Velayet kıme verılır?

bende boşandım ve kızım 12 yaşında.çocuk kız yada erkek olsun 7 yaşına kadar anneye veriliyor 7 yaşından büyükse çocuğa soruluyor.bence sende kalır ama yurt dışı konusunda bişey diyemicem canım.ama çift vatandaş olduğu için götürme şansın olabilir

offff canım yaaa ne zor bir durum dimi
öncelikle inşallah aranız düzelir çok mutlu huzurlu bir yuvanız olur umarım
bende anneyim kendimi sizin yerinize koydumda
yaa ne olursa olsun ben mahkeme felan dinleyemem ki ben yavrumdam ayrılamamki
ne zor bir durum allahım kimseyi annesinden ayırmasın
tamam babada önemli ama anaların yeri çok farklı be

konun hakkında az çok arkadaşlar fikirlerini sunmuşlar zaten
ben tc vatandaşıyım, burnumuzun ucundaki küçük kıbrısa gezmeye giderken bile babasının izni olmadan çocuğumu çıkaramıyorum
düşün artık gerisini sen
ama sen ve bebeğinin başka ülke vatandaşlığıda varsa belki bu durum gözardı edilebilir

Son düzenleme:
Sana tavsiyem var . Bosanacagini esine söyleme, cocugunu al, yurtdisina annenin yanina gezmeye git. Eger izin vermeyecegini düsünüyorsan, hic söyleme, biletini al,ucaga bin ve git.Haberi olmasin.Yurtdisinda konsolosluga git ve trdeki bir avukata vekalatname cikart. Bosanma davasi baslasin. Sen o sirada evini tutar, dösersin.
ekonomik alt yapin nasil bilmiyorum.ama onlarida garanti altina almaya calis ,sonucta bebegin var.En azindan evini dösersin.Ben almanyada kaliyorum. Bebek kesinlikle senin ve devlet hicbir bicimde cocugu kocana vermez.Ekonomik olarak basta sosyal yardim alirsin,zamanla düzelir hersey.Önemli olan bebegi yurtdisina cikarman.O isterse kendini türkiyede parcalasin, hicbirsey yapamaz.Sonucta her konuda saglikli annesin.Avrupada devlet hep kadinin yanindadir.
Biliyorum biraz icten pazarlikliyim ama bilki senin iyiligin icin söylüyorum.Cocuk trde kalirsa rezil olursun,trde bürokratiyle ugrasmak zor.cok öptüm.

Ha unutmadan , cocugunla senin soyadin aynimi ?Ben yigenimle (8 yasinda )Türkiyeye gidip geldim.Alman kimliklerinde anne ve babanin ismi yazmiyor.Kimse sormadi bile, bu senin cocugunmu diye. ? Halbuki ben halasiyim.Bir bebek annesiyle , yurtdisina gezmeye gidebilir.Soyadlariniz ayniysa hic sorun yok.

bende 5yasına kadar duymustum,her neyse onemlı olan anneye verılmesıinşallah oraya goturmem ıcın sorun cıkmaz canım

evet canım cook zor bı durum kalsan bı turlu kalmasan bı turluinşallah bosanma noktasına kadar gelmeyız,ama tabı hersey benım elımde olmuyo tek taraflı da degıl bu ısler ne yazık kı:2:bosanma konusu gectıgınde esım zaten sen meraklısın bosanmaya bahane arıyosun dıyoya kım ıster kı yuvası bozulsun hele ki bır bebek varken ama esımın bazı hareketlerınden dolayı eger devam ederse cok kalabılecegımı hıc zannetmıyorum kendıme de guvenmıyorum bu konuda o gun gelır patlarım ıstemesem desoyledıgım gıbı mantıken aslında ızın vermelerı lazım yanı neden ben burada kalacakmısım esım yuzunden..hadı onun cıkma ıznı olmasa dıcem haklılar adam nasıl gorsun ama sonucta ıstedıgı zaman gırıs cıkıs yapabılır....tabı bu benım mantıgım kanunlar ne der bılemıyorum....aynen soyledıgın gıbı canım anne coook farklı her ne kadar babalar cok sevse de....:2:

