Velayet sorunsali

Valla 3 yaşında kızım var babasıyla boşansam da Aslan'lar gibi bakarım kızıma kimse de sahipsiz göremez. Sizin babanız vefat ettikten sıra kötü yola düşmediniz ya. Herşeyi geçtim ben çocuğumun bu kadar babası yanında olmasını doğru buluyorsam boşanmam kızımdan ayrı kalmamak için. Bir evladın anneye olan ihtiyacını Nasıl gidereceksiniz bu kadar ince düşündüyseniz onu da bulmuşsunuzdur merak ettim. Burdan görünen kızınızı başınızdan atmak istediğiniz ki eminim kızınız da ilerde aynısını düşünecek
Benim tek korkum ilerde basina kotu bidey gelmesi..
Gebelde baba olmayinca sahiosiz gozuyle bakiliyor..
Yoksa maddi acidan ayak bagi hicbirsey olmuyor bana ..
Ben onun ileriki hallerinden korkuyorum ..
Simdiki okullarda neler oluyor neler ..
Daha ilkokukda cinsel istismarlar oluyor ..
Ben bunlarla nasil basa cikacam..
Biri bisey dese ben kavga edemem..
Etsem bile kadinim ne cikar..
Ama babasi oyle mi yapar ..
Kizini korur kollar..
Erkek baska bana gore..
Cocugun disiplinli olmasi icin bazen baba yerine gececek biri olmasi lazim..
Benim babam olsaydi mesela korurdu torununu kimseye laf soyletmezdi..
Babamda yok..
Bir arkafasim var bosandi..
Kizi var velayet annede ama gorseniz arkadasim calisiyor, cocuga annannesi bakiyor..
Dedesini babasi biliyor .dede demiyor baba diyor cunku babasini gormemis..
Baba sevgisini dededen aliyor..
Ama benim oyle bir imkanim yok..
Onu koruyamam diye korkuyorum.
Tamm simdiki bana vurmasi onlarida cozmwye calisirim bir sekilde sonucta o benim cocugum hereeyine sabrederim ..
Ama basina birsey gelorse bunun kahrindan ölurum..
Babasiyla muhatap olmak istemiyorum ama cocugumla konisurum..
Cocuk bende olunca o adam hergun ariyor surekli barismak istiyor..
Benden umidini kesmiyor..
Ama onda olursa ben o kadr sikilikla aramam..
Ben kendimi anlatamiyorum galiba..
Cocuk belli yaşa gelince beni dinlemwycek diye korkuyorum..
Zamn kotu ortam okullar berbat ..
Cocuklar okula gitmiyor sanki sevgili pesinde..
Evlilikle alakam yok benim..
Illa olacaksa ilerde olur..
Benim suan tek derdim cocugumun ileriki hayati..
Babasi bana her kotulugu yapti ama cocuguna yapmiyor bu adam derdi benle..
Burdaki herkes ne derse desin ..
Ben kendimi biliyorum..
Ve ben vicdanim rahat ..
Bir bucuk sene ona baktim ihtiyacini karsiladim..
Sevgimi de verdim ..
Pisikologa da goturdum..

Bunlari sen gel bzimkilere anlat da goreyim..
Annem hep diyorki o cocuk nolacak ??
Ortalik kotuymus..
Nasil takip edecekmisim??
Akraba bosandi ikinci esi eski esinden olan cocuhu basta kabul etti sonra etmedi..
Onlari bana ornek gosteriyor hep..
Bende oyle olacakmisim ..
Yenisi eskiden daha beter olackmis..
Ordan laf atmasi kolay ..
Birde benim yeriimde olsaniz etrafimda bir ksii bile beni desteklemiyor..
İkinci kez evlenme ihtimali ve o evlendiğin Ada'mın kızını istememe ihtimali üzerine mi veriyorsun velayeti. Diyemiyor mısun kızımı istemeyeni ben hiç istemem. Sanki annesi babası bir yaşayan herkes her an çocuğunu mu takip ediyor yapmayın Allah aşkına.

