- 9 Eylül 2013
- 12.074
- 27.801
- 798
- Konu Sahibi Jane Bennet
-
Bizim amacımız çocukları okula çekmek okula gelmesinler demek değil ki . Isimden tabiki de olmam hatta daha iyi bir okula giderim norm fazlası olup ama amacım bu değil . Amacım böyle bir çevrede çocukların kaliteli eğitim alması. Durumu kötü olsada bu onların kaderi olmamalı . Veliler bana azıcık destek olsa ben neler yaparım daha ama ne yazık ki olmuyor . Diyorum ya biz veliden daha çok düşünüyoruz o masum çocukları .
Ne yazık ki buradaki arkadaşlar herkesin aynı şartlarda olduğunu düşünüyor. Buradaki hanımlar çocukları üşümesin diye kat kat giydirirken bizim çocuklar karda kışta incecik kazaklarla geliyor ; bu hanımların çocukları ballı süt olmadan gece uyumazken bizim okulun çocukları kahvaltı bile yapmadan yarı aç yarı tok okula geliyorlar. Burada ailesi yapmıyorsa sen niye uğraşıyorsun diyenler oluyor ama vicdan diye bir şey var . Herkesin maddi durumu aynu değil her çocuk aile yönünden şanslı değil . Keşke aynı olsa ama olmuyor işte . Biz de elimizden geldiğince bu farkı en aza indirgemeye çalışıyoruz. Ben bir ogrencimJane Bennet öncelikle şaşıranlar olmuş ama ben durumunuza şaşırmadım. İstanbul TEGEV de gönüllü çalışmıştım, ilkokul 5 e gidip hala okuması yazması olmayan öğrenciler vardı, aileler ilgilenmiyordu, Tegev e bile ücretsiz olduğu halde zorla getiriyorlardı.
Tesekkur ederim insallahKeşke herkes sizin gibi olsa. İdealist öğretmensiniz. Umarım başarılı olursunuz.
Ne yazık ki buradaki arkadaşlar herkesin aynı şartlarda olduğunu düşünüyor. Buradaki hanımlar çocukları üşümesin diye kat kat giydirirken bizim çocuklar karda kışta incecik kazaklarla geliyor ; bu hanımların çocukları ballı süt olmadan gece uyumazken bizim okulun çocukları kahvaltı bile yapmadan yarı aç yarı tok okula geliyorlar. Burada ailesi yapmıyorsa sen niye uğraşıyorsun diyenler oluyor ama vicdan diye bir şey var . Herkesin maddi durumu aynu değil her çocuk aile yönünden şanslı değil . Keşke aynı olsa ama olmuyor işte . Biz de elimizden geldiğince bu farkı en aza indirgemeye çalışıyoruz. Ben bir ogrencim
Her gun salatalik ekmek yiyor diye her ay öğrencimim beslenme malzemelerini alıp annesine teslim ettiğimi bilirim . Ailenin alacak gücü yok mu var ama almıyor . Çocuk arkadaşları cikolata ekmek yerken süt içerken o öyle onlara bakıyordu . Veliye alın diyorum maddi durumları iyi olmasin rağmen para yok diyorlardı. Ben de öğrencimin öyle mazlum olmasına kıyamayıp yine her ay almaya devam ediyordum sütünü kekini zeytinini meyve suyunu sürmelik çikolatasini vs. Yani biz o çocuklar için emek harcıyoruz velilerim tabi ki çok özel ama önemli olan çocukların eğitimi sağlıklı temiz bir ortamda olmaları . Bunun için uğraş veriyorum zaten .
Burda işin içinde olmayıp atıp tutan kaç kişi olmuş yok benim görevim değil demiş kusura bakmayın ama senin görevin değilse öğretmenin hiç değil. Bizim işimiz eğitim ama bak nasıl fedakarlık yapmış öğretmen hanım. Tabi işi gücü evde anca oturmak olup ilk fırsatta öğretmeni şikayet etmek niyetli zihniyetlilere hiçbir şey yapmayacaksın aslında. Bırak b.. gibi kalsın. Kendi içine siniyorsa benim de siner vallahi. Herkes sanıyor ki devlet hop eylül başında temizlikçi gönderiyor. Peki diğer okullar nasıl yapıyor diye soranlar olacak çoğu velilerden sağlanan kaynakla yani bağış olarak toplanan paralarla çalıştırılan elemanlar sayesinde temiz oluyor.
Bana ne diyen zihniyetli iş kur elemanları da baştan sağma yapıyor maalesef temizliği. Tabi hakkını vererek yapan da var ama inanın ki az.
