Velilerimin sorumsuz tavırları

Size şu kadarını söyleyeyim 0 ücret alıyoruz . Inanın biz velimizi hiç zorlamıyoruz. Daha geçen 100 lira topladık öğretmenler arasında kağıt ve toner almak için . Milli eğitim 2 top gönderdi sadece bize kağıt . Yanı öğretmenler olmasa sınıfta ödev bile yapılamayacak . Merkezi bir yer düşünüyorsunuz kendi okulunuz gibi zannediyorsunuz ama değil . Zaten veliler çalışıyor olsa hepsinden aidat alırdık ama inanın hiç almıyoruz.

velilerin çalışmıyor olması kendi sorunları, devletin gereken desteği yapmaması en büyük ayıp zaten, sizinde yapmanız gereken cüzide olsa aidat toplamak bence mesela aylık 50 tl falan kırtasıye ve temizlik masrafı adı altında toplanabilir.
sonuçta orası sizin ekmek kapınız , bir iki cebinizden verirsiniz ama nereye kadar sizinde ödemeleriniz vs vardır eminim.
çocuk yapmayı biliyorlarsa götürüsüne de katlanmalı bence ebeveynler...

Burda işin içinde olmayıp atıp tutan kaç kişi olmuş yok benim görevim değil demiş kusura bakmayın ama senin görevin değilse öğretmenin hiç değil. Bizim işimiz eğitim ama bak nasıl fedakarlık yapmış öğretmen hanım. Tabi işi gücü evde anca oturmak olup ilk fırsatta öğretmeni şikayet etmek niyetli zihniyetlilere hiçbir şey yapmayacaksın aslında. Bırak b.. gibi kalsın. Kendi içine siniyorsa benim de siner vallahi. Herkes sanıyor ki devlet hop eylül başında temizlikçi gönderiyor. Peki diğer okullar nasıl yapıyor diye soranlar olacak çoğu velilerden sağlanan kaynakla yani bağış olarak toplanan paralarla çalıştırılan elemanlar sayesinde temiz oluyor.
Bana ne diyen zihniyetli iş kur elemanları da baştan sağma yapıyor maalesef temizliği. Tabi hakkını vererek yapan da var ama inanın ki az.

valla evet temizlemek zorunda değil belki veliler ama
para vermek zorundalar azda olsa ona neden kimse birşey demiyor
hem para yok aidat vs hem eğtim alacak karınları doyacak vs hemde
bu tarz durumda kimse yanaşmıcak ozaman herkes aylık ufak bi miktar para versin
temizlkçi tutulsun dışardan mis gibi olur heryer. ne var yani arada birkaç veli biraraya gelip
temzlk yapsa madem okul kötü biyerde durumu olmayan bi yerde eğitimciler elinden geleni yapıyor
sa kusura bakmayın velilerde az da olsa yapmalı. Okul merkez bi yerde olsa özel olsa paralı vs zaten
böyle birşey kimse istemez. evet zorunda değilim böyle birşey yapmak böyle bir durum olsa gücümün yettiğince para veririm ben hem bedava iş hemde eğitimciye fazlasıyla iş yükü kimse kusura bakmasın.

Aylık 50 tl almamız mümkün değil . Keşke devlet desteği olsa ya da kadrolu bir eleman olsa anasiniflarinda ama yok ne yazık ki . Ben elimden geleni yapıyorum ama sonuç yok . Velilerim bugün benimle konuştular sıraya koyalım dediler beni haklı buldular ki emek harcadigimin farkındalar . Elimden geleni yaptım onların çocukları için inanın maaş karşılığı yapmıyorum sadece işimi. Öyle yapsaydım umrumda olmazdı zaten çocuklar. Velilerimle anlaştığım için çok mutluyum .

o velilerden bazıları gruplarda konu açıyor birde öğretmen her hafta bir velinin gelip temizlemesi lazım diyor diye. kime şikayet edeyim diyorlar malesef birde. milli eğitim okullara yeterli ödenek vermiyor. temizlikçi sayıları az ya da hiç yok kimi okulların. ama insanlar sanki okullarda her şey dört dörtlük sanıyor. havadan bilmeden konuşuyorlar

Hala Milli eğitimin ana okullarına kuruş desteği olmadığını bilmeyenler var malesef ( diğer birimlere az da olsa katkıları oluyor yine)
Ortada bir sorun var ama bu sorun ne sizin ne velilerin sorunu hocam.
Şahsen okul temizlemeye ben de gitmezdim ama parasını verirdim hiç değilse.
Siz kendiniz zaten temizlememelisiniz.
Nasıl çözülür işin içinden çıkmak çok zor