o da ımkansız canım cunku esımın kıskanclıgı yuzunden onsuz benı annemlere gondermıyoeger kı bosanma noktası gelırsem zaten esım bunu anlar yanı ıstemesem de fark ettırırım..ıcımde tutamıyorum anlar yanı...oraya goturmek de cozum degıl cunku o da 10yıl boyunca gırıs cıkıs yapabılıyo oturma ıznı var:26:ıslerı daha kotu yapmaktan baska bısey olmaz bence olay cıkarır...soyledıgın gıbı avrupa her konuda arkamda olur ama buradan cıkartmak mesele olur dıye korkuyorum..inşallah olmaz yaa:2:bu arada evet bebegım benle aynı soyadını tasıyo...yanı bende esımın soyadını tasıyorum belkıde ıkımız yabancı vatandas oldugumuz ıcın sorun olmaz..daha dogrusu ben tr de dogum yaptım ve konsolosluga bıldırmem gerekıyo henuz vatandas degıl yanı...ama en kısa zamanda yaptıracam bsanma ısı ıcın dusunmemıstım bunu aslında rahat gırıs cıkıs yapsın dıye ıstıyorum bosanmasam bıle....optmmmm

benim dediğim muvafakat icazet anlamındaydı arkadaş pasaport alımı için gerekli bişeyden bahsediyo sanıyorum..
karışmış bizim muvafakat meseleleri

Karismadi. Matbu evrak olarak duzenlenmisti hatta. Ben de alip okumustum. Aynen notere verilen beyanat gibiydi. Yani " ...... isimli cocugumun annesi ....... ile veya babasi ...... ile birlikte su tarihler arasinda yurtdisina cikmasini kabul ediyorum... Yaziyordu tam olarak bu kelimeler olmasa da. Pasaport birimi olan hergangi bir emniyet müdürlüğünün web sitesinde bu bilgi var zaten. Ben yillar önce seyahat acentesinde calsirken cocuklariyla tur satin alanlar hep notere gidiyorlardi bu belge icin. Tesadüfen gördüm bu belgenin hem de ücretsiz olarak emniyet müdürlügünde de düzenlendigi. Kimse bosuna para odemesin diye yazdim.
İlk cikisimda endiselenmistim muvafakatname isterler diye. Ama esim arastirdigini ve gerek olmadigini soylemisti. Hatta cocuklarimin Alman pasaportu var benim Türk. Soyisimlerimiz cocuklarin T.C kimliklerinde ayni sadece. 3 ayda bir TR'ye geliyorum. Ne yasadigim ülkeden cikarken ne de buradan cikarken pasaport
polisleri hic sormuyor muvafakatname. Sadece bir kere, yurtdisindan buraya gelirken TC kimliklerini göstermeyi unuttugum bir polis soyisimleriniz tutmuyor cocuklarla demisti. Kimlikleri gösterince basmıstı cıkıs damgayi. Almanya'da yasamiyorum ama bildigim kadariyla sadece kanbagiyla vatandaslik veriyor. Bir an önce kinderreisepass cikarttir. Bizde 1 ay diye biliyorum süre.

Hem bir de şöyle düşün. Sen ve bebegin yabanci bir ülke vatandasi. Yani Alman pasaportlariniz var. Polis niye muvafakatname sorsun? Bebeğin babasi belki zaten Almanya'da ve belki Alman. Belki tatile geldiniz ve dönüyorsunuz? Her yaz buraya tatile gelen turistler nasil cikis yapiyorsa siz de öyle cikarsiniz. Ama mahkeme karari falan sözkonusu olursa birsey diyemem. Yani esin engellemeye calisirsa kanunen ne uygulanir bilgim yok. Arastir istersen. Esiminkini hic incelemedim ama Alman cocuk pasaportunda anne baba ismi yazmiyor. Esinin oturma izni var ve istedigi zaman gelebilir ama eger varsa hakki ve cocugunu cikarmani engellerse sen hicbir yere gidemezsin cocugunla. Bunu zevk icin hırs icin yapan var. Durum iyiye gitmeyecek gibi görûnüyorsa tedbirini al. Hukuk bizde cok yavas ilerliyor. Avrupa ulkelerinde hem hizli hem de kadini ve cocugu koruyor.

