- 11 Eylül 2018
- 483
- 788
- 33
- 35
- Konu Sahibi Jane Bennet
-
Çok teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için . Dilerim bizim ülkemizde sizin yaşadığınız ülke gibi bir yere dönüşür ve bu sorunlar hiç yaşanmaz .birkac sayfa yorum okuduktan sonra biraktim okumayi.Konu sahibi öncelikle sizi bu kadar caba verdiginiz, önemsediginiz , kendinizi sorumlu hissettiginiz icin yürekten tebrik ediyorum.Bu is velilerin isi degil diyenlere de sadece sasiriyorum.Arkadaslar biz sosyal devletin tikir tikir isledigi bir ülke miyiz tabi ki hayir.Ben yurt disinda yasiyorum bu tür sorunlarin kesinlikle olmadigi bir ülkede.Buna ragmen burada yapilan yorumlara cok sasirdim.Anlasilan herkes belli bir sosyo ekonomik standarti yakalamis yerlerde yasiyor.
Ödenek yok , özverili ögretmenler bas bas bagiriyor.Isinma, temizlik problemleri oluyor.Milli egitim herkes basinin caresine baksin diyor.Buradaki bir cok insan cocuklarini ya özele ya da nispeten iyi okullara gönderdigi icin tüm bu yasanilanlardan haberi yok anlasilan.Ögretmen hanim para falan da istemiyor.Herkes biraz yardim etsin diyor.Cocuklar bizim gelecegimiz degil mi?Onlarin sosyallesmesi cok önemli degil mi?Konu sahibi elinden geleni yapmis , bosvermemis, ideallerinin pesinden gitmis.Ne kadar zor böyle insanlari bulmak.Okudugum o sacma sapan yorumlardan sonra yazik cok yazik diye düsündüm.Hem sikayet ediyorsunuz ögretmenler yeterince iyi degil diye hem de böyle naif bir insani sacma sapan yorumlarla üzüyorsunuz.
Bu ülkeden hic bir sey olmaz.Hak ettiginiz gibi yönetiliyorsunuz.Ülkenin profilini kk dan takip ediyorum.Gelecegimizin yetiskinleri yetistiren annelerin bakis acisina bak.
Evet bizi ne yazık ki bazı insanlar böyle olmaya itiyor . O kadar velilerin maddi durumu kötü demem rağmen hala aidat almıyor musunuz diye soranlar oluyor. Aidat alsak niye bir temizlik personeli tutmayalım ki . Kaç kere yazdım ama bir türlü anlatamadım . Herkes mükemmel veli mükemmel anne ama öğretmene yardim edin deyince bizim görevimiz değil diyorlar. Öğretmenin görevi de değil ama o yapıyor çocuklarıniz için siz niye benim görevim değil deyip işin içinden çıkıyorsunuz ki . Ve anasınıf gerçekten her gün temizlenmesi gereken bir ortam . Her yer hali kaplı ve elektrik süpürgesi çalışmalı mutlaka her gün . Ben onca çocuğun içinde süpürge açmak zorunda kalıyorum . Yere eğiliyorum bir bakıyorum bir öğrencimle diğeri birbirine girmiş . Kaç kere süpürge açıp kapatıyorum . Hepsi küçük çocuk. Anasinifi ilkokula bağlıdır ama işleyişi özel okul tarzında olur . Biz size ücretsiz veriyoruz bu eğitimi . Şartlar ıyi hale gelsin sınıf şartları ıyi olsun diye yardim toplayıp sınıf boyuyoruz. Banane benim görevim mi demiyoruz . Zannediyorlar ki ülkede her şey mükemmel işliyor. Islemezse de banane benim görevim mi idare yapsın? Idare biz milli eğitime söyledik yapmıyor kendiniz çözüm bulun . Öğretmen de yapmazsa artık vay o çocukların haline . Ama evet herkes mükemmel veli . Neyse daha fazla yazardım ama daha fazla kendimi yormayacağım. Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ediyorum .Ne güzel idealist bir öğretmensiniz.Hem para vermeyip hem temizlik yapılsın ne iyi olurdu... Zamanla belki sizde bu arada kalmalardan bıkıp, sistemin sizin üstünüze yıktığı zorunluluklardan sıkılıp boşvermişlik kısmına geçebilirsiniz. Bazen öğretmenler eleştiriliyor ya çok umursamaz diye. Böyle konuları ve cevapları okuyunca umursamazlığa geçen öğretmenleri suçlayamıyorum malesef.
