Velayet sorunsali

Bence velayeti vermek yerine bir sure babasinda kalmasina izin verin. O sure icinde mutlaka profesyonel yardim alin. Calismiyorsanizkendinize is bakin. Sonrasinda biraz kafaniz rahatlayinca cocugunuzu yaniniza alin. Ve ona gereken ilgiyi sevgiyo verin. Muhtemelen yasadiginiz baskiyi ona yansittiginiz icin cocugunuz sizi istemiyor. Halbuki 5 yasinda bir cocukla kim ilgilenirse cocuk ona yonelir. Sizde kaliteli vakit gecirseniz su an ki davranislari yavas yavas soner.

öz babası dediğiniz kişi çocuğunun gözü önünde annesini sakat bırakma aşamasına getirecek kadar döven biri yalnız. bu adama çocuk emanet edilir yeter ki öz babası olsun mu diyorsunuz. konudaki baba normal baba değil psikopat. konu sahibi de ben toparlayayım çocuğumu alırım demiyor büyüyünce nasıl olsa görüşürüz diyor.

Cocuk babasina gittiginde problem yasamamis ayni adam delillerin incelendigi mahkemece cocugunu gormesine izin verilmis adam.. annenin psikolojisi cocuk yetistirmek icin de musait degil.. cocugu iki tarafa da vermek sakincali sevgi evlerine mi gitsin babayla cocuk arasinda sorun yokken

Cocuk babasina gittiginde problem yasamamis ayni adam delillerin incelendihi mahkemece cocugunu gormesine izin verilmis adam.. annenin psikolojisi cocuk yetistirmek icin de musait degil.. cocugu iki tarafa da vermek sakincali sevgi evlerine mi gitsin babayla cocuk arasinda sorun yokken

şu an gerçekten saçmalıyorsunuz komodindeki biblonuzu emanet etmeyeceğiniz adama çocuk emanet edeceksiniz öyle mi? başkasının çocuğu olduğu için mi bu kadar kolay geliyor? mahkeme neyi uygun görmüş konu sahibi psikologa da götürdüğünü söylüyor ama çocuğa normal demiş bir psikolog bunu söyler mi? bu kadar derin bir hukuk bilgim yok. bir çok kez karısını çocuğunun gözleri önünde döven en sonunda kadını sakat kalacak duruma getiren adama da bile isteye çocuğu görme izni veriliyorsa yazıklar olsun sisteme de bunu savunana da!!!!

Siz cocugunuzun baska bir evde baska birinin yemegi baska birinin sevgisi ve kollarinda buyuyerek yasamasina dayanabilecekseniz verin tabiki cocuk bakmak cok zor onsuz bir eksiklik olmayacaksa hayatinizda niye yorulucaksiniz ki
Sizi anlamaya calistim ama yok mumkun degil anlayamadim ne yasadiginizi bilmiyorum ama 5 yasindaki cocugu babasina nasil verirsiniz gerekceniz cocugu olumsuz etkilemeleri ee yanlarinda yasayinca iyice kontrolunuzden cikmayacak mi daha bosanmadan evlenme hatta evlendiginiz adamin cocugunuza goz koymasi endisesindesiniz cocugunuzla huzurlu ve mutlu bir omur arzunuz yok
Cok ayri dunyalarin insaniyiz heralde herkesin anneligi farkli oluyor hicbirimiz mukemmel anne degiliz ama annelik hayatinin tumuyle degismesi ve senden once evladinin gelmesi degil mi ben mi yanlis anladim acaba
Suan oglum kucagimda cizgifilm izliyor acaba ayni pozisyondayken cok mu farkli seyler hissediyoruz dunyami basima yiksinlar oglumu benden alamazlar birkez daha anladim bu konu sayesinde bende boyle bir anneyim heralde asla sizi yargilamak istemem hakkinizda hayirlisi

Tek sebep çocuğunu iyi yetiştiremediğin düşüncesi mi ?

5 yaşında bir kız çocuğundan bahsediyoruz yahu ?

İyi yetiştiremiyorsan sorun çocukta değil , yetiştirme tarzındadır . Çocuğun yaşadığı yeri değil kendini değiştir tavsiyem .

Ayrıca o yaşta çocuk nerde eğleniyor , nerde kural yok , disiplin az ... onu seçer .
Yani senin sandığın gibi beni sevmiyor ; babasını seviyor değil durum .

7 yaşında oğlum var . Dede delisi .
Ben bu evde sıkıldım , dedeme gideyim de biraz rahat edeyim demişliği bile var .
Çünkü orda şımarıyor , orda gak dese guklamadan önüne geliyor talebi .