Anlamiyorlar öğretmenim yorma kendini.Farklı dünyaların insanlarıyız biz.Okuldan dönünce ilk işi ahıra gidip hayvanlara bakmak olan çocuk görmemiş onlar.Cok afedersin ölen öküzüne feryat edip ağlarken çocuk bende çok yine yaparız diyen birini de görmemişler.Baba her akşam demlenirken okula kış günü bırak botu çorapsiz gelen çocuk da görmemişler.Ülkemin güzel insanları daha ne kadar sağır ne kadar kör yaşayacak acaba.Diyor ki hala aidat hala para.Yorma güzel kalbini anlatamazsınNe yazık ki buradaki arkadaşlar herkesin aynı şartlarda olduğunu düşünüyor. Buradaki hanımlar çocukları üşümesin diye kat kat giydirirken bizim çocuklar karda kışta inceAnlamiyorlarcik kazaklarla geliyor ; bu hanımların çocukları ballı süt olmadan gece uyumazken bizim okulun çocukları kahvaltı bile yapmadan yarı aç yarı tok okula geliyorlar. Burada ailesi yapmıyorsa sen niye uğraşıyorsun diyenler oluyor ama vicdan diye bir şey var . Herkesin maddi durumu aynu değil her çocuk aile yönünden şanslı değil . Keşke aynı olsa ama olmuyor işte . Biz de elimizden geldiğince bu farkı en aza indirgemeye çalışıyoruz. Ben bir ogrencim
Her gun salatalik ekmek yiyor diye her ay öğrencimim beslenme malzemelerini alıp annesine teslim ettiğimi bilirim . Ailenin alacak gücü yok mu var ama almıyor . Çocuk arkadaşları cikolata ekmek yerken süt içerken o öyle onlara bakıyordu . Veliye alın diyorum maddi durumları iyi olmasin rağmen para yok diyorlardı. Ben de öğrencimin öyle mazlum olmasına kıyamayıp yine her ay almaya devam ediyordum sütünü kekini zeytinini meyve suyunu sürmelik çikolatasini vs. Yani biz o çocuklar için emek harcıyoruz velilerim tabi ki çok özel ama önemli olan çocukların eğitimi sağlıklı temiz bir ortamda olmaları . Bunun için uğraş veriyorum zaten .
Sorunu çözemiyoruz. Şöyle söyleyeyim okul kötü bir mahallede bir hizmetli var o bile ekimim 2. Haftası geldi. Yanı okul eylülde açıldı 10 eylülde başladık eğitim öğretime . 1.5 ay hizmetli yoktu okulda. Milli eğitime söylüyoruz çözüm bulmuyor . En kötü hizmetlileri hep böyle okullara yolluyorlar. Merkezde 3 hizmetli sene başı göreve başlarken biz hep 1 hizmetli o da ilçenin en kötüsü olarak çalışıyoruz. Deterjan alerjik var diyen hizmetli bile geldi okulumuza. Şimdi bazı insanlar bizim görevimiz değil demiş ama öğretmenin de değil . Idare sorunu çözemiyor milli eğitim çözmüyor kim çözecek bu sorunu. Çocuklar pislikten hasta oluyorlar artık . Sorun odaklı değil çözüm odaklı olunmalı
Sizin anlamadığınız kısım şu. Siz kendi ofislerinizle anasınıfıni bir tutuyorsunuz . Siz yetişkin insanlarsiniz onlar 4-5 yaşında küçücük çocuklar. Siz dağıtsanız toplarsınız ama onlar yapamıyor . Yemeklerini aynı yerde yiyorlar . Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama olanların azıcık empati kurması gerekiyor . Bir çocuk yemeğini döke saca yiyor. Bu sayı 18 olunca bir de onu düşünün . Oyun hamurları kuruyor parçalanıyor her yere dağılıyor . Kağıtlar kesilip kesilip yerlere atılıyor . Yanı siz ofisinizdeki tozla bunu bir tutmayın. Ve yazmışım zaten ben sınıf temizliği yapıyorum görevim olmamasına rağmen ama yetişemiyorum aradaki farkı görmeniz gerekiyor . Ben topluyorum onlar dağıtıyor ben süpürüyorum çocuk elinde krakerle araba sürüyor kasla göz arasında . Temizlik görevlisi de yok . Ben size öğretmenler odası sorunu anlatmadım . Çocukların bulunduğu sinifi anlattımİdare sorunu çözmüyor milli eğitim çözmüyor kim çözecek bu sorunu?sorun odaklı değil çözüm odaklı olunmalı...Biz ne yapalım yani?
İş yerinde mutlaka sorunları olanlar vardır sınıf temizliğini Türkiyenin sorunu gibi lanse etmeyin lütfen...bizim de hizmetlimiz odamızı temizlemiyor onlara kadro verdiler çıkarılamazlar da... biz kendimiz yapıyoruz şimdi bunu burada mı paylaşalım
Ne aidat ne temizlik ürünü hicbir şey aldırmıyoruz. Velilerimizin maddi durumu çok kötü çocuklar sadece boyaları ve oyun hamurlarıyla geliyorlar okula. Okula kayıt esnasında da aidat olarak da para toplamıyoruz. Bu arada temizlik görevlimiz 1 tane ve işkur elemanı . Asla anasınıfına girmiyor .Zaten aidat alınıyo üstüne bide temizlik ürünüde aldırıyolar ayrıca görevlide oluyo.
Bide veli gelsin temizlesin gönüllü olupta gelen olursa ne ala .