Eski esime nasil mesafe koymaliyim??
Hergun ariyorkiziyla konismak icin ..
Bemde haftada bur kez arasin ya..
Su bosananlar nasil ayarliyor bunj cok merak ediyorum ben ya..
O adamin yeniden bana karsi bir umidi olsun istemiyorum ya..
Ikinci kez haual kirikligina ugramk istemiyorum ben...
Aradığı zaman sen hiç muhatap olma hemen kızına ver mesela.Onunla ne kadar konuşacaksa konuşsun sonra direkt kapat telefonu.5 yaşında gelmiş zaten konuşur kendi kendine babasıyla.
Hani aldıklarının fişini falan sormuş ya sana göstermek zorunda değilsin ki o senin nafakan sonuçta çocuğun ihtiyaçlarını aldım bitti gitti tamam açıklama yapmak zorunda değilsin ona.
Adam yüzsüz yapışık bir şey belli ki ama sen katı ol net ol elbet yorulur bıkar birgün.
Çok gerekli şeyleri konuş sadece onun dışında kızını al ver tamam bitti gitti yüzüne bile bakma.
Hele ailesiyle hiç yüz yüze gelecek bi ortam oluşmasına izin verme.
Bir de çocuk kızmış ben oğlan sanmıştım hele kızsa hiç verme o psikopata ve lütfen sevgini bol bol ver kızına.
Babam seni dövsün gibi şeyler söylediğinde de güzelce anlat ona şiddetin kötü olduğunu.
Zaten anasınıfı yaşı gelmiş anasınıfına gitsin paran yoksa bile devlet okuluna gönder.
Öğretmenle özel olarak görüş durumu anlat öğretmen ona aşılar şiddetin dövmenin kötü olduğunu.
Böyle böyle çocuk büyüdükçe anlar babasının yanlış yaptığını.
Zaten şurda 3 4 sene sonra kendiliğinden anlayacak çocuk babasının yanlış bir adam olduğunu ama bu süreçte sen yanında ol yalnız bırakma evladını yoksa kaybedersin onu.
Bir de ona bunları anlatmazsan ilerde o da kocasından şiddet gördüğünde(Allah korusun) güçlü olamaz ben bunu hak ediyorum diye düşünür.

Ortalik kotuymus..
Akraba bosandi ikinci esi eski esinden olan cocuhu basta kabul etti sonra etmedi..

Hala evlenince ne olacak derdindemisin gercekten?? Annen öyle dedi madem diyeydin ya ne evlenmesi ben evlilik düşünmüyorum diye????? Seninkilere ne anlatalım sizi biliyorlar, tekrar evlenecegınızı biliyorlar ,kötü birini sececeginizi biliyorlar ,ben artık ailenize katılmak durumundayım velayeti verin bence babası ıstıyorken yazık yavrucagıza

Evlenin siz yeni cocuk yapın adama onu büyütün, Hamileyim canı gönülden kızınıza o masum yavruya rabbimden hayırlı kapılar acmasını diliyorum,rabbim onu ve bütün yavrularımızı iyi insanlarla karsılastırsın insallah

Aradığı zaman sen hiç muhatap olma hemen kızına ver mesela.Onunla ne kadar konuşacaksa konuşsun sonra direkt kapat telefonu.5 yaşında gelmiş zaten konuşur kendi kendine babasıyla.
Hani aldıklarının fişini falan sormuş ya sana göstermek zorunda değilsin ki o senin nafakan sonuçta çocuğun ihtiyaçlarını aldım bitti gitti tamam açıklama yapmak zorunda değilsin ona.
Adam yüzsüz yapışık bir şey belli ki ama sen katı ol net ol elbet yorulur bıkar birgün.
Çok gerekli şeyleri konuş sadece onun dışında kızını al ver tamam bitti gitti yüzüne bile bakma.
Hele ailesiyle hiç yüz yüze gelecek bi ortam oluşmasına izin verme.
Bir de çocuk kızmış ben oğlan sanmıştım hele kızsa hiç verme o psikopata ve lütfen sevgini bol bol ver kızına.
Babam seni dövsün gibi şeyler söylediğinde de güzelce anlat ona şiddetin kötü olduğunu.
Zaten anasınıfı yaşı gelmiş anasınıfına gitsin paran yoksa bile devlet okuluna gönder.
Öğretmenle özel olarak görüş durumu anlat öğretmen ona aşılar şiddetin dövmenin kötü olduğunu.
Böyle böyle çocuk büyüdükçe anlar babasının yanlış yaptığını.
Zaten şurda 3 4 sene sonra kendiliğinden anlayacak çocuk babasının yanlış bir adam olduğunu ama bu süreçte sen yanında ol yalnız bırakma evladını yoksa kaybedersin onu.
Bir de ona bunları anlatmazsan ilerde o da kocasından şiddet gördüğünde(Allah korusun) güçlü olamaz ben bunu hak ediyorum diye düşünür.
Aradigi zaman zaten telf acip direk kizima veriyorum muhatap olmuyorumm..
Zaten yurt disinda oldugu icin senede bir defa anca gelebiliyor..
Kizim zaten gecen sene ozel anaokulundaydi..
Bu senede yine gidecek Allah izin verirse..