Evlattan ayrı olmak zordur .
Ama bu konuda bencil olunmaması gerektiğini düşünüyorum
Belli bir yaştan sonra anne ya da baba , hangisinin yanında en uygun ve huzurlu şartlar oluşmuşsa orda yaşamalı çocuk .
Nice babalar var .. benim diyen anneye bin basar!

Ayrıca kuzınızı babasına verdiğinizde o rahatsız olduğunuz görüşmeler bitmeyecek ki ... bu sefer sen arayacaksın eşini . Atıyorum babaannesinde olacak gidip sen alacaksın .
Yüzlerini görmemek , seslerini duymamak için , kızını verip bir daha arayıp sormaman gerek ancak .
Bunu da yapmazsın zaten değil mi ?

Bence yanında olsun . Keyifli ve güzel zaman geçirecek ortamlar oluştur .
Gün 24 saat . 2 saatini çocuk için ayıramıyorsak vah ki vah zaten .

O zaman diliminde , sana vurmasının , kötü sözler söylemesinin ne kadar yanlış olduğunu da oyunla anlat . Evcilik gibi bir silahın var:) İyi insan , doğru haraketler , anne çocuk ilişkisi ... hepsi bu muhteşem oyunla öğretilebilir .

İlerde hayatına biri girerse de evladından vazgeçmek gibi bir lüksün yok bence . İyi bir adam bul , bulacaksan . Şimdiden kızıma kötü davranırsa diye telaşın varsa sa gerekirse kızın büyüyene kadar evlenme .

Hiç bir anne , evladını bırakmayı keyfi olarak düşünmez .Düşünen de büyük bir çıkmazdadır .
Senin büyük bir çıkmazın yok .
Sorunların keyfiye yakın .

Yapma .

Kendi psikolojini ve evladının psikolojisini düzeltmek için uğraş .

Bir birey senin ellerinde yetişiyor . Lütfen aklını toparla ve doğruyu bul .

şu an gerçekten saçmalıyorsunuz komodindeki biblonuzu emanet etmeyeceğiniz adama çocuk emanet edeceksiniz öyle mi? başkasının çocuğu olduğu için mi bu kadar kolay geliyor? mahkeme neyi uygun görmüş konu sahibi psikologa da götürdüğünü söylüyor ama çocuğa normal demiş bir psikolog bunu söyler mi? bu kadar derin bir hukuk bilgim yok. bir çok kez karısını çocuğunun gözleri önünde döven en sonunda kadını sakat kalacak duruma getiren adama da bile isteye çocuğu görme izni veriliyorsa yazıklar olsun sisteme de bunu savunana da!!!!

Komidindeki biblomu konu sahibine emanet etmem suan! Cunku kendi cumlelerinden gozle gorulur sekilde psikolojisi cocuga bakamayacak kadar bozuk.bir ileri evre psikoz olabilir cocuga zarar verebilir izlenimi olustu bende.. konunun diger tarafini dinlemedigim icin baba gercekten sakat birakacak kadar siddet uyguladi mi onu da annenin ifadesiyle biliyoruz.. cocugun annesinin yaninda guvende olmayacagini dusundugum icin sizin tabirinizle sacmaliyorum cunku 2 taraf dinlenmeden tam olarak soylenen herseye inanmiyorum...

Gercekten pedagog cocuk icin normal dediyse(yani pedagog gordumu ondan da emin degilim) cocuk gercekten normal olup annenin kendi sorunu yuzunden de anne tarafindan boyle itham edilmis olabilir

Niye gostermesin çocuk daha da hircinlassin diye mi ?

Hayır, çocuk bu psikopat kişinin dolduruşuna gelip annesinden kopmasın diye. İleride babası yüzünden psikolojik sorunlar yaşamasın diye. Kadın döven bir adamdan bahsediyoruz bu adamdan doğru düzgün baba mı olur ki görüştürsün çocuğu?

içinizde çocuğunuza karşı gram sevgi ve merhamet yok.. o yüzden en sağlıklısı babasının yanında büyümesi olacak.. aksi halde bir ömür kendisine karşı hiçbir sevgi göstermeyen ve ayak bağı düşüncesiyle sizinle aynı evde yaşamak zorunda olan bir çocuk büyütmüş olacaksınız..

Son düzenleme:
Çocuk anneye muhtaç oldugu bir yaşta.Babasının dolduruşuyla birşeyler söylüyor olabilir.Ayrıcada cocuğun hırçın,söz dinlemeyen dönemleri.Çocuğu verince dayanabilirmiyim diye sormuşsun.Dayanırsın merak etme.Zaten vermek niyetindesin tekrar evlenmek düşüncen var.Senin için sorun olmaz.Ama şunu bil ki evladını manen kaybediceksin.Ilerde büyüse bile kopacak senden bıraktığın için.O zaman da hiç çocuğa vefasız deme.