Çok teşekkür ederim . Keşke herkes sizler gibi düşünse."Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygideger unsurlaridir"Ataturk.
Siz gerçekten harika birisiniz.
Maalesef bizim toplumumuz sizin gibi insanların değerini bilmiyor.
Konuyla ilgili sadece ilk sayfaları okudum ve bazı insanların "benim isim değil temizlemek"demesinden ben utandım.
Insanliginizin da işinizin de hakkını veriyorsunuz Jane Bennet.
Sizin gibi öğretmenlere ihtiyacımız var.
Sizi taniyor olsam ya da ayni yerde yasiyor olsak gelir orayı temizlerdim hiç gocunmadan.
Allah sizin gibi insanları çocuklarımızın başından eksik etmesin.
ev hanımları temızlıkten sorumlu devlet bakanı değiller .sinirleniyorum artık böyle yorumlara .çalışan insan hayrına değil kendi çıkarına ekonomisine kariyerine çalışıyor .ben ev hanımı da oldum yöneticilikte yaptım ikisi de zor ikisi de saygın kadınlar için.ev kadınlarını bu kadar aşağılamıyalım.ben kadının karekterine bakarım öncelikle banane ister okusun ister okumasın ister çalışsın ister çalışmasın.Bunları da çalışan bir annenin evladı uzun yıllar çalışmış uzun yıllardır da ev hanımı iyi eğitimli bir kadın olarak yazıyorum.siz haklısınız kendi açınızdan ama velide sınıfı temizlemek zorunda değil ki, hadi sizin veliler ev hanımı imiş gelebilme ihtimali var ama ben çalışıyorum beni kızımın okulundan temizlik için çağırsalar bende gitmem zaten para veriyoruz okul için, devlet okulu bile olsa gitmem çünkü onlarda belirli bir ücret alıyorlar belki kırtasiye ye yetiyordur o para sadece ama okulun temizliğini düşünecek olan veli değil okul yönetimidir...
temizlik konusunda veliler önemsemiyorsa sizde o kadar üstüne düşmeyin yönetimle konuşun, temizlik için birini ayarlasınlar olmuyorsa bırakın sizde ,sizin işiniz çocukları eğitmek temizlik yapmak değil..!
idealist ve iyi niyetli bir öğretmensiniz ama bu kadarı size zarar..
Bende zaten velinin basina silah daya zorla yaptir demedim.ogretmen hanim 24 sayfa boyunca okulun durumundan velilerin sosyo ekonomik durumunda bahsetti.hala aidat alin diyenlere tepkim.yok diyor anlamiyorsunuz sanirim.. insanlarda yoksa o 50 lira yoktur yani.bunu anlamayanlara yazdim.sizde yazdiysaniz sizede yazmis oluyorum.
Benim cocuklarim koleje gidiyor.4 sene once devlet okuluna gonderdim ve temizlik icin yardima cagrildigimda kosa kosa gittim.insanlar herseyi ogretmene devlete yikmaya cok merakli.[/eğitim devletin görevidir hanımefendi.madem bizim çocuklara yetemiyor neden diğer yüzbinlerce çocuk var der ve susarım.gerisini konuşmak beni aşar
o tip velilerle de karşılaştım öğretmenlik hayatımda .yüzde 10 u mağdur sadece çoğu dar gelirli de olsa günde bir paket sigaraya içeceğe para buluyorlar.çocuğun eğitimine para harcamak yerine 2 dönüm daha tarla alıyorlar inek alıyorlar koyun alıyorlar .Çocuğu yapan elini de taşın altına koyacak bir zahmetBen ve benim gibi orta halli,kendi yağında kavrulan insanlar çocuklarını özel okula gönderemiyor.