Buradaki yorumlari görünce zaten çözüm bulmanın imkansız olduğu belli oluyor ne yazık ki hocam.Ben köydeyken sınıf ve tuvalet çok temizlemiştim. Bir veli de hocam ne yapıyorsun biz de yardım edelim dememişti. Dahası biz senelik 5 lira topluyorduk vermiyorlardı bile. SENELİK 5 LİRA...Biz çözüm bulamadık, büyük sınıflardan gönüllü öğrenciler ile yardımlaşarak yapıyorduk olduğu kadar.
Merhaba hanımlar . Daha önce konu açmıştım. Sınıfımın durumu çok kötüydü ve yardim buldum sınıfım düzeldi çok şükür . Gelelim sorunumuza. Sınıfım hiç temizlenmiyor. Hizmetli var iskurdan gelme zaten okula anca yetişiyor . Anasinifi ne yazık ki okulun bir bölümü gibi görünmüyor ve sorunun öğretmen tarafından çözülmesi bekleniyor. Ben sınıfımı her gün kendim temizliyorum çözüm bulamadık çünkü. Neyse eşyalar yerleşmeden sınıfımı esimle birlikte boyadık . Sınıf temizliği için velilerimi cagirdim 2 veli geldi onca kişiden . Eşyaları yerleştirmek için cagirdim yine 2 veli geldi . Inanın çok sinirlendim . Ben onların çocukları için her gün sınıf temizliyorum yardim bulmak için hiç tanımadığım insanlarla iletişim kuruyorum emek harcıyorum onlar kendi çocuklarının sınıfıni düzenlemeye bile yardımcı olmuyorlar . Bugün veli toplantısı yaptım ve ilk kez velilerimle sert bur üslupta konuştum . Hiç hoşlanmam insanlarla böyle konuşmaktan ama artık sabrım taşmaya başladı . Kimseyi küçümsemek için söylemiyorum ama ben üniversite mezunuyum öğretmenim çocuklarla hicbir kan bağım yok buna rağmen çocuklar temiz şartlar altında eğitim görsünler diye kendimi paralıyorum ama veliler kendi çocuklarının bir sınıfını temizlemeye bile tenezzül etmiyorlar üstelik hepsi ev hanımı . Kizmakta hakli olduğumu biliyorum ama velilerimle böyle bir diyolog yaşamak yine de canımı sıktı . Bu arada sınıfımın eski yeni hali de fotoğraftaki gibi . Her şey öğrencilerim için
Bizi ya öğretmenler ya da öğretmen çocukları anlıyor. Teşekkür ederim güzel yorumlariniz için . Emekli öğretmenimiz olan annenize selamlar . Eminim çok emeği geçmiştir bir sürü çocuğa . Onlardan bayrağı aldık ilerlemeye çalışıyoruz .Selamlar
Konunuzu okuyunca online olup cevap yazmak istedim,yoksa uzun suredir girmiyorum kkya
Annem sizin gibi bir ogretmendi,koyde gorev yapti ama sizin de dediginiz gibi varos mahalle ile koy bir olmuyor,koydeki veliyi derleyip toplayabiliyorsunuz bir egitimci olarak,ama varos mahallenin velisi ile basa cikmaniz cok cok zor,Allah kolaylik versin. Ne kadar guzel anlatmissiniz durumu. Buradaki ogretmen arkadaslardan bazilari haric sizi kimsenin anlayabilecegini sanmiyorum ama. Herkesin cocugu ozel okulda,ozelde olmayanlar da normal aidat alan-ya da alabilen mi diyeyim bilemedim- devlet okulundalar. Sorunlarinizi algilayamazlar,bilemezler, dolayisiyla yardimci olamazlar size.
Ben ogretmen cocuguyum,bu nedenle sizi anlayabiliyorum. Evde ampul degistirmekten korkan annem koydeki okulda cimento harc yapip duvar orerdi,catida kiremit aktarirdi. Cunku Milli Egitim okul idaresine birakir bu isleri. Okul idaresi ogretmene birakir,veliyle coz der. Veliden para alamazsiniz cunku yoksulluktan aclik sınırındadır, iciniz acir,siz cebinizden verirsiniz. Cunku arada kalmissinizdir. Gercekten idealistsinizdir,icinizde egitim ogretim aski vardir. Yap yap nereye kadar bilemiyorum ama benim annem bu sekilde 35 sene hizmetinin 20 senesini gecirdi. Cozum yok maalesef.
Simdi bu mesajim sebebiyle beni banlayacak olan site yonetimi kurum ve kisileri kotuledigim gerekcesini bana sunabilirler lakin onemli degil. Bir sekilde bunlari yasayan insanlarin da sesi duyurulmali diyorum.
Size de yaptiklarinizdan oturu saygilarimi sunuyorum sevgili konu sahibi hoca hanim. Gercekten isiniz cok zor,bu devir bir sekilde degisir mi bilemiyorum ama size sabirlar ve basarilar diliyorum,ellerinize saglik, sinifiniz harika otesi olmus gercekten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?