Cocuk yalnizca anneye muhtac degildir. Emzirmedigi surece babasi da vicdani varsa annesi kadar bakabilir.
Demek ki konu sahibi anne olamamis, yapamiyor, beceremiyor.
Bazilari baba olamaz bazilari anne.
Yapicak bir sey yok.

seni istemeyen çocukla da zor. çocuk disiplinli tarafdansa arada her istediği yapılan baba tarafına güveniyor çocuk aklıyla. bilmiyorum eğer velayet verecek kadar kötü duruma geldiysen kısa bir süre bırak bakalım takılsınlar baba oğul. tamam adam psikopatmış da bu kadın ne yapsın şimdi. çocuğuna vurdu mu bu adam şimdiye kadar

Kadına üzüldüm..Herkes ona yükleniyor ama çaresizliği ortada.
Çoçuk yaramazsa,babaya güveniyorsa bir de annesine hep böyle yaklaşmaz mı?
Anne çoçuğu babaya verince,anneliğinden vazgeçmiyor ki zaten.

Neden çoçuğu hep anne düşünmek zorunda ayrıca?Neden hep özverili olmak anne işi..
Kadın biraz nefes almak istese,anneliği sorgulanıyor.
Anne olmak,insan olmanın önüne mi geçiyor böyle durumlarda.
Herkes ne yaşadığını kendi bilir,kadın yetemiyorum diyor gücüm yetmiyor diyor..
Kötü bir eş olabilir,ama iyi babadır belki.
Çoçuk da orada mutluysa neden verilmesin..

Neden çoçuğu hep anne düşünmek zorunda ayrıca?Neden hep özverili olmak anne işi..
Benim tek korkum ilerde basina kotu bidey gelmesi..
Gebelde baba olmayinca sahiosiz gozuyle bakiliyor..
Yoksa maddi acidan ayak bagi hicbirsey olmuyor bana ..
Ben onun ileriki hallerinden korkuyorum ..
Simdiki okullarda neler oluyor neler ..
Daha ilkokukda cinsel istismarlar oluyor ..
Ben bunlarla nasil basa cikacam..
Biri bisey dese ben kavga edemem..
Etsem bile kadinim ne cikar..
Ama babasi oyle mi yapar ..
Kizini korur kollar..
Erkek baska bana gore..
Cocugun disiplinli olmasi icin bazen baba yerine gececek biri olmasi lazim..
Benim babam olsaydi mesela korurdu torununu kimseye laf soyletmezdi..
Babamda yok..
Bir arkafasim var bosandi..
Kizi var velayet annede ama gorseniz arkadasim calisiyor, cocuga annannesi bakiyor..
Dedesini babasi biliyor .dede demiyor baba diyor cunku babasini gormemis..
Baba sevgisini dededen aliyor..
Ama benim oyle bir imkanim yok..
Onu koruyamam diye korkuyorum.
Tamm simdiki bana vurmasi onlarida cozmwye calisirim bir sekilde sonucta o benim cocugum hereeyine sabrederim ..
Ama basina birsey gelorse bunun kahrindan ölurum..
Babasiyla muhatap olmak istemiyorum ama cocugumla konisurum..
Cocuk bende olunca o adam hergun ariyor surekli barismak istiyor..
Benden umidini kesmiyor..
Ama onda olursa ben o kadr sikilikla aramam..
Ben kendimi anlatamiyorum galiba..
Cocuk belli yaşa gelince beni dinlemwycek diye korkuyorum..
Zamn kotu ortam okullar berbat ..
Cocuklar okula gitmiyor sanki sevgili pesinde..
Evlilikle alakam yok benim..
Illa olacaksa ilerde olur..
Benim suan tek derdim cocugumun ileriki hayati..
Babasi bana her kotulugu yapti ama cocuguna yapmiyor bu adam derdi benle..
Burdaki herkes ne derse desin ..
Ben kendimi biliyorum..
Ve ben vicdanim rahat ..
Bir bucuk sene ona baktim ihtiyacini karsiladim..
Sevgimi de verdim ..
Pisikologa da goturdum..

Katılıyorum ve eklemek istiyorum;
Şu an sana böyle hırçın davranıp babam da babam diyen kızını ver bir ay babasına, bir hafta geçmeden annemi isterim diye tutturacak. Çünkü bu yaşlarda böyle davranması normal, babası herhangi bir disiplin sorumluluğu almamış, yanına gittiğinde ne isterse yapıyor çünkü birlikte geçirecekleri zaman kısıtlı. Ama sen sürekli yanındasın, çocuk aradaki durumu ve böyle olması gerektiğini ayırt edemez henüz.

