Velayet sorunsali

Merhaba arkadaslar..
Bu aralr cok sikintidayim..
Hayatimin en onemli kararlarini alma yolundayim..
Benim cok sorunlarim var.
Eski esle barisacaktim..
Hareketleri tavri bana sicak gelmedi..
Hiç icim rahat degil onun yaninda..
Huzurlu olamiyorum..
Beni surekli rahatsiz ediyor bosanali 1.4 ay gecti..
Hala barismak istedigini soyluyor araya baska insanlari sokuyor.
Zaten ben yeni duzenimi zor kurmuşum..
Simdi size sormak istedigimm.
Ben cocugumun velayetini babasina vermek istiyorum..
Bir sene 4 ay bende kaldi onun icin ugraatim uzuldum..
Ama olmuyor yapamiyorum..
Onu egitemiyorum..
Bem ne kadr disiplinli evlat yetistirmeye calistikca eski esin ailesine gittihinde babasini gorunce degisiyor..
Daha dun babasini yaninda bana seni doverim ..
Sanane falan filan laflar soyledi..
Beni dinlemiyor dovuyor..
Babasina gittigi zamn o ona bakar diye dusunuyorum cunku babasini benden cok seviyor ..
Yanlis anlamayin ama ileede evlendigim zamn ..
Evlendigim adam kotu gozle bakarsa cocuguma ben nasil mahvolurum..
Bunun vicdaniyla nasil yasayabilirim??
Babasinda olursa babasi en guzel okullrda egitim verir..
Sormak istedigim benim gibi cocigunu babasina veren var mi?????
Dayanmasi cok zor mu???
Ben kaldirabilir miyim bunu..

Birde cocugu vermemin en buyuk sebebi babasiyla muhatap olmak istemiyorum..
Beni ariyor cocukla konusmak icin ..
Ben rahatsiz oluyorum artim o adamla muhatap olmak istemiyorum ben..
Inanin cocugumu muhafaza edemem diye korkuyorum ben ..
Yoksa simdiye kadr vermedim..
Bana adam nafaka veriyor ..
Ne aldin cocuga sinu al bunu al ..
Aldiklarinin fişini goster falan diyor..
Ailesi geliyor cocugu gormeye onlari gormek istemiyorum arkadaşlar..
Bu cocuk bende oldugu muddetce ben bu adamdan kurtulamayacagim :KK43:
Babasini gorunce beni unutuyor ..
Surekli babasina guveniyor ..
Birsey olunca babama diyim de seni dovsun falan diyor..
Kusura bakmayin arkadslar uzun oldu..
Velayeti babaya veren annelr fikirlerinize ihtiyacim var...
Ailemden heekes velayeti ver diyor babasina..

Siz çok kolay kaldırırsınız bunu bence, çok dertlenmeyin.

Bir annenin doğurup büyüttüğü çocuktan vazgeçmesini anlayamıyorum, kadın yapısına ters bir durum, hani fıtrat derler ya tam olarak bence sizin fıtratınız bozulmuş, çocuk değil siz gitmelisiniz psikoloğa. Yanlış anlamayın yaşadıklarınız sizi bu hale getirmiş olabilir, sadece demek istediğim sizin durumunuz normal değil.

Çocuğu şiddet göstermesin diye şiddetin kaynağı babasına vermek istiyorsunuz

Bunalmışsınız da bence sizin uzman yardımı almanız lazım

konu sahibi yazdığıma cevap vermemişsiniz. şimdiki sevgilinizle evliliği düşünüyor musunuz. sevgilinizin oğlunuza zarar vereceği için mi velayet vermek istiyorsunuz. kızlar ben anlamadım olayı. olay çocuğun babasını istemesinden konu sahibinin sevgilisine nasıl döndü

