• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vekalet ile ilgili bilgilerinize ihtiyacım var

Mrs-cicek

🍀
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
5.164
5.105
398
Merhaba herkese,
Çok kısa anlatmaya çalışacağım,babam geçen yıl,şuan askerde olan,kardeşimin adına yazlık dubleks bi ev aldı,şimdi de ezelden beri gelen sebeplerle annemle boşanmaya karar verdiler,babam hiçbir şey vermem deyip duruyor,benim üzerime hiçbir şey yok ki diyormuş,burası ayrı konu da..
Sorum şu,kardeşim ona vekalet vermişti geçen yıl,bu yazlığı onun adına yaparken,şimdi kardeşim askerdeyken onun imzası olmadan satabilir mi ?
vekalet İptal edilmedi çünkü.

Evliyken alınan her mülkte esler ortaktır vermem diye bir şey yok
Öteki konu hakkında olabilir kardeşiniz notere gitsin vekaleti iptal etsin en kısa sürede

Merhaba herkese,
Çok kısa anlatmaya çalışacağım,babam geçen yıl,şuan askerde olan,kardeşimin adına yazlık dubleks bi ev aldı,şimdi de ezelden beri gelen sebeplerle annemle boşanmaya karar verdiler,babam hiçbir şey vermem deyip duruyor,benim üzerime hiçbir şey yok ki diyormuş,burası ayrı konu da..
Sorum şu,kardeşim ona vekalet vermişti geçen yıl,bu yazlığı onun adına yaparken,şimdi kardeşim askerdeyken onun imzası olmadan satabilir mi ?
vekalet İptal edilmedi çünkü.

Vekalette sadece alım yazıyorsa yapamaz.

Her türlü gayrimenkul alımı ve satımı yazıyorsa yapabilir.

Sizi deniyor olabilir ama sinirle yapadabilir bence riske atmayın kardeşiniz ilk iş günü içerisinde izin alıp azilname işlemi yaptirsin.

İlgilisi dediğiniz kim ?
Misal bn evlendim soyismim değişti bn gidip sorsam Bilgi verilir mi ?
Babamla Farklı şehirlerdeyiz buarada.Yani fark eder mi?
Ilgilisi dediği o tapunun sahibi/sahipleri/paydaslari diye anladim.ben
Aslında ben de vekalet icin yazacaktim yazmislar zaten

Ilgilisi dediği o tapunun sahibi/sahipleri/paydaslari diye anladim.ben
Aslında ben de vekalet icin yazacaktim yazmislar zaten
Bunu kastettim bn de ama hayır alenidir denildi.🤷🏻‍♀️
Tapu sahibi babam gidip adına ne var ne yok öğrenmek istemez ki,bilir çünkü zaten,mantıken olmaz yani.

Ama belki aynı soyisimde olan eşi çocukları öğrenebilir. Değil mi ?

İnternetten bulduğum ilgili maddenin açıklaması,yani inanılır bir gerekçe varsa (genelde resmî bir belge) o zmn çıkartılırmış,belki.

Özetle durum şudur: Herkes, tapu kütüğündeki bilgileri bilmek zorundadır ama, o bilgilere
ulaşmak ancak ''ilgisini inanılır kılanlar'' için olanaklıdır, bu inanılırlığın kanıtlanması da
keyfiliğe açık bir düzenlemedir. Kısacası, tapu sicilindeki bilgilerin herkesçe bilindiği,
yasanın öngördüğü bir varsayımdır; ama bu varsayımın gerçekleşmesi hiç de kolay değil;
oldukça zahmetli ve külfetli bir iştir.

Bunu kastettim bn de ama hayır alenidir denildi.🤷🏻‍♀️
Tapu sahibi babam gidip adına ne var ne yok öğrenmek istemez ki,bilir çünkü zaten,mantıken olmaz yani.

Ama belki aynı soyisimde olan eşi çocukları öğrenebilir. Değil mi ?
Hayir siz bakamazsiniz bence tabii kesin bilen biri varsa soylesin ben tapuda calismiyorum sadece tapuda isim olmuştu ve benim tam vekaletnamem var kardesimde yani istese benim.adima birseyler alip satabilir :) memleketteki işlerde kolaylik olsun diye vermistim
Tapu babanızın üzerine ise belki anneniz serh koydurabilir bir de babaniz baktirabilir kendi adina, siz bu durumda üçüncü kisi olarak alakasiz kisi oluyorsunuz bakmaniza izin vermeyebilirler

Back
X