- 25 Ağustos 2014
- 8.558
- 12.752
- 248
- Konu Sahibi Jane Bennet
-
Işte velilerimle bu yüzden konuştum . Onlarda farkındalar inanın kendim için değil ama o çocuklar için istiyorum onların çocukları onlar. Her çocuk aynı şartlarda yaşamıyor. Ben onların şartları az da olsa düzelsin diye duzelttim bu sinifi hala da uğraşıyorum bir şeyler daha olsun diye. Ama bazı yerlerde tikaniyorum çözüm bulamıyorum . Keşke elimden gelse ama olmuyor. Kendimde temizliyorum ama sınıfın içinde onca çocuk varken ne kadar yapılabilirse . Günlük temizlenmesi gerekiyor o sınıfın
Temizliği neyle yapıyosunuz ? Elektrik süpürgesi mi?
Ogretmenin de sorunu degil, pis sinifta yalan yanlis iki etkinlik yapip gonderebilir. Baskalarinin cocugu daha iyi egitim alsin diye ugrasiyor. Salla basini al maasini yapmiyorsoyle bir empati yaptimda; hayir. benim isim degil sinif temizlemek. sorun sizin sorununuz, neden ben cozum bulayim ki. okul yonetimizyle konusun.
Öyle yaptım zaten . Aslında şu an biraz gergin olmamın sebebi ilk kez böyle sert bir konuşma yapmış olmam . Karakterime inanın hiç uymuyor. Ne insanlara sesimi yükseltmeyi severim ne küçük görmeyi. Okuma yazma bilmeyen velilerim oldu hiç ayırt etmedim . Benim için avukat velimde aynıdır ilkokul okumamış velimde. Ama bu kadar sorumsuz veliyle ilk kez karşılaşıyorum ve canım sıkıldı bu duruma.
Eşinize sağlık . Allah razı olsun.
Yalnız bakış acınız çok rahatsız edici. Öğretmen olmak için tabiki üniversite mezunu olacaksınız. Ev hanımı diye ne tuhaf bir imada bulunmussunuz.
Yok yanlış anlaşılmasın kesinlikle kimseyi kötüledigim için demiyorum . Yanı onları bağlayan bir işleri yok. Ev ziyareti yaparım ben her yıl müdür yardımcimizla. Kimseyi bir görmek değil derdim yanlış anlasildiysam kusuruma bakmayın . Sorumsuzluk yapılan hepsi genç velilerimin. Erken evlenmişler. Benden çok daha genç velilerim var çoğu 16-19 yaş arasında evlenip genç yaşta anne olmuşlar.
Ev hanımı değilim bu arada, yorumum bundan dolayı değil bilginize.
Sorumsuzluk olabilir , evde bebek olabilir,fıtık olabilir her şey olabilir bunun sebebi . Sadece sorumsuzluktan dolayı gelmedilerse haklısınız kizmakta.
Ancak gerçekten üslup yanlış.
Haklısınız ayırmak yanlış . Ben de hiç ayırmadim. Sadece orada amacım velilerime karşı çok yakın davrandigimi belirtmekti .Yanı ben şöyle iyiyim böyle davranırım demek değil kesinlikle. Belki yanlis bir ifade kullanmisimdir . Haklisiniz buna da dikkat ederim . Ama amacim kesinlikle velilerimin sorumsuz bur şekild e davranmaları çünkü madur olan onların evlatları .Zaten avukat veli ile ilkokul mezunu veli aynı olur. Bu sizin bir güzelliğiniz değil.
Veli velidir. Mesleğe göre ayırmamak bir güzellik değildir. Ayırmak zaten yanlış.
