranmak oluyormuş(!) şaka bir yana ben veganlığı deneyip herhangi bir sorunla karşılaşırsam vejetaryen devam etmeyi daha mantıklı buldum. Et konusunda sıkıntı çekeceğimi sanmıyorum yumurta ve peynir benim için zorlayıcı olacak. Teşekkürler yorumunuz için

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X