benim dediğim muvafakat icazet anlamındaydı arkadaş pasaport alımı için gerekli bişeyden bahsediyo sanıyorum..

Karismadi. Matbu evrak olarak duzenlenmisti hatta. Ben de alip okumustum. Aynen notere verilen beyanat gibiydi. Yani " ...... isimli cocugumun annesi ....... ile veya babasi ...... ile birlikte su tarihler arasinda yurtdisina cikmasini kabul ediyorum... Yaziyordu tam olarak bu kelimeler olmasa da. Pasaport birimi olan hergangi bir emniyet müdürlüğünün web sitesinde bu bilgi var zaten. Ben yillar önce seyahat acentesinde calsirken cocuklariyla tur satin alanlar hep notere gidiyorlardi bu belge icin. Tesadüfen gördüm bu belgenin hem de ücretsiz olarak emniyet müdürlügünde de düzenlendigi. Kimse bosuna para odemesin diye yazdim.
İlk cikisimda endiselenmistim muvafakatname isterler diye. Ama esim arastirdigini ve gerek olmadigini soylemisti. Hatta cocuklarimin Alman pasaportu var benim Türk. Soyisimlerimiz cocuklarin T.C kimliklerinde ayni sadece. 3 ayda bir TR'ye geliyorum. Ne yasadigim ülkeden cikarken ne de buradan cikarken pasaport
polisleri hic sormuyor muvafakatname. Sadece bir kere, yurtdisindan buraya gelirken TC kimliklerini göstermeyi unuttugum bir polis soyisimleriniz tutmuyor cocuklarla demisti. Kimlikleri gösterince basmıstı cıkıs damgayi. Almanya'da yasamiyorum ama bildigim kadariyla sadece kanbagiyla vatandaslik veriyor. Bir an önce kinderreisepass cikarttir. Bizde 1 ay diye biliyorum süre.

Hem bir de şöyle düşün. Sen ve bebegin yabanci bir ülke vatandasi. Yani Alman pasaportlariniz var. Polis niye muvafakatname sorsun? Bebeğin babasi belki zaten Almanya'da ve belki Alman. Belki tatile geldiniz ve dönüyorsunuz? Her yaz buraya tatile gelen turistler nasil cikis yapiyorsa siz de öyle cikarsiniz. Ama mahkeme karari falan sözkonusu olursa birsey diyemem. Yani esin engellemeye calisirsa kanunen ne uygulanir bilgim yok. Arastir istersen. Esiminkini hic incelemedim ama Alman cocuk pasaportunda anne baba ismi yazmiyor. Esinin oturma izni var ve istedigi zaman gelebilir ama eger varsa hakki ve cocugunu cikarmani engellerse sen hicbir yere gidemezsin cocugunla. Bunu zevk icin hırs icin yapan var. Durum iyiye gitmeyecek gibi görûnüyorsa tedbirini al. Hukuk bizde cok yavas ilerliyor. Avrupa ulkelerinde hem hizli hem de kadini ve cocugu koruyor.

Bende aynı durumdayım ben türk asıllı alman vatandaşıyım. cocuğumuzun alman pasaportu ve türk kimliği var yılbaşında eşimle ve bebegimizle beraber Almanya ya gideceğiz ama eşim bir hafta kalıp dönecek ben ve bebeğimiz 3 hafta kalıcaz, dönerken eşim yanımda olmayacağı için muvafakatname vermesi gerekiyor mu?
bu konuda sizden yardım bekliyorum
saygılarımla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…