Almanya'da yaşayan ablam var eşiyle boşandılar ve iki yeğenim de eniştemde kaldı.O zamanlar çok küçüktüler birisi 3 diğeri de 6 yaşındaydı. Ablam çok zorluk çekti boşanalı 5 sene oldu ve hala daha zorluk çeker. Çocukları kayınvalidesi doldurup doldurup görüşme günlerinde ablamın yanına gönderir, kaç yıldır bir ton yalanla dolanla beyinlerini yıkamışlar ablama karşı sevgi namına zerre bir şey yok, zorla görüşme günlerinde gidip yanında kalırlar, ters konuşurlar ablam dışında herkesle can ciğerken ablama surat asarlar. çünkü enişte tarafı olumsuz kötü ne varsa ekmiş hayatlarının her köşesine. Yaşamadım ama ablamdan bizzat şahit olduğum kadarıyla baş etmesi imkansız gibi bir şey kaç yıl geçerse geçsin o acı bitmiyor. Eski eşimle muhatap olma istemiyorum demişsiniz de velayet babaya geçse dahi siz her zaman onlarla irtibatta olmak zorundasınız. eşi görmemek için çocuktan tamamen vazgeçecek değilsiniz ya yine şu anki durumlar aynı şekilde yaşanacak.
Bilmiyorum ki bir yanim ver diyor bes yasinda cocuk var..
Ama bu cocuk ben ne yaparsam yapayim babaya guveniyor..
Kotu hareket yapiyor babam boyle yapmami soyledi diyor..
Halbuki babasi demedi ..
Yani ben bu cocugi pisikologa gotursem bu fikrini babaya olan guvencesini degistirebileck mi????
Ben kendim zaten pisikologa gidecem ..
Bundan cekincem yok benim..

konu sahibi yazdığıma cevap vermemişsiniz. şimdiki sevgilinizle evliliği düşünüyor musunuz. sevgilinizin oğlunuza zarar vereceği için mi velayet vermek istiyorsunuz. kızlar ben anlamadım olayı. olay çocuğun babasını istemesinden konu sahibinin sevgilisine nasıl döndü
Benim sevgilim faln yok birisi vardi sadece hoslandigim ama cocugu vermemin onla yakibdan uzaktan alkasi yok..
Ben eski esimle barisacktim ..
Yeni dune kadr ama emin olamadigim icin vazgectim..
Ve cocugi bu yuzden velayeti verecem cocuk bende oldugu surece bu adam benden vazgecmeyecek..

Suan kimseyle evlilik faln dusunmuyorum ben ya..
Velayet vermek illa evlilik icin mi oluyor???

Benim sevgilim faln yok birisi vardi sadece hoslandigim ama cocugu vermemin onla yakibdan uzaktan alkasi yok..
Ben eski esimle barisacktim ..
Yeni dune kadr ama emin olamadigim icin vazgectim..
Ve cocugi bu yuzden velayeti verecem cocuk bende oldugu surece bu adam benden vazgecmeyecek..
velayeti versen de çocukla görüşmen gerekecek farkında mısın acaba. velayet vermesen de adamla görüşmeyebilirsin. sadece çocukla görüşsün. onun istediği faturaları yollamak zorunda değilsin. velayet verdiğin takdirde çocuğu unut o kadarını söyleyeyim

Suan kimseyle evlilik faln dusunmuyorum ben ya..
Velayet vermek illa evlilik icin mi oluyor???
Siz sanırım çocuğunuzdan soğumuşsunuz, babayı hatırlatıyor diye, yoksa insan evladından nasıl vazgeçer ki
Çok zor , çocuklarım 1 hafta bensiz babaanne ile tatile gidecekler, şimdiden içime hüznü çöktü, tamamen ayrılmayı düşünemiyorum bile.

