- 11 Eylül 2018
- 483
- 788
- 33
- 35
- Konu Sahibi Jane Bennet
-
Size şu kadarını söyleyeyim 0 ücret alıyoruz . Inanın biz velimizi hiç zorlamıyoruz. Daha geçen 100 lira topladık öğretmenler arasında kağıt ve toner almak için . Milli eğitim 2 top gönderdi sadece bize kağıt . Yanı öğretmenler olmasa sınıfta ödev bile yapılamayacak . Merkezi bir yer düşünüyorsunuz kendi okulunuz gibi zannediyorsunuz ama değil . Zaten veliler çalışıyor olsa hepsinden aidat alırdık ama inanın hiç almıyoruz.siz haklısınız kendi açınızdan ama velide sınıfı temizlemek zorunda değil ki, hadi sizin veliler ev hanımı imiş gelebilme ihtimali var ama ben çalışıyorum beni kızımın okulundan temizlik için çağırsalar bende gitmem zaten para veriyoruz okul için, devlet okulu bile olsa gitmem çünkü onlarda belirli bir ücret alıyorlar belki kırtasiye ye yetiyordur o para sadece ama okulun temizliğini düşünecek olan veli değil okul yönetimidir...
temizlik konusunda veliler önemsemiyorsa sizde o kadar üstüne düşmeyin yönetimle konuşun, temizlik için birini ayarlasınlar olmuyorsa bırakın sizde ,sizin işiniz çocukları eğitmek temizlik yapmak değil..!
idealist ve iyi niyetli bir öğretmensiniz ama bu kadarı size zarar..
velilerin çalışmıyor olması kendi sorunları, devletin gereken desteği yapmaması en büyük ayıp zaten, sizinde yapmanız gereken cüzide olsa aidat toplamak bence mesela aylık 50 tl falan kırtasıye ve temizlik masrafı adı altında toplanabilir.Size şu kadarını söyleyeyim 0 ücret alıyoruz . Inanın biz velimizi hiç zorlamıyoruz. Daha geçen 100 lira topladık öğretmenler arasında kağıt ve toner almak için . Milli eğitim 2 top gönderdi sadece bize kağıt . Yanı öğretmenler olmasa sınıfta ödev bile yapılamayacak . Merkezi bir yer düşünüyorsunuz kendi okulunuz gibi zannediyorsunuz ama değil . Zaten veliler çalışıyor olsa hepsinden aidat alırdık ama inanın hiç almıyoruz.
Aylık 50 tl almamız mümkün değil . Keşke devlet desteği olsa ya da kadrolu bir eleman olsa anasiniflarinda ama yok ne yazık ki . Ben elimden geleni yapıyorum ama sonuç yok . Velilerim bugün benimle konuştular sıraya koyalım dediler beni haklı buldular ki emek harcadigimin farkındalar . Elimden geleni yaptım onların çocukları için inanın maaş karşılığı yapmıyorum sadece işimi. Öyle yapsaydım umrumda olmazdı zaten çocuklar. Velilerimle anlaştığım için çok mutluyum .velilerin çalışmıyor olması kendi sorunları, devletin gereken desteği yapmaması en büyük ayıp zaten, sizinde yapmanız gereken cüzide olsa aidat toplamak bence mesela aylık 50 tl falan kırtasıye ve temizlik masrafı adı altında toplanabilir.
sonuçta orası sizin ekmek kapınız , bir iki cebinizden verirsiniz ama nereye kadar sizinde ödemeleriniz vs vardır eminim.
çocuk yapmayı biliyorlarsa götürüsüne de katlanmalı bence ebeveynler...
Asıl sizdeki bu saldırganlık nedirSayfalarca aciklama yaptiniz daha hala yok biz sukadar veriyoruz. yok aidat alin. yok su. yok bu.
Daha normal, calisan, ayaklari uzerinde duran insanlara laf anlatamiyorsunuz.yada anlamak istemiyorlar. ordakileri kucumsemiyorum ama demekki anlamayan anlamiyor yani.
Asıl sorun görevini yapmayan hademelerHala Milli eğitimin ana okullarına kuruş desteği olmadığını bilmeyenler var malesef ( diğer birimlere az da olsa katkıları oluyor yine)
Ortada bir sorun var ama bu sorun ne sizin ne velilerin sorunu hocam.
Şahsen okul temizlemeye ben de gitmezdim ama parasını verirdim hiç değilse.
Siz kendiniz zaten temizlememelisiniz.
Nasıl çözülür işin içinden çıkmak çok zor
Ben de bunu söylemeye çalışıyordumo velilerden bazıları gruplarda konu açıyor birde öğretmen her hafta bir velinin gelip temizlemesi lazım diyor diye. kime şikayet edeyim diyorlar malesef birde. milli eğitim okullara yeterli ödenek vermiyor. temizlikçi sayıları az ya da hiç yok kimi okulların. ama insanlar sanki okullarda her şey dört dörtlük sanıyor. havadan bilmeden konuşuyorlar
Yok artık..Herkesin icinde senin durumun kötü gel sen temizle demeyecek tabiki..Herseyin usulu var..benimde temizlik yapan çok akrabam var hicte alcaltici degil.eminim durumum kötü olsa temizlerim gocunmam..Bu teklifi durumu kötü olan veliye nasıl yapacaksınız merak ettim? Senin durumun iyi değil gel temizliği mi yap diyeceksiniz. Ve karşılığında para vereceksiniz.Bilmiyorum ama kulağa çok alçaltıcı geliyor. Öyle durumu kötü olan velilerin de sıraya gireceğini falan sanmıyorum .