Aylık 1000 lira veremeyiz ama yıllık 1000 lira vermek bir şey kaybettirmez.
Zaten çıtayı yükseltmek için bazı devlet okullarına veliler ciddi bağışlar yapıyor. Ki ben de kızımı seneye o tarz bir devlet okuluna göndereceğim.
Şimdi sizin konunuzda bahsettiğiniz insanlar 20 lira bile verecek bütçeye sahip değiller anladığım kadarıyla.
Şahsen hiçbir şey yapamıyorsam sırf çocuğum için gider o sınıfı temizlerdim.
Elimden gelen oysa onu yapardım.
Evet temizlik velilin görevi değil,evet parasız eğitim herkesin hakkı da veren yoksa ne yapacağız?
Bu ülkede başımızın çaresine bakmaya çalışacağız.
Okul oncesi onemli tabii ama sanirim bayan şoyle demek istedi;Bu fikrinize katılmıyorum.
Okul öncesi eğitimi düşündüğünüz kadar önemsiz ve gereksiz değil.
Zeka gelişiminin büyük bir kısmı erken çocukluk döneminde yani ilkokula başlama yaşına tekabül eden sürede tamamlanıyor.
Okul öncesi eğitimi, çoçuğun tüm gelişim alanlarıyla birlikte zeka gelişimi üzerinde de oldukça etkilidir.
konuyla ne alakası var bu yorumunuzun anlayamadım? kim kimi aşağılamış.. ev hanımının vakti çok mecbur kalınırsa rahatlıkla okula gidip yardım edebilir ama kendi isteğiyle çalışan yada çalışmak zorunda olan birinin her kafasında estiğinde izin alabilme şansı yok, ben zaten temizlik işinin velinin yada öğretmenin işi olmadığını savunuyorum verilir parası tutulur bir hizmetli temizlenir. bunu düşünecek olan da okul yönetimidir ne veli ne öğretmen bununla uğraşmamalı, bende bir veli olarak parasını veririm payıma düşen ne ise ama gidipte temizlikle uğraşmam vaktim de yok bunun için, arzumda ..!!ev hanımları temızlıkten sorumlu devlet bakanı değiller .sinirleniyorum artık böyle yorumlara .çalışan insan hayrına değil kendi çıkarına ekonomisine kariyerine çalışıyor .ben ev hanımı da oldum yöneticilikte yaptım ikisi de zor ikisi de saygın kadınlar için.ev kadınlarını bu kadar aşağılamıyalım.ben kadının karekterine bakarım öncelikle banane ister okusun ister okumasın ister çalışsın ister çalışmasın.Bunları da çalışan bir annenin evladı uzun yıllar çalışmış uzun yıllardır da ev hanımı iyi eğitimli bir kadın olarak yazıyorum.