Çoğu kadın evladından ayrılmasın diye boşanmıyor , bilemedim ben , burda çok tezat bi durum var

Bilmiyorum ki bir yanim ver diyor bes yasinda cocuk var..
Ama bu cocuk ben ne yaparsam yapayim babaya guveniyor..
Kotu hareket yapiyor babam boyle yapmami soyledi diyor..
Halbuki babasi demedi ..
Yani ben bu cocugi pisikologa gotursem bu fikrini babaya olan guvencesini degistirebileck mi????
Ben kendim zaten pisikologa gidecem ..
Bundan cekincem yok benim..
Öncelikle psikolağa götürün illa ki bir çözümü bulunur, velayeti verdiğiniz an acı olacak ama kanınız canınız dediğiniz evladınız en azılı düşmanınızdan daha beter hale gelecek size karşı ve onu tamamen kaybedeceksiniz. Daha çok küçük dışarıdan ne verilirse inanın onu alıyor, düşünüşü konuşması her hareketi taklit üzerine kurulu oluyor asıl tam da bu zamanda yanında olup karakterini siz şekillendirebilirsiniz, babaya benzeme ihtimalini en az seviyeye indirebilirsiniz. Bekara karı boşamak kolay derler, dışarıdan bir göz olarak sizi anlayabilmem mümkün değil ama ablamdan dolayı az çok tahmin edebiliyorum neler hissettiğinizi. Rabb'im en doğru kararla atlatmanızı nasip etsin bu süreci.

velayeti versen de çocukla görüşmen gerekecek farkında mısın acaba. velayet vermesen de adamla görüşmeyebilirsin. sadece çocukla görüşsün. onun istediği faturaları yollamak zorunda değilsin. velayet verdiğin takdirde çocuğu unut o kadarını söyleyeyim
Zaten ilerde büyüyünce bi şekilde görüşürüz yazmış , ben yanlış görmediysem
Büyük konuşmayım ama üvey anne eline vs nasıl bırakılır ki evlat, bi süre sonra evlenir o adam

Zaten ilerde büyüyünce bi şekilde görüşürüz yazmış , ben yanlış görmediysem
Büyük konuşmayım ama üvey anne eline vs nasıl bırakılır ki evlat, bi süre sonra evlenir o adam
öyle mi yazmış görmedim orayı. ilerde büyüyünce çocuk da onu bekleyecek zaten. adamla ailesinin çocuğu doldurmayacağını görmesi çok ütopik. bende velayet vermeden önce psikoloğa götürüp ardından çocuğu bi hafta babasına ver çocuk görsün babasıyla yaşamayı dedim çocuğu kurtarmak adına. ama sanırım konu sahibi çocuğu çoktan gözden çıkarmış