E tamam süper o zaman daha ne ?
Senede bir kez görüyormuş çocuk babasını en fazla 1 ay etkilenir sonra kendi haline döner yani.
Bir de sen babasına verirsen yurt dışına götürürse kızını sadece senede 1 kez görmek yetecek mi buna dayanabilir misin ?
Bunları da bi düşün ölç tart sonradan pişman olma.

Velayeti babaya verince hiç muhattap olmayacakmısın görüşmeyi düşünmüyor musun belki çocuk orda babasının dolduruşuna gelip size öyle davranıyor.
Bence bi pedagogla görüşünün psikologla görüşün ayrıca tekrar evlenmek istemeniz normal sizi kabul eden yavrunuzla kabul etsin.ama kendiniz istemiyorsanız o zaman durum başka

Mavi dalgalarrr Mavi dalgalarrr

zihniyetiniz icin cok uzuldum acikcasi.
annem babami ben 3 yasindayken bosadi. aslanlar gibi de kizini buyuttu. en iyi okullarda okuttu. okulu kirip bagdat caddesi'nde gezerken, yakalayip sacindan surukleyerek eve goturmeyi de bildi.
kizini iki universiteden mezun etti. gazeteci yapti.

ne demek kizimi koruyamam?

Of bir suru sey yazmak istedim sizi kirmayim diye vazgectim. Icim sizladi diyebilirim.nasil rahat edecek iciniz ordayken cocugunuz.hadi biriyle evlenirse nasil davranir o kadin ona.nerden bilebilirsiniz iyi bir insana denk gelecegini.babasinin onu sevgiyle buyuteceginden emin misiniz.hasta oldugunda basinda beklenecek mi sabirla,annesini ozlerse anne kokusuna ihtiyac duyarsa hemen yaninda olabilecek misiniz,hadi bir gece anne diye uyanirsa.ne olur vermeyin knu kimseye ,size boyle davraniyorsa ne kadar etkilendi bu yasananlardan kimbilir onu bu duygulardan kurtarin

Hala evlenince ne olacak derdindemisin gercekten?? Annen öyle dedi madem diyeydin ya ne evlenmesi ben evlilik düşünmüyorum diye?

diyemez canim cunku kendisi watsaptan koca arama derdine dusmus zaten aylar once bakarsaniz. hali hazirda bi koca adayi var bence zaten ki etekler tutusmus...

Benim tek korkum ilerde basina kotu bidey gelmesi..
Gebelde baba olmayinca sahiosiz gozuyle bakiliyor..
Yoksa maddi acidan ayak bagi hicbirsey olmuyor bana ..
Ben onun ileriki hallerinden korkuyorum ..
Simdiki okullarda neler oluyor neler ..
Daha ilkokukda cinsel istismarlar oluyor ..
Ben bunlarla nasil basa cikacam..
Biri bisey dese ben kavga edemem..
Etsem bile kadinim ne cikar..
Ama babasi oyle mi yapar ..
Kizini korur kollar..
Erkek baska bana gore..
Cocugun disiplinli olmasi icin bazen baba yerine gececek biri olmasi lazim..
Benim babam olsaydi mesela korurdu torununu kimseye laf soyletmezdi..
Babamda yok..
Bir arkafasim var bosandi..
Kizi var velayet annede ama gorseniz arkadasim calisiyor, cocuga annannesi bakiyor..
Dedesini babasi biliyor .dede demiyor baba diyor cunku babasini gormemis..
Baba sevgisini dededen aliyor..
Ama benim oyle bir imkanim yok..
Onu koruyamam diye korkuyorum.
Tamm simdiki bana vurmasi onlarida cozmwye calisirim bir sekilde sonucta o benim cocugum hereeyine sabrederim ..
Ama basina birsey gelorse bunun kahrindan ölurum..
Babasiyla muhatap olmak istemiyorum ama cocugumla konisurum..
Cocuk bende olunca o adam hergun ariyor surekli barismak istiyor..
Benden umidini kesmiyor..
Ama onda olursa ben o kadr sikilikla aramam..
Ben kendimi anlatamiyorum galiba..
Cocuk belli yaşa gelince beni dinlemwycek diye korkuyorum..
Zamn kotu ortam okullar berbat ..
Cocuklar okula gitmiyor sanki sevgili pesinde..
Evlilikle alakam yok benim..
Illa olacaksa ilerde olur..
Benim suan tek derdim cocugumun ileriki hayati..
Babasi bana her kotulugu yapti ama cocuguna yapmiyor bu adam derdi benle..
Burdaki herkes ne derse desin ..
Ben kendimi biliyorum..
Ve ben vicdanim rahat ..
Bir bucuk sene ona baktim ihtiyacini karsiladim..
Sevgimi de verdim ..
Pisikologa da goturdum..
Vicdanın rahat öyle mi :)
Bence de babasına versin zaten çocuğu gondermek için saçma bile desem az gelir kırk türlu bahane saymista saymis, kk da saçmalık çok okudum da bu kadar ayrıntılı olanını okumamistim :)
Yazık ya iyi ki bütün babasız yetişen çocukların anneleri sizin gibi değil

Ortalik kotuymus..