Asıl sizdeki bu saldırganlık nedir
Konu sahibinin yapabilecekleri sadece bu kadar çünkü
Yönetmelikte okul temizlenmezse görev öğretmenindir veya velinindir yazmaz
Bunu yapması velinin vicdanına kalmış bir şey

Yapmiyorsa hiç bir şey söyleyemezsiniz veliye
Kendi çocuğunu düşünmeyene ne diyebilirsin
Daha geçen gün tüm köy okulunu yeniden yaptirip boyatan öğretmene soruşturma açıldı
Milli eğitim bakanlığından izinsiz veliden boya yardımı aldi diye
Biz konu sahibini karşılaşabileceği sorunlarla ilgili uyarmaya çalışıyoruz

Benim oğlum ana sınıfına gidiyor. Verilen aidatlarla oraya alınan yardımcının maaşı ödeniyor.

Sizin müdür neden yardımcı almıyor. Çünkü aidatı bunun için veriyoruz biz.

Asıl sorun görevini yapmayan hademeler
İş yaptıramayan idareler
500 kişilik okullara dahil tek hizmetli verilmesi
Bana is çıkarmayın yeter kendiniz halledin diyen idareler
Asla elini taşın altına koymayan konudaki gibi veliler
Okula harcadığı bir lirayi zul görmeleri en ufak bir şeyde şikayete koşmaları

Ben de bunu söylemeye çalışıyordum

Yok artık..Herkesin icinde senin durumun kötü gel sen temizle demeyecek tabiki..Herseyin usulu var..benimde temizlik yapan çok akrabam var hicte alcaltici degil.eminim durumum kötü olsa temizlerim gocunmam..

Ve
Benim oğlum ana sınıfına gidiyor. Verilen aidatlarla oraya alınan yardımcının maaşı ödeniyor.

Sizin müdür neden yardımcı almıyor. Çünkü aidatı bunun için veriyoruz biz.
Velilerimizin maddi durumu çok kötü aidat toplamıyoruz biz hiç . Bilinçli bir toplum da pek değiliz özellikle okuloncesi öğretmenlerini sadece çizgi film izleten, oyun oynatan, bakıcı zanneden insan sayısı ülkemizde azımsanmayacak kadar fazla. Biz bu algıyı değiştirmek için çabalıyoruz bundan öğrenci sayım arttı . Okula ilk başladığım sene 6 -7 öğrencim varken şu an 18 öğrencim var kayıtlı. Ama yine de o kadar para vereceğime ilkokula veririz orda öğrensin diyen insan mutlaka çıkacaktır ki bu en son isteyeceğim şey . Ondan böyle bir mahallede para toplama işini yapamam yasal olmasına rağmen . Velilerle işbirliği yapmak zorundaydım onlar beni anladılar ben de onları anladım .

Kaç 75i ankarada anaokulu aidatları 300

Bende zaten velinin basina silah daya zorla yaptir demedim.ogretmen hanim 24 sayfa boyunca okulun durumundan velilerin sosyo ekonomik durumunda bahsetti.hala aidat alin diyenlere tepkim.yok diyor anlamiyorsunuz sanirim.. insanlarda yoksa o 50 lira yoktur yani.bunu anlamayanlara yazdim.sizde yazdiysaniz sizede yazmis oluyorum.
Benim cocuklarim koleje gidiyor.4 sene once devlet okuluna gonderdim ve temizlik icin yardima cagrildigimda kosa kosa gittim.insanlar herseyi ogretmene devlete yikmaya cok merakli.

Ben 6 yaşındayken annemlerde anaokuluna o kadar para vermeyiz gitsin bedava ilkokula deyip herkesin 7 yaşinda oldugu 1.sınıfa verdiler beni. 200 lira aidat vermek yerine direk ilkokula başlattılar. Bitmez bu cahil yoz cimri kafalar. Olan çocuklara olur

Yazdığımı okuyabildiysen zaten veli yapmak istemezse yapabilecegi hiç bir şey olmadığını söyledim aidattan bahsetmedim
Sayın süper veli

Jane Bennet öncelikle şaşıranlar olmuş ama ben durumunuza şaşırmadım. İstanbul TEGEV de gönüllü çalışmıştım, ilkokul 5 e gidip hala okuması yazması olmayan öğrenciler vardı, aileler ilgilenmiyordu, Tegev e bile ücretsiz olduğu halde zorla getiriyorlardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…