Velilerimin sorumsuz tavırları

Bu arada bu konuyu öğretmen değil veli açmış olsaydı bir iki kişi haricinde çoğu insan
Aaa nasıl olur öyle şey nasıl sizden temizlik bekler o öğretmen diye söyleniyordu
Ve nereye şikayet edebileceklerinin araştırmasını yapıyorlardı
Maalesef insanımızı iyi tanıyorum
Bu arada kendimde öğretmenim özel çocuklarla ilgileniyorum
Çocuğun uzerine kustugu elbiseyi degistirmek o yerleri silmek dahil yapmadığım iş kalmadı ama bu dogru değil
Öğretmenlerin her şeyi üstüne alması veliyle karşı karşıya gelmesi doğru değil

Bir banka memurunun sayın müşteri bu banka pimpis hadi herkes eline bir toz bezi alsın demesiyle sizin dediğiniz arasinda pek bir fark yok aslında yaptığımızın

Keşke herkes sizin gibi olsa. İdealist öğretmensiniz. Umarım başarılı olursunuz.

her şeye bana ne bana ne benim görevim mi dersek bu ülke nereye kadar ileri gider? çalışıyoruz bazen iş tanımı dışında da işler yapıyoruz.ben öğretmenimizi anladım. özverisi için de tebrikler.bi şey olduğunda yanaşmayan veliler mesai saatleri dışında da öğretmenleri esir almasınlar o zaman telefonlarla veya iş çıkışı sanki onlarla konuşmak mecburiyetinde gibi davranmasınlar bir dertleri olduğunda

Ne yazık ki buradaki arkadaşlar herkesin aynı şartlarda olduğunu düşünüyor. Buradaki hanımlar çocukları üşümesin diye kat kat giydirirken bizim çocuklar karda kışta incecik kazaklarla geliyor ; bu hanımların çocukları ballı süt olmadan gece uyumazken bizim okulun çocukları kahvaltı bile yapmadan yarı aç yarı tok okula geliyorlar. Burada ailesi yapmıyorsa sen niye uğraşıyorsun diyenler oluyor ama vicdan diye bir şey var . Herkesin maddi durumu aynu değil her çocuk aile yönünden şanslı değil . Keşke aynı olsa ama olmuyor işte . Biz de elimizden geldiğince bu farkı en aza indirgemeye çalışıyoruz. Ben bir ogrencim
Her gun salatalik ekmek yiyor diye her ay öğrencimim beslenme malzemelerini alıp annesine teslim ettiğimi bilirim . Ailenin alacak gücü yok mu var ama almıyor . Çocuk arkadaşları cikolata ekmek yerken süt içerken o öyle onlara bakıyordu . Veliye alın diyorum maddi durumları iyi olmasin rağmen para yok diyorlardı. Ben de öğrencimin öyle mazlum olmasına kıyamayıp yine her ay almaya devam ediyordum sütünü kekini zeytinini meyve suyunu sürmelik çikolatasini vs. Yani biz o çocuklar için emek harcıyoruz velilerim tabi ki çok özel ama önemli olan çocukların eğitimi sağlıklı temiz bir ortamda olmaları . Bunun için uğraş veriyorum zaten .

Herkes kendi yaşadığını biliyor işte...İlkokuldayken ilimizin çok zengin ailelerinden birinin çocuklarıyla aynı sınıftaydım. Okula delik çorapla gelirlerdi, beslenme vs hak getire. Kimisi yapıyor çocuğu ortalığa salıyor amiyane tabirle.

Ayrıca 50 tl falan denmiş de, ben bankadan biliyorum 10 tl yi bile yatırmayan oluyor, kendi borcu olmasına rağmen. 50 tl aidatı da vermeyen illaki olacaktır.

Biz bankada kadrolu elemana bile yaptıramıyoruz ki...Ben her gün kendi masamı siliyorum, çünkü silmezsem toza olan alerjim yüzünden gün boyu hapşırıp duruyorum.

Çay istemeye bile zorlanıyorum bazen. Çünkü neden, çok üst kademeden torpilli. Bir lafıyla beni görevden aldırabilir. İşler hiç dışardan göründüğü gibi yürümüyor.