Canim bak
Ailenin niyetini anlamak icin alim olmaya gerek yok. Yeniden evlenmen isteniyor beklenti bu yonde fakat kizin onunde bir engel olarak gorunuyor.
Senin de aklina girmisler. Ha aklina girilmese de evlenmek istemen zaten cok normal. Genc saglikli bir kadinsin.
Fakat zihniyette ve yaklasimda sorun var iste.
Simdi kiz senin kizin. Dunyanin bir ucundan obur ucuna da gondersen bu gercek degismeyecek. Evlendikten 3 ay sonrada sana donebilir 1 sene sonra da.
Ne yapacaksin ben evlendim kocam kabul etmez diye kapini bacani mi kitlixeksin.
Hee gelmesin babasi baksin ben bu saatten sonra kendi hayatima bakicam diyorsan o baska.
O da evlenir yakin zamanda
E seninki can onun ki patlican degil neticede o da sepetler oldu bitti.
Pinpon topu gibi artik kimin elinde kalirsa.
Iste insani uzen yaralayan bu yaklaşım.

Sen o adamdan siddet gormussun bu sebeple ayrilmissin. Kizina da her sinirlendiginde ayni siddeti gostermeyeceginin bir garantisi var mi yok.
Simdi bende bir anne olarak sana soruyorum,
Nasil icin rahat bir sekilde evladini ona teslim edeceksin. Yani benim bunu aklim almiyor.
Yok bu kiza kim ilerde sahip cikacak
Kim takip edecek falan bunlar cidden cok komik bahaneler.
Kimsenin babasi 7/24 pesinde dolasmiyor yani bundan emin olabilirsin.
Siz ayrilmamis da olsaydiniz babasi sabah evden cikacak aksam gelecekti yani. Bu kadar.
Cocugunun ihtiyaci olan tek sey sensin.
Babama soylim dovsun dediginde gerekirse kolundan tutup gozlerine dikeceksin gozlerini. Konusacaksin. Beni de senide artik kimse dovemez diyeceksin.
Guclu goruneceksin.
Ama işte bunu yapmak isteyen bir anne olacak
Uğraşmak istemeyen değil.

Detaylar geldikçe daha çok şaşırıyorum.

Kızınizi babaya verince yurt dışında mi yaşayacak? Siz senede bir kızınızi görmeyi göze alabiliyorsaniz, zaten ikinci bir evlilik için kızınızı gözden cikarmişsınız.

Yazık, bir annenin vereceği sıcaklığı başka kucaklarda nasıl bulabilir sizce bir çocuk?

Boşanmak zorlu bir durum ama burada cute mom gibi örnekler var, hayatını bir okuyun. İnsan çocuğu için neleri yapabilir? İleride terbiye verememektedir korkmussunuz. Kız çocuğuymuş..oğlan olsaydı, bu seferde ileride asi olur, baba terbiyesi gerekir diyecektiniz.

Ya aklınız karışık, şu anda bunalimdasiniz, ya da çok yanlış bir yoldasiniz.

Eğer ikincisiyse, çocuk dizin için bir engelse zaten verin çocuğu babasına. Yoksa ileride onun yüzünden yapamadiklarinizin sorumlulugunu ona yuklersiniz. Eğer birincisiyse biraz dinlenin, sakin bir yerlere gidin ve iyi düşünün.

diyemez canim cunku kendisi watsaptan koca arama derdine dusmus zaten aylar once bakarsaniz. hali hazirda bi koca adayi var bence zaten ki etekler tutusmus...
Sen önce bizahmet kendine bak..
Benim özel hayatim seni ilgilendirmiyor...
Watsabdan koca ariyormusum sannane ya..
Sen kimsin???
Benim derdim seni mi gerdi??
Hoslandim diye koca mi ariyorum..
Ben senin gibi orda burda gonul eglendirmiyorum hanfendi..
Isteseydim koca coktan bulurdum merak etme..
Herkes yorum yazarken haddini bilsin!!!!!!!

cocugu verince babanne baba görmeyecekmisinz o cocuk size gelmeyecekmi . sizin yanınızda babası en hüzel okullarra yollayamazmı. evlendiğiniz adam ona gözle bakacaksa zaten öyle bir adamla evlenmeyin .

Back
X