Şikâyet etseler başım ağrımaz şöyle. Veliler aidat vermiyor. Biz de aidat yazalım o zaman aylık 90 lira verebilecek 1 velim var sadece . Diğerleri ne olacak . O zaman hepsi para versin adam çalıştıralım okulda. Aidat alınır anasınıfında yasaldır ama bizim veli profilimizin maddi durumu kötü olduğu için biz almıyoruz. O zaman veliler yardımcı olmalı bu duruna
Evet mantıklı bu düşünce şekli. Teşekkür ederim yorumunuz için .Yarın çocukları almaya geldiklerinde tutuşturun birinin eline ahmetin annesinden başlayın
Çocuklarıda işleyin eğer burası temiz olmazsa hepimiz hasta oluruz hasta olmamal için temizlenmesi gerekiyo anneleriniz nasıl evlerimizi temizliyosa burayıda temizlemeli diyin
Çok üzgünüm gerçekten veliyi temizlik konusu zerre ilgilendirmiyo ama siz heryolu denediyseniz başka çare kalmamış
Boyasına kadar yapmışsınız hergün temizlemek sizede asla düşmez
Inanın 1. Sınıf kadar önemliyiz . Bu algıyı bir türlü değiştiremedik. Çocuklara fırsat eşitliği sağlıyoruz . Doktorun çocuğu öğretmenin çocuğu 1. Sınıfa başladıklarında her şeyi bilirken böyle mahallelerde çocuklar doğru düzgün Türkçe konuşamıyor renk şekil sayı bilmiyor. Öğretmen sadece 1.5 ay bunlarla uğraşıyor . Kalem tutturmak için çaba sarf ediyor . Biz onların iş yükünü azaltiyoruz . Sınıf öğretmenleri dua ediyorlar bize . Her şeyi birden çocuğa yüklemek var bilgi anlamında bir de sadece okuma yazmayla uğraşmak var. Toplama çıkarmaya kadar öğreniyor anasınıfında çocuklar. Mesleğimiz çocuklara çizgi film izlemekten ibaret değil ne yazık ki bu algıyı da bizden önceki öğretmenler oluşturdu.
Tesekkur ederim . Bazı yorumlar karşısında bu güzel düşüncenizi görmek bile mutlu etti inanınBir çözüm önerisiyle gelemedim ama özveriniz icin sizi tebrik etmek istedim, yukarda yazdiklariniz oyle dogru ki. Sınıf cok cok güzel olmus, elinize emeginize saglik. İnsallah kisa surede bir çözüm bulunur
Hak veriyorumBen de öğretmenim ve velilerin okul işlerini yapmalarına karşıyım.Okul yönetiminizle bu sorunu halledin.Öğretmenler okul boyuyor,veliler temizliyor .Nasıl olsa bu işleri yapıyorlar diye yetkililer sorunlarla uğraşmıyor.Bir tane doktor ve hastalar hastahane temizliğiyle uğraşıyorlar mı?Veya bankacılar ve müşterileri uğraşıyor mu?Okulunda yönetimi ilgilenecek ne siz ne de veliler ilgilenmemeli.Bu kadar.
Meslek lisesinde veya üniversitede çocuk gelişiminde okuyan bir stajer alabilirsinizNasıl bir kampanya . Bence en güzel kampanya her anasınıfına yardımcı verilmesi olurdu. Bende veli yapsın demiyorum ama çözüm yok üretemiyorum. Yardımcı olan yazarlar olursa sesimizin duyulması açısından neden olmasin.
Biz de her dönem başı ve sonu ilçe zümre toplantısı yapılıyor . Oradaki öğretmenlerin yüzde 60 ı bu temizlik konusunda şikayetçi . Yüzde 40 da merkezdeki okullar. Yanı çoğunluk aslında mağdur durumda ama çözüm yok. Okullarda anasınıfı konusunda bir sorun var çünkü hizmetliye anasınıfıni temizletemiyorlar. Stajyer yok ki ben zaten stajyerin de temizlik yapması taraftarı değilim o okula mesleği öğrenmek için geliyor.Hak veriyorum
Müdürler alışıyor hocam siz bir şekilde halledersiniz her zaman nasıl yapıyorsanız o şekilde devam edelim vs. Şeklinde oyalayip işi öğretmenin tepesine bırakıyorlar
Sonra veliyle karşı karşıya gelen öğretmen oluyor
Ne stajyer ne yardımcı hicbir şey yokMeslek lisesinde veya üniversitede çocuk gelişiminde okuyan bir stajer alabilirsiniz
Hos stajerinde görevi değil temizlik yapmak en azından etrafi toparlamaniza yardımcı olur
Ben bunu düşündüm ama bazı arkadaşlar beni hatalı buldu. Bilseler aslında çok çözüm yolu aradım ama bulamadım .Aidatsiz devlet okulu ilk defa duydum.
Yani ben ilk defa duydum vardir elbette.
Ben de bir veli olarak okulda temizlik yapmak istemem sahsen
Devletin isi o benim degil.
Ama cozum yok.diyorsaniz diger arkadaslarin dedigi gibi siz anneleri siraya koyum madem
Meslek lisesi yok mudur civarda ?Ne stajyer ne yardımcı hicbir şey yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?