Merhaba hanımlar . Daha önce konu açmıştım. Sınıfımın durumu çok kötüydü ve yardim buldum sınıfım düzeldi çok şükür . Gelelim sorunumuza. Sınıfım hiç temizlenmiyor. Hizmetli var iskurdan gelme zaten okula anca yetişiyor . Anasinifi ne yazık ki okulun bir bölümü gibi görünmüyor ve sorunun öğretmen tarafından çözülmesi bekleniyor. Ben sınıfımı her gün kendim temizliyorum çözüm bulamadık çünkü. Neyse eşyalar yerleşmeden sınıfımı esimle birlikte boyadık . Sınıf temizliği için velilerimi cagirdim 2 veli geldi onca kişiden . Eşyaları yerleştirmek için cagirdim yine 2 veli geldi . Inanın çok sinirlendim . Ben onların çocukları için her gün sınıf temizliyorum yardim bulmak için hiç tanımadığım insanlarla iletişim kuruyorum emek harcıyorum onlar kendi çocuklarının sınıfıni düzenlemeye bile yardımcı olmuyorlar . Bugün veli toplantısı yaptım ve ilk kez velilerimle sert bur üslupta konuştum . Hiç hoşlanmam insanlarla böyle konuşmaktan ama artık sabrım taşmaya başladı . Kimseyi küçümsemek için söylemiyorum ama ben üniversite mezunuyum öğretmenim çocuklarla hicbir kan bağım yok buna rağmen çocuklar temiz şartlar altında eğitim görsünler diye kendimi paralıyorum ama veliler kendi çocuklarının bir sınıfını temizlemeye bile tenezzül etmiyorlar üstelik hepsi ev hanımı . Kizmakta hakli olduğumu biliyorum ama velilerimle böyle bir diyolog yaşamak yine de canımı sıktı . Bu arada sınıfımın eski yeni hali de fotoğraftaki gibi . Her şey öğrencilerim için
Sizin anlamadığınız kısım şu. Siz kendi ofislerinizle anasınıfıni bir tutuyorsunuz . Siz yetişkin insanlarsiniz onlar 4-5 yaşında küçücük çocuklar. Siz dağıtsanız toplarsınız ama onlar yapamıyor . Yemeklerini aynı yerde yiyorlar . Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama olanların azıcık empati kurması gerekiyor . Bir çocuk yemeğini döke saca yiyor. Bu sayı 18 olunca bir de onu düşünün . Oyun hamurları kuruyor parçalanıyor her yere dağılıyor . Kağıtlar kesilip kesilip yerlere atılıyor . Yanı siz ofisinizdeki tozla bunu bir tutmayın. Ve yazmışım zaten ben sınıf temizliği yapıyorum görevim olmamasına rağmen ama yetişemiyorum aradaki farkı görmeniz gerekiyor . Ben topluyorum onlar dağıtıyor ben süpürüyorum çocuk elinde krakerle araba sürüyor kasla göz arasında . Temizlik görevlisi de yok . Ben size öğretmenler odası sorunu anlatmadım . Çocukların bulunduğu sinifi anlattım
birkac sayfa yorum okuduktan sonra biraktim okumayi.Konu sahibi öncelikle sizi bu kadar caba verdiginiz, önemsediginiz , kendinizi sorumlu hissettiginiz icin yürekten tebrik ediyorum.Bu is velilerin isi degil diyenlere de sadece sasiriyorum.Arkadaslar biz sosyal devletin tikir tikir isledigi bir ülke miyiz tabi ki hayir.Ben yurt disinda yasiyorum bu tür sorunlarin kesinlikle olmadigi bir ülkede.Buna ragmen burada yapilan yorumlara cok sasirdim.Anlasilan herkes belli bir sosyo ekonomik standarti yakalamis yerlerde yasiyor.
Ödenek yok , özverili ögretmenler bas bas bagiriyor.Isinma, temizlik problemleri oluyor.Milli egitim herkes basinin caresine baksin diyor.Buradaki bir cok insan cocuklarini ya özele ya da nispeten iyi okullara gönderdigi icin tüm bu yasanilanlardan haberi yok anlasilan.Ögretmen hanim para falan da istemiyor.Herkes biraz yardim etsin diyor.Cocuklar bizim gelecegimiz degil mi?Onlarin sosyallesmesi cok önemli degil mi?Konu sahibi elinden geleni yapmis , bosvermemis, ideallerinin pesinden gitmis.Ne kadar zor böyle insanlari bulmak.Okudugum o sacma sapan yorumlardan sonra yazik cok yazik diye düsündüm.Hem sikayet ediyorsunuz ögretmenler yeterince iyi degil diye hem de böyle naif bir insani sacma sapan yorumlarla üzüyorsunuz.
Bu ülkeden hic bir sey olmaz.Hak ettiginiz gibi yönetiliyorsunuz.Ülkenin profilini kk dan takip ediyorum.Gelecegimizin yetiskinleri yetistiren annelerin bakis acisina bak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?