Anlamiyorlar öğretmenim yorma kendini.Farklı dünyaların insanlarıyız biz.Okuldan dönünce ilk işi ahıra gidip hayvanlara bakmak olan çocuk görmemiş onlar.Cok afedersin ölen öküzüne feryat edip ağlarken çocuk bende çok yine yaparız diyen birini de görmemişler.Baba her akşam demlenirken okula kış günü bırak botu çorapsiz gelen çocuk da görmemişler.Ülkemin güzel insanları daha ne kadar sağır ne kadar kör yaşayacak acaba.Diyor ki hala aidat hala para.Yorma güzel kalbini anlatamazsın

Ben ve benim gibi orta halli,kendi yağında kavrulan insanlar çocuklarını özel okula gönderemiyor.
Aylık 1000 lira veremeyiz ama yıllık 1000 lira vermek bir şey kaybettirmez.
Zaten çıtayı yükseltmek için bazı devlet okullarına veliler ciddi bağışlar yapıyor. Ki ben de kızımı seneye o tarz bir devlet okuluna göndereceğim.
Şimdi sizin konunuzda bahsettiğiniz insanlar 20 lira bile verecek bütçeye sahip değiller anladığım kadarıyla.
Şahsen hiçbir şey yapamıyorsam sırf çocuğum için gider o sınıfı temizlerdim.
Elimden gelen oysa onu yapardım.
Evet temizlik velilin görevi değil,evet parasız eğitim herkesin hakkı da veren yoksa ne yapacağız?
Bu ülkede başımızın çaresine bakmaya çalışacağız.

Ben size hakveriyorum. Aidatsız okul mu olur diyorlar ya o kadar kötü koşullarda eğitim görmek zorunda olanlardan nasıl aidat alınabilir. Adam asgari ücretle çalışıyor en iyi ihtimalle 3 çocuğu var 5 kişiyi geçindiriyor onun vereceği 10-20 tl bile kriz nedeni.
Ayrıca sizin şansınız fakir olsalar da çocuklarına değer veren ailelere denk gelemeyişiniz. Saldım çayıra hoca uğraşsın kafasında insanlar. Akşam yemeğini, çocuğunun okuldaki toz içinde yarışından daha çok önemsiyorlar.
Sıraya koyun aileleri. En kötüsü sadece toz alacaksınız başka da birşey elden gelmez ne yazık ki.
Bir de bir işyeri ile görüşseniz haftada bir gelip temizlik yapacak birini size yönlendirseler kendi personellerini haftada bir gün size gönderseler o da olur mu acaba?
Ayrıca nakdi katkıda bulunamıyorsa imece usulü bu temizlik sorununun halledilmesi lazım

İdare sorunu çözmüyor milli eğitim çözmüyor kim çözecek bu sorunu?sorun odaklı değil çözüm odaklı olunmalı...Biz ne yapalım yani?
İş yerinde mutlaka sorunları olanlar vardır sınıf temizliğini Türkiyenin sorunu gibi lanse etmeyin lütfen...bizim de hizmetlimiz odamızı temizlemiyor onlara kadro verdiler çıkarılamazlar da... biz kendimiz yapıyoruz şimdi bunu burada mı paylaşalım

Sizin anlamadığınız kısım şu. Siz kendi ofislerinizle anasınıfıni bir tutuyorsunuz . Siz yetişkin insanlarsiniz onlar 4-5 yaşında küçücük çocuklar. Siz dağıtsanız toplarsınız ama onlar yapamıyor . Yemeklerini aynı yerde yiyorlar . Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama olanların azıcık empati kurması gerekiyor . Bir çocuk yemeğini döke saca yiyor. Bu sayı 18 olunca bir de onu düşünün . Oyun hamurları kuruyor parçalanıyor her yere dağılıyor . Kağıtlar kesilip kesilip yerlere atılıyor . Yanı siz ofisinizdeki tozla bunu bir tutmayın. Ve yazmışım zaten ben sınıf temizliği yapıyorum görevim olmamasına rağmen ama yetişemiyorum aradaki farkı görmeniz gerekiyor . Ben topluyorum onlar dağıtıyor ben süpürüyorum çocuk elinde krakerle araba sürüyor kasla göz arasında . Temizlik görevlisi de yok . Ben size öğretmenler odası sorunu anlatmadım . Çocukların bulunduğu sinifi anlattım

Zaten aidat alınıyo üstüne bide temizlik ürünüde aldırıyolar ayrıca görevlide oluyo.
Bide veli gelsin temizlesin gönüllü olupta gelen olursa ne ala .

Ben köydeyken sınıf ve tuvalet çok temizlemiştim. Bir veli de hocam ne yapıyorsun biz de yardım edelim dememişti. Dahası biz senelik 5 lira topluyorduk vermiyorlardı bile. SENELİK 5 LİRA...Biz çözüm bulamadık, büyük sınıflardan gönüllü öğrenciler ile yardımlaşarak yapıyorduk olduğu kadar.

Zaten aidat alınıyo üstüne bide temizlik ürünüde aldırıyolar ayrıca görevlide oluyo.
Bide veli gelsin temizlesin gönüllü olupta gelen olursa ne ala .
Ne aidat ne temizlik ürünü hicbir şey aldırmıyoruz. Velilerimizin maddi durumu çok kötü çocuklar sadece boyaları ve oyun hamurlarıyla geliyorlar okula. Okula kayıt esnasında da aidat olarak da para toplamıyoruz. Bu arada temizlik görevlimiz 1 tane ve işkur elemanı . Asla anasınıfına girmiyor .