Merhaba arkadaslar..
Bu aralr cok sikintidayim..
Hayatimin en onemli kararlarini alma yolundayim..
Benim cok sorunlarim var.
Eski esle barisacaktim..
Hareketleri tavri bana sicak gelmedi..
Hiç icim rahat degil onun yaninda..
Huzurlu olamiyorum..
Beni surekli rahatsiz ediyor bosanali 1.4 ay gecti..
Hala barismak istedigini soyluyor araya baska insanlari sokuyor.
Zaten ben yeni duzenimi zor kurmuşum..
Simdi size sormak istedigimm.
Ben cocugumun velayetini babasina vermek istiyorum..
Bir sene 4 ay bende kaldi onun icin ugraatim uzuldum..
Ama olmuyor yapamiyorum..
Onu egitemiyorum..
Bem ne kadr disiplinli evlat yetistirmeye calistikca eski esin ailesine gittihinde babasini gorunce degisiyor..
Daha dun babasini yaninda bana seni doverim ..
Sanane falan filan laflar soyledi..
Beni dinlemiyor dovuyor..
Babasina gittigi zamn o ona bakar diye dusunuyorum cunku babasini benden cok seviyor ..
Yanlis anlamayin ama ileede evlendigim zamn ..
Evlendigim adam kotu gozle bakarsa cocuguma ben nasil mahvolurum..
Bunun vicdaniyla nasil yasayabilirim??
Babasinda olursa babasi en guzel okullrda egitim verir..
Sormak istedigim benim gibi cocigunu babasina veren var mi?????
Dayanmasi cok zor mu???
Ben kaldirabilir miyim bunu..
Birde cocugu vermemin en buyuk sebebi babasiyla muhatap olmak istemiyorum..
Beni ariyor cocukla konusmak icin ..
Ben rahatsiz oluyorum artim o adamla muhatap olmak istemiyorum ben..
Inanin cocugumu muhafaza edemem diye korkuyorum ben ..
Yoksa simdiye kadr vermedim..
Bana adam nafaka veriyor ..
Ne aldin cocuga sinu al bunu al ..
Aldiklarinin fişini goster falan diyor..
Ailesi geliyor cocugu gormeye onlari gormek istemiyorum arkadaşlar..
Bu cocuk bende oldugu muddetce ben bu adamdan kurtulamayacagim :KK43:
Babasini gorunce beni unutuyor ..
Surekli babasina guveniyor ..
Birsey olunca babama diyim de seni dovsun falan diyor..
Kusura bakmayin arkadslar uzun oldu..
Velayeti babaya veren annelr fikirlerinize ihtiyacim var...
Ailemden heekes velayeti ver diyor babasina..
Konuyu okurken çok gerildim ağlama noktasına geldim resmen.
Lütfen beni hoş görün ve kusuruma bakmayın ama siz çocuğunuzu babasını hatırlattığı için istemiyorsunuz ve annelik duygunuz gram yok şayet olsaydı o çocuğu öyle bir babaya öyle bir aile vermezdiniz.
Düşünsenize çocuğunuz daha bu yaşta şiddet eğilimli olmuş geleceğin sadisti belki de madde bağımlısı olacak.
Bir çocuk ancak SEVGİYLE büyür ve o sevgiyi de anneden alır.
Nice anneler sarhoş ayyaş kumarcı babanın nezdinde pırlanta gibi evlatlar yetiştiyor.Bu kadarmı aciz bu kadarmı eziksiniz?
Ben olsam alır evladımı başka şehire giderim. Velayeti sizde olduğu sürece kanunlar asla size başka şehire neden gittiniz diye hesap sormaz.
Ben babasız pırlanta gibi bir kız çocuğu yetiştirdim ve ne olursa olsun evladımı vermedim.Bir daha evlendim ve evlendiğim kişi kızımı kızı gibi benimsedi şayet evladıma kötü muamele yapsaydı ardıma bakmaz evladımı alır çeker giderdim.
Annelik fedakarlık demektir annelik tüm zorluklara göğüs germek demektir.
Onlar çocuğunuza kötü örnek oldukça siz tam tersi sevgi dolu olun onunla konuşun babasını kötülemeyin babası yada onun ailesi hakkında bişey demeyin.
O çocuk elbet büyüyecek aklı başına gelecek birşeyleri yanlışı doğruyu idrak edecektir.
Ve size verilen nafakanın bir kuruş hesabını verme mecburiyetiniz yok
Ayrıldığınız eşinizle de asla çocuğun yanında tartışmaya girmeyin.
Mahkemeden evden uzaklaştırma kararı aldırın babası dahil hiçbir aile ferdi gelip çocuğu evden almasın siz belli bir buluşma yeri belirleyip oraya götürün ordan alın.
Ve mahkeme kararına göre hangi günler hangi saatler verildiyse o saat ve günlerin dışında çocuğu vemreyin.
Hafta da 1 kere babasını gören çocuk ne kadar değişebilir ki?
Çok özür dilerim ama sizde iş yok maalesef.
Bunca bahanenin arkasına saklanmayın bence :(

Velayeti verdiğinizde bir daha görmeyecek misiniz ÇOCUĞU? yine eski eşle görüşmek zorunda kalacaksınız. Ha görmeyi düşünmüyorsanız da Allah sizi affetsin..