Velilerimizin maddi durumu çok kötü aidat toplamıyoruz biz hiç . Bilinçli bir toplum da pek değiliz özellikle okuloncesi öğretmenlerini sadece çizgi film izleten, oyun oynatan, bakıcı zanneden insan sayısı ülkemizde azımsanmayacak kadar fazla. Biz bu algıyı değiştirmek için çabalıyoruz bundan öğrenci sayım arttı . Okula ilk başladığım sene 6 -7 öğrencim varken şu an 18 öğrencim var kayıtlı. Ama yine de o kadar para vereceğime ilkokula veririz orda öğrensin diyen insan mutlaka çıkacaktır ki bu en son isteyeceğim şey . Ondan böyle bir mahallede para toplama işini yapamam yasal olmasına rağmen . Velilerle işbirliği yapmak zorundaydım onlar beni anladılar ben de onları anladım .Benim oğlum ana sınıfına gidiyor. Verilen aidatlarla oraya alınan yardımcının maaşı ödeniyor.
Sizin müdür neden yardımcı almıyor. Çünkü aidatı bunun için veriyoruz biz.
Kaç 75i ankarada anaokulu aidatları 300Kusura bakmayın ama isteğiniz çok saçma geldi. Devlet okulu değil mi orası? Biz iki yıl evvel yemekler bizden 75 tl her ay aidat veriyorduk. Şuan kaç para bilmiyorum ama bu para ne oluyor onunla bir yardımcı tutulamaz mı? Veli neden gelip sınıfı temizlesin?
Bende zaten velinin basina silah daya zorla yaptir demedim.ogretmen hanim 24 sayfa boyunca okulun durumundan velilerin sosyo ekonomik durumunda bahsetti.hala aidat alin diyenlere tepkim.yok diyor anlamiyorsunuz sanirim.. insanlarda yoksa o 50 lira yoktur yani.bunu anlamayanlara yazdim.sizde yazdiysaniz sizede yazmis oluyorum.Asıl sizdeki bu saldırganlık nedir
Konu sahibinin yapabilecekleri sadece bu kadar çünkü
Yönetmelikte okul temizlenmezse görev öğretmenindir veya velinindir yazmaz
Bunu yapması velinin vicdanına kalmış bir şey
Yapmiyorsa hiç bir şey söyleyemezsiniz veliye
Kendi çocuğunu düşünmeyene ne diyebilirsin
Daha geçen gün tüm köy okulunu yeniden yaptirip boyatan öğretmene soruşturma açıldı
Milli eğitim bakanlığından izinsiz veliden boya yardımı aldi diye
Biz konu sahibini karşılaşabileceği sorunlarla ilgili uyarmaya çalışıyoruz
Ben 6 yaşındayken annemlerde anaokuluna o kadar para vermeyiz gitsin bedava ilkokula deyip herkesin 7 yaşinda oldugu 1.sınıfa verdiler beni. 200 lira aidat vermek yerine direk ilkokula başlattılar. Bitmez bu cahil yoz cimri kafalar. Olan çocuklara olurVe
Velilerimizin maddi durumu çok kötü aidat toplamıyoruz biz hiç . Bilinçli bir toplum da pek değiliz özellikle okuloncesi öğretmenlerini sadece çizgi film izleten, oyun oynatan, bakıcı zanneden insan sayısı ülkemizde azımsanmayacak kadar fazla. Biz bu algıyı değiştirmek için çabalıyoruz bundan öğrenci sayım arttı . Okula ilk başladığım sene 6 -7 öğrencim varken şu an 18 öğrencim var kayıtlı. Ama yine de o kadar para vereceğime ilkokula veririz orda öğrensin diyen insan mutlaka çıkacaktır ki bu en son isteyeceğim şey . Ondan böyle bir mahallede para toplama işini yapamam yasal olmasına rağmen . Velilerle işbirliği yapmak zorundaydım onlar beni anladılar ben de onları anladım .
Yazdığımı okuyabildiysen zaten veli yapmak istemezse yapabilecegi hiç bir şey olmadığını söyledim aidattan bahsetmedimBende zaten velinin basina silah daya zorla yaptir demedim.ogretmen hanim 24 sayfa boyunca okulun durumundan velilerin sosyo ekonomik durumunda bahsetti.hala aidat alin diyenlere tepkim.yok diyor anlamiyorsunuz sanirim.. insanlarda yoksa o 50 lira yoktur yani.bunu anlamayanlara yazdim.sizde yazdiysaniz sizede yazmis oluyorum.
Benim cocuklarim koleje gidiyor.4 sene once devlet okuluna gonderdim ve temizlik icin yardima cagrildigimda kosa kosa gittim.insanlar herseyi ogretmene devlete yikmaya cok merakli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?