Buradaki yorumlari görünce zaten çözüm bulmanın imkansız olduğu belli oluyor ne yazık ki hocam.

birkac sayfa yorum okuduktan sonra biraktim okumayi.Konu sahibi öncelikle sizi bu kadar caba verdiginiz, önemsediginiz , kendinizi sorumlu hissettiginiz icin yürekten tebrik ediyorum.Bu is velilerin isi degil diyenlere de sadece sasiriyorum.Arkadaslar biz sosyal devletin tikir tikir isledigi bir ülke miyiz tabi ki hayir.Ben yurt disinda yasiyorum bu tür sorunlarin kesinlikle olmadigi bir ülkede.Buna ragmen burada yapilan yorumlara cok sasirdim.Anlasilan herkes belli bir sosyo ekonomik standarti yakalamis yerlerde yasiyor.

Ödenek yok , özverili ögretmenler bas bas bagiriyor.Isinma, temizlik problemleri oluyor.Milli egitim herkes basinin caresine baksin diyor.Buradaki bir cok insan cocuklarini ya özele ya da nispeten iyi okullara gönderdigi icin tüm bu yasanilanlardan haberi yok anlasilan.Ögretmen hanim para falan da istemiyor.Herkes biraz yardim etsin diyor.Cocuklar bizim gelecegimiz degil mi?Onlarin sosyallesmesi cok önemli degil mi?Konu sahibi elinden geleni yapmis , bosvermemis, ideallerinin pesinden gitmis.Ne kadar zor böyle insanlari bulmak.Okudugum o sacma sapan yorumlardan sonra yazik cok yazik diye düsündüm.Hem sikayet ediyorsunuz ögretmenler yeterince iyi degil diye hem de böyle naif bir insani sacma sapan yorumlarla üzüyorsunuz.

Bu ülkeden hic bir sey olmaz.Hak ettiginiz gibi yönetiliyorsunuz.Ülkenin profilini kk dan takip ediyorum.Gelecegimizin yetiskinleri yetistiren annelerin bakis acisina bak.

siz kendiniz temizlediğiniz için o yapsın bizene diye düşünüyorlardır büyük ihtimalle siz de yapmayın, kendi çocuğunuzu düşünmüyorsanız benim yapacak bir şeyim yok diye tavır alın, insanlar bu dilden anlıyor maalesef ki

Selamlar
Konunuzu okuyunca online olup cevap yazmak istedim,yoksa uzun suredir girmiyorum kkya
Annem sizin gibi bir ogretmendi,koyde gorev yapti ama sizin de dediginiz gibi varos mahalle ile koy bir olmuyor,koydeki veliyi derleyip toplayabiliyorsunuz bir egitimci olarak,ama varos mahallenin velisi ile basa cikmaniz cok cok zor,Allah kolaylik versin. Ne kadar guzel anlatmissiniz durumu. Buradaki ogretmen arkadaslardan bazilari haric sizi kimsenin anlayabilecegini sanmiyorum ama. Herkesin cocugu ozel okulda,ozelde olmayanlar da normal aidat alan-ya da alabilen mi diyeyim bilemedim- devlet okulundalar. Sorunlarinizi algilayamazlar,bilemezler, dolayisiyla yardimci olamazlar size.

Ben ogretmen cocuguyum,bu nedenle sizi anlayabiliyorum. Evde ampul degistirmekten korkan annem koydeki okulda cimento harc yapip duvar orerdi,catida kiremit aktarirdi. Cunku Milli Egitim okul idaresine birakir bu isleri. Okul idaresi ogretmene birakir,veliyle coz der. Veliden para alamazsiniz cunku yoksulluktan aclik sınırındadır, iciniz acir,siz cebinizden verirsiniz. Cunku arada kalmissinizdir. Gercekten idealistsinizdir,icinizde egitim ogretim aski vardir. Yap yap nereye kadar bilemiyorum ama benim annem bu sekilde 35 sene hizmetinin 20 senesini gecirdi. Cozum yok maalesef.

Simdi bu mesajim sebebiyle beni banlayacak olan site yonetimi kurum ve kisileri kotuledigim gerekcesini bana sunabilirler lakin onemli degil. Bir sekilde bunlari yasayan insanlarin da sesi duyurulmali diyorum.

Size de yaptiklarinizdan oturu saygilarimi sunuyorum sevgili konu sahibi hoca hanim. Gercekten isiniz cok zor,bu devir bir sekilde degisir mi bilemiyorum ama size sabirlar ve basarilar diliyorum,ellerinize saglik, sinifiniz harika otesi olmus gercekten.

Bizi ya öğretmenler ya da öğretmen çocukları anlıyor. Teşekkür ederim güzel yorumlariniz için . Emekli öğretmenimiz olan annenize selamlar . Eminim çok emeği geçmiştir bir sürü çocuğa . Onlardan bayrağı aldık ilerlemeye çalışıyoruz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…