Velilerimin sorumsuz tavırları

Çok teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için . Dilerim bizim ülkemizde sizin yaşadığınız ülke gibi bir yere dönüşür ve bu sorunlar hiç yaşanmaz .

Ne güzel idealist bir öğretmensiniz.Hem para vermeyip hem temizlik yapılsın ne iyi olurdu... Zamanla belki sizde bu arada kalmalardan bıkıp, sistemin sizin üstünüze yıktığı zorunluluklardan sıkılıp boşvermişlik kısmına geçebilirsiniz. Bazen öğretmenler eleştiriliyor ya çok umursamaz diye. Böyle konuları ve cevapları okuyunca umursamazlığa geçen öğretmenleri suçlayamıyorum malesef.

Evet bizi ne yazık ki bazı insanlar böyle olmaya itiyor . O kadar velilerin maddi durumu kötü demem rağmen hala aidat almıyor musunuz diye soranlar oluyor. Aidat alsak niye bir temizlik personeli tutmayalım ki . Kaç kere yazdım ama bir türlü anlatamadım . Herkes mükemmel veli mükemmel anne ama öğretmene yardim edin deyince bizim görevimiz değil diyorlar. Öğretmenin görevi de değil ama o yapıyor çocuklarıniz için siz niye benim görevim değil deyip işin içinden çıkıyorsunuz ki . Ve anasınıf gerçekten her gün temizlenmesi gereken bir ortam . Her yer hali kaplı ve elektrik süpürgesi çalışmalı mutlaka her gün . Ben onca çocuğun içinde süpürge açmak zorunda kalıyorum . Yere eğiliyorum bir bakıyorum bir öğrencimle diğeri birbirine girmiş . Kaç kere süpürge açıp kapatıyorum . Hepsi küçük çocuk. Anasinifi ilkokula bağlıdır ama işleyişi özel okul tarzında olur . Biz size ücretsiz veriyoruz bu eğitimi . Şartlar ıyi hale gelsin sınıf şartları ıyi olsun diye yardim toplayıp sınıf boyuyoruz. Banane benim görevim mi demiyoruz . Zannediyorlar ki ülkede her şey mükemmel işliyor. Islemezse de banane benim görevim mi idare yapsın? Idare biz milli eğitime söyledik yapmıyor kendiniz çözüm bulun . Öğretmen de yapmazsa artık vay o çocukların haline . Ama evet herkes mükemmel veli . Neyse daha fazla yazardım ama daha fazla kendimi yormayacağım. Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ediyorum .

"Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygideger unsurlaridir"Ataturk.
Siz gerçekten harika birisiniz.
Maalesef bizim toplumumuz sizin gibi insanların değerini bilmiyor.
Konuyla ilgili sadece ilk sayfaları okudum ve bazı insanların "benim isim değil temizlemek"demesinden ben utandım.
Insanliginizin da işinizin de hakkını veriyorsunuz Jane Bennet.
Sizin gibi öğretmenlere ihtiyacımız var.
Sizi taniyor olsam ya da ayni yerde yasiyor olsak gelir orayı temizlerdim hiç gocunmadan.
Allah sizin gibi insanları çocuklarımızın başından eksik etmesin.

Çok teşekkür ederim . Keşke herkes sizler gibi düşünse.

ev hanımları temızlıkten sorumlu devlet bakanı değiller .sinirleniyorum artık böyle yorumlara .çalışan insan hayrına değil kendi çıkarına ekonomisine kariyerine çalışıyor .ben ev hanımı da oldum yöneticilikte yaptım ikisi de zor ikisi de saygın kadınlar için.ev kadınlarını bu kadar aşağılamıyalım.ben kadının karekterine bakarım öncelikle banane ister okusun ister okumasın ister çalışsın ister çalışmasın.Bunları da çalışan bir annenin evladı uzun yıllar çalışmış uzun yıllardır da ev hanımı iyi eğitimli bir kadın olarak yazıyorum.

o tip velilerle de karşılaştım öğretmenlik hayatımda .yüzde 10 u mağdur sadece çoğu dar gelirli de olsa günde bir paket sigaraya içeceğe para buluyorlar.çocuğun eğitimine para harcamak yerine 2 dönüm daha tarla alıyorlar inek alıyorlar koyun alıyorlar .Çocuğu yapan elini de taşın altına koyacak bir zahmet

Eğer veli aidat veremiyorsa, okul da çözüm bulamıyorsa en azından çözüm bulunana kadar çocuğunun eğitim gördüğü yeri temizlemeli. Ne demek görevi değil hayret ediyorum şu yorumlara

Konu sahibi sizi hakli buluyorum ancak benimde gozlemledigim su ev hanimlari evde oturuyo zaten ne yapiyolar ki gelsinler bi zahmet sinifida temizlesin algisi hos degil temizlemeye gelmiyolarsa bi zahmet para versinler onlar cozum bulsun ne ogretmen temizlemek zorunda ne de veliler gonullu degilse sizinle cozum uretmesi lazim

Ellerinize saglik cok guzel olmus sinifin arkadasim. Lakin kendin soyledin mahallenin durumunu ve ailelerin egitim duzeylerini. O insanlardan nasil makul bir davranis bekliyorsun ki cogu gecim derdinde ya da baska cocuklari var ya da egitimhanenin oneminden bihaber..
Onlara kizmanin alemi yok. Koskoca TC hukumetinin anasinifi boyle ise emin olun bizden ust makamlarda sorun vardir. Ogretmene ve ogrenciye bu kadar deger veriliyor.
Gerginliginizi anliyorum ama isiniz biraz da vicdan isi.
Okul yonetimi ile gorusun veya bagli bulundugunuz milli egitimdeki şube mudurleri ile iletisime gecin. Veyahut gonullu ilkokuldan abileri ablalari varsa sinif ogretmenleri ile gorusup etkinlik ayarlayabilirsiniz.