Bence bir ay kadar babasına ver birbirlerine doysunlar sen de biraz kendini dinle enerji topla, ne yapmak istediğine karar ver. Anne olunca süpermen falan olmuyoruz, herkes yorulabilir pes edebilir çaresiz kalabilir. Evladınızı sevdiğinize ve düşündüğünüze eminim. Kafanızı toplayıp karar verin

Benim tek korkum ilerde basina kotu bidey gelmesi..
Gebelde baba olmayinca sahiosiz gozuyle bakiliyor..
Yoksa maddi acidan ayak bagi hicbirsey olmuyor bana ..
Ben onun ileriki hallerinden korkuyorum ..
Simdiki okullarda neler oluyor neler ..
Daha ilkokukda cinsel istismarlar oluyor ..
Ben bunlarla nasil basa cikacam..
Biri bisey dese ben kavga edemem..
Etsem bile kadinim ne cikar..
Ama babasi oyle mi yapar ..
Kizini korur kollar..
Erkek baska bana gore..
Cocugun disiplinli olmasi icin bazen baba yerine gececek biri olmasi lazim..
Benim babam olsaydi mesela korurdu torununu kimseye laf soyletmezdi..
Babamda yok..
Bir arkafasim var bosandi..
Kizi var velayet annede ama gorseniz arkadasim calisiyor, cocuga annannesi bakiyor..
Dedesini babasi biliyor .dede demiyor baba diyor cunku babasini gormemis..
Baba sevgisini dededen aliyor..
Ama benim oyle bir imkanim yok..
Onu koruyamam diye korkuyorum.
Tamm simdiki bana vurmasi onlarida cozmwye calisirim bir sekilde sonucta o benim cocugum hereeyine sabrederim ..
Ama basina birsey gelorse bunun kahrindan ölurum..
Babasiyla muhatap olmak istemiyorum ama cocugumla konisurum..
Cocuk bende olunca o adam hergun ariyor surekli barismak istiyor..
Benden umidini kesmiyor..
Ama onda olursa ben o kadr sikilikla aramam..
Ben kendimi anlatamiyorum galiba..
Cocuk belli yaşa gelince beni dinlemwycek diye korkuyorum..
Zamn kotu ortam okullar berbat ..
Cocuklar okula gitmiyor sanki sevgili pesinde..
Evlilikle alakam yok benim..
Illa olacaksa ilerde olur..
Benim suan tek derdim cocugumun ileriki hayati..
Babasi bana her kotulugu yapti ama cocuguna yapmiyor bu adam derdi benle..
Burdaki herkes ne derse desin ..
Ben kendimi biliyorum..
Ve ben vicdanim rahat ..
Bir bucuk sene ona baktim ihtiyacini karsiladim..
Sevgimi de verdim ..
Pisikologa da goturdum..
Babasina bir ay veremem.
Yurt disinda yasiyor adam..

Babasina bir ay veremem.
Yurt disinda yasiyor adam..
Peki sen ne sıklikta goreceksin kizini bunu hic dusundun mu?
Evladin muhtemelen tamamen kopacak senden.
Henuz cok kucuk.
Anlattiklarindan ergen bir cocuk sanmistim basta.
Daha 5 yasinda.
Hircin donemlerden gectigi belli.
Ayrica babasinin iyi bakacagindan nasil eminsin bu kadar.
Seni surekli doven hasta bir adama cocuk emanet etmek cok sqglikli bir fikir gelmiyor.
ancak sen kendince pek cok sebep siralamissn.
Acikcasi hayatta hicbirseyin garantisi yoktur.
Bu kadar olumsuz gelecek planlari yapmanin sebebi ne.
Birsey olacak olduktan sonra baba yaninda da olur.
Boyle seylerin garantisi olamaz.
Cocugundan vazgecme.
Sabirla ve ozenle gecmisin yaralarini sarmak icin mucadele et.
Kimsen yok mu aileden.yalniz mi yasiyosun.
psikolojik olarak yiprandigin icin sanirim pes ediyorsun.
ama iyi tart derim.
o cocuk bir daha sana donmez.

Konuyu ilk başında okurken erkek çocuğu sandım. Fakat kız çocuğuymuş. Kızını sakın verme. Bir kadının hayatta sahip olabileceği en değerli şey hayırlı bir kız evlattır. İleride yoldaş olursunuz birbirinize.

Back
X