emın kı esım hayatta ızın vermez sırf gıcıklık olsun dıye de yapar..baska yolu yok mu yaayanı nıyetım cocugumu babasından kacrımak degıl kesınıkle ne olursa olsun o onun babası ama ben bosanırsam artık burda kalmam ve yurt dısına tekrar donerım cok uzuldum ya baska cozum yok mu bebgımın yabancı vatandas, pasaport olsa bıle cıkamaz??en azından anlasmalı mesela tatıllerde buraya falan gelse..babası ızın vermezse bıle devlet boyle anlasma yapamaz mı aramızda acaba??
emın kı esım hayatta ızın vermez sırf gıcıklık olsun dıye de yapar..baska yolu yok mu yaayanı nıyetım cocugumu babasından kacrımak degıl kesınıkle ne olursa olsun o onun babası ama ben bosanırsam artık burda kalmam ve yurt dısına tekrar donerım cok uzuldum ya baska cozum yok mu bebgımın yabancı vatandas, pasaport olsa bıle cıkamaz??en azından anlasmalı mesela tatıllerde buraya falan gelse..babası ızın vermezse bıle devlet boyle anlasma yapamaz mı aramızda acaba??
babası izin vermezse türk vatandaşı olan ve henüz reşit olmayan çocuğunuzu yurtdışına çıkaramazsınız. yurt içinde bile kaçırılan çocuğu zar zor buluyor devlet, bir de yurtdışındakilerle mi uğraşsın. ancak siz yabancıysanız ve çocuğunuzun da yabancı pasaportu varsa yasal olmasa da o zaman çıkış mümkün olabiliyor, bir nevi kaçırma gibi. ancak eşiniz bu durumda dahi mahkemeden tedbir koydurup çocuğunuzu yurt dışına çıkarmanızı engelleyebilir.
velayet sende kalır çünkü bebeğin küçük, anneye verirler..
ama arkadaşlarında dediği gibi, yurt dışı konusunda sınırlama gelir..
eğer bebeğinin çift vatandaşlığı fln varsa durum değişir..
her ne olursa olsun, eşinle boşanma sürecinde böyle inat için iş yapmalar karşılıklı fln, bu en çok bebeğinize zarar verir..
umarım anlaşarak, kimseyi ve özellikle bebeğinizi üzmeden bitirirsiniz bitirecekseniz bile..
Benim esim TC asilli Alman vatandasi. Cocuklarin hem Alman pasaportu hem de TC nüfus cüzdani var. Pasaport kontrolde pasaportlarini ve kimliklerini veriyorum. Muvaffakatname istemiyorlar. Senin durumun nasil yani bebegin kimligi mi pasaportu mu var? Ayrica bebek yabanci ülke vatandasiysa esin zorla burada tutabilir mi acaba arastirman lazim.
Bu arada bir bilgi vermek istiyorum. Bu muvaffakatname icin noterler bir ton para istiyorlar ama emniyet md pasaport şubeye dilekce olarak da verebiliyor esler(ücretsiz). Pasaport süre uzatirken önümdeki aile yaptirdi bu islemi.
ben yabancı vatandasıyım evlendım ve buraya yerlestım..bebegımın ve benım TC kımlıgımız var burada kaldıgımız ıcın,ayrıca benım passaportum var ama bebısım henuz yok yenı dogum yaptıgım ıcın ıslem yapamadık ama yaptırcaz en kısa zamanda...o zaman hem TC nufus cuzdanı olcak hem passaport u olcak..aslında yurt dısnda yasamamız ıcın sorun cıkacagını cok zannetmıyorum mantıkken esımın de 10yıl boyunca yurt dısına cıkma ıznı var..muvaffakatname nedır acaba??
çift vatandaşlık konusunda şöyle;
türkiye kan bağı esaslı belirler vatandaşlığı, anne baba türkse çocuk türk vatandaşlığını alır..
ancak almanyayı bilmiyorum, bazı ülkeler toprak esaslıda belirleyebiliyolar, yani benim ülkemde doğduysan benim vatandaşım olursun; ABD gibi..
aslında düşünüyorum, çift vatandaşlık bile olsa, çocuk küçük, 18 yaşın üstünde olsa muvafakat aranmaz çocuğa sorulur,
ama şuan mecburen babaya görüş verilecek velayet sizde bile olsa..
bu durumda hakim çift vatandaşlığa rağmen kısıtlayabilir yurtdışı çıkışını..
yani babaya bağlı bu durum.
muvafakat verirse gidersiniz ama vermezse, ki vermez diyosunuz, bence hakimde bu doğrultuda karar verir..
kesin bişey öngöremedim..
ankara konsoloslugunu aradıgımda ben yabancı vatandas oldugum ıcın bebegımın de yabancı vatandas olacagını soyledı ama TC si de var..üff cok uzuldum sımdı yaa
dediğim gibi Türk vatandaşlığı veya Alman vatandaşlığı var mı yok mu sorusundan ziyade,
baba ne diyecek bu işe o önemli bence..
çünkü velayet sizde bile kalsa, onunda görüş hakkı var..
bebeğiniz 18 yaşına gelene kadar babasıyla bu konuda konuşup anlaşmanız en iyisi..
hakim önüne götürmeden meseleyi, kendiniz önce bi anlaşın, böylece sorun yaşamazsınız..
hayırlısı olsun hakkınızda..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?