Okul oncesi onemli tabii ama sanirim bayan şoyle demek istedi;
Anasinifina gitmeyen cocuk var ama 1. Sinifa gitmeyen cocuk yok. Eger olmazsa kapatilir baska yere gider ogretmen, cocuklar da mecburen mahrum kalirlar.

öğretmenim sınıfınızı göstererek kimliğinizi bildirdiniz
öğretmen olarak temizlik yapmak zorunda değilsiniz
konuşun temizlikçi parası mecburi versinler önce para sonra temizlikçi çağırarak çözüm bulmaya çalışın derim
kimse gelipde temizlemez sınıfı boşuna beklemeyin

konuyla ne alakası var bu yorumunuzun anlayamadım? kim kimi aşağılamış.. ev hanımının vakti çok mecbur kalınırsa rahatlıkla okula gidip yardım edebilir ama kendi isteğiyle çalışan yada çalışmak zorunda olan birinin her kafasında estiğinde izin alabilme şansı yok, ben zaten temizlik işinin velinin yada öğretmenin işi olmadığını savunuyorum verilir parası tutulur bir hizmetli temizlenir. bunu düşünecek olan da okul yönetimidir ne veli ne öğretmen bununla uğraşmamalı, bende bir veli olarak parasını veririm payıma düşen ne ise ama gidipte temizlikle uğraşmam vaktim de yok bunun için, arzumda ..!!

Ben uyuz oluyorum şu zihniyetli öğretmenlere cidden ya.
Görende bedava öğretmenlik yapıyor sanacak.
Ben veli olarak gelip devletin açtığı kurumda neden temizlik yapayım ki? Ben kendi evimi bile temizlemiyorum !!1
Senin emrinle gelip 1 tane çocuğum sınıfta var diye , senin ayağının tozunu neden temizleyeyim?
Senin görevin değilse ,değildir yapma müdürden talep et oda yapmıyorsa gerekli yerlere yazını yaz .
Oda olmuyorsa aidat topla kimin gücü yetiyorsa versin ,vermeyenin öğrencisini okutamayacağını söyle,yada ücret yerine sınıf işlerinde günlük belli saatler yardım etmesini söyleyin ,öyle bir yetkiniz varsa.

Beni öğretmen sınıfa çağırıp ,temizlik yapmıyorum diye fırçalayacak İnan doğduğuna pişman ederim.
Siz önce şunu söyleyin ,bu işi ticaret için mi hayır için mi yapıyorsunuz?
İnsanların maddi durumuna üzülüp ardım etmek istiyorsanız sonuna kadar yardım edin ,hayrınız yerini bulsun.
Yok ne hayrı,ben eğitimciyim işime bakarım maaşımı alırım mecbur muyum diyorsanız ,sizde mecbur değilsiniz işinize bakın.

Ben üni mezunuyum öğretmenim.. Üstelik hepsi ev hanımı derken? Çabanızı sevdim. İdealistsiniz belli ki.. Yanlız bu cümle hiç yakışmadı size ev hanımı demek oh tüm gün boş demek değildir. Ev hanımının mesai saati yoktur. Madem okulda işkurdan gelme 1 hizmetli var ve yetişemiyor o zaman demek ki bu durumu bakanlığa bildirmek gerekli.. Açıkcası ben de anneyim düşünüyorum. Öğretmeni dese ki durumlar belli ben yetişemiyorum ya para toplayalım ya sıralı gelinsin yavrum için giderdim ama öğretmeninin hepiniz ev hanımısınız ben üni mezunuyum sizin boş vaktiniz bol kafasında olursa asla gitmem hatta 147 arar okul yönetimini şikayet ederdim. Öğretmeni değil yönetimi. Sizin göreviniz değil ev hanımı velinin de görevi değil.

elinize sağlık fedakarlık yapmışsınız sagolun ama sınıf temizlemek velilerin görevi değildir. idare ile halletmelisiniz. sevgiler.

Bakın öğretmen hanım yazdığım paragraftaki ana düşünceyi bulma puanım size sıfırrrben kendimi çocuklarla değil sizinle karşılaştırdım.Yani sizin çalışma ortamınızla bizimkini...Herkesin iş yeriyle ilgili sorunları vardır hepimiz onu mu anlatalım dedim...Bizim zaten yapabileceğimiz bir şey yok gelin temizlik yapalım diyorsanız gelelim Ayrıca yerinizde olsaydım maaşımdan 200 300 liraya kıyıp temizlikçi tutardım iki ihtiyacı olan da nasiplenirdi...

Sen çok mu şey biliyorsun acaba ??
Hangi milli eğitim herkesi başının çaresine bakın demiş ?
Herkes tabikii sosyo ekonomik standardı yakalamış,yakalamamış olsa ne olacak? Fakirsin cahilsin o halde gel temizle mi olacak?
Senin anlamadığını açıklayayım (Sorun hocanın temizleyelim demesi değil )Temizleyin demesi!!!
Ben üni mezunu olmama rağmen temizliyorum çocuklarınızın pisliğini,siz ev hanımısınız gelmiyorsunuz demesi....
Bence okuduğum en saçma yorumlardan biriydi yazdığınız ...
Neyse anladığım kadarıyla sizde hak etiğiniz gibi yönetiliyorsunuz sevindim.. Geleceğin çocuklarını siz orada yetiştirin çok lazım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…