Zaten siz karar vermişsiniz hiç zorlanmadan vereceksiniz velayeti belli ama şunu asla unutmayın o çocuk bir gün büyüyecek ve asla sizi affetmeyecek..

Babaya verince muhattap Nasıl olmayacaksın
Çocuğunu görmek için onunla konuşmak için ihtiyaçlarını karşılamak için Nasıl bir yol izleyeceksin
5 yaşındaki çocuğun günahı kusuru olmaz psikoloğa götür babasıyla ve babasının ailesi ile olan ilişkini düzenle
Ve yeniden evlenmek istediğin adamdan da emin ol
Kusura bakmada anneysen önce çocuk gelecek hayatının öncelik sıralamalarında

Tabiki dayanamazsıniz ve çok pişman olursunuz. Çocuğun davranışı sizi üzüyor belli ama çocuklar bazen acımasız olsada seni sevmediği anlamına gelmez nazi sana geçiyor. Sanırım şuan sizi üzdü bi sinirle bu yazıyı yazdınız. O daha 5 yaşında ve size annesine ihtiyacı var . Her çocuk daha çok annesine yakışır. Hani bi laf vardır insan babadan değil asıl anneden yetim kalır diye.. evladınıza sahip çıkin zamanla hersey düzelir daha duzeniniz yeni oturmuş oda alışıcak kolaymı çocuğa anne baba ayrı düzen değişikliği. .Siz çocuğu verirseniz psikolojisi daha çok bozulur . Olan hep cocuklara oluyo umarım öfke ile karar vermessiniz.

Yazayım mı yazmayım mı bilemedim .
Burda yaklaşık 1 sene evvel bi konu vardı, çok üzülmüştüm, anne babası ayrılan , annesi tarafından anneanneye bırakılan 4- 5 yaşlarında bir kız çocuğu ...
Öz Dayısının türlü iğrençliklerine maruz kalmış.
Uzun bi süre etkisinden kurtulamadım okadar diyim.
Tabi o kız büyümüş ve açmıştı konuyu,
vermeyin çocuğunuzu kimselere
Sadece üvey baba kötülük yapıyor diye bişey yok, Allah iyi insanlarla karşılaştırsın
Benim maddi imkanim da yok..
Ona cogi imkani veremem ki aldigim maas 500 tl bile degil..
Maddiyati da gectim ..
Ben simdiye kadr esimden siddet gordum..
Cocugumdan da ayni seyleri gormek isteyorum ben..
Bana vuruyor geber diyen bir cocugum var..
Krese gitti ordaki cocuklari dovdu..pisikolaga gotrurdum ..
Normal dedi buyuyunce duzelir dedi..
Bana da vurdugunu soyledim..
Yani babasinda kalsin okuluna gonderir..
Buyur yine gorusuriz..
Büyüdükten sonra görmek ister mi artık sizi
İhtiyacı olduğu dönemde yanında olmamışsınız

Öncelikle psikolağa götürün illa ki bir çözümü bulunur, velayeti verdiğiniz an acı olacak ama kanınız canınız dediğiniz evladınız en azılı düşmanınızdan daha beter hale gelecek size karşı ve onu tamamen kaybedeceksiniz. Daha çok küçük dışarıdan ne verilirse inanın onu alıyor, düşünüşü konuşması her hareketi taklit üzerine kurulu oluyor asıl tam da bu zamanda yanında olup karakterini siz şekillendirebilirsiniz, babaya benzeme ihtimalini en az seviyeye indirebilirsiniz. Bekara karı boşamak kolay derler, dışarıdan bir göz olarak sizi anlayabilmem mümkün değil ama ablamdan dolayı az çok tahmin edebiliyorum neler hissettiğinizi. Rabb'im en doğru kararla atlatmanızı nasip etsin bu süreci.
Amiin insAllah..
Hayirlisi